Unghiile incarnate
![](images/user_woman.png)
Buna,
Haideti sa va povestesc cum am patit eu cu unghia incarnata la degetul de la picior, si cum m-am vindecat.
Chiar dupa ce nascusem prin cezariana, am fost la pedichiura, unde pedichiurista zeloasa ce era mi-a curatat prea tare cuticula de langa unghie. Sistemul imunitar fiind foarte slabit imediat mi s-a infectat. M-am dus la medicul de familie care mi-a recomandat sa pun Betadina odata, iar dupa aceea doar Rivanol, nu mi-a prescris altveva din cauza ca alaptam in perioada aceea. M-am tinut foarte serios de ceea ce-mi spusese medicul, puneam cate trei comprese zilnic…dar din pacate era tot mai rau. O prietena i-mi recomandase Oximed (spray), am incercat si cu acela dar era deja prea tarziu. I-mi crescuse deja o bucatita de carne peste unghie. Degetul meu arata jalnic, iar despre dureri ce sa mai zic…..cumplit. Prin urmare, am revenit la medicul de familie care mi-a scris o trimitere la chirurgie. Am mers la o clinica privata, unde chirurgul m-a executat in 2 minute. Mi-a dat doua injectii cu anestezic in deget de am crezut ca lesin de durere, dupa care mi-a taiat acea bucata de carne care crescuse peste unghie, si foarte putin din unghie. A fost mai groaznic decat cezariana prin care trecusem nu demult, o durere cumplita, am urlat pana m-a tinut gura, incat cei din sala de asteptare m-au intampinat cu niste ochi infricati la iesire…OK. Chirurgul mi-a spus sa nu dau jos compresa pe care mi-a aplicat-o, si sa revin la pansat peste trei zile. Peste trei zile am revenit la cabinet, intre timp intradevar degetul meu nu durea si nu mai era inflamat ca inainte, dar se vedea inca rana langa unghie. Acum chirurgul mi-a spus ca degetul arata bine, si sa nu mai pun acolo nimic, doar sa ma spal cu apa cu sapun si atat. Eu din pacate iarasi am ascultat de medic, astfel dupa doar cinci zile degetul meu arata ca inainte de interventia la chirurgie. De disperare am stat o noapte pe internet si am cautat remedii pentru degetul meu. Ceea ce am citi pe net m-a ingrozit si mai tare. Am aflat cu groaza ca altii sufera cu unghia incarnata de luni de zile sau de ani, unora li s-a scos unghia de mai multe ori. M-am speriat si mai tare, dar am zis ca o sa incerc orice remediu, dar la chirurgie nu ma intorc.
Am comandat prin cineva Aloe first, ser de la Forever iar o prietena i-mi recomandase sa folosesc Baneocin(pudra). Mi-am luat inima in dinti si mi-am taiat singura unghia de la degetul afectat atat de adinc cat am putut, sau mai bine zis cat am rezistat la durere. Am eliberat locul infectiei de unghie ca locul sa se poata vindeca. In acel loc aveam o rana adanca, cam de 5 mm. Am dezinfectat bine de tot cu Betadina, am uscat putin locul cu ajutorul unui pansament steril, si am aplicat Baneocin-ul, dupa care am aplicat un pansament steril. In zilele urmatoare am inceput sa pun pe rana si Aloe (ser). In fiecare zi schimbam pansamentul de 2-3 ori, spalam cu rivanol, si puneam alternativ Aloe si Baneocin. Intre timp acea carne care crescuse peste unghia incepea sa se descuameze, asadar tot la 2 zile trageam jos cate un rand de pielita. Dupa doua saptamani eram complet vindecata, se mai vedea doar unghia care era intr-o parte mult mai mica decat in cealalta. Dupa aceea in fiecare saptamana cam de doua ori curatam cu o forfecuta in dreptul unghiei ca san nu creasca in carne si mai puneam putin Baneocin sau Aloe, dar fara compresa. Acum degetul arata perfect.
Mi-am promis ca odata ce ma ajuta Dumnezeu sa ma vindec, am sa va scriu cum am procedat.
Doresc multa sanatate tuturor !!!!
Raspunsuri
miria_cristina spune:
Felicitari, Meli pentru ca ai reusit sa-ti vindeci piciorul prin automedicatie!
Acuma, cum vei proceda cu pedichiura pe viitor?
Cristina +24
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tynutza spune:
buna...
Imi pare sincer rau ptr tine si ptr toti cei care sufera de asa ceva ,ptr ca stiu cum esta.Eu sunt una din acele persoane carora li s-a scos unghia de mai multe ori:2 ori la stangu si 1 data la dreptul! Dar fara nici un rezultat! de fiecare alt dr. care promitea ca se remodeleaza unghia si nu va mai creste asa!inca mai sufar si acum si mi ales dc am incaltamintea mai stramta! orikm si y folosesc tot baneocin si crema de galbenele un cicatrizant foarte bun...si am yo grija singura de unghiile mele ,ca la cosmetica nu am incredere...
va pup si multa sanatate!
tina sarah&ingrid
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iulix/iulix.jpg)
iulix spune:
Si eu am suferit de unghie incarnata si m-am vindecat cu ceara de albine!!! Unora poate li se poate parea bizar, dar pe mine m-a ajutat foarte mult. Am facut incalzit o bucata de ceara, dupa care au pus-o la unghia stanga de la picior si am modelat-o dupa forma unghiei. Imi schimbam pansamentul cam de 2 ori pe zi si cam intr-o luna ma scapat. Sper ca acest remediu va fi de folos si altor persoane.
Multa sanatate tuturor!!!!