Paste 2010

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Aiska nu stiu site-uir poat eincerci pe routard si forum voyage sa gasesti ceva.

Cait
Home is where heart is...
http://picasaweb.google.com/caitlin83490/HainuteInscriptionate#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celi-bia spune:

Aiska, din pacate planurile sunt tot in acelasi stadiu, caci nu stim exact ce vrem sa facem si de cati bani o sa dispunem a#537;a c#259; poate nu mergem decat acasa la parinti ca in fiecare an. Am fost mai entuziasmata ca am crezut ca pot sa plenuiesc ceva, dar din nefericire e criza
Inca nu disper ca totusi mai sunt doua luni, dar daca nu, o sa-mi iau revansa la vara probabil
Oricum anunt daca intervine ceva dragut care sa na scoata din ritm si din casa.
Va pup pe toate si va doresc vacante reusite
http://www.celina-bianca.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza2005

Lara si Aiska am si eu o intrebare pentru voi : nu va este teama sa mergeti cu copii in tari precum India sau Nepal???
Meregeti cu grupuri organizate sau pe cont propriu?
Eu una visez sa vizitez anumite tari "nesigure" sa le zicem dar am amanat sa mai creasca baietelul deoarece imi este teama pentru siguranta lui acolo: acomodare, mancare sau doamne fereste daca ai o urgenta medicala?
Bine poate eu sunt mai tematoare de felul meu si nu m-am plimbat atat de mult ca voi. Din cate stiu India sau Nepal nu sunt chiar safe sa poti merge cu un copil de 5 ani.

Pai Gabita, nu nu imi e teama sa merg in India si nici in Nepal...Eu locuiesc cu fetita si sotul in .....Bangladesh.Pe langa Bangladesh India si Nepal par ...occident.Si sunt si insarcinata.Atata timp cat ai conditii foarte bune nu ai cum sa patesti numic , nici tu nici copilul.
Aproape toti colegii nostri au copii si majoritatea sunt sub 5 ani.
Daca nu ar fi ok nu ar fi acceptate la post familii cu copii.

Dar imi este teama sa mananc la restaurante cu 1 eur sau ce am mai auzit pe aici.Noi fructele si legumele de exemplu le spalam in apa plata si le tinem 20 min in solutie de Milton concentratie 1/100.Vreau sa vad si eu restaurantul ala care imi pregateste legumele asa si ma costa 1 eur.Numai apa cu care speli legumele costra dublu si asta daca faci economie maxima.
Carne, lapte, apa nu consumam decat importata din Australia.Restul alimentelor neperisabile si scutele /cosmetice importate din UK.Exista si cateva magazine rezervate expatilor care importa dar facem numeroase importuri personale.

Iar atunci cand calatorim preferam sa nu facem rabat la calitate si conditii de igiena maxima.Deci exclus sa mancam oriunde, mai ales acum ca sunt si insarcinata.Intr-o tara ca Franta, Anglia , Romania diareea este o chestie neplacuta si cam...jenanta.In Asia de S-E UCIDE !!Mai ales copii.Mor zeci de mii anual de diaree.Despre listeria si toxoplasma contractate in sarcina si ce ravagii pot sa faca unui copil nenascut nu are sens sa mai vb....

Deci Gabita nu trebuie sa iti fie frica dar trebuie sa stii ca in tarile din lumea a treia igiena si atentia la calitate trebuie sa fie maxime.Atentie la detalii care s-ar putea sa iti scape cum ar fi ca nu te speli pe dinti cu apa de la robinet , nu bei bauturi cu gheata decat de la marile hoteluri/restaurante si atunci intrebi cu ce apa s-a facut ghiata, nu cumperi nimic din vitrine frigorifice ( aici curentul se ia si de 10 ori/24 de ore si mancarea/carnea/ingetata se dezgeata si ingheata la loc tot de atatea ori.Numai marile magazine /restaurante au generatoare care sa previna acest proces periculos si in nici un caz cele la care cina te costa cativa euro.Si noi avemn generator acasa si statii UPS care sa previna 'arderea' electrocasnicelor de la atatea pene.Si in India cam la fel e din cate stiu eu.
Atentie de unde iti bei cafeaua.Apa nu este de ajuns sa fie fiarta ci trebuie si filtrata dupa fierbere intr-un filtru cu niste lumanari speciale ca sa fie safe.Lumanarile respective (se numesc asa pt ca arata ca niste lumanari, dar evident nu e vb de ceara) sunt scumpe si tb schimbate la fiecare 6 luni.Nu orice taraba de pe strada are filtru.
Aici nu e vb de fite, daca vin in Uk, Franta sau in RO, Finlada etc mananc cam oriunde daca pare placut, curat si gustos, in zona asta nu imi asum asemenea riscuri pt nimic in lume.Si in nici un caz cu un bebelus si unul pe drum.Inainte sa calatorim undeva citesc zeci de reviews la hotelurile si restaurantele unde vom merge.Vb cu toti colegii care au mai fost si cer recomadari.

Cat despre malarie nu este prezenta in regiune, dar sunt prezente alte boli contra carora tb sa te vaccinezi si tu si copiii.

Iar cu privire la despre zboruri ,Aiska are dreptate , depinde de la familie la familie.Felicitari pt curajul si nervii de fier la calatoria pe asa distanta economy si cu asa escale cu trei copilasi mici si insarcinata.

Cell-bia sper sa te destinzi si sa te simti bine in vacanta de Paste fie ca pleci pe undeva fie ca stai acasa.

Lara w7+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput