infectia cu E-coli

infectia cu E-coli | Autor: maiy09

Link direct la acest mesaj

Buna!infectiile astea ne dau batai de cap.Alex are 11 luni si a facut o infectie a tractului urinar cu E-coli, diagnosticata in spital de medic pediatru urolog. I s-a aplicat tratament intravenos cu axetil timp de 4 zile iar pt acasa i s-a prescris zinnat 125 mg/5 ml o doza pe zi. Farmacista mi-a spus ca nu e suficient si ar tb sa ia 2 doze a cate 5 ml. In spital ii dadeau 2 doze a cate 3.6 ml, de asemenea, farmacista mi-a calculat exact la greutatea corporala, 9 kg ca ar tb sa-i dau undeva la 3.6ml de 2 ori pe zi.Nu mai stiu ce sa fac fiindca nu i-as da nici prea mult dar nici prea putin. Cu antibioticele nu e de joaca.
Apoi, la antibiograma a reiesit ca E-coli e rezistent la ciprofloxacina, in prima faza D-na doctor mi-a spus ca el e prea mic pt asemenea tratament apoi pe biletul de externare mi-a scris sa-i dau timp de 20 de zile 50 mg, doza unica. Am citit prospectul si m-am ingrozit, scrie a nu se da copiilor si adolescentilor si niciodata sa nu se depaseasca 14 zile. Ce sa ma fac? ii dau? nu-i dau? ma mai duc la un pediatru pt o a doua opinie dar sincer sunt dezorientata. Ma puteti ajuta? a-ti dat copiilor vostrii asa ceva? Am citit pe forum ca s-a administrat dar nu stiu daca la copii asa mici!? Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Eu nu cred ca am inteles exact la ce te referi tu:daca sa-i dai zinnat 2 doze sau o doza pe zi sau daca sa-i dai ciprofloxacin?

Eu pot sa-ti spun ca si fetita mea primt cipro,si inca in 2 rinduri:o data in octombrie(i-a iesit analiza poztitiva tot cu E-coli)si a 2-a oara in decembrie,tot cu E-coli si tratament tot cu ciprofloxacin.Dar din antibiogama ei reiesea ca bacteria era sensibila la cipro,de aceea i l-a prescris,tu scrii ca e rezistenta,de aceea nu prea inteleg.Da,te ingrozesti de ce scrie pe prospect(fetita mea are 4 ani jumate)dar ce poti sa faci?Nici cu inf urinare nu-i de glumit.

Oricum,mai intreba exact dr ce ti-a prescris si in ce doze,ca asta chiar tb sa stii exact.Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Eu nu i-as da cipro... e extrem de tare si are efecte secundare. Si nici nu i-a iesit sensibil! Consulta alt pediatru. Mergi la un cabinet privat de ex. Al meu a avut pana acum de 2 ori inf urinara cu e coli si am tratat de fiecare data cu Cedax. (era sensibil)

Coraly, Sergiu (3 ian 2005) si Dominic (11 mai 2009)

www.flickr.com/photos/13756075@N03" target="_blank">poze

Alaptatul - Help Line

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maiy09 spune:

Multumesc de raspunsuri, a fost greseala mea, de fa[t E-coli a iesit in antibiograma ca e f.sensibil la ciprofloxacina. M-a luat valul, sorry,la Zinnat are o sensibilitate intermediara asa ca facem 10 zile tratament cu zinat, 1/5 mg apoi vom incepe cu ciprofloxacina fiindca nu pot sa-i dau altceva dat fiind ca e singurul la care e f sensibil. Mi-e o groaza! intre timp am mai consultat si alte pareri de la pediatri dar mi-au recomandat sa urmez tratamentul dat de specialist cu dozele date de el.La Zinnat m-a indus prospectul in eroare dar se pare ca doza de 5 ml se inscrie in greutatea lui, deci e adecvata, dif e ca pediatrii calculeaza la 10 mg/kg iar in prospect scria undeva intre 20-30mg/kg. Parerea medicilor? depinde de la prospect la prospect dar tinand cont ca eu sunt cei specializati mergem pe mana lor. Numai bine fetelor! and thanks again

Mergi la inceput