Nazdravani de august-septembrie 2003 (ian.2010)
Raspunsuri - Pagina 22
ankalaura spune:
Salutare fete
DANATeu - foloseste faina 550 daca nu aveti 000. Cea 650 este pentru paine, sau un cozonac mai putin dulce. 550 este pentru prajituri, dar trebuie sa pui MAI PUTIN lichid decat la 000 sau 650. Ai sa vezi ce cozonaci pufosi iti vor iesi! La fel de bine ai putea folosi o faina alba simpla, "all purpose". (asta pentru urmatorii cozonaci zic...)
Daca vrei, iti mai dau o reteta foarte simpla de cozonac, se face cu smantana, la masina de paine. Eu personal scot aluatul inainte de dospire, si fac umplutura mai dulce, ca aluatul in sine nu e dulce. De fapt cica asa trebuie sa fie un cozonac corect....
Eu nu am pus niciodata ingredientele in vreo ordine, in masina de paine!
Totodata, pentru vopsit oua, eu practic de vreo 3 ani metoda de vopsit cu hartie creponata si otet. Sunt superbe si nu se sparg (nu mai mult decat un ou oarecare, la fiertul normal). Caut imediat metoda, si o postez aici. Pentru Pastele viitor zic
CRISTINA - ca sa expediezi un pachet international, costa 35 de lei un kil. Insa nu poti expedia de la posta de cartier decat daca are punct de vama. Noi, pt sect 2, mergeam pe Pantelimon, e un oficiu putin mai sus de Socului. Nu cred ca conteaza unde ai domiciliul ca sa trimiti prin EMS. (EMS se cheama).
Eu personal sunt pentru unitul subiectelor. Pana la urma, daca e sa fac doar dialog cu o persoana, vorbesc pe messenger sau trimit mail, n-am nevoie de forum - sper sa nu ma intelegeti gresit cu asta!!
Totodata, sunt de acord cu ce spune Vikinga, oricum ne cam "cunoastem" de pe la alte subiecte, ba la unele chiar am schimbat impresii.
Nu vad decat chestiuni pozitive in a uni subiectele.
Este drept, fiecare e legat de micul grup. Dar forumul e public, oricum se poate citi si interveni oriunde, deci nu vad limitarea grupurilor ca pozitiva, decat cand e vorba de o participare foarte numeroasa.
Revin
mihaela_s spune:
Ah, mie nu de pericolele exterioare mi-e frica, slava domnului aici pe insula lumea e foarte linistita si copiii sunt in siguranta oriunde. In restul Suediei insa au fost rapiri de copii, chiar mai mari asa de 8-12 ani...fete violate si gasite moarte apoi...Mie mi-e frica de pericolele din casa, stiu eu ce idei ii traznesc Silviei prin cap sa faca, ce nu are voie cand suntem noi acasa...de ex. ii place sa stea in cap pe saltea si nu are unde sa o aseze decat pe covor in living unde poate sa se rastoarne peste tv...sau multe alte chestii. Intr-o vreme ma gandeam daca e bine ca traim intr-un loc atat de safe pentru copii(chiar stiu persoane care au locuit ani de zile in Stockholm si dupa ce au avut copii s-au mutat aici pentru ca sa isi creasca copiii in siguranta). Ma refer la faptul ca ei nu stiu de pericole, de hoti de copii(desi am mai vazut la tv dar incerc sa le conving ca aici e safe) si criminali...Silvia iesea inca de anul trecut afara singura...bine aici in curtea dintre case, sau cu rolele pe drumul pietonal de va ziceam ca duce la scoala...acum nu mai vrea singura insa. Si nici copii cu care sa se joace nu mai are(cu o fetita nu s-a inteles si nu se mai joaca impreuna si alta se muta in curand din zona, ea a mai venit pe la Silvia dar daca reciproca nu e valabila, Silvia fiind timida de felul ei, atunci nici fetita aceea nu a mai cautat-o). Oricum, se joaca la scoala suficient, de fapt asta fac toata ziua , acum stau afara aproape toata ziua, fac drumetii si jocuri ca abia asteapta sa ajunga acasa sa se posteze la desene sau filme educative despre viata animalelor.
iuliana, eu de multa vreme de cand scrii ce face Emma la scoala, ma gandeam ca e enorm de mult pentru copii asa mici. Plus ca ccc comparam cu ce fac aici(adica mai nimic ). Dar nu am zis nimic, ca oricum daca astea sunt cerintele, astea sunt...
Mai fetelor dar de ce vreti sa va creasca copiii asa repede? Sa stie sa faca de toate ca oamenii mari? Mie mi-e asa de drag ca inca o mai spal pe Silvia si chiar acum intr-o seara am avut revelatia aceea ca la un moment dat va inceta sa imi mai ceara ajutorul...stiu cum e ca am trecut o data prin asta, dar atunci am avut-o si pe Silvia si a fost asa ca o continuare...dar acum ma voi simti asa goala . Nah, o fi si varsta de vina, ce sa zic...
Cat despre titlu, poate sa ramana nazdravani...poate nazdravani scolari de 2003? Si atunci intra cine vrea de la alte "luni". Vad ca numai Yael e cea care scrie la noi, o poate face cu drag si mai departe...iar daca si alte fete vor sa scrie la subiectul nou e clar ca vor fi bine venite, nu?
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
mihaela_s spune:
Anka, ce bine ca ai scris si la noi . Eu te citesc la canadience, stiu ca ati ajuns cu bine si pe unde umbli .
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Yael spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Cat despre titlu, poate sa ramana nazdravani...poate nazdravani scolari de 2003? Si atunci intra cine vrea de la alte "luni". Vad ca numai Yael e cea care scrie la noi, o poate face cu drag si mai departe...iar daca si alte fete vor sa scrie la subiectul nou e clar ca vor fi bine venite, nu? |
...sau 'Copilasi nazdravani de 2003'? -glumesc...
Cred ca celelalte fete asteapta inaugurarea capitolului.
I,J ,N & E
--------------------------------------------------
"One who knows languages feels home everywhere."
(Dutch saying)
ankalaura spune:
Deci re-salut.
Da, am fost ocupati cu mutarea, cu actele... Inca suntem ocupati...
Dar deplasarea a decurs bine, iar acomodarea la diferenta orara a fost smooth...
Singurul lucru pe care nu l-am reusit inca este inscrierea Elizei la scoala, si asta pentru ca o parte din actele ei originale le-am trimis la asigurarile medicale, asa ca trebuie sa le primesc si abia apoi sa ma duc sa o inscriu.
Insa se pare ca am gasit gradinita pentru Erika, din iunie, si in felul asta vom putea si noi, "oamenii mari", sa incepem sa ne organizam. In mod clar, pana cand nu sunt aranjate fetele, noi nu putem sa ne facem planuri de full time altundeva decat acasa.
Nu am luat inca masina, suntem in cautari.
Deocamdata apartamentul e gol, dar la inceputul saptamanii viitoare primim mobila, deci o sa inceapa sa arate omeneste. O sa fac poze si o sa va arat
Ne place, e liniste domne!
Momentan sunt bucuroasa, am scapat de o parte din frici, aici nu imi mai este frica sa traversez strada, singura sau cu copiii, pe cuvantul meu ca poti sa traversezi fara sa te uiti!! Nimeni nu iti trece pe la fund sau pe la nas, in tromba! Toti franeaza de la distanta si pornesc abia dupa ce tu te-ai indepartat.
A propos de mersul singur pe strada, in Romania nici nu mi-ar da prin cap vreo secunda sa las copilul nici la un pas in spatele meu, Doamne ce frica imi este de soferii din Bucuresti (si nu numai din Bucuresti...)!!!
Iar aici, este ilegal, si mi se pare normal sa fie ilegal sa lasi singur un copil. Totodata sistemele sunt in asa fel facute incat copilul sa nu ramana singur. Iar in scoli exista responsabilitate, nu ca in Romania unde responsabilitatea invatatoarei se cam termina la usa clasei,... sau uneori mai devreme... din pacate
O amenda ca nu ai inghetat roata cand un autobuz galben este cu becurile clipind (school bus pe care Eliza e tare fericita sa le vada pe viu, ca pana acum le-a vazut doar la televizor...), este crunta, si nimeni nu misca atata timp cat autobuzul cu copii clipeste!
Pe strada e plin de brigadieri scolari, la orele cand circula copiii, cu semne de oprire, si chiar daca un copil e insotit de parinti, brigadierul iese in drum cu placuta lui si toti stau pe loc pana treci. Asta mi se pare super!
Despre scoli inca nu stiu multe, dar voi afla. Sunt nerabdatoare sa vad la ce scoala va merge Eliza. Insa am toata increderea in sistem (care o avea el si hibe, insa in mod clar voi fi mai multumite de sistemul de aici decat de cel din Romania). Eu cunosc bine doar sistemul francez, din experienta proprie, in rest stiu din ce au povestit fetele si am absorbit ca un burete, despre US, Suedia, Austria, mai nou Finlanda...
Mie mi se pare ca in Ro nu se da importanta lucrurilor cu adevarat semnificative - de ex, nu e suficient ca un copil sa stie sa scrie, nu conteaza CUM sau in ce fel, ce conteaza e sa foloseasca stiloul. Intelegeti ce vreau sa spun... e ca "stampila de pe timbru". La noi nu conteaza atat de mult daca scrii corect ceva intr-o chestie, conteaza daca pasta pixului este aceeasi.... Nu avem capul liber...
Din perspectiva educatorului, astept experienta. M-am inscris la master si daca lucrurile merg bine, dupa ce il termin s-ar putea sa dau examenele pentru permisul de predare. Nu sunt decisa in sensul asta, dar o sa vedem.
Cursul de didactica pe care l-am facut in facultate a fost de 2 ore pe saptamana, un semetru. O vrajeala. Aici o sa fac 3 ani numai pe asa ceva.
Ei, una peste alta e ok, ne adaptam din mers la cele ce le vedem si traim zilnic. Ne facem planuri, incepem sa cunoastem. O sa vina toate pe rand.
Aaa... cu denumirea... din partea mea poa' sa fie oricum (mai stiti ca "nazdravanii" a fost propunerea mea? ce bine ma simt ).
Singura chestiune e sa fie o denumire de durata mai lunga. Prescolari e cam sec si va fi valabil doar putin. Nazdravani e ok. Copilasi e cam general, dar e ok. Parca nazdravan poti sa fii pana pe la 10-11 ani. Copilas nu prea merge la 11 ani. Zic si eu
Acum fug sa le pun masa fetelor, e pranzul.
cristinamh spune:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=151189
gata, am reusit sa ma ridic din pat, ca o zi intreaga la volan prin bucuresti m-a terminat. n-am gandit deloc cand mi-am pus 3 intalniri in aceeasi zi...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii