Help: probleme cu baietel de 4ani

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

mai, si eu cred ca nu ii e somn de fapt.....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

la faza cu imartitu jucariilor eu sunt pe la mijloc, adica daca vrea sa dea sa dea, fara impuneri din afara, daca nu sa se joace dar nici pretentii sa ii dea copilul celalalt sa nu aiba...ceva de genu fiecare cu a lui, da nu plangi ca vrei masinuta celuilalt ca nu o vei avea.
Eu initial eram pentru imaprtit, mergeam cu sacosa la locul de joaca, groapa de nisip...etc, dar dupa o faza de cateva zile cand un copil care cica se juca cu al meu i-a stricat toate jucariile , aruncand cu ele de se faceau praf, iar copilul meu ramanad plangand dupa ele, mama respectivului copil inafara de un plictisit nu mai arunca mama, nu facea nimic, doar nu erau ale ei , nu daduse bani ea pe ele, putea sa strice cat vroia, nu copilul ei ramanea cu ochii in soare, dupa ce jucaria lui era bucati, m-am hotarat ca gata, o singura jucarie afara, atat, mai ales din cele de lemn care nu se sparg si cu care sa se joace copilul, asa evit sa aiba mai multe si sa se ajunga la cearta, iar al meu nu vrea jucariile altor copii, pentru ca stie ca asta e a lui si cu ea se joaca.
O fi mai drastic dar , vad ca si aici in germanica , fiecare e cu jucaria lui, nu au voie sa strice , isi cer scuze pe loc cu strans de maini si pupaturi daca au facut ceva ce a deranjat pe celalalt copil si asta fara sa spuna mama respectivului, doar din priviri, ceva de genu cereti scuze imediat..., poftim si multumesc e la ordinea zilei si nimanui, la nici un copil nu-i cade coroana, sa zica, te rog imi dai si mie jucaria ta?Daca e cu " ja, bitte "(da, te rog, te poti juca) e ok, dar da raspunsul e nein (nu), nu se insista.Cred ca tine de educatie.
La faza cu adormitul , tine iar de fiecare copil si de personalitatea lui.Dupa parerea mea, ar trebui sa i se precizeze ca toti copii dorm la sa zicem 8-9, dupa caz.Si incepand cam cu o ora inainte sa i se aduca aminte ca se apropie ora de somn, astfel sa nu fie intrerupt brusc de la joaca , ca e frustrant.
Nu la toti copii merge faza cu povestea de seara, la primul meu copil adormeam eu spunand povesti si el nu, dar a mers cu cantecele la cd, puse in surdina, sau cu muzica linistitoare ca sunet de fond.
Daca vei gasi ceva ce ii face placere, de exemplu o veioza viu colorata , ai mei au cu pesti ca un acvariu care se aprinde doar seara la culcare , nu e de citit sau din astea e decorativa, si sta aprinsa pana adorm ei, sau alt lucru ce ii face lui placere, da lui nu tie, o paturica aleasa de el cu care sa doarma, o jucarie numa de somn, deci sa nu se joace ziua cu ea, sau alte din astea, vei transforma culcatul in ceva placut nu un cosmar.
La mine cel mare are o perna din aia lunga care o baga intre picioare si o tine capatul celalat in brate, asa adorme, si cu veioza cu pesti, celalat mic adorame cu povestea de seara, ceea ce la primu nu mergea.Deci fiecare e diferit, asa ca se incearca ceva ce merge.Tin minte ca ai mei ma adormeau cu povesti si mie nu-mi placea ca visam urat de la ele, scufita rosie ma speria, ca vine lupu noaptea si eu sunt singura si daca nu ajunge mama la timp, ma mananca , sau alte din astea...
Deci gaseste ceea ce se potriveste copilului tau adica cum ar vrea el sa se culce, si nu va mai fi un razboi al nervilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Pentru ca tot se discuta despre copiii proprii si personali, al meu (2 ani) n-a lovit niciodata pe cineva iar cand vine vorba de jucarii, imparte cu drag chiar daca nu primeste nimic in schimb. Ca s-a intamplat si asta.

Dar daca s-ar fi intamplat sa nu imparta, i-as fi lasat dreptul de a face ce vrea cu jucariile lui si nu as fi facut un capat de tara din asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Am tot ezitat daca sa scriu sa nu, ma preocupa si pe mine aceasta problema.

Pisicuta, eu cred ca cei mici trec prin diverse faze in dezvoltarea lor, iar noi trebuie sa incercam sa ii ajutam sa depaseasca momentele mai dificile. In cazul lui Matei, s-au intamplat destul de multe schimbari in viata lui si poate ca acest lucru se vede in starea de agitatie pe care o are inainte de a adormi. In plus, este varsta la care apar temerile, si noi trecem prin asta. In ultimul timp, Dudu ne spune inainte de culcare ca ii este teama, i se pare ca vede luminite si umbre pe perete. Am incercat sa ii alungam temerile, dar probabil ca vor disparea doar in timp pe masura ce creste. Oricum stam cu el pana adoarme; stie ca noi dormim in patul nostru, in alta camera, i-am spus ca in tot acest timp ingerasii vin sa ii vegheze somnul. Iar daca se trezeste noaptea si se sperie, nu i-am interzis sa vina la noi in pat.

Evitam sa ne uitam seara la TV chiar inainte de ora de culcare, de regula citim o carte, bem laptele, ne spalam pe dinti. Dupa ce stingem lumina, mai trancanim o perioada. Sunt seri cand si Dudu este agitat; modul lui de a se exterioriza este vorbind intr-una, de regula il lasam sa faca asta si pe masura ce vedem ca se apropie momentul sa adoarma ii raspundem din ce in ce mai laconic. In cazul nostru, in asemenea momente tati reuseste mai bine sa se descurce decat mine.

Pe toate cele care postati aici, as vrea sa va intreb daca este ok ca un copil de 3 ani sa doarma in jur de 8 ore pe noapte, in conditiile in care doarme cam 2 ore la pranz la gradi. Dudu intotdeauna a fost extrem de matinal, de cand merge la gradi, chiar si in weekend se trezeste tot la 6.30-7.00. De exempli, in noapte de Revelion l-am culcat putin dupa miezul noptii, la 8 era in picioare. Cu cat il culcam mai devreme, cu atat se trezeste mai devreme. Este adevarat ca nu are in perioada aceasta din an parte de jucat pe afara zilnic, in schimb ma asteptam ca activitatile de la gradi (inclusiv exercitii fizice) sa il oboseasca mai mult. Seara are de multe ori regrete ca trebuie sa mearga la culcare in detrimentul jucatului, iar dimineata cand se trezeste primul gand este sa continue jocul respectiv, de parca toata noaptea doar la asta s-ar fi gandit. Altfel este un copil cu o energie debordanta, nu da semne ca programul acesta l-ar afecta in vreun fel.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Adriana, asa fac si eu cu a mea, ca sa ma asigur ca doarme la prinz la gradinita (unde ceilalti copii dorm, iar ea, daca nu doarme, face tambalau), o culc seara pe la 9-9.30 si doarme pina la 5.30-6. A mea e de-o virsta cu Dede, si am observat ca 10-11 ore de somn ii sint suficiente.

Pisicuta ziceam de un psiholog sau pediatru doar ca sa iti dea increderea necesara ca nu se intimpla nimic daca esti mai ferma cu Matei, nu ca ar avea el vreo problema. Incearca sa il pui la o ora rezonabila de culcare (depinde si cit doarme la gradi), iti sugerezi sa calculezi limita minima de somn la virsta lui (10 ore), ca sa nu risti sa nu-i fie somn. Ii explici dinainte in cursul zilei ca la ora cutare trebuie sa fie in pat si ca nu se va putea da jos din pat decit la ora cutare (eventual ii pui un ceas la dispozitie, nu insisti ca ar trebui sa si doarma, ceva ce nu poti sa ii ceri sa controleze, ci doar sa stea intins, cuminte, in pat). Iar cind vine seara, indepliniti ritualul de seara, apoi noapte buna si mai vorbim dimineata. Daca cere apa, pipi etc pur si simplu nu ii raspunzi (evident, toate cerintele sa fie rezolvate inainte de ritualul de seara), daca se da jos din pat il pui la loc. Fara tocmeli, fara amenintari. Ar trebui sa-si dea seama curind ca sinteti seriosi.

Ultima parte a discutiei imi aminteste de dezbaterea de la ora de romana din liceu despre formele fara fond ale lui Titu Maiorescu. Eu sint de partea lui Maiorescu, formele au potentialul de a crea fondul, daca stai sa apara fondul singur s-ar putea sa astepti mult si bine...

mami de Agatha (21.08.06) si Iosif (30.09.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

myrhha, si eu sunt de acord cu asta cu formele, sa stii, mai ales l;a mame..:)
adica uneori chiar nu-ti vine sa alaptezi dupa 20 de min, dar e forma..:) si se naste fond bun.
Sau iti vine sa tipi rau e tot la copil...dar te abtii, si exemplele pot continua.

Eu vad educatia unui copil in primul rand reeducare la parinte.

Nu cred in forme mici, de genu nu vorbesc cand trebuie sa dormi:)
Cred in formele mai ample....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Da, pofta vine mincind.
Totusi nevorbitul cind copilul trebuie sa doarma nu e o forma (pentru ce fond?) E doar refuzul de a te antrena in tocmeli si negocieri cu copilul, cind copilul cere explicatii doar pt a evita ce are de facut.

mami de Agatha (21.08.06) si Iosif (30.09.08)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
[
Este extrem de nedrept sa ceri cuiva (unui copil mai ales, ca el nu are de obicei nici o sansa!) sa accepte chinul pe care tu ti-ai propus sa il accepti.
Daca accepta din proprie initiativa e foarte bine si frumos, daca il obligi e nasol.

2. Nu vad ce lectie minunata despre generozitate si sacrificiu ar invata un copil care e fortat sa fie generos si sa aiba spirit de sacrificiu .

Imi exprim cu vehementa dezacordul fata de modul in care pui problema, este completamente gresit si pe deasupra rau intentionat si tendentios. Si ma opresc aici ca m-am plictisit sa explic lucruri care sunt doar de bun simt, intr-un dialog al surzilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Citat:
citat din mesajul lui denizel
[
Este extrem de nedrept sa ceri cuiva (unui copil mai ales, ca el nu are de obicei nici o sansa!) sa accepte chinul pe care tu ti-ai propus sa il accepti.
Daca accepta din proprie initiativa e foarte bine si frumos, daca il obligi e nasol.

2. Nu vad ce lectie minunata despre generozitate si sacrificiu ar invata un copil care e fortat sa fie generos si sa aiba spirit de sacrificiu .

Imi exprim cu vehementa dezacordul fata de modul in care pui problema, este completamente gresit si pe deasupra rau intentionat si tendentios. Si ma opresc aici ca m-am plictisit sa explic lucruri care sunt doar de bun simt, intr-un dialog al surzilor.

Ruxi, te rog sa ma scuzi, nici vorba sa fi avut vreo rea intentie fata de tine!!!
Am recitit postarea aia si am inteles acelasi lucru: chiar daca unui copil nu ii convine ceva, nu-i strica sa faca acel ceva, mai ales daca acel ceva aduce bucurie cuiva. Poate fi o lectie din care sa inteleaga ca nu e el buricul pamantului.

Inca o data, nu am vrut sa te supar!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Pana la urma a adormit la 22- 22.15 ceea ce inseamna ca o sa aiba in jur de 11h - 11h jumatate dormite per total cu somnul de gradinita. A fost binisor ..fara tipete si violenta...doar mi-a tipat de mai multe ori in ureche in incercarea de a face precum un indian si a intors salteau cu susul in jos. Dupa ce a reparat totul singurel a decis ca merge la culcare si l-am acompaniat pana a fost evident ca il deranjat si l-am lasat singur asigurandu-l ca sunt langa el...happy end, lol

@myrrha stiu la ce te-ai referit, comentariul meu a fost lapidar - eu l-am evaluat sentimental pt personal am multe probleme emotionale, de incredere etc din familia de origine si m-am temut sa nu comit greseli grave, dar din fericire suntem pe calea cea buna

Mergi la inceput