Help: probleme cu baietel de 4ani
Raspunsuri - Pagina 13
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinutza00 lara, cine zbiara? n am inteles, sotul tau ar fi zbierat daca tu ai fi vrut sa ti iei copilul in pat? nici nu ma intereseaza, vroiam doar sa te rog sa nu mai presupui mereu ce se intampla in familiile altora. Al meu n a zbierat niciodata ca de ce au ocupat copiii patul conjugal, de fapt acu vreo 2 zile am zbierat eu la el sa se potoleasca si sa nu i pupaceasca atata ca i va trezi . Ma certa ca pe la 7 luni ma gandeam sa i introduc lapte praf lui Toma, sperand ca nu se va trezi des noaptea "Nu i corect, trebuie sa faci pentru Toma cel putin cat ai facut pentru Dav". Si cu ajutorul lui am reusit, alaptat pana la 2 ani si 2 luni adik. "Ma certa" iar si cand ma vedea ezitanta in a i alapta pe afara, "vor sa manance, le dai titi, ce atata rusine" . Cand trebuia sa zburam pentru 2 zile intr o alta tara si ma gandeam sa ramana piticii acasa cu buni "Ceee? Exclus, traumatizam copiii". Deci, al meu sot nu face parte din categoria celor despre care esti tu obisnuita sa citesti. alina david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007) http://community.webshots.com/user/alinutzza77 |
TE ROG SA NU MAI PRESUPUI TU ce se intampla in familiie altore si CEEA CE obisnuiec sa CITESC EU!
Unde am spus eu ca sotul meu zbiara ca iau copilul in pat????????????????
Din contra am spus ca sotul meu face absolut TOT ce fac si eu pt copil: hranit/spalat/plimbat/jucat/citit/.Ne impartim responsabiliatatile 50:50.Asta am spus.
Deci ai presupus 100%.Sau ma confunzi.
De unde stii despre cine citesc eu.Hai ca asta e culmea!!!
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
alinutza00 spune:
nu mai zbiera atata
uite, te ajut un pic, poate iti revine memoria
citat din mesajul lui lara_c ...sotul pe nu stiu ce canapea cu al treilea, etc.Si in timpul asta sa tot zbiere si tot sa fie nemultumiti si sa caut alte si alte solutii mai putin pe aia care trebuie.. |
deci, te am intrebat ironic cine zbiara, scuse moi, era clar ca ai un sot educat , doar astialalti sunt niste neciopliti si zbieratori toti . Eu nu m am atacat atata, caci marlaniile pe care le debitezi tu despre sotii altora ma lasa rece, dar ceva ceva am si eu dreptul sa spun, sau nu?
pisicuta si matei spune:
@alinutza, iar critici desi esti complet lipsita de informatii. Nu reusesti decat sa te faci de ras, dar macar beneficiezi de anonimitatea internetului :)
Nu stii daca mi-ar placea sau nu sfaturile tale (desi tin sa precizez ca nu e vorba sa-mi placa mie un sfat ci sa fie eficient, afinitatea mea pentru un sfat sau altul e zero, tot ce conteaza e sa fie bun sau nu). In plus, spui ca esti egoista cu timpul tau dar pierzi timp sa dai raspunsuri elaborate pe forum criticand pe toti in stanga si in dreapta fara macar sa intelegi situatiile lor.
Si in plus, sari la concluzii legate de apropierea diferitor mame de copii lor desi chiar tu precizezi ca erai gata sa introduci lapte praf la unul din copii ca sa dormi bine. Nu faci decat sa-ti arati egoismul si ma face sa gandesc ca iti proiectezi problemele si lipsurile pe celelalte persoane.
Multumesc pentru carti insa eu am soliticitat un material specializat pt problema noastra de acomodare a copilului in alta tara/alta limba etc. Materiale generala de psihologia copilului am la activ multe, dar majoritatea nu precizeaza ceea ce am eu nevoie in acest moment, desi parca imi amintesc ca in Dolto era ceva-trebuie sa o recitesc
@conchita - sunt foarte interesant mai facem cateodata insa in cazul nostru problema e ca baia nu poate sa fie in apropierea orei de culcare caci ii place ff mult si nu pot sa il scot in 5min -se frustreaza si pe urma il apuca foamea...ii trebuiesc vreo 20-30 min pana mananca ...pana mai si citim povestea...[:d]
denizel spune:
Myrrha, nevoia de spatiu personal este o nevoie, nu este nicidecum o achizitie!! O ai sau nu o ai, nu poti fi educat sa ai aceasta nevoie.
Exista copii de 1 an care se simt perfect cand sunt singuri in camera lor, in lumea lor, la fel cum exista adulti f. inteligenti care, la 70 de ani nu pot sa traiasca intr-un spatiu nepopulat cu fiinte dragi (macar de un caine sau o pisica).
In afara de asta, ai inteles defectuos relatia dintre un copil si un parinte care alege sa tina cont de nevoile acestuia si intelege nevoile acestuia, ale copilului.
E cel putin nepolitiocos sa spui ca, daca un parinte alege sa tina cont de nevoile copilului ( de nevoile copilului, nu de nevoile pe care parintele considera ca trebuie sa le aiba copilul!), parintele respectiv traieste de fapt deasupra unui abis de chestii psihologice nerezolvate.
Probabil ca, pe undeva, exista un deficit de capacitate de a empatiza cu nevoile si sentimentele cuiva.
Exista persoane emotionale (uite, eu sunt emotionala din crestet si pana in talpi) si ar fi culmea sa ma chinui sa devin rationala in relatia cu copilul meu.
Ce-i aia sa fii rational intr-o relatie foarte, foarte speciala, intr-o relatie de iubire neconditionata??
N-am experimentat si nici nu vreau sa experimentez vreodata ratiunea in relatia cu baietelul meu, asa cum nu am experimentat-o nici in vreo relatie de dragoste.
(cred ca se intelege, nu ma refer aici la suportul rational pe care il ofer copilului meu, suport normal si firesc al adultului catre copil).
Si, in ultimul rand, am incercat sa nu ma intind mai mult decat imi e plapuma.
Tocmai fiindca am stiut ca tin si la bautul ceaiului si la cititul unei carti si la ne-intreruperea relatiei cu sotul meu, am ales sa nu mai am alt copil. N-as face fatza solicitarilor a 2 copii.
Alinutza00, esti deosebit de draguta!!!
Laura25 spune:
alinutza, mai usor cu epitetele si jignirile.
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
alinutza00 spune:
vai vai, imi iau talpasita pisicuta si matei, stai linistita, ma amuzi
am 400 si ceva de mesaje desi sunt mai veche pe forum, fata de 1600 ale tale, deci nu stiu cui ii place sa piarda timpul pe aici. Scuza mesajele elaborate, nu obisnuiesc sa raspund doar ca sa ma aflu in treaba
referitor la lapte praf, mai am si ganduri necurate, ce sa i fac, au fost si zile in care eram zombie, nu sunt mamica perfecta, noroc cu sotul, ne sprijinim unul pe altul
laura25 , etichetarile si jignirile sunt admise doar larei-c, aha, am inteles, m am trezit si eu aparandu mi sotul facut zbierator
denizel, tu esti si mai dragutza , nu obosesc sa o spun iar si iar
denizel spune:
citat din mesajul lui Laura25 alinutza, mai usor cu epitetele si jignirile. Bazar pentru Robi Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Laura, atunci cand te decizi sa moderezi un subiect, citeste te rog mai cu atentie ce se scrie!!
Nu e prima data cand faci atentionari dintr-astea din care se vede clar ca ai citit pe sarite sau ca ai simpatii si antipatii la care nici macar nu te chinui sa renunti, de dragul unei moderari cat de cat obiective.
Laura25 spune:
citat din mesajul lui alinutza00 nu mai zbiera atata ... marlaniile pe care le debitezi tu ... alina david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007) http://community.webshots.com/user/alinutzza77 |
Alinuta, la aceste bucati din mesajul tau am facut referire.
Te rog sa imi dai citat similar din mesajele altor useri care se adreseaza direct intr=un mod similar celui folosit de tine.
Bazar pentru Robi
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
lara_c spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alinutza00 nu mai zbiera atata uite, te ajut un pic, poate iti revine memoria
deci, te am intrebat ironic cine zbiara, scuse moi, era clar ca ai un sot educat , doar astialalti sunt niste neciopliti si zbieratori toti . Eu nu m am atacat atata, caci marlaniile pe care le debitezi tu despre sotii altora ma lasa rece, dar ceva ceva am si eu dreptul sa spun, sau nu? alina david nazdravanul (11 mai 2004) si toma (20 ian 2007) http://community.webshots.com/user/alinutzza77 |
sa tot zbiere si sa tot fie nemultumiti = plural
Deci nu are cum sa fie vb nici de sotul meu nici de al alteia.
Nu ai citat complet.Nici nu ma asteptam...
Era vb de o situatie ipotetica in care eu as sta cu un copil sau doi intr-o camera si sotul cu al treilea in alta.Si ei tot sa zbiere.Si noi tot sa nu gasim solutii.Ei, COPIII.
Situatia era ipotetica.In cea reala am un copil.Care nu vrea in pat cu nimeni ok????
Ce marlanie am spus eu despre sotul cui mai Alinuto???Despre cine am spus eu ca e necioplit ????????Ia hai da citatul in care am spus eu ca sotul cuiva de aici e necioplit si zbierator????????????
Tu stii sa citesti romaneste sau ai uitat de cand ai plecat in Italia......
Iar in timp ce tu pui intrebari ironice(tu ai spus-o) eu am pus intrebari chiar reale/normlale.Numai ca ai ajuns tu la concluzia ca am mai intrebat o data...
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
anca_a spune:
Eu nu inteleg cum vine treaba asta cu: "am fost AP o perioada" sau "am fost AP cu primul copil dupa care mi-am dat seama ca nu merge si am schimbat foaia"
Nu mai repet ce inseamna a fi AP, au spus-o suficient de clar si de frumos celelalte fete in repetate randuri.
Vreau doar sa atrag atentia ca a fi AP nu inseamna a aplica o metoda...cuvantul asta "metoda" descalifica din start o relatie... ori asa cum atunci cand relationam cu iubitul/iubita/sotul/sotia nu spunem si nu simtim ca aplicam o metoda ci construim o legatura bazata pe iubire, incredere, respect si egalitate in drepturi si demnitate, acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru copiii nostri.
Asadar, inteleg o persoana care nu are niciun habar cu ce se mananca filozofia asta si spune ca nu agreeaza AP-ul. Dar sa spui ca tu ai renuntat sa fii AP cu toate ca ai inteles mi se pare absurd.
Cum adica ai renuntat? Ti-ai dat shut down la suflet si-ai scos bomboana si nuiaua...sau cum?