Creatie sau evolutie?
Raspunsuri - Pagina 4
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Adevarul este ca oricat s-au chinuit atatia cercetatori de-alungul timpului nu au reusit sa demonstreze cum s-a format cel mai simplu aminoacid in faimoasa ''supa primordiala''. Adica cel care este format dintr-un lant care include un atom din carbon (CH2) legat de o grupare acida (COOH) si una bazica (NH2). Au incercat sa refaca acel prim aminoacid in laborator, s-au chinuit, ce sa mai, o intreaga filozofie. Degeaba. |
Adevarul este ca mai trebuie sa citesti!
Toti aminoacizii esentiali, plus cativa zeci altii au fost sintetizati in laborator de nenumarate ori in diverse conditii presupuse a fi prezente pe Pamant acum 4 miliarde de ani. Ba culmea, au fost obtinuti aminoacizi in conditii mult mai dure, in vid inalt cu praf asemanator celui interstelar bombardat cu radiatii UV!
Citat: |
In timpul facultatii (biochimie), profesoara(universitara) de Genetica ne spunea ca cei mai mari cercetatori, dupa atatea esuari au ajuns la concluzia ca exista un adevar in teoria evolutiei DUPA creatie... ''Din nimic nu are cum sa iasa ceva''. |
Profesoara ta de biologie este unul din dinozaurii care mentin Romania in coada clasamentelor universitare mondiale.
xenocid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Adevarul este ca oricat s-au chinuit atatia cercetatori de-alungul timpului nu au reusit sa demonstreze cum s-a format cel mai simplu aminoacid in faimoasa ''supa primordiala''. Adica cel care este format dintr-un lant care include un atom din carbon (CH2) legat de o grupare acida (COOH) si una bazica (NH2). Au incercat sa refaca acel prim aminoacid in laborator, s-au chinuit, ce sa mai, o intreaga filozofie. Degeaba. |
Cand s'au chinuit? Saptamana asta? Ca acum mai bine de 50 de ani reuseau sa faca nu mai putin de 22 de aminoacizi printre si glicina de care vorbesti tu.
Mai mult, meteoriti ca Murchison contin deja aproape 100 de tipuri de aminoacizi asezonati cu baze azotate A, C, G si T. La ce s'o fi chinuit Designerul Inteligent sa impopotoneze pietroaie cosmice cu minunatiile astea numai profesoara ta (universitara) de Genetica ne poate spune.
Iasmin08 spune:
(...)"ori in diverse conditii presupuse a fi prezente pe Pamant acum 4 miliarde de ani."
Printre aceste ''conditii se numara si temperaturi ridicate- din cate imi amintesc eu. Dar ia sa vedem noi- aminoacizii au punct de topire cam scazut fata de ceea ce ..''se presupune''. Cu alte cuvinte, imediat ce s-ar fi sintetizat ar fi fost automat ''topiti''. Oh, sa nu vorbim de denaturarea proteinelor care are loc la temperaturi.....mult mai mici... Vai mie, vai mie.. am ramas eu si brontozaura mea profesoara...
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Dar ia sa vedem noi- aminoacizii au punct de topire cam scazut fata de ceea ce ..''se presupune''. Cu alte cuvinte, imediat ce s-ar fi sintetizat ar fi fost automat ''topiti''. |
Iasmin, ma dezamagesti cumplit! Dupa ce ai dat cu biochimia in balta acum ma faci sa cred ca nici chimie nu mai stii.
Ce dreac are topirea cu sinteza? Topirea este un proces fizic. Sinteza este un proces chimic.
Sinteza aminoacizilor si acizilor nucleici a fost rezolvata (sunt plauzibile chiar mai multe scenarii - avem de unde alege: in balta, pe tarmul marii, in preajma fumarolelor abisale, in cosmos). De ceva vreme se lucreaza deja, cu succes, la sinteza peptidelor cu lungimi de zeci pana la sute de aminoacizi. S-au obtinut rezultate spectaculoase in generarea spontana de membrane autoreplicante. Problemele s-au mutat in alta parte, sinteza ADN/ARN este urmatorul trofeu ravnit de toti cercetatorii aia de care profa ta din iepoca de aur spunea ca au dat-o mereu in bara.
Aminoacizii o duc bine chiar si la 200 de grade Celsius! Gratie sulfurilor de fier si de nickel prezente din abundenta in fumarolele abisale.
ErAs3R spune:
Nu era Domnul Stanley Miller cel care in 1953 a creat in eprubeta 2 dintre cei 20 de aminoacizi necesari vietii? Insa din cate stiu eu, pentru a recreea conditiile Terrei primitive, el a omis azotul, bioxidul de carbon si apa.
Iasmin08 spune:
Daca este vorba de sintetizarea aminoacizilor din elemente (cum se presupune ca era initial atomosfera, carbonul era in stare solida, azotul, oxigenul sunt gaze, e un pic cam complicat sa le faci sa reactioneze fara temperaturi inalte. De aceea procesul chimic NU POATE fi separat de procesul fizic. Adica plecand de la aceasta premisa (sinteza din elemente). Acum insa vei spune ca e vorba de gaze (amoniac, bioxid de carbon)care reactioneaza. Problema este mult mai complicata decat pare. Intrucat lucrurile in chimie nu stau asa cum isi imagineaza multa lume. Apar radicali, apar ioni (depinde de conditii)care sunt de multe ori nocivi vietii in sine. Problema se pune asa: se pleaca de la anumite conditii pentru creerea acestor aminoacizi. Una este insa a obtine, alta e a fi stabili sau a reactiona. Si inca ceva: daca plecam de la 100 de grame de substanta ca sa obtinem (pur) un 0,02 mg aminoacid....Randamentul nu e chiar cum te-ai astepta. Este ca si cum ai spune: avem doua molecule de aminoacid la litru si noi ne asteptam ca aceste molecule sa duca la o dipeptida.
Daca spre exemplu ajungem la concluzia ca intreg oceanul era la un moment dat o ''supa'' de aminoacizi (desi fiecare are nevoie de ALTE conditii de sinteza) trebuie sa ne amintim ca cei 22 de aminoacizi (alfa) care ''se presupune'' ca au fost precursorii initiali ai proteinelor (nu ceilalti 150 de aminoacizi) au temperaturi de topire sub 175 de grade celsius. Hai sa zicem ca temperatura de topire creste cu presiunea (ca daca e vorba de sinteza din elemente atunci presiunea musai trebuie sa fie MARE), deci ar fi vorba de o temperatura mai mare. Probabilitatea de organizare (tinand cont de TOATE regulile dupa care reactioneaza) e foarte mica insa intrucat reactivitatea creste exponential. Nu ma intereseaza doua molecule sintetizate. Aici vorbim de creerea vietii, nu de nu stiu ce compus chimic ( Ca daca e sa vorbim de sinteze... nu vom termina niciodata, si apoi nu e treaba noastra, sunt atatea reviste consacrate unde se publica astfel de articole)
Vorbind cat se poate de serios acum: nu am vazut pe nimeni sa omita si celelalte forte care apar precum entropia. Despre entropie unii spun ca ar fi tendinta universului de a se dezorganiza. Ceea ce iarasi vine in contradictie nu numai cu organizarea sub forma de compusi a elementelor, dar si cu organizarea lor stricta. e ca si cum ai spune ca daca ai 100 de creioane intr-o cutie si le arunci pe jos, instant se va forma un mesaj limpede ''scris'' din creioanele respective. Probabilitatea e infinit mica. Chestiunea nu se discuta de azi de ieri, sunt sute de ani de cercetare in spate.
Nu spun ca eu stiu (cum evident fac altii care stiu ei si se pricep la absolut ORICE). Dom'le deci nu va luati de mine, v-am rugat si in mesajul privat. Fara dezamagiri si alte alea, nu suntem in piata. Aici dezbatem ideile. Contraargumentele trebuie sa fie clare. In plus, cred ca m-am plictisit de jocul asta si mi-e prea lene sa ma apuc acum sa explic despre radicalul superoxid spre exemplu, sau sa explic sinteza din elemente. Fratilor, vreti sa aflati? Exista o cale mai usoara decat a purta (citi) polemici pe forum. Asta nu e un subiect de discutie pe un forum (parerea mea). Decat daca se asteapta raspunsuri gen ''DA'' ""NU"" ""POATE"'.
Offtopic- am vazut spre exemplu oameni care au publicat lucrari (si culmea altii i-au si citat) cum ca bromura de potasiu le-a reactionat cu nu stiu ce complex. Asta chiar daca toti cei care audiau lucrarea publicata erau extrem de bine informati ca bromura de potasiu este inerta. De aceea se foloseste pentru analiza IR la pastilare...
Altii sustineau ca E. coli ba e bacterie, ba e levura.. Si acea lucrare de doctorat a fost aprobata. Astfel de exemple si astfel de oameni care habar nu aveau dar, mai mult, au publicat si articole in domeniu am vazut si nu doar unul.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
michelle-usa spune:
Eu cred in Creatie.
Dupa ce am citit si studiat Biblia, dupa ce am vazut copilul meu nascandu-se si respirind singur, dupa ce am vazut mana lui Dumnezeu in viata mea...privesc frumusetiile naturii din jurul meu, am citit despre pasari si plante care nu aveau cum sa evolueze pur si simplu, complexitatea corpului uman... nu am cum sa ma convinga, ca totul este la intimplare, ca nu exista un Creator si un inceput.
Imi este foarte usor sa cred ca Dumnezeu a creat pamantul, omul...etc...imi este imposibil sa cred in Big bang si evolutie...
cum spunea cineva....e greu sa crezi vazind o masina ca a aparut asa...pur si simplu la intimplare....si sa nu crezi ca a existat un arhitect, un inginer...un constructor.
celor interesati le atasez un link despre acest subiect
http://www.rcrwebsite.com/genesis1.htm
Domnul sa fie cu voi!
Citat: |
citat din mesajul lui alessia2005 Buna seara dragi mamici...m-am gandit..ca ar fi bine sa va intreb si pe voi...in ce credeti...in creatie sau ecvolutie? De partea carei tabere sunteti....Exista dovezi..ale evolutiei? Sa credem..si sa nu cercetam..creatia? Mie-mi place acest subiect controversat..si va invit si pe voi..sa va spuneti parerile... Mami de doua printese: ALESSIA(10.08.2005) si SERENA(28.10.2008) |
michelle
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui michelle-usa cum spunea cineva....e greu sa crezi vazind o masina ca a aparut asa...pur si simplu la intimplare....si sa nu crezi ca a existat un arhitect, un inginer...un constructor. |
Rationament care nu numai ca nu sprijina teoria creatiei, dar chiar o demonteaza.
Masina NU a fost creata de Dumnezeu, este demonstrat acest lucru, nimeni nu-l poate infirma. Rezulta ca in afara de Dumnezeu exista cel putin un alt creator in Univers. Rezulta ca nu este NECESAR ca omul sa fi fost creat de Dumnezeu. Si nici pasarea, nici plantele, nici celelalte frumuseti ale naturii.
Iasmin08 spune:
capcaunule, asta suna ca in rationamentul urmator:
Se dau cele doua propozitii:
Iarna este alba.
Alba este substantiv.
Si se deduce a treia: Iarna este substantiv.
Sau cum era rationamentul de la cursul de logica/. nu-mi mai amintesc exact Refresh my memory pls.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
sorana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Offtopic- am vazut spre exemplu oameni care au publicat lucrari (si culmea altii i-au si citat) cum ca bromura de potasiu le-a reactionat cu nu stiu ce complex. Asta chiar daca toti cei care audiau lucrarea publicata erau extrem de bine informati ca bromura de potasiu este inerta. Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
Off-topic
Bromura de potasiu rectioneaza. In conditii drastice, cu randament scazut, dar reactioneaza.
Pe cuvant de pioner, am facut eu in lab
Se fac intr-adevar pastilele alea dar in spectrofotometru IR nu ai 200C si presiune de 10 atm niciodata (ca n-ai cum).
Deci KBr e inerta la temperatura si presiune ambientala.
Sorana si Monica (7 ani)