Primul an de scoala: 2009-2010 (5)
Raspunsuri - Pagina 7
dinubebe spune:
Hi, hi, hi, alba ca zapada, eu vazusem alta inainte (http://www.pilotpen.com.au/frixion/default.asp?R=StartPage), dar a ta e mai ...cu clenci...pacat ca nu prea intalnesc tatici sa le povestesc de reclama asta :P
happiness spune:
Noi am avut azi o zi usoara,fara fise,fara scris...Cu religie,sport,stiinte si abilitati doar.Au audiat poezii de Eminescu,au invatat despre plante si ...nu au teme pe luni!!!Dar noi trebuie sa facem,ca am vazut pe biroul doamnei fise de evaluare pentru limba romana...
sorana spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alba_ca_zapada Pixul minune se numeste "roller frixion". ................ si am cumparat conform indicatiilor de la o librarie din zona. Zilele trecute l-am vazut si in supermarketul Auchan din Titan. Oricum suntem bucuroase ca miercuri am luat un -FB la romana (a scris coana in loc de coama) si azi am achizitionat un FB curat la mate... ![]() Cred ca este meritul amandurora daca tot ne-am muncit impreuna cineva acolo sus, ne iubeste! |
Pix am luat si eu tot la o librarie din zona. De-abia am deschis gura sa zic "pix cu ..." si vanzatoarea mi-a intins un pix cu guma
Trebuie sa recunosc ca Monica nu are probleme cu stiloul pentru ca l-a folosit la gradi toata pregatitoarea. Are la ea rezerve si stie sa le schimbe, nu se murdareste pe degete, ma rog, scrie ok cu stiloul. Singurul lucru deranjant este ca a inceput sa foloseasca excesiv picul si suge foaia ...
Cat despre "coama" - varianta Monica este "cuama"
Merci de sfaturi - cam asa ma gandeam si eu ... sper ca avem o sedinta luna asta si atunci o sa ridic problema la modul "cam ce ar trebui sa facem suplimentar cu copiii ca au mereu "surprize" in teste". Sa cer o bibliografie, ceva ...
Dar m-am calmat intre timp (ieri m-am ofticat pentru depunctarea din test, azi mi-a trecut) si am tras concluzia ca pana la urma nu-i draq asa negru ... invata lucruri noi daca nu le stia, depunctarea pe chestii de-astea nu depaseste 5 puncte din 100, deci e destul de ok ....
Dinubebe - eu pe site-ul cangurului am vazut ca e prin aprilie .... am facut si eu subiecte de anii trecuti cu Monica prin decembrie si chiar ma gandeam ca le mai facem o data in aprilie ca oricum uita tot pana atunci.
Sorana si Monica (7 ani)
sorana spune:
Am uitat sa va zic ca acel cuvant legat de omul de zapada pe care fi-mea nu-l stia era unul ... total neasteptat "LULEA". Si asta pentru ca omul de zapada fuma! Avea o tigara in matura din stanga!!!
Parca se interzisesera reclamele la tigari si pentru adulti - la clasa I ... ma intreb de unde a luat frate testul asta?
Desi noi fumam copilul habar ne-avea ca "lulea" e un intrument pentru fumat ... asa ca l-a lipit "la plesneala" de crocodil ![]()
Sorana si Monica (7 ani)
Nicoleta spune:
Am luat aici manualul de matematica de clasa 1 de la Aramis si caietele speciale. Nicaieri nu am vazut ecuatii!! Si nici in paginile indrumatorului nu am gasit as ceva (cu a, x... operatii cu casuta libera sunt, dar nu a-3=5... Copiii vostri de pe ce manuale lucreaza?)
dinubebe spune:
Nicoleta, noi avem Manualul de la Aramis, ei vin cu ecuatiile un pic mai tarziu, dupa ce se studiaza fiecare cifra/numar in parte , vecinii acestuia, se fac comparatiile, etc. Mai exact, gasesti ecuatii incepand cu Unitatea 4 (pag. 50), iar, daca tot nu esti multumita, gasesti mai multe in Caietele auxiliare, tot de la aramis (Caietul elevului, Victoria padureanu), vezi ca sunt in doua parti, si partea de ecuatii incepe de pe la finalul partii I (pag. 45).
Alba ca zapada, sunt mai multe tipuri de roller frixion (ca eu am urmarit doar reclamele, nu si informatiile exacte despre el :D) ? Am inteles ca ai luat initial alt tip care murdarea caietul, era un alt roller fixion dar un anume fel ? Si cat ai dat pe cel bun? E acelasi din reclama catre care am dat eu link? Acuma, na, intreb si eu, sa fiu pregatita, sper ca ma intelegi.
dinubebe spune:
Nicoleta, scuze, acum am recitit mesajul tau si am vazut ca le-ai gasit de fapt pe cele cu casute. Scuze de bagarea in seama, a fost fara intentie. Merg la nani.
cristina22 spune:
Nico-Andrei face doar ecuatii cu casuta libera.In paralel, la ei se lucreaza, zilnic, dupa culegere Mariei Oprescu.
WE frumos!
C+C=Andrei
"Mult timp am avut impresia ca viata mea va incepe in curand, adevarata mea viata.Dar mereu aveam greutati de infruntat, mereu ceva de rezolvat...Dupa aceea viata ar fi inceput.In fine am inteles ca aceste obstacole sunt viata."
happiness spune:
Fetelor,vreau si eu pixul minune!Nu ca nu ar scrie fiica-mea bine si cu stiloul,dar daca sterge si scrii peste el...tot cu el?Am inteles bine?Si nu se vede ca ai sters si rescris?Oricum daca l-as gasi doar acasa ar scrie,ca la scoala nu cred ca doamna ar fi de acord.Nu ii lasa nici cu pic,daca gresesc taie si scriu alaturi,iar daca papa vreo litera le-a zis sa o scrie deasupra cuvantului,unde i-ar fi fost locul.Eu am facut cu fiica-mea subiecte de la Smart,nu am cautat de la Canguras.O sa ma ocup cu asta weekendul acesta,sa vedem ce iese.Weekend placut tuturor!
alba_ca_zapada spune:
Pixul minune este roller frixion. Producator Pilot.
Arata exact asa cum il vedeti cautand pe google, inscriptionat cu un desen care imita flacarile.
Cel care nu era corespunzator calitativ era no-name, nu avea denumirea aceasta, era pur si simplu pix cu guma.
Fi-mea in prima zi de utilizare la scoala mi-a spus ca facea special greseli ca sa il foloseasca la sters. Eu nu am observat unde anume a sters.