America (188)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

Miere, mai spune-ne cum e Aidan la daycare? Cate ore sta acolo? S-a schimbat in vre-un fel programul lui, mananca la fel seara si doarme la aceleasi ore? Primeste mancare acolo sau ii duci tu de acasa?
Parca m-ai incurajat sa incep sa caut si eu serios un day care in zona noastra, de asta te interoghez in felul asta.
Lucas deja a inceput sa spuna ce nevoi are (cand ii e foame sau sete sau cand vrea lapte) si ma gandesc ca poate nu va fi foarte greu sa se acomodeze insa are o perioada in care e excesiv de afectuos vrea sa stea la mine in brate sau la nanny destul de mult, ne mangaie, ne imbratiseaza, ne pupa asa, fara motiv plus are diverse tabieturi la mancare si la somn si nu prea da semne ca-l intereseaza compania altor copii. Vom vedea, poate macar sa incep cu 1-2 ore de cateva ori pe sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Alina, lui Aidan i-au placut dintotdeauna copiii, cred ca asta e un factor care a contribuit la integrarea lui rapida. Este cel mai mare din grupa de Infants si mi-a fost un pic teama ca o sa bruscheze ceilalti copilasi mai mici (unii dintre ei au 3-4 luni). Dar mi-au spus educatoarele ca este cel mai scump copil, merge la cei mai mici si ii mangaie sau ii leagana daca sunt in bouncer sau in swing:)) El oricum e in permanenta miscare, nu sta locului o clipa.

Programul si l-a pastrat, Aidan a fost dintotdeauna o morning person, se trezea anyway la 6-6.30 si asta l-a ajutat. Programul lui e urmatorul: 6;30 trezirea, il schimb, dau micul dejun, il imbrac si il las sa se joace pana cand imi beau cafeaua. Apoi la 7 se trezeste taica-su si eu ma pregatesc de servici si la 7:30 plec, taica-su il lasa la 8 la cresa. Acolo are un snack pe la 10 si apoi doarme cam o ora, poate si mai mult. Se trezeste, se joaca sau au alte activitati si pe la 1 are pranzul dupa care se mai joaca si in general pe la 2 adoarme pana pe la 4:30 uneori si mai mult. Vreau sa iti spun ca doarme in galagie, nu are nici o treaba, ba mai mult, desi noua ne ia cam juma de ora sa il adormim acolo adoarme singur, cu ursuletul in brate. Mie mi se pare ca e fericit, nu l-am gasit niciodata plans, murdar sau flamand. Educatoarea imi da biletul in fiecare zi cu ceea ce a facut in ziua respectiva, orele la care ia schimbat diaperul, cand a mancat si cand a dormit, plus o propozitie, doua despre activitatile avute in ziua respectiva. A invatat sa manance singur cu lingurita, adica el incearca, iti dai seama ca nu reuseste prea mult, dar are dorinta de a manca singur. A invatat animalele, le match pe un bord de lemn care are desenate animale si el pune figurina in locul potrivit:))
Mancare eu ii dau de acasa pt ca nu prea mi-a placut meniul de acolo, ii scriu biletel educatoarei, asta e pt snack, asta pt pranz, etc.
Daca a dormit mai prost intr-o noapte, ii spun sa fie atenta si sa il puna la somn mai devreme...Comunic f bine cu ea, e o draguta, are in grija 4 copii.

Asta e la infants...acum ei vor sa il mute in cateva saptamani la toddlers si nu prea imi convine pt ca acolo nu se mai respecta programul individualizat al copiilor,. toti dorm si mananca la aceeasi ora si Aidan inca nu e gata pt asta, mai ales ca are programul total pe dos fata de ei. Dar incet, incet, incercam sa il aducem la acelasi program, adica educatoarea incearca sa ii decaleze orele de pranz si somn ca sa ajunga la acelasi orar cu cel al grupei urmatoare.

Astea sunt partile bune, acum urmeaza partile mai putin bune:))

Desi nu plange si se simte bine acolo, seara cand il iau acasa (pe la 5:30, deci el sta acolo in jur de 9-10 ore) Aidan este nervos, plange si se supara din orice. Faza asta tine cam jumate de ora si apoi isi revine. Este intr-adevar un pic mai nervos de cand merge acolo, de inteles, a fost destul de bulversant pt el si mititelul a facut fata f bine, dar probabil are nevoie de refularea asta. Ne loveste, arunca cu jucarii, loveste pisica, isi pierde rabdare f repede, probabil este si obosit de atata activitate, copii multi, jucarii multe. Pediatrul mi-a spus ca este o faza care va trece, important este ca s-a adaptat neasteptat de repede si bine. Oricum el avea accesele astea de furie dinainte de daycare, doar ca nu asa de pronuntate, si din cauza faptului ca nu se poate exprima, la el limbajul nu e foarte dezvoltat comparativ cu alti copii de varsta lui, el a fost f avansat motor.

Ti-am scris un roman:)), incearca sa il duci part time ca sa vezi daca ii place, cum se comporta dc il lasi singur..
Daca nu merge, mai asteapta, mai ales ca tu ai si alta pozibilitate, la noi asta a fost singura :((

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Am facut niste greseli de ortografie, dar nu mai editez, mi-e lene:))

Voiam sa iti mai spun ca atasamentul fata de noi a ramas acelasi, cand merg sa il iau ma pupa, imi sare in brate, alearga spre mine, nu s-a schimbat nimic in comportamentul lui in ceea ce ne priveste.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Irina, super pozele!!!!! Ce de par are Aidan..hahaha!!!!

Si la noi e frig...nici cainele nu sta pe afara!!! Ce bine e!!!!
Nu am haine deloc pt vremea asta, si pun bluze cam in 5 straturi pe mine!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Ma bucur ca se adapteaza Aidan. Cred ca e nervos pt. ca totusi e obosit. Si fi-miu, la 2 ani, venea obosit de la daycare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Cica azi, la mine in masina, conversatie intre fi-miu si o prietena de-a lui, Carmen.
Carmen: Matthew, who are you going to marry?
Matthew: I don't know, there are many girls who like me
Carmen: But which one will you choose?
Matthew: I haven't made my decision yet, I need to interview them

Mi s-au parut tare haiosi, ce conversatie pe ei si ce raspuns pe fi-miu. Ma intreb dc. n-as putea sa ii dau eu o lista cu intrebari pt. interviul ala hahaha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LucasMom spune:

ruxi, ce funny... tre' sa le interview-eze intai si apoi decide

Miere, multumesc frumos ca mi-ai povestit. Intradevar pare ca-i ok Aidan cu noile activitati. Cat dspre oboseala si starile de enervare sunt firesti si alea. La varsta lui e frustrat pentru ca ar vrea sa comunice mai mult si inca nu poate. In cazurile astea nu poti decat sa-l consolezi si sa-i oferi cat mai mult comfort. Curand o sa inceapa sa-ti spuna ce vrea si ce are nevoie si o sa fie mai usor. Lucas imi arata cu mana sau facea unele semne ce-l invatasem si de cele mai multe ori reusea sa ma faca sa inteleg ce vrea, dar tot mai avea frustrari cand nu-l lasam sa faca ce vroia el, crezand ca eu nu am inteles ce vrea ...
Unele semne inca le foloseste si acum.

Ca sa-ti dai seama cat de repede evolueaza, iti povestesc o faza intamplata ieri. Cand merge la culcare spune byebye la toate jucariile, persoanele sau lucrurile din jur, inclusiv la lights la on off (intrerupator), catelul vecinilor, etc. Eu trebuie sa repet si apoi trece mai departe. Daca nu repet eu, repeta el pana cand imi atrage atentia.
Ieri spune
el: bye bye Teddy
eu: bye bye Teddy
el: bye bye Deee(nume nou, ne mai folosit pana acum)
eu: bye bye Dee (gandind ca aflu eu pana la urma ce-i deee, nu-l intreb ca sa nu-l intrerup si sa lungesc povestea)
el: Cine-i Deee ?

De prisos sa spun ca nu am putut sa ma abtin din ras..

Asta seara repeta povestea in mod identic si cand spun eu "Bye bye Deee" el intreaba iar, cine-i Deeee si incepe sa rada...

Nu mi-am imaginat ca la varsta lor deja se pricep sa faca glumite din astea.. chiar mi s-a parut ca a facut-o destul de funny.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Cica azi, la mine in masina, conversatie intre fi-miu si o prietena de-a lui, Carmen.
Carmen: Matthew, who are you going to marry?
Matthew: I don't know, there are many girls who like me
Carmen: But which one will you choose?
Matthew: I haven't made my decision yet, I need to interview them

Mi s-au parut tare haiosi, ce conversatie pe ei si ce raspuns pe fi-miu. Ma intreb dc. n-as putea sa ii dau eu o lista cu intrebari pt. interviul ala hahaha

Cum am vorbit si in particular - fetele care nu au respect pentru soacra, nu o iubesc si nu vor sa o tina in puf sunt din start eliminate ...

sper sa nu aplice si Flavia mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Scuze ca dau buzna, NIKOLLE nu stiu daca te-ai lamurit sau nu inca, noi am aplicat pt. green card acum cateva luni si ne-a si venit, singura deosebire a fost ca I-140 era pending inca, am facut exact ca aici

http://www.indiana.edu/~intlserv/scholars/pr/general_info/i485_employment.php

Tot fara avocat si noi.

Poze

Carla

Iulia si bebe Carla Maria (4 martie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

BUFLEA, NOW YOU"RE TALKING .... RIGHT!

Mergi la inceput