Botez pt. un copilas

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nico_ro spune:

Bubulina, chiar tu ai spus ca doresti sa botezi "un copilas orfan de la o maternitate sau de la o familie mai necajita care nu are cine sa-i boteze". Raspunsurile primite de la mamicile adoptive spun in esenta cam acelasi lucru, cu care eu personal sunt intrutotul de acord: partea a doua a ideii tale e cea mai potrivita, adica poti boteza un copil al unei familii mai necajite. Avantajul e ca fericesti pe langa copil si parintii respectivului copil, poti pastra legatura toata viata cu ei si iti indeplinesti si tu dorinta, care e una foarte de laudat. Altfel, daca copilul pe care il botezi e abandonat si devine adoptabil, cel mai probabil ii pierzi urma si nici el nu castiga, nici tu. Nasii de botez sunt parinti spirituali care au un rol foarte important in viata finutului lor, botezul nu se rezuma la slujba de rigoare si cadourile din acel moment.
Nu te-a criticat nimeni si nu cred ca vreunul din raspunsuri a fost dat cu rautate. Nu cred ca te-a judecat cineva sau ca cineva ti-a fost impotriva, ci fiecare ti-a spus ce crede ca e mai bine sa nu faci, dar ti-a lasat alternativa. Nu a zis nimeni sa nu botezi un copil dintr-o familie nevoiasa.
Copilul meu a fost botezat de nasii nostri pe cand sansele sa ajunga la noi erau minime, insa noi stiam ca vom lupta sa fie al nostru si am vrut sa fie ei nasii (iar ei au acceptat) pentru copil in primul rand, caruia acum pot sa-i povestesc despre botezul lui, sa-i arat poze si filme de la acest moment al vietii lui, sa-l integrez de foarte mic in istoria familiei. E un moment extrem de important pentru orice copil si pentru orice parinte.
Sunt insa si copii abandonati care nu sunt dati spre adoptie de catre naturali, in acest caz ei pot fi exceptia, daca depasesc sa zicem, o anumita varsta.
Ortodoxia din mine spune ca a boteza un copil implica o mare responsabilitate si ca nu se face in pripa, ca nebotezat nu ramane nimeni care traieste intre oameni, sper sa intelegi opinia fiecaruia dintre noi si sa iti gasesti un finut sau o finuta cat mai repede si sa iti indeplinesti rolul de parinte spiritual cat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Bubulina, nu ti-au placut raspunsurile noastre de ai deschis acelasi topic aici?

Misha mami fericita de Alexandru (14.03.2008)

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

iubitelor de ce va suparati pt o poza sau un filmulet si nu va bucurati de fiinta minunata fiinta pe care dumnezeu va trimis-o a o creste!cind l-am intilnit pe micutul meu era mai marisor,deja botezat la o luna de la nastere.am cautat nasa sa-i luam motul. avea parul lung cret si fff incurcat.mai bine de 3 luni am cautat peste tot .dpc a rupt legatura cu nasa nu au facut-o intentionat dar luind-ul din spital catre maternala sa pierdut dureros legatura.eu am luptat so gasesc nasa a cautat sa-l gaseasca.la primele vizite oficiale ale copilului in casa noastra am facut cerere la dpc sa ne permita sa luam motul copilasului.facuse bubite pe ceafa de la caldura nu puteam sa-i leg parul si mi-a fost frica sa nu faca o problema.am luat motul intr-o petrecere mica dar draguta cu multi prieteni pt micut si fara parinti doar noi si a2a nasa.atit miam dorit s-o cunosc pe nasa 1 ca am vorbit cu toti prietenii rude asistente de la spital unde sa nascut foste directoare de la caminul spital unde a stat in momentul botezului .mie imi place sa ajut pe oricine imi cere si eu la rindul meu sunt ajutata de cei din jur.dupa 2 luni de cind am luat puiutul in plasament sotul maternalei era la serviciu facea actele de a scoate puiul meu si sa-l scrie pe celalalt pt ajutor pt caldura.dumnezeu a vrut ca nasa de botez sa lucreze in acelas loc sa fie in acelasi birou si sa auda numele.ma ia iar cu lacrimi de bucurie .a mia oara am simtit ce norocoasa sunt ce lucruri minunate mi-au fost date sa traiesc.durerea mea mare nu erau 3 poze,voiam sa stiu adevaratul nume de botez si aici eu mamicilor va rog gasiti nasa de botez neaparat!copilasul meu are 2 nume de botez pe care nu-l avea trecut pe extras.am prietena a carei fetita este sonia in acte si botezata maria nicoleta.sper ca am fost explicita despre importanta gasirii nasei.sigur o veti gasi .ii impartasim se vor casatori in biserica ne numim dupa numele de botez.minunatelor ma bucur de putin timp de locul in care ne-am intilnit si va iubesc sincer pe toate macar pt ca v-at gindit ca a adopta este o dorinta ce poate fi indeplinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaalice spune:

Citat:
Bubulina, nu ti-au placut raspunsurile noastre de ai deschis acelasi topic aici?

Cruella, esti tare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

@Bubulina68, ai dori sa botezi si un copilas mai marisor(nu neaparat bebelus) care inca nu a fost botezat?

Lasand discutiile la o parte, aceasta mamica a solicitat putin ajutor in vederea gasirii unei relatii la vreun orfelinat , poate doreste sa boteze si un copilas mai maricel pe care nu l-a vrut inca nimeni... Ma gandesc ca avand o "relatie" aceea ii poate furniza si mai multe date despre copilas - de exemplu ca urmeaza sa fie adoptat de o familie etc etc.

verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput