Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (28)
Raspunsuri - Pagina 10
n_a_n_a spune:
Apropo de col: Sabina are foarte multa dreptate cu avutul grija la contractii. Eu aveam 4,6 cm la morfo de 12 saptamani si 3,5 la cea de la 18 saptamani. Din fericire colul e tare si inchis, si dimensiunea de 3,5 e inca buna. Sunt curioasa in acuma la 23 de saptamani cat mai masoara. Poate a crescut la loc ![]()
Nana
21+ cu
Iubirici
Ioana5255 spune:
Nana
. Si tu esti o mamica curajoasa si am sa ma rog si eu pentru voi sa duci sarcina pana la capat cu bine. Sunt sigura ca asa va fi.
Sabina
25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
remy_mv spune:
Neata, fetelor! Stiu ca e trecut de ora 13, dar eu sunt inca in pat
. Tare bine mai este...
Sabina felicitari pentru vestile bune, ma bucur ca s-a normalizat fluxul pe artera cu problema si ca te-ai linistit.
Nana noi tot la patutul Transformer de la Bertoni ne-am hotarat, numai ca nu il vom lua colorat si am zis ca o sa-l comandam pe la inceputul lui martie![]()
Mommy to be, Madutza super ideea cu ciorba radauteana,eu chiar am de gand sa fac azi ,numai sa reusesc sa ma mobilizez, ca sunt inca in pat.![]()
Eu am iesit sambata la plimbare prin magazine, am fost la Kiabi, in Militari, sunt reduceri si binenteles ca nu m-am putut abtine sa nu cumpar cate ceva pentru bebelina. Mi-e teama insa sa nu exagerez si sa cumpar prea multe de acum....desi reducerile astea ma atrag rau de tot. Ieri de exemplu am intrat la Debenhams si am luat o rochita cu "my 1st Christmas", am luat-o pentru varsta 6-9 luni, in conditiile in care bebelina va avea 8. Trebuia oare sa iau 9-12 luni? I-am mai luat si o pereche de balerini de 3-6 luni bleu marin, cu fundite, dementiali....
Zilele urmatoare ma tenteaza sa dau o fuga in Afi, la C&A. Va trebui sa imi gasesc insa pe cineva cu care sa merg, sa il scot pe sot din schema, ca nu ma intelege cu shopping-ul![]()
Va pupicesc 

, ma duc sa fac un
si sa ma apuc de papa
, ca sigur o sa mi se faca foame...
21+ cu 
a-rose spune:
Buna, mamici !
Vad ca sunteti tare harnice, scrieti de zor...
Ne primiti si pe noi in randul vostru?
UM = 21.09.2009
DPN = 28.06.2010
16 +,
Ruxandra Maria (28.08.2008)
rose
Vivela spune:
Salutare,
am vazut ca tot vorbeati de contractii. neuronul meu obosit isi aminteste ca - stresata fiind si eu de contractii la sarcina trecuta - ma informasem si aflasem ca nu e chiar asa grav, contractiile nedureroase si nu foarte dese sunt normale in trimestrul al doilea, e un fel de antrenament pentru nastere. nu-mi mai amintesc insa ce inseamna "nu foarte dese" .
bafta mare fetelor care se confrunta cu asa ceva, ma rog pentru voi sa fie totul bine pana la sfarsitul sarcinii
.
referitor la hainute, parerea mea e ca nu trebuie luate dinainte prea multe lucrusoare, mai ales cu bataie lunga, gen 8-9 luni...nu stii cum se dezvolta copilul pana atunci. eu am patit sa-i iau haine de iarna, salopete, combinezoane, tot asa, ca-mi placeau foarte mult, dar care i-au fost bune fix in vara urmatoare
, desi el a crescut cam ca la carte (doar ca eu nu-mi puteam imagina cum o sa arate la 6-7-10 luni). plus ca si marimile sunt diferite in functie de firma producatoare, eu si acum ii mai cumpar lui David haine pentru 18 luni de la unele firme (desi el are 2 ani si 4 luni!) sau pentru 3-4 ani de la alte firme. de incaltaminte nu mai zic...
dar, exista si reversul medaliei, nu stiu cum se face dar atunci cand vroiam sa cumpar, fie nu gaseam ce-mi place, fie nu erau masura lui (ori mai mici, ori mai mari).
cat a fost foarte mic, pana intr-un an, foarte greu i-am gasit incaltaminte, toate erau pentru copii maricei. e, cum a facut 1 an si ceva, cum s-au umplut magazinele cu tot felul de botosei si pantofiori pentru bebelusi
.
nana, uite o floricica de la mine
, cred ca e foarte greu sa stai in pat atata timp, mai ales daca esti o fire mai energica. eu am stat doar in ziua cu amnio, am zis ca innebunesc. sincer, nu stiu cum as fi suportat daca ar fi fost nevoie sa stau toata sarcina in pat, probabil ca as fi gasit pana la urma o solutie, ca bebe merita orice sacrificiu. dar realizez cat e de dificil
.
Sabina, felicitari pentru eco, pupici gemenutelor dansatoare
.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
18+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Ioana5255 spune:
Vivela eu vb de contractiile dureroase, care sunt de doua feluri cele care iti strang uterul ca o minge asa de ti se taie respiratia si cele mai periculoase care se lasa cu dureri pe sale. Cele de care vb tu se numesc Braxton Hicks si intr-adevar pregatesc uterul ptr nastere.
Sabina
25+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica Alexandrei
Aniska80 spune:
Buna dragele mele!
Ma bucur ca am reusit sa termin de citit ceea ce ati mai scris voi...eu nu am mai avut tp sa intru asa des!Noi suntem bine,sanatosi,sau sanatoase,nu stim inca...nu a vrut sa ne arate la eco in dec poate ne arata acum pe 22 ian ce are intre picioruse
,in schimb obosesc repede,ma doare mijlocul,nu ma mai pot odihni noaptea cum trebuie
,daca am inceput de acum...nu stiu ce am sa fac pana cand nasc...
Va pup,va doresc o zi buna si sa fiti sanatoase!
Anamaria,mami a lui Denis(22.04.2003)si
21+
mommy_to_be spune:
Salutare burtici!!!!
In primul rand vreau sa fac ce nu am apucat sa fac ieri:
La multi ani Laurita!
sa-ti dea Doamne Doammne sanatate multa si o sarcina usoara in continuare, ca sa te poti bucura de doi copii frumosi si sanatosi precum parintii lor
Dupa cum va ziceam, eu sunt in concediu si incerc sa stau cat mai mult in pat, insa ma omoara spatele. Am niste dureri tare urate in zona lombara de la atata stat la orizontala. Am observat ca daca ma ridic din pat si mai fac ceva prin casa o ora sau doua incep si contractiile, asa ca m-am hotarat sa suport cu stoicism statul in pat.
[arturica] Sper ca e mult mai bine Phillip. Ii doresc sanatate multa, sa se faca bine repejor. Sper sa ni se ridice in cele din urma placenta pentru ca m-am documentat si eu despre acest aspect si am vazut ca nu e de glumit...
gabriela, sper ca te simti mai bine si nu ai mai avut dureri suparatoare de burta
Te inteleg cu ciocolata, dar si cu lipsa de
... Eu sunt atat de horny.... insa mi-e frica sa intreprind ceva prin asternut, deoarece la orice miscare mai brusca apare si o contractie, asa ca nu vreau sa risc nimic...
nana, monica, laura va multumesc de grija
o sa stau cumintica pentru Maya.
Ioana, felicitari pentru fetita sanatoasa si grasuta
Ma bucur mult ca ai venit cu rezultate excelente de la eco.
Sabina, iti multumesc mult si tie pentru grija si sfaturi.
Sa stii ca nu eu am protestat fata de internarea in spital. Doctorul s-a razgandit in momentul in care i-am zis ca aceste contractii apar mai ales spre finalul orelor de stat la birou. Atunci a zis ca e suficient sa stau acasa, in pat. Iar tensiunea... era sigur de la starea de panica in care ma aflam. De la Giuleseti m-am dus direct la medicul de familie, unde mi-a verificat tensiunea, iar aceasta scazuze de la 14 cu 9, la 11 cu 4. Multumesc mult oricum
Ma bucur mult ca fetele tale sunt bine si ca s-a normalizat fluxul pe arterele uterine
. In ceea ce priveste statul la pat, te inteleg ca ti-e greu, mai ales acum, insa ce nu facem noi pentru puisorii nostri? Sanatate multa si sa te odihnesti.
Murica, eu zic sa nu te nelinistesti in ceea ce priveste masuratorile, mai ales ca doctora a zis ca e OK. Eu cand am fost la morfofetala de 16 saptamani Maya mea avea cu vreo 5 cm mai putin decat in grafic, iar asta am observat abia dupa ce am iesit si m-am uitat mai atent peste masuratori. Dar cum zicea si sotul meu, care a asistat la eco, de masurat ii masoara trasand niste sgmente cu mouse-ul peste imagine, iar copilul fiind in miscare, poate sa mai rateze cativa centimetri. Plus ca doctora ta era grabita sa asite la nasterea de care vorbeai. Va fi bine cu siguranta
Vad ca te-ai edificat intre timp...
In ceea ce priveste nasterea, eu nu mi-am facut griji niciodata, insa de o luna incoace ma ia cu tremurici cand ma gandesc. Nu stiu de ce mi s-a facut ata de frica.
cris, sa-ti fie de bine petrecutul. Ma bucur ca te-ai distrat pe cinste.
Madutza, ia zi-mi cum ti-a iesit ciorbitza? Eu sunt din Radauti, asa ca nu am cum sa nu fiu fan
M-am uitat peste reteta folosita de tine si trebuie sa mentionez ca pe acasa, in Radauti, se face, de obicei, fara a mai adauga legumele rase sau pasate. Zeama trebuie sa fie limpede, alb galbuie. De asemenea, la ouale batute cu smantana, se adauga si 3-4 linguri de faina pentru a fi mai deasa. Sper ca v-a placut
Invitatii mei au mancat si de data asta portie dubla si chiar tripla![]()
Nati si eu am sani mititei si mereu m-am gandit ca in sarcina vor exploda si abia asteptam momentul. E adevarat ca au mai crescut, insa nu cine stie ce... Oare o sa mai creasca?
Cordelia, eu am urmat sfatul Sabinei,si mi-am achizitionat sutiene soft de la Quelle. Sunt incredibil de comode. Au mai multe tipuri,sigur o sa gasesti ceva care sa iti placa.
La multi ani piticei tale! Sa fie sanatoasa si sa creasca mare si frumoasa.
Dienutza, toate contractiile mele au fost nedureroase, dar puternice. Simt efectiv cum se contracta uterul si se face ca o minge sub buric. Cand am contractii si stau pe spate imi simt uterul la pipait, in forma de para. Ii simt toate contururile. E tare neplacut momentul in care simti cum incepe sa se contracte burica si sa se stranga parca toata la mijloc. Contractiile mele nu sunt regulate, insa pot fi si mai rare,dar si foare dese, la 2-3 minute. Acum iau No-spa si Uscosin Supozitoare si sper din suflet sa cedeze.
Rose, bine ai venit printre noi!!! Sa ai parte de o sarcina usoara si frumoasa
M-am intins mai rau ca o placinta, insa ce sa fac daca ati fost atat de active si am avut mult de recuperat?
Mai stie cineva ceva de Mary, ca era nelipsita de pe forum. Sper sa fie totul in regula.
Va pup burticute
Sa aveti o zi frumoasa!!!
Mira
fericita 21+cu
Maya Alexandra
minunea mea
Alinutzaa spune:
Buna ziua frumoaselor
Sabina ma bucur tare mult ca vii cu asa vesti bune de la eco. Doamne ajuta si pe mai departe!
Nana te asteptam si pe tine cu vesti bune si eventual si cu ridicarea interdictiei de a parasi patul. Ufffff, nu stiu ce m-as fi facut dar pana la urma...ce nu facem noi pentru puiutii mici.
Am vazut ca discutati despre biberoane, carucioare, etc. Hai sa va zic si eu parerea mea.
Biberoane - v-am zis ca eu am folosit Avent. Nu stiu cine mentiona BPA-ul continut de plasticul din care este facut biberonul, ca nici Aventul nu a scapat. Eu nu am supus niciodata biberoanele la temeperaturi ridicate. Sterilizarea am facut-o la rece, cu solutie de la Chicco, iar apa pentru formula era calduta, dupa care am trecut la apa la temperatura camerei. Stiu ca Aventul a scos biberoane/canite, etc fara BPA, cel putin asa citisem la un moment dat. Nu stiu care este situatia celorlalte biberoane de plastic de pe piata. Piciul s-a impacat foarte bine cu ele, si eu la fel. Daca o sa fie cazul, acum o sa incerc tot Avent, daca ii place gandacelului bine, daca nu...incercam altceva. Ca pana la urma depinde si daca ii plac copilului tetinele respective.
Hainute - sfatul meu este sa nu cumparati hainute decat pentru perioada imediat urmatoare nasterii. Asa cum a spus si Vivela, marimile difera in functie de firma si s-ar putea sa nu puteti folosi hainutele pentru ca nu ii vin copilului atunci cand le e sezonul. Veti primi o gramada de hainute dupa ce veti naste, dar ele nu vor fi pentru nou nascuti - cel care cumpara intotdeauna se gandeste ca daca nu ii vin copilului...e pacat de ele, asa ca ii cumpara intotdeauna un pic mai mari in ideea ca (,) copilul creste. Asa ca eu va garantez ca hainutele pe care le veti primi, le veti pune pe copil mai pe la 3 luni asa (acum depinde si de copil normal). Eu de cand il am pe pici, am in sifonier o ditamai punga (ca au fost si mai multe la un moment dat) cu hainute primite si care la momentul respectiv i-au fost prea mari. Regulat, dau iama prin punga aia si mai verific ce putem scoate la purtat si ce nu. O punga din aia am si acum.
Despre braduri...depinde de exigentele fiecarei mamici. La fel si magazinul de unde il cumparati. Eu am la mine in cartier un magazin mititel dar la care am gasit hainute de super buna calitate la super preturi - erau aduse din afara. Asa ca i-am luat de acolo Absorba, Obaibi, Children's Place, Carters etc la super super super preturi. Si acum eu mai intai verific magazinul asta si daca nu gasesc aici ce am nevoie, abia apoi ma duc prin alte parti.
Nu mi-au placut absolut deloc hainutele RomBaby - dupa un singur spalat, toate, dar absolut toate, s-au strambat, descusut, etc. Asa ca eu de astea ma feresc acum. De la Tex (le gasiti in Carrefour) am avut si avem destule care au fost super ok.
Carucioare - eu am cumparat deja carucior pentru gandacel. Este un Chicco for me, este nou, l-am luat de aici de pe DC, la un pret cu vreo 600 ron mai mic decat in magazinul Chicco. Scoica am deja ramasa de la Tudor.
Ce am cautat eu la un carucior (si la Tudor si acum) - spatarul sa se lasa pana la 0 grade, adica la orizontala, copilul sa poata merge cu fata in ambele sensuri (caruciorul lui Tudor avea manerul reversibil, cel de acum nu, insa se scoate "scaunul" si se pune invers), sa fie usor de manevrat (al lui Tudor mi-a cam dat de furca). Noi stam la parter asa ca nu m-a interesat daca incape in lift sau nu si nici cate kilograme are ca nu a trebuit sa il car in brate pe scari.Daca stati la etaj, ar fi bine sa luati in considerare si aspectul asta.
M-am intins ca o placinta, ma scuzati 
, acum fug la treaba cat doarme piciul
Edit ca mi-am adus aminte - vorbeati si de gimnastica pentru gravide. In Bucuresti se facea la un moment dat la Giulesti, nu stiu acum daca se mai face, dar ma gandesc ca puteti incerca o intrebare acolo.
Alina, mamica mandra a piciului Tudor si
21+
Handmade by Alina
ioana1234 spune:
Salutare,
Anca16 , imi place f mult patutul , exact asa imi doresc si eu! , inca nush culoarea, dar abia astept sa ma duc la eco sa aflu:)