Oala sub presiune

Oala sub presiune | Autor: lulu77

Link direct la acest mesaj

Hello,

Am nevoie de sfaturile voastre, a celor care gatesc la oala minune, oala sub presiune, si anume modelul mai nou, cel cu valva de siguranta stil maner mai mic, negru.....
In momentul in care vreau sa pun din nou la foc oala, dupa ce am scos presiunea din ea (sub jet de apa rece) si am obs ca ar mai fii nevoie sa fiarba carnea/fasolea/etc. cum procedez?
Adik o pun din nou la fiert cu valva ridicata pana incepe din nou sa scoata acel suierat si apoi cobor valva si o mut pe foc mic sau direct cu valva inchisa la foc mic?



Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Da !

este riscant sa-i scoti aburul asezand-o in apa rece . cumnatului meu in felul asta i-a explodat in fata .
eu o las 5 min dupa ce inchid focul si ridic supapa incet si progresiv pana scoate tot jetul de abur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Lulu , scuze ca ma bag pe subiectul tau! Unde pot gasi o oala cu presiune, de calitate si care sa se manevreze relativ usor?Vreau sa cumpar dar recunosc ca mi-e cam frica sa umblu cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Io st fricoasa rau si eu las sa fiarba dupa ceas, apoi las oala pe aragaz asa cum e 30 de minute, scot capacul, verific
Nu vreau nicio surpriza cu presiune
Daca nu e ok, mai pun la fiert exact ca la inceput, capac pus si la fel fac si dupa ce e gata, o las acolo sa se depresurizeze singura

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

delsim, sigur gasesti la Real, Carrefour, si chiar la Billa am vazut zilele acestea oferta la cea de 8 litri undeva pe la 80 ron.

Feetelor ,retete aveti ptr gatiti la ea?
Eu gatesc in ea tot ce inseamna ciorba/fasole, etc ...dar am inteles ca se fac si anumite fripturi.Eu fac fripturica de vita, sau anumite mancarici in ea.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/
www.flickr.com/photos/15354374@N06/show/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Citat:
citat din mesajul lui delsim

Lulu , scuze ca ma bag pe subiectul tau! Unde pot gasi o oala cu presiune, de calitate si care sa se manevreze relativ usor?Vreau sa cumpar dar recunosc ca mi-e cam frica sa umblu cu ea.

Delia

"Ceea ce suntem contribuie mai mult la fericirea noastra decat ceea ce avem." Schopenhauer


eu am una clasica si de-demult se manevreaza foarte usor si ma vazut in metro - si mai am una de la tefal cu clips dar este grea si oala si capacul ,dar e sigura !

Eu le folosesc (adica mai mult sotul) zilnic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Eu asa fac: pun oala la foc mare , cand se aude suieratu acela o pun la foc mic cu valva acoperita..pt cartofi 20 minute..si de ex pt ciorbite cu tot ce trebuie de la zarzavat si carne de oricare fel fix 20 minute.Dupa aceea o iau de pe foc si o las fara sa iasa aerul din ea..in cam 10 minute cand ridici valva nu mai are nici o presiune.Si gata .e super oala asta ..o am de ceva ani si sunt ff multumita.ractic acolo fara foc mai fierbe 10 minute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi_2005 spune:

Bonsoir tuturor eu gatesc fara stress cu oala asta, nu e asa periculoasa la manevre obisnuite. Personal am optat pt un model de inox complet fara garnituri ( sa nu ma streseze) , se gaseste si in Romania la Cora si stau linistita.
Daca gatesc in mai multe etape si adesea o fac, fierb carnea, o las 5 minute inchisa si o pun putin in chiuveta goala cu un fir de apa rece peste, apoi o desfac pun legumele , o inchid, inchid supapa cand suiera ca la inceput si la fel ca sa deschid las putin si pun la jet de apa rece. Gatesc f des in ea, ciorbe, supe, carnea care fierbe mai greu, nici nu stiu ce m-as face fara ea.

Mergi la inceput