Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (133)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

baaaaa, edit, am citit Diana, demult ai pus linkul!

Am citit, rascitit, si trimis si la ta-sau sa citeasca... la ala-i degeaba, asa ma enearveaza dupa cati ani de psihologie si psihanaliza a facut, sa vina el sa-mi spuna "bullshit" la orice-i dau sa citeasca si sa creada ca numai daca stie de frica va invata niste lucruri temeinic.

Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddana spune:

Va multumesc pentru mesaje si urari.
Azi noapte Dragos a facut din nou febra mare, nu stiu cat, nu am masurat, dar azi dimineata avea aproape 39. e drept... el a fost mereu un copil sanatos, cel mai mult a avut o data 39 cu 4 cand a avut pneumonie. Asa ca suntem alarmati.

O alta problema avem cu burtica. Nu vrea nicidecum Smecta, nici in ceai, nici in apa, nici in nimic. Si nu pot decat sa incerc sa-l "repar" prin alimentatie. Asta este. Astazi stau acasa cu el.

Diana, multumesc pentru link. Sunt foarte interesante lucrurile astea. Citindu-le, imi dau seama asa, la rece, de lucrurile pe care ar trebui sa le aplic sau nu cu Dragos. Dar nu stiu daca si voi aveti problema asta, eu de multe ori fac sau spun ceva ce constientizez atunci, exact in acel moment ca nu e bine pentru Dragos. Dar sunt prea obosita sau nervoasa ca sa ma abtin . Si, pe de alta parte, mai sunt si lucrurile carora eu nu le dau o alta semnificatie. Le fac sau spun instinctiv, in mod reflex, si nu stiu ce interpretare psihologica au si cum sunt percepute de pitic. Cred ca cea mai mare parte din norma mea de parinte este intuitiva.

Despre comportamente neadecvate.. exista si la noi, evident, crize constante la imbracat/dezbracat, (mici) istericale. Cadoul lui de la Mos Craciun a fost, printre altele, o pusca (v-am zis ca fac gesturi reflexe, nestudiate, ce vreti...:) Motivul: "Vreau sa-l impusc pe lup". Are de fapt Dragos o mica obsesie cu lupul: "Acum nu vine lupul, nu?" "Daca vine lupul, ii dau eu un sut..." si altele pe aceeasi tema. Isi arunca si el jucariile, daca se strica, plange un pic si imi spune sa le repar, dar de fapt uita destul de repede de ele.

Azi dimineata, stam amandoi la calculator si ne uitam la desene. Ma cuprinde cu manutele de dupa gat si imi spune gales: "Mie mi-e lusine". "Cum, puiule, cum sa-ti fie rusine? De mama?!". "Da. De tata nu mi-e lusine. Numai de BLONDE mi-e lusine..."
Trebuie sa ma vopsesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Citat:
citat din mesajul lui gaia.nevia

Diana, merci frumos. N-am fost pe faza cand ai mai dat link-ul, ma voi uita acum.

Teo de o vreme strica jucariile, de cele mai multe ori intentionat, desi e vorba de ceva foarte drag lui (de exemplu Wingo dupa care a tanjit cateva luni bune pana am reusit sa facem rost de el - i-a indoit rotile / si mcQueen, cumparat acum, desfacut in masina, pana acasa avea rotile strambate - si mi-a zis ca asa a vrut el, mai mult n-am putut sa scot de la el).
In fine, i-am tot zis noi ca daca le strica, le aruncam la gunoi, dar asta e vorba veche sa zic. Multe masinute in ultimul an de zile sa zic au fost stricate pana la a deveni periculoase, asa ca le-am aruncat pe bune la gunoi, si i-am aratat/explicat intotdeauna de ce.
Probabil a realizat ca masinutele aruncate nu se mai intorc, ceea ce clar isi doreste pt frate-su, iata ce a putut sa scorneasca in consecinta mintea lui.

Ma cam afecteaza starea lui, nu e numai asta, nu pot sa-l oblig sa-l iubeasca pe Radu, asta va veni cu timpul, incerc doar sa-i fac sa convietuiasca safely impreuna, atat!
Ce ma intristeaza e ca imi pare suparat mereu, trist, e nesigur pe el si niciun discurs de-al meu cum ca il iubesc foarte mult orice ar fi nu tine.
Nu i-am zis niciodata ca e rau, sau altceva cu ESTI...
in afara de istet, inteligent, foarte destept, frumos.
Nici taica-su... socrul meu i-a zis de cateva ori si am intervenit cat de prompt am putut.
O singura chestie n-am putut face. M-a invatat o prietena, care are si ea doi baieti la aceeasi dif de varsta cu ai mei, ca si daca il bate al mare pe al mic, sa nu-l cert, sa-l iau in brate, sa-i spun ca eu il iubesc foarte mult, si nu-i nevoie sa-l bata pe cel mic ca sa fie sigur de asta.
Ei, asta nu am stiut face... pentru ca atunci cand Teo in bate pe Radu, RAdu plange, si e vadit afectat, ca sa nu mai zic ca il sidoare.
Si vin eu, mama, lumina ochilor lui(stiti si voi cum li se insenineaza ochii bebelusilor cand va apropiati de ei - ei bine, asta la Teo nu mai e ) si in loc sa-l alin pe el, il iau si-l mangai pe Teo?!
Nu va zic cum urla si se zbate, e frustrat si o arata!
Asa ca atunci cand il bate, il pedepsesc, adica il timit sa stea putin singur intr-un colt, dincolo de gardulet, pana se linisteste si vine sa-si ceara iertare.
Dupa asta ne putem iubi, intre timp l-am linistit pe RAdu.
In fine, vad ca nu functioneaza.

In ce priveste pedepsele, nu au sens la Teo, pur si simplu le ignora si gaseste altceva de facut, sau plange pana se sufoca, plus ca nu reusesc sa discut cauze si efecte cu el, dar doar in aceasta situatie, altfel zbarnaie.
Cand il intreb stii ce ai facut, stii de ce te-am pedepsit / imi raspunde "ce amfacut?" "de ce" si repeta asta pana ma satur eu.

Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri



Offf, greu e cu piticii...Multa putere si nervi tari, si sper sa gasiti solutia cea mai buna pt amandoi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

gaia, eu spuneam in prima parte a mesajului despre psihologia fratilor cu diferenta mica de varsta intre ei. Ideea e ca nu doar cel mare e afectat, ci in anumita masura si cel mic - psihologul ghicise ca respectiva persoana avusese o sora cu maxim 2 ani mai mare tocmai pentru ca descoperise sechele specifice (si are peste 40 ani!). Am constatat fenomene similare si la sotul meu si sora lui (ea e mai mica cu 1,5 ani) - ca idee, de exemplu sora colegei mele i-a bagat surorii mai mici mainile in foc sa vada daca se arde (sora mare si-a satisfacut o curiozitate, precum si instinctul de a-i face rau celei mici), sau sotul meu o impingea pe sora lui sa faca tot felul de lucruri negative... Ideea e sa incerci sa faci ceva cat mai devreme (eu am studiat problema asta pentru ca as vrea de fapt 2 mandate la diferenta mica intre ele )

Lucruri despre care constientizezi ca le fac rau tocmai in timp ce le faci - am si eu de-astea, in general incerc sa fac repede ceva care sa treaca la alta situatie, ca sa nu aiba timp sa percuteze sincer, de cand am citit articolul respectiv mi-am dat seama cate lucruri spuse de ai mei m-au afectat pe mine, si cate din ce spun eu il afecteaza pe Alex. E destul de greu sa ma abtin de la unele care stiu ca nu ii fac bine... ma rog, ar fi o poveste destul de lunga de dezbatut.

Alex s-a intors cu "esti un rau/esti o rea!" de la socri (el ne spune noua), si inca n-am reusit sa i-l scot...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluca22 spune:

Buna fetelor,
Va spun si eu La multi ani !pe anul asta si va doresc multa sanatate familiilor voastre si la piticuti.
Ddana eu ii dau lui Robert cand am probleme cu stomacelul Debridat este foarte bun ,ii dau cate 5 ml de 3ori/zi cam inainte de masa.Eu i-am dat in spital cand a avut enterocolita la 1 an si 7 luni pe langa alte medicamente si de atunci il folosesc cand apar probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Salutare!
Va multumesc mult pentru urari!!! Am fost tare miscata! Insa am fost la tara si n-a mers netul. Ne-am serbat tot in familie, mai mult pe 7 decat pe 8, dar a fost bine, linistit.
Gaia, am mai citit cate ceva despre gelozia asta intre frati si, in general, pedeapsa n-are cum sa functioneze. Ei nici macar nu stiu ca fac rau, inca. Ideea e sa stie ca ii intelegi sentimentele vis-a-vis de frate, in fond sunt cat se poate de normale. Nu e posibil dragoste cu sila. Adica lui nu ii spune nimic faptul ca "trebuie" sa-si iubeasca fratiorul. Nimic, in afara de a se simti cumva defect ca nu simte ce "trebuie". E bine sa ii explici ca e dreptul lui sa simta ceea ce simte, e normal, il intelegi, dar nu il poti lasa sa ii faca rau fratiorului, asa cum nici lui nu ai lasat pe nimeni sa ii faca rau cat era mic si lipsit de aparare si nici in continuare nu vei lasa. Totusi, energia negativa va trebui cumva canalizata. In sensul ca puteti personaliza o jucarie/papusa/ursulet/altceva si sa ziceti ca e Radu, iar cand e furios sa loveasca obiectul ala si nu chiar pe Radu. Acum, nu pot sti daca chiar functioneaza la copii asa mici, dar merita incercat. Astea erau sfaturile de acolo, nu imi amintesc momentan titlul cartii, dar daca crezi ca ar putea functiona ai putea incerca. Oricum o sa caut cartea si iti zic numele, daca esti interesata.


Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

"Asta înseamna îmbunatatire de viata, sa ajungi la niste gânduri care sa le poti prezenta si sa le poti învalui în rugaciune."

Votati pentru mine:D!

Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Am gasit cartea: "Anii magici - Cum sa intelegem si sa rezolvam problemele copiilor de Selma H. Fraiberg". La pagina 213 e o situatie asemanatoare cu a voastra, numai ca e vorba de un frate mai mare si o surioara. Daca ai ocazia sa citesti acolo, poate te ajuta. Mie, desi e un pic greoaia cartea, mi-a deschis oarecum ochii in unele privinte.


Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

"Asta înseamna îmbunatatire de viata, sa ajungi la niste gânduri care sa le poti prezenta si sa le poti învalui în rugaciune."

Votati pentru mine:D!

Va multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisikuta spune:

ela, la multi ani, sa fii fericita si implinita, sa ti se implineasca visele!

am absentat motivat ca m am virusat. nu e porcina, medicul meu a zis ca scap! dar sint nauca, am juma' de cap amortita si cealalta jumatate functionala merge si aia in reluare. iau de 4 zile augmentin, dar am inca senzatia aia de inflamatie a ganglionilor de la gat si o simt si nspre plamani si ma ntreb ce n a functionat bine la tratamentul asta. sint momente in acre aproape mi se intrerupe contactul cu lumea, starea asta de nauceala ma decupleaza de la realitate, parca s lovita cu putere n ceafa si mi amorteste craniul.
dar, chiar si asa, ptr ca tot dezbateti subiectul, n as face vaccinul ala ptr gripa si nici alt vaccin antigripal. din considerente strict subiective, eu am fobie la ace.

DDANA, bietii de voi, prin ce treceti! ma sperie atat de tare starile astea febrile la ei, mi e teama mereu sa nu mi scape de sub control. multa sanatate! ma, acu' ca s mai grea de cap in starea asta gripala, eu am inteles ca faci o declaratie de dragoste la barbat...sa ma ierti...ori subconstientul meu functioneaza la parametrii lui normali si are gandurile lui ascunse care transcend...fa l bine pe dragoselu si bafta la al doilea mandat! e prea grea intrebarea aia daca mai meriti...fetelor, eu si acu'ma uit la nora si ma ntreb ce am facut sa merit in viata asta s o am...ma ntreb retoric doar. ca n rest, prea multe incertitudini ca sa cred ca a depins de mine. pfii, iar bla, bla...

KIT, cand am scris de vaccin, am avut o pauza cu mana n supensie. m am gandit de 2 ori. ptr tine. ca daca s fi in locul tau as innebuni ptr a lua o decizie. da cu banu' si vezi ce iese daca nu te poti hotari.
apropo de asta cu banul, am citit in studentie o carte, dice man(era n engleza), un tip care numai actiona decat dupa ce dadea cu zarul. functionand numai dupa hazard, pierde tot, ajunge in puscarie, puternic viciat de modul de viata nu renunta nici aici, isi face noi tavarasi si jocul continua. cum aveam minte tanara si rebela, ma batea gandul sa fac o incercare. dar n am avut curajul totusi. de unde deduc ca nu s chiar supusa dependentei..

DIANA, tu ai facut atletism la viata ta, de performanta adica? eu doar un an si ramane amintirea mea frumoasa din copilarie. admir cu atat mai mult curajul si implicarea ta in maraton. multa bafta la roma. chestia aia n am putu s o deschid, ca mi intra antivirusul si ma avertizeaza ca e purtatoare de nu sh' ce parazit....

ROX, ce face raresoiu, cum mai respira?

va imbratisez pe toate, o zi buna!




mama de papusha si cateodata balaur, Nana
Asa creste o fetita

[<a href="http://lilypie.com/"><img src="http://lb3m.lilypie.com/OGAKp2.png" width="200" height="80" border="0" alt="Lilypie Third Birthday tickers" /></a>] Varsta mea[/url]

norah

Everyday is the right day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kmi78 spune:

... cateva cuvinte despre noi

sunt atat de in urma cu urarile de BINE, SANATATE pentru anul 2010 apoi cu cele de LA MULTI ANI pentru toate aniversatele , incat ma simt vinovata ca vin cu ele cu asa mare intarziere...

sanatate tuturor care se simt mai putin bine!!!

referitor la subiectele in discutie las pe cele cu experienta si practica, ca zic bine ce zic, apoi legat de gradinite sunt si eu gandita cum va fi, urmeaza sa merg zilele astea la doua gradinite: una de 4 ore la care vreau sa o duc din 1 feb si cealalta de 8 ore din toamna dar la care trebuie vorbit de pe acum, si asa am emotii pt ca se intra greu...

despre noi acum:
am fost la schi cu Timeea in austria . Cu mari emotii am plecat , pentru ca ne astepta un drum lung de doua zile cu masina , impartit in doua ca sa fie totusi mai lejer; l-a suportat bine , neasteptat intrucat si pt mine e obositor. I-am luat si ei echipament de schi , claparii cand i-am probat nu i-a tinut in picioare nici macar un minut, deci emotiile cresteau, am zis dam si bani pe ei , nici nu-i va placea si ne strica si noua concediul.
Prima zi pe schiuri esec total, nu-i place , aluneca si pe loc drept , nu poate sta in picioare, sunt grei , ok pierdem vremea prin restaurant; dupa cateva ore incercam iarasi macar sa reuseasca sa stea pe ele , o duce sotul intre picioare , culmea asa ii place , mai vrea .
A doua zi o luam de la capat , parca deja ii prinde gustul , facem cateva urcari pe partia usoara pt copii cand eu cand sotul cu ea intre picioare, incepe sa-i placa , vrea pe sus cu telescaunul...
incet , incet cu fiecare zi parca ii place mai mult , nu se mai plange incearca singura pe cat poate, coboara aproape singura dar totusi sa stie ca sunt in spate si o prind la nevoie. uite asa am schiat 7 zile pline, eu mai putin pt ca am fost pe post de monitor si am ajuns in ultima zi de am facut peste 35 de coborari pe partia de copii, era asa de relaxata , numara stalpii , imi zicea culorile care le vedea , povestea cu pietenele ei imaginare Mela si Cela asta in timp ce schia.
Mainile erau vesnic inghetate, totusi erau 4 -5 ore in care stateam afara, la intoarcere pana la hotel adormea cum o puneam in masina, si dormea aproape pana la ora cinei; seara plecam ultimii la culcare , dimineata ma minunam cat de repede se trezeste.
Cateodata mi se pare ca are comportamentul unui copil de 5 ani daca nu mai mult.

va pun si niste POZE , am si doua filmulete dar nu ma mai complic ca am incercat alta data sa le incarc si degeaba


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Ela, multumesc mult!

Gaia, mumă pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput