Albinute & bondari de martie-aprilie '07 (133)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Buuuuunaa ziiiiiuaaa si de la noi !
Era sa zic dimineata, da-mi sareati in cap ca-s adormita...Pai sunt doar inghetata, ca deh, pe gerul asta...
Si cred ca ma ia si-o raceala...ma doare un pic caul si ma dor si ochii...Sper sa fie o parere
Noi sambata ziceam ca ajungem la serviciu, nu-mi faceam probl , ca imbracata bine, n-avea treaba Dra Teodora, dar la intoarcere...era o probl. Asa ca am stat acasa, in casa , sambata si duminica, cu mancare, curatenie...cu copil plin de energie...cunoasteti modelul.
Sapt trecuta (marti cred) ne-am luat si noi sanie, de unde nu mai speram sa avem zapada...s-a intors. Noi n-aveam sanie(n-a fost cazul, nefiind zapada), asa ca mersul pe sanie era ceva...pt altii , din alte zone geografice. Eh, si cand i-am cumparat-o, am plimbat-o prin parc, ningea atat de frumos...am inteles ce inseamna zapada de argint, cum scriam noi in compunerile din clasele primare, , la lumina felinarului din parc,fulgii de zapada sclipeau ...
Am dat-o pe Teodora pe o alee mai inclinata, si fata m-a intrebat ca de ce-o dau asa de tare???
Revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Gata.
Deci, o dau jos de pe sanie(avea pe ea combinezonul de zapada), incantata de atata alb..."hai sa facem ingerasi in zapada", se uita patrat la mine...Eu ii explic, te arunci pe spate in zapada si misti mainile si picioarele... M-am aruncat io in zapada, a bufnit-o rasul, apoi numai ingerasi facea...Am urcat si pe-un derdelus, un deal mic din parc, ne-am chinuit noi 2, Teodora tot intr-un ras...ne-am dat amandoua pe sanie(ca mi-era ca rup sania copilului)
N-am stat f mult, cam o ora, ca eu ma udasem la blugi, de sus si panna jos, deh, in graba am uitat sa-mi iau pantalonii de fas...Cand a venit Andrei acasa, primul lucru i-a spus ca are sanie rosie, si ca am fost in parc si-am facut ingerasi in zapada...Sper sa dam si azi o tura scurta in parc, sa profitam cat mai avem zapada.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

buna ziua dupa pranz! sau ceai?

frig ... foarte friiiig!!! ger!!! bine ca a pornit masina dimineata!

la noi povestea cu zapada este scurta: lui matei nu prea ii place. parca vad ca o sa prinda gustul cand se va termina zapada.
saptamana trecuta cand ningea si ningea, ca in povesti, matei urla cat il tinea gura: scutara-ma de zapadaaaaa!!! da zapada jos de pe mineeeee!!! ia uite cum curge zapadaaaaa pe mineeee!!!! si ce frig eeee!!! mie nu-mi place frigul astaaaa! asta spre mai mare hazul a celor care erau pe strada si in statia de tramvai. i-am zis si eu ca zapada si frigul sunt de la D-zeu si sa nu mai faca atata caz ca nu avem ce face. mi-a suspinat in masina pana la gradi ca zapada i-a udat hainele.
in weekend ne-am jucat si noi putin cu zapada si duminica am capatat chiar o sanie de la o vecina. pe sanie ... "hei!!! nu asa tare ... mai incet!!". dimineata a vazut sania langa usa: ce noroc pe noi ca ne-a dat mamaita vecina sania asta! nu vad unde e norocul, ca el inca nu e prea incantat.
ingeri pe zapada ... va dati seama ca este exclus sa-l aruncam in zapada.

sa aveti o zi buna!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana Stefana spune:

Buna seara
M-am intors in sfarsit acasa, am avut o zi tare lunga si inghetata...brrr

Bowen: In Romania, si de fapt in toata Europa centrala si de est, exista un singur instructor si anume Andrew Zoppos. El este un profesor minunat, este instructor international acreditat si membru onorific pe viata al Academiei din Australia; Academia din Australia este singura care emite diplomele, deci nu va faceti griji, terapeutii din Ro sunt toti proveniti din aceeasi scoala; nu suntem chiar asa de multi, si intrusii nu-si au locul printre noi; acum fiecare padure are uscaturile ei, dar nu e cazul inca sa va faceti probleme ca terapeutii n-ar fi ok. Eu de exemplu nu apar pe site-ul oficial inca, sa ai diploma nu-i suficient, trebuie sa cotizezi la asociatie o suma de bani de care eu deocamdata nu ma pot lipsi.

Patania de azi Am castigat niste sedinte de fitness la Power Plate; te pui pe un aparat si ala vibreaza, in fine, mie imi place...si acolo este un instructor, un baiat simpatic, student la kineto in anul 3. Asa si termin eu sedinta, merg sa ma programez pt cea viitoare si ii cer tipului un post-it ca sa-mi notez ora, ca-s cam uituca in ultima perioada; si tipul zice: Pai uit eu care sunt tanar, daramite dvs.??? ( am 33 de ani)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

hai mai oana, o fi vrut si el sa-ti faca avansuri si nu stia cum sa afle ce varsta ai ... . una peste alta ... te-a facut baba!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns riloasa spune:

Eu aseara am fost cu ei in parc in Floreasca. In 40 minute eram inghetata tun. Mihai nu vroia sa plece, vroia sa se mai dea pe topogane. Azi trebuie sa ma duc cu ei la bazin si e tare frig. Data trecuta a mers bne Stefan, dar a mai si scancit. Sa vedem azi.
Azi cand l-am dus la gradinita, a inceput sa planga cand l-am lasat. Mai are zile cand mai smiorcaie, depinde de cum se trezeste.
A inceput sa isi roada unghiile la gradinita, de aceea i-am cumparat un lac de unghii groaznic la gust. Si cu ala a bagat mainile in gura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gaia.nevia spune:

Salutari!

Nici lui Teo nu-i placea zapada si mai aveam nitel si plangeam de ciuda.
Din vorba in vorba am aflat care-i buba, nu calca, nu pune mana, nu se aseaza, de frica sa nu se MURDAREASCA!!!!
(bunicul, wtf...)
Asa ca mi-a luat vreo ora de facut pe macaraua Cranky prin zapada, trantit, tarat pe jos, aruncat zapada in toate partile ca sa-l conving ca nici nu se murdareste, nici nu se uda, si nici nu-i e frig, imbracat el fiind in costum de schi.
Bunicul oripilat sarea sa il scuture pe geaca la cel mai mic fulg, asa ca m-am oripilat si eu si l-am trimis acasa cu cel mic sa ne scuteasca naibii ca noi ne distram.

Gaia, mumã pentru voi:
Bebeloi si Bebedoi , poveste despre inceputuri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loradin spune:


Na ca ma lovi dorul de voi,

am tot evitat eu sa scriu dar pana la urma nu am mai putut.
Nici nu stiu cu ce sa incep.

Ana: ne-am inscris la gradi de stat.Esec total. Nu ca plangea,nu ca nu mai manca nici cat inainte ci am trecut la greutati: pipi in pat,voma,urlete noaptea.
Intreb copilul din dotare ce are.Nimic.Insist. In final imi spune printre randuri ca o doamna a tipat la ea.Dezvolt subiectul si aflu ca motivul tipatului a fost acela ca nu doarme.nu uitati! Vorbim de prima zi!
A doua zi ma prezint la gradi si ii spun doamnei ingrijitoare caci despre ea era vorba" Am inteles ca v-a suparat Ana,ca v-a facut sa tipati la ea,imi cer scuze" A prins nuanta.I-am explicat ca mi se pare normal ca in prima zi sa nu doarma si sa planga! Este prima care face asa? Este ultima? Ma rog!
A treia zi ma prezint dimineata la gradi cu pernuta ei fara de care nu doarme.II arat aceleiasi ingrijitoare "dragute" perna si o rog sa i-o dea ea din dulap. Unde am pus-o acolo am gasit-o.Am intrebat-o in urmatoarea zi si raspunsul a venit sec" daca tot nu doarme de ce sa i-o dau". Hopaaaaaaaaaaa a inceput mami sa se enerveze. Seara cand sa-mi iau copilul doamna educatoare ma asteapta cu o fata de inmormantare" Sa stiti ca Ana face ce vrea ea,nu iese cu noi la pipi ,vrea mereu dupa ce venim noi si iese de mai multe ori sa bea apa. Ma credeti ca am ramas paf. Nu vorbim de niste necesitati? De ce trebuie Ana sa faca pipi la comanda? De ce nu are voie copilul meu sa bea apa cand ii este sete? Sunt multe de povestit.Roxi le stie pe toate.Cum o prindeam pe net cum ma spovedeam.(am primit si telefon de la dr din gradi cum ca ar fi bine sa apelez la un psiholog)

Dupa o saptamana primesc telefon de la o prietena careia ii povestisem tot (colega si prietena mea de la maternitate)si care ma facuse cu ou si cu otet(CA TRAUMATIZEZ COPILUL).Ma anunta ca a gasit o gradi particulara nou nouta.Gradi se numeste SMART KIDS CLUB. Este in sectorul 6.Au si after school.

Am fost,am vazut-o si mi-a intrat la suflet. Desi clasa nu era terminata(avea doar niste perdelute dragute)mi-a placut foarte mult colectivul.Nu ma aflu printre persoanele care-si permit gradi particulara pentru copil insa ceva mi-a zis " asta e locul" Am inscris-o. La inceput la program scurt.Am platit 580 ron. Aici intra si transportul Anei(dimineata si la pranz).Este cu predare in limba engleza si germana.Optez pentru engleza. Sa vedem.Pentru a face fata si eu si sotul meu am intrat la consiliere pentru a ne lasa de fumat.Banutii de pe tigari vor pleca spre gradi ana.

I-am povestit Anei despre ea.Copilul m-a rugat un singur lucru"MAmi vreau o gradi unde nu tipa doamna la mine" I-am promis ca asa va fi.
De la 1 februarie incepe. Cu siguranta va mai plange.Sunt pregatita sa nu cedez.
La gradi de stat nu am renuntat pt ca plangea .V-am spus motivele. Nu-i poti cere unei educatoare(ingrijitoare) sa-ti iubeasca copilul. Dar nici nu te astepti sa nu te ajute. Si aici ma refer la modalitatile de ai convinge (in prima zi macar) ca e frumos la gradi.Nu cred ca cineva ar putea convinge un copil sa manance prin "povestea pisicii" Cum ,nu o stiti? E pisica aia de la gradi care sta la geam si mananca copiii rai care nu papa. Este povestea cu ,care d-na ingrijitoare imi convingea copilul sa manance.( a tinut sa mi-o spuna si mie) Cu siguranta nu sunt toate gradi de stat la fel.Am avut doar ghinion.
Eu sunt la inceput insa ma arde rau o intrebare. LA toate gradinitele copiii stau de dimineata pana seara cu niste cuburi in fata? Sunt eu prea pretentioasa?

Cam asta despre Ana.

Tudor e un umflat de 8 kg. A intrat la regim. Mai putin laptic.E cuminte foc.Mananca,doarme si rade. Si in somn rade. Pare tare fericit.Am trecut pe supa de o saptamana si e ok. Nu saliveaza dupa ea dar nici nu o scuipa.

HAi ca iar am scris mult. Va pup si incerc sa intru mai des.V-am cam cautat.Ma invatasem cu voi pe prima pagina.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

BUNA!


Maria e f bine in ciuda frigului de afara. Programul de plimbare s-a redus la jumatate deci mai mult de 30-45 de minute nu o tin ca i se face frig sau noua ni se face frig mai bine spus. La gradi a fost ok si saptamana asta. Maine si vineri nu o duc ca la sf. saptamanii s-a descoperit un caz de gripa porcina la un copilas din cealalta grupa mica si se va face o dezinfectie, bla, bla. Putem duce copiii (ca oricum au venit putini la gradi) dar vor sta toti la etaj si nu vreau sa o bulversez pe Maria sa stea cu cei mai mari si cu alte educatoare etc.

LORADIN- imi pare f rau ca ati avut asa o experienta nefasta. Multa sanatate Anei si bafta la noua gradinita. Eu personal (am mai scris) sunt pentru gradinita de stat (mai ales dpdv financiar ca multe familii nu-si permit gradinite particulare) dar nu la copiii de pana in 3 ani. Ei chiar sunt prea mici pt gradinitele de stat din Romania. Aici cerintele sunt f mari: sa se imbrace/dezbrace singur, sa merga singur la baie, sa vb bine, sa manance bine, sa doarma usor etc. Sunt si exceptii, gradinite cu un personal extraordinar (fac un fel de voluntariat as spune eu)care permit copiilor nepregatiti sa intre in unitate si-i ajuta constant in toate activitatile. Deci nu e imposibil sa gasiti asa ceva dar va fi destul de greu. Pur si simplu albinutele si bondareii nostri sunt inca micuti. Nu degeaba mai suntem in clubul scutecelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaradu spune:

buna la toata lumea!

matei e putin virusat. prima pe iarna asta. nu mergem la gradi, sta cu bona. sper sa trecem usor. in afara de putina febra si tuse, nu are alte simptome. dam antitermice si sirop cu propolis+miere+vit c alternat cu ceai de ceapa.

gradi de stat - eu ma consider norocoasa. de fapt nici nu e gradi, e cresa. matei care a fost un urlacios si un reticent, s-a acomodat f bine. este meritul doamnelor de acolo. el cand a inceput sa mearga nici nu vb, nici nu manca singur, facea in pampers. acum imi povesteste f frumos despre ce se intampla acolo.
de ex: avem o fetita noua la gradi. o cheama daria. eu am zis ca e bebelica, dar bebe (un coleg) zice ca nu e. eu CRED ca este bebelica pt ca nu vorbeste si face pisu pe ea si plange. continua: eu cu bogdan (alt coleg) i-am zis sa nu mai planga ca aici e frumos, ne jucam, dana (o ingrijitoare) ne iubeste ...
alta poveste: mami sa stii ca dana ne iubeste. de ce crezi tu ca va iubeste? asa ... nu se supara dc nu mancam tot. zice: hai, du-te pe canapea pana termina copiii. ne da la desene, ne invata cantece ... eu: si mamaia flori nu va iubeste? el: ne iubeste si ea, dar ne cearta. zice sa ne imbracam singuri ca sa invatam, ca suntem mari.
au mai fost si cateva incoveniente, dar in 95% sunt f multumita de cresa asta. sper ca si la gradi sa fie la fel.

sa aveti o zi buna!

Mergi la inceput