Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (73)
Raspunsuri - Pagina 19
andira spune:
Marina - am vazut ca avem exact acelasi DPN (la mine scrie 14 pe prima pagina, dar e de fapt 13 apr) - tu unde nasti?
Tot ma gandesc ca s-ar putea sa ajung sa-mi schimb medicul...
Ma gandesc si la Nayel, a nascut o prietena de-a mea cu el si a fost foarte multumita, dar e tare departe de mine, of....
Si cei de la Medsana mai nou nu fac decat 4 ecografii toata sarcina, prima de confirmare si cele morfo, de trim I, II si III.
Ioanact spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui samaria De asemenea,mi-a zis sa ma pregatesc sa ies in concediu prenatal de la inceputul lui februarie(eu vroiam sa il iau doar la inceputul lui martie,sa il prelungesc mai mult dupa nastere)...acum,am o intrebare pentru Andira si celelalte fete care va pricepeti la latura legislativa...daca o sa depun concediul in februarie,desigur ca trebuie sa primesc cei 85% din salariu,dar ceea ce nu stiu e de unde ii voi primi?De la firma,sau mi-i trimite prin posta?Adica,firma primeste banii pentru concediu de la asigurari sau de la stat,si pe urma mi-i da?Sau ii trimite fondul de asigurari judetean prin posta?Ca fiind angajata la patron,nu stiu ce si cum va fi...Si asa salariul e mic,dar daca mai trebuie sa il primesc si cu intarziere si pe bucatele...ooooooof! Oana,tu esti in prenatal,asa-i?Spune-mi cum ai procedat cu partea asta de hartogaraie si daca primesti de la firma banii,sau daca ti-i trimit astia prin posta,sau in cont,pe card?!Ma ingrozeste ideea ca n-o sa mai am acelasi venit,sau o sa-l am cu intarziere,am rate si cheltuieli pe care le achitam la data fixa din salariu,si cum mai ziceam,inca nu m-am apucat de achizitii pentru bebe... Un pupic si o imbratisare fiecarei mamici si fiecarei burtici,aveti grija de voi si de comorile voastre,sunteti minunate,aveti sansa de a da viata,sunteti extraordinare! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maria 29+Mami de Sammy si de ![]() |
Buna!
Eu iti spun cum am procedat la sarcina cu Ioana, si probabil acum la fel va fi..
Am luat concediu pt prenatal (at nu era cazul si pt concediu medical, cum e in sarcina asta), de la dr de fam, vizat de medicul societatii si dus la servici, iar la ziua de salariu (cand luau toti angajatii salariu), luam si eu 85% din salariu, nu s-a intamplat sa se intarzie, poate 1-2 zile.
Aa...mergem eu sau tata sa-mi i-a banii, de la servici.
Pupici!

ALBUM
POZE RECENTE
Ioana creste mare
Cum creste bebe Justina
ALINA
de
IOANA (11 Ianuarie 2008) +
25+
- JustinaDOAMNE AJUTA-NE, sa ne nastem sanatosi!
freedelia spune:
Lindal -- intru scurt, numai ca sa iti raspund la cele doua mari subiecte la care esti foarte agresiva.
In primul rand la cel cu "Spaga" -- da, eu consider o lipsa de bun simt ca tu, daca iti permiti, sa il privezi pe doctorul care ti-a facut o operatie de recompensa muncii sale. Traim unde traim, se stie ce salarii au doctorii, nu trebuie sa iti prezinte copie dupa statul de plata ca sa stii ca e de mizerie. Si nu le plang de mila doctorilor DUPA ce castiga cei 7500 de euro, ci pentru ca daca nu i-ar castiga pe aceia, ar avea un salariu de mizerie. NU mi se pare normal ca un doctor sa castige mai putin decat un contabil/afacerist, etc. Este strigator la cer. Si consider ca daca eu imi permit, este necinstit sa il las pe omul acela sa munceasca fara sa il platesc. Scrie chiar in cartile bisericesti (ca te vad habotnica) ca nu trebuie sa opresti plata lucratorilor. Pai cum iti sade tie, crestina lu peste, ca daca stii ca omul ala a muncit si nu e platit, iar tu ai banii in buzunar, sa nu il platesti???
Cat despre circumcizie, asta e cum zicea cineva pe la alt topic, "medicina de Formula As". In toate tarile civilizate baietii sunt circumcisi.
Nu mai am timp sa scriu, voiam doar sa iti spun ca desi esti gravida si probabil hormonala la maxim, ar trebui sa te calmezi un pic si sa lasi pe fiecare cu parerile lui, iar daca vrei sa le contrazici, sa o faci cu argumente bine construite, nu asa, cu argumente provenite din cultura de mahala si din logica lipsita de logica.
31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
samaria spune:
Dragele mele,va multumesc mult pentru incurajari si lamuriri
Referitor la Diazepam,fiti pe pace,n-am de gand sa iau,si asa sunt somnoroasa si ametita,la sarcina cu Sam am luat,dar eram drogata asa de rau ca nici nu stiam cand e zi sau noapte...
plus ca acum trebuie sa vin la servici pana in februarie,ori cum as putea sa imi indeplinesc "atributiile",drogata fiind?!
O sa iau restul de tratament si o sa incerc sa ma odihnesc mai mult la orizontala cand sunt acasa.
De fapt tratamentul mi l-a prescris asa1/2-1/2-1,adica jumatate de pastila dimineata si la amiaza si una intreaga seara.
Dar o sa iau eventual daca o sa ma mai bantuie vreo insomnie,ca in rest nu am de ce![]()
Va multumesc mult pentru lamuriri,mi-ati luat o piatra de pe inima cu banii,o sa vorbesc cu seful si sper sa se rezolve si cu prenatalul asta...
Va pup cu drag pe toate,tre sa ies,ca plec acasa de la sevici,va citesc cu drag in continuare,nu stiu daca mai apuc sa intru,aveti grija de voi,weekend placut si linistit!
Maria
29+
Mami de Sammy si de 
andira spune:
Samaria - te mai duci pana in feb la servici, cu colul deschis? ![]()
Nu poti sa-ti iei medical?
Iti tin pumnii sa fie totul bine, ai grija de tine!
Edit: eu nu zic sa nu iei Diazepamul, ca nu sunt medic, si nu ma pot pronunta. Dar ma gandeam ca o a doua parere n-are ce sa strice. E cum crezi tu ca e mai bine pt tine 
miria_cristina spune:
SAMARIA, ANDIRA - Conform art.26 din Ordinul MS/CNAS nr.233/125/2006 pentru codificarea bolilor se foloseste Lista cu 999 coduri de boala, caractere numerice. Pentru SARCINA SI LAUZIE cod 995.
Cristina +24
si Maria Damiana (5 nov 2004)
http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu
http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/
ioanaa28 spune:
vladi, sunt sigura ca ai sa te descurci cu decoratul...desi esti atre exigenta cu tine.
dar sigur iese treaba buna. bine ca al posibilitati si optiuni...![]()

samaria, si mie mi-au dat diazepam,o tableta seara, cand faceam antibiotic intravenos dar nu l-am luat
e drept ca n-am prea dormit noaptea dar am preferat asa. la fel cum nu am luat calmantele pt nevralgia intecostala
Poate gresesc..dar as fi preferat mai multe explicatii din partea doctorului, dar cum eram la urgenta nu s-a prea sinchisit.
In schimb, ieri mergand la control, doctorul ginecolog mi-a dat sa iau bromhexim, sa scap odata de tuse. mi-a aratat si prospectul, intradeavar, se specifica ce e de preferat sa se evite in primul trimestru de sarcina. Asa ca il iau. de asemeni mi-a spus se nu ma ingrijorez in privinta antibioticului luat, anume amoxacilina injectabil fiindca, nu afecteaza fatul. Iar acest antibiotic e folosit chiar si in cazul nou nascutilor cu probleme sau a copiilor prematuri.
Cred ca ar fi mai bine sa ceri mai multe lamuriri doctorului tau. Tendinta noastra e de a nu lua nimic, si categoric asa e cel mai bine..sa nu fie nevoie...dar atunci cande e, trebuie sa decidem ce e mai bine, in cunostinta de cauza.Iar zau, cel ce trebuie sa te lamureasca e doctorul, ma enerveaza stilul asta de a da medicamente fara explicatii, mai ales unei gravidute care nu vrea sa faca nici cel mai mic rau bebelului. e o trauma in plus..eu asa am simtit.
In leg cu concediul, nu stiu... nu te pot ajuta.
Si fara scuze cu off-topic...zau, discutam tot ce ne intereseaza![]()

Denisa, nu inteleg care e treaba cu masina. Atelierul ala nu da garantie pe lucrare? da cu ei de pereti..zau, la faze din astea eu musc sau..
La subiectul SPAGA, am zis ca nu ma bag...dar totusi..
Sunt de acord cu Lara si Lindal, si cu cine mai sustine parerea asta. Iar daca DC are atatea parti bune ...iata ca gasesc si un rea. Anume favorizarea circulatiei informatiilor de genul.CAT SE DA LA SPITALUL CUTARE >>LA MEDICUL CUTERE ?? Pentru ca, gravidute cu mintea fixata doar peideea de a face tot ce se poate pt a fi bine copilului, inghit chestia pe nemestecate
Sincer.. si eu cred ca se poate si altfel...si consider injositoare SPAGA.
E adevarat, eu sunt si tare mandra, orgolioasa vreau sa spun,si nu ma consider cu nimic mai prejos in pregatirea mea, sau in ceea ce fac fata de un medic. La fel cum nu ar trebui sa se considere nici o femeie casnica.
DAR...sa nu credeti ca nu dau atentii, am dat si o sa dau in continuare, evitand pe cat posibil banii. DAR numai dupa ce e incheiat serviciul respectiv, iar asta presupune deja relationare intre OAMENI !!!!, nu functii, nu meserii... IL recompensez pe OMUL care mi-a facut bine, mi-a dat atentie, m-a ajutat, dezbracat de halatul medical, sau salopeta de mecanic auto sau mai stiu eu ce alta uniforma.
Am si avantajul oraselului de provincie, in care majoritate a oamenilor se cunosc intra ei, si relatiile interumane pastreaza in mare legea bunului simt. Dar chiar si intr-un oras mare as incerca sa nu fiu doar un numar de ordine, un nume scris pe o hartie.
Oare in momentul in care dai un plic doctorului, il privesti si te priveste in ochi ???
Ioana,
30+ , si Alexandru ,07.04.2006.
noi...
Alexandru
icoane pe lemn
BEBE...in burtica..
Sarbatori de iarna...
andira spune:
Dragelor, ce ziceti sa inchidem subiectul "spaga"?
Este evident ca fiecare tine la parerea ei (formata datorita experientei, educatiei, mentalitatii si cui vreti voi), si n-ajungem nicaieri. Cel mult la adresari mai putin amabile, si nu are sens.
Respect opinia fiecareia dintre voi - Linda, Freedelia, Niki, Lara si cine si-a mai exprimat-o - mi-am exprimat-o si eu pe a mea, si eu zic ca e suficient.
Nici daca am vrea, cu discutia asta nu o sa schimbam noi sistemul.
Nu bag nimanui pumnul in gura, daca vreti sa mai dezvoltati din partea mea n-aveti decat
. Insa directia imi pare deja gresita.
Cum credeti si voi.
ioanaa28 spune:
freedelia, am citit ultima ta postare si sincer...nu mi-a placut deloc.
Nu are importanta ce dezbati sau cui te adresezi. DAR AICI EXPRIMAM PARERI SI NU JIGNIRI !!!
Ioana,
30+ , si Alexandru ,07.04.2006.
noi...
Alexandru
icoane pe lemn
BEBE...in burtica..
Sarbatori de iarna...
catalina2307 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ioanaa28 Iar daca DC are atatea parti bune ...iata ca gasesc si un rea. Anume favorizarea circulatiei informatiilor de genul.CAT SE DA LA SPITALUL CUTARE >>LA MEDICUL CUTERE ?? |
Acest lucru nu tine de DC ci de voi, membrele DC.
Am sa va rog sa ramaneti ontopic si sa lasati aprecierile la adresa celorlalti participanti la subiect.