**Buburuze de 2009 in actiune(3)**
Raspunsuri - Pagina 5
hepilica spune:
cris - merci. PREVENAR nu e in schema obligatoriu. E un vaccin optional pt meningita, sepsisul sau bactoriemia (prezen#355;a bacterilor īn sānge),otita medie #351;i pneumonia.
Ref diversificare, noi inca nu am inceput. Abia avem 3 luni jumatate...suntem micute deocamdata, dar ne gandim ca in maxim 1 luna poate incepem si noi, asa ca orice info / sfaturi primate de la voi "se noteaza"
.
h.
minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
lavinia.p - merci de sfaturi
. asa ma gandeam si eu sa incep, pe la 4 luni jumatate. sper sa fie asa cum spui tu...ca voi stii eu ce sa ii dau atunci piticutei...probabil imi voi da seama ce iiplace si ce nu... pe mine ma "emotioneaza" momentul...mi-e teama sa nu fie prea devreme. piticuta mea nu e foarte mancacioasa si ma gandesc ca deocamdata sistemul ei digestiv e foarte sensibil si insuficient dezvoltat..unele mamici incep diversificarea am vazut pe la 6 luni... grea decizie.
uite, referitor la biberoane, m-am uitat pe cutia biberoanelor de la AVENT si scire: "pentru o utilizare optima inlocuiti produsul la fiecare 2-3 luni". eu le-am inlocuit prima oara la 2 luni jumatate pt ca le spal in interior cu peria speciala pt bibe si se zgariasera...
h.
minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
lavinia.p - merci de sfaturi
. asa ma gandeam si eu sa incep, pe la 4 luni jumatate. sper sa fie asa cum spui tu...ca voi stii eu ce sa ii dau atunci piticutei...probabil imi voi da seama ce iiplace si ce nu... pe mine ma "emotioneaza" momentul...mi-e teama sa nu fie prea devreme. piticuta mea nu e foarte mancacioasa si ma gandesc ca deocamdata sistemul ei digestiv e foarte sensibil si insuficient dezvoltat..unele mamici incep diversificarea am vazut pe la 6 luni... grea decizie.
uite, referitor la biberoane, m-am uitat pe cutia biberoanelor de la AVENT si scire: "pentru o utilizare optima inlocuiti produsul la fiecare 2-3 luni". eu le-am inlocuit prima oara la 2 luni jumatate pt ca le spal in interior cu peria speciala pt bibe si se zgariasera...
h.
minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
Serialbastre spune:
Bine v-am gasit!
Si CEZARA ILINCA vrea sa fie buburuza de 2009! A venit pe lume pe 2 iunie, la ora 22.50, nastere naturala, 3080g, 50 cm. Poze avem la semnatura.
Mama, Andreea, e nascuta pe 6 septembrie 1979.
Inca nu am reusit sa citesc tot, abia sunt la inceputul capitolului 2, dar am vrut sa va salut; ca daca astept pana ajung la zi cu cititul s-ar putea sa nu se mai intample. ![]()
Am vazut multe poze cu buburuze, cam prea multe intr-un timp scurt, dar incet-incet ne cunoastem noi.
Mi se pare buna ideea mamicilor care au scris la semnatura data nasterii buburuzei din dotare, mai ales fiind ca se vor aduna foarte multe si cu diferente mari de varsta intre ele; e mai usor, mai ales pana ajungem sa ne cunoastem foarte bine.
Nu stiu cand mai reusesc sa scriu, mai ales ca se apropie sesiunea la master si am mult de lucru, dar de citit citesc zilnic.
O zi senina!
Andreea
si
Cezara - Ilinca (2.06.2009)
hepilica spune:
mai fetelor, dar ce copii mari aveti...si toti frumusei si simpaticuti. dragii de ei... cred ca noi suntem cei mai mici. asa ca asteptam sa fim si cei mai rasfatati.....hehehe...![]()
sa va mai intreb:
- voi aveti aparate speciale de gatit pt copii? daca da, de care? ce imi recomandati? am vazut la o prietena ca are babycook, dar la primit de afara. la noi nu se gasesc. voi ce folositi?
sper sa nu va stresez foarte tare.
va las o
.
h.
minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
Deea_24 spune:
Dani3lla au aparut pozicile pe site! 

a mea e prea intunecata 

Raza noastra de soare
www.flickr.com/photos/deea_24" target="_blank"> DARIAN RAFAEL (22.04.2009)
Darian's B-day ticker!>>>>> bebe mic >>>>> filmulete
Picky_toto spune:
Acum am putin timp liber asa ca incerc sa va scriu pana fabrica fiica mea ceva in pampers ![]()
Serialbastre bun venit, imediat te voi trece in listuta.
Am vazut pozici cu Cezara, ce mare si frumoasa s-a facut 
Lavinia, ma bucur ca Rares e mai bine si mai activ, sa dea Dzeu sa i treaca mai repede rosul in gat.
...Ma bucur ca te-am putut ajuta in legatura cu fructele...Vezi daca refuza papica nu il chinui insistand...da-i doar laptic pana cand ii trece gatuletul...ptr ca el ori de cate ori inghite il doare
. Vezi cu oul, daca e nu i-l mai da pe perioada asta si vezi cu este, lasa-l sa se faca bine, apoi baga-il din nou in meniu, daca de la el are dureri de burtica, atunci nu il mai da si incearca din nou mai tarziu. In legatura cu sticlele(nu prea am habar, dar ma documentez de la voi ptr mai tarziu) nu le sterilizati?!
Hepilica doar de aceea suntem noi aici, nu? sa te ajutam. Tu ii dai lapte praf sau san? Daca ii dai lapte praf diversificarea o poti incepe de la 4 lunite. E am inceput-o de pe la 5 luni si un pic..si am inceput cu banana, dar nu i-a priit, asa ca i-a dat piureu de mocov. Diversificarea la mine ptr inceput a constat in a imi obisnui copila si sotomacelul ei cu mancare solida (noi am avut probleme cu colicii pana la 4 luni jumatate)asa ca ii dadea din 2 in 2 zile piureul de mocov, sau dupa cateva zile, combinat cu cartof dulce(de la cartoful normal facea crampe..acum nu i-as mai da cartof dulce, nu imi place, dupa ce il fierbi la aburi sau in apa se oxideaza ff repede si nu imi place...)Apoi a facut 6 luni si am inceput sa i dau zi de zi, la pranz legume, seara fructe, sau au fost si dati cand numai o singura masa mi-a papat pe zi...si sa-i bag treptat cate o noua leguma...cu fructele au fost probleme ca nu prea le accepta...dar eram bucuroasa ca imi papa legumele. Aici mesele se dau asa: lapte cat vrea/piureu de legume la pranz/lapte cat vrea bebe/piureu de fructe seara/apoi lapte....Mi-am pus si eu intrebari de ce se dau fructele seara si nu la pranz....ptr pranzul trebuie sa reprezinte masa ce-a mai importanta si trebuie sa fie reprezentata de legume. Asa ca eu urmez schema aceasta...Cat de curand o sa incep sa ii dau si o gustare mica dimineata(dar sa vad ce)Eu am incercat si cu cereale start, combinate cu fructe, dar nu i-au placut , asa ca pana am inceput sa combin fructele cu biscuite, i le-am dat simple. Nu le-am copt( de fapt am incercat o singura data sa i dau mere copate, mai ales ca ea nu manca marul, si nici macar nu s-a uitat la ele...asa ca de atunci i le dau asa cum sunt), nu le-am fiert...Cum zice si Lavinia atunci cand vei incepe vei stii ce si ucm trebuie sa faci...iti trebuie doar curaj sa incepi.
...
Cat despre aparate speciale ptr gatit parerea mea e sa nu te stresezi prea tare...eu nu mi-am luat babycook, am vazut si e interesant ptr o perioada..dar mai tarziu cand copilul creste nu o sa iti mai fie de folos... Eu mi-am luat un steamer de care sunt ff multumita. Imi place cum iese legumele la el...ff gustoase...pana atunci am preparat legumele in apa, sunt ok si acolo, doar ca acolo trebuie sa tai bucatile mari ca sa nu isi piarda din vitamine prea mult...la aburi vitaminele se pierd mai putin. A, si am un mixer cu care ii fac fac piureul pasta (si el e destul de controversat ca se zice ca atunci cand mixezi legumele se fac bule de aer...asa ca se recomanda sa ii pasezi piureul cu furculita...eu am incercat si raman suficient de mari incat fica mea sa se inece cu piureul...asa ca tot mixerul e baza)In rest, mai tarziu i voi cumpara un blander, dar doar atunci cand voi incepe sa ii dau sucuri...
Cris, pai nu de aceea s-a deschis acest topic...sa scriem fiecare cum procedam fara ca cineva sa ne dea in cap ca vai asa e bine si vai asa nu...domne, citesti si tragi concluziile...te intereseaza ceva din ce a scris persoana respectiva... si vrei mai multe detalii..ii "spui", nu te intereseaza atunci treci peste ...nu?! 
Ies ca am o fiica maraita si vrea in brate...
Imi fac griji ptr fratele meu maine, ca aici se anunta din noaptea asta furtuna de zapada cu ninsori abundente si viscol...si deja au inceput sa se anuleze sau au intarzieri zborurile....sa dea Domnul ca maine sa fie ok..
Ana ce face Bianaca si Dana? Cum se mai simte?
Pupici
Picky, mamica fericita de printesa mica!!!!!
Alessia Stefania
05/05/2009
http://b1.lilypie.com/4v3op2.png
Printesa noastra
***** Stefi, mamitu' nostru
***** Stefi...creste...
***** Stefi, buburuza mica
***** Primul Craciun
hepilica spune:
Picky - esti tare draguta, iti multumesc pt raspuns - mai mult decat m-as fi asteptat sa primesc. L-am salvat si il voi studia atent. Fiica mea bea numai formula, fapt pt care m-am gandit ca vom incepe diversificarea mai devreme...pe la 4 luni jumatate...cred...depinde ce spune si doc si depinde de cum evolueaza mititica. Ea nu sta acum in fundulet decat sprijinita si mi-e teama sa o tin prea mult asa - (experimentam doar), nu mai regurgiteaza ca atnci cand era bebe mic, dar totusi o mai face din cand in cand - rar, dar o face, iar capul si-l sustine destul de bine. Oricum ma bazez si pe faptul ca pana la inceperea diversificarii va mai trece 1 luna, deci si ea va mai face progrese.
acum ma documentez si despre aparatele astea... steamer (ce spuneai tu), babycook...
delicat, foarte delicat...
iti multumesc tare mult 
h.
minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
dani3lla spune:
picky
nu mai vreau sa schimb nimic...il iubesc prea mult

lavinia ce bine imi pare ca e mai bine micutul campion
Sa dea DD sa fie din ce in ce mai bine
Chiar am cumparat astazi spanac si o sa-i fac maine sau poimaine...sper sa nu semene cu mine la gusturi si sa-l pape cu placere
cuscra m-am prins intr-un final dar am mers pe burta ca sa maschez faptul ca sunt varza la patrat
Iti repet a mia oara ...astia mici chiar se potrivesc

MIRUNEL DA MAMA SI PE PERDEA SA SE ASORTEZE CU DRAPERIA

hepilica la carti zice ca bb alaptat excusiv la san incepe pe la 6 luni iar cel hranit cu formula la 4 luni....eu am inceput la 5![]()
Eu nu i-am facut Prevenarul.Din cate am citit se poate face pana la 5 ani si cum Denis nu are frati mai mari care sa aduca de pe la gradi sau scoala virusii contra carora se face Prevenarul am ales sa-l facem mai tarziu....poate cand o merge la gradi...sau poate niciodata ca nu prea sunt fan vaccinuri
lavinia i-ati emoticoanele alea cu inimioare de pe nora'mea ca ai scandal cu fimiu
...si normal ca statea in bucinele ca doar nu degeaba am luat-o de noruta![]()

serialbastre bine ai venit si tu si minunea mica
Bafta multa la examene....scoatem agitatele prafuite?![]()

hepilica eu am o oala SPECIAL pentru bb in care mai fac si pt mine ciorbita din cand in cand![]()
Glumesc...nu am nimic special de gatit...nici macar blender...sunt tare saraca
...iar glumesc.Piureul de fructe il fac pe razatoare de plastic iar piureul de legume il fac prin "batatorirea" bine a legumelor prin sita iar carnita pe care o pun in el o tai mica mica cu cutitul...am ales asa pt ca nu vreau sa se obisnuiasca putorsel si sa nu mestece
...si stai linistita ca nu ai tu curaj sa ne stresezi pe vreuna dintre noi.Nu-i asa fetelor? 
deea a aparut intai a voastra si am trimis mail sa vad ce se intampla ca stiam ca tu ai trimis dupa noi.Am primit confirmarea relativ repede si vad ca ne-au pus poza inaintea voastra

...e bine totusi ca au aparut intr-un final
picky si daca ninge nu poate ramane la voi ca sa nu mai stai cu grija?
Si acu sa ma laud si eu ce puii mei...de ieri fimiu se ridica si sta singur in fundulet...URAAAAAA....dar nu prea mai vrea sa stea altfel decat in PICIOARE
.Ne-am largit si repertoriul zilele astea si am inceput sa "cantam" si baaaa si aaiiii si tai si dadada(astea toate le-am auzit aseara prima data)...A invatat sa bata "bravo" dar o face numai cand vrea.E indragostit la culme de intrerupatoare...sper sa nu fie la fel si cu prizele ca e de rau,mai nou a inceput sa se certe cu noi cand nu obtine ceea ce vrea si aseara asta am observat ca e ....gelos.Am fost la nasi si el era la nasa in brate iar eu o tineam pe nasica mica.A inceput sa urle si sa ma traga de mana![]()

DANA mamica fericita de
botos Denis Andrei
meu scump
primul Craciun
Revelion-1 Ianuarie
Flmulete BB mic
eumada spune:
HEPILICA ma bucur sa ne intalnim si aici...
Eu si zic si eu ca picki,asa am facut eu vazand ca la trei luni Eva mea sta in fund ..bine sprijinita,ca da sa muste din mar si e tare fericita cand il dau sa il linga hai sa-i dau suc de mar...asta cu perioada cand se diversifica ramane la latitudinea mamei...dar la eva a mers perfect..i-am dat cate 10 ml din fiecare si apoi le-am amestecat..mama ce sarea cand vedea bibe si se agta de el.....asta a fost diversificare intre trei si patru.luni..a fost absolut incantata...la patru luni i-am bagat si cereale anume...o lingura in sucul de morcov cu mar...mult blamatul suc..wow ce astepta ora..si acum masa de 10 e din fructe..si legume...adica suc cu o lingura de cereale...acum servim si supa crema de radacinoase....patrunjel pastarnac si morcov dar mai putin...cartof dulce dovlecel....asta e masade 3-5..sa vezi ce trage de lingurita..
Eu asa am procedat..dar tu vei face cum crezi ca e mai bine ...poti doar sa asculti pareri si asta imi place mie pe forumul asta ca ne sfatuim dar fiecare face cum considera ca e bine...ne informam reciproc fara sa zica careva ca e bine cum face el....si fiecare decide pentru inimioara ei...pentru guritele dulci.....of doamne cred ca sunt grasa si urata acu` dar daca vezi minunea pe care ti-o da domnul....simti ca nu mai contezi...
va pup si scuzati carnatul meu luuuuuung...

Madalina
de minunica Eva-Maria 14.08.2009
http://picasaweb.google.ro/lhmadalina/EVAMARIA#
povestea nasterii