Fulgusori de nov-dec 2009 (4)
Raspunsuri - Pagina 10
laviniablaga spune:
dYMOMO, SI rARES AL MEU SI-A SCHIMBAT PROGRAMUL, IN SENSUL CA INAINTE DORMEA ZIUA SI NU DORMEA NOAPTEA, IAR ACUM, DE DIMINEATA DE LA 4-5 DE CAND SE TREZESTE PANA SEARA PE LA 18.00-19.00 NU DOARME PROFUND, CI, VORBA TA, 10-15 MINUTE LA TZITZI...

REFERITOR LA FAZA CU MEDICUL DE FAMILIE, CARE NU POATE FI SCHIMBAT DECAT DUPA 6 LUNI, NU STIU CE SA ZIC, DAR TIND SA CRED CA NU E ADEVARAT...CONSIDER CA AVEM DREPTUL SA SCHIMBAM MEDICUL DE FAMILIE DACA SERVICIILE PRESTATE DE ACESTA NU NE MULTUMESC!
Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
laviniablaga spune:
IONELA, SUNT IN ASENTIMENTUL TAU....SI SUNT TARE CURIOASA, DACA TRATAMENTELE PE CARE LE RECOMANDA ACESTI DOCTORI SUNT ACELEASI PE CARE LE-AR APLICA PE PROPRII COPII!
Lavinia, cea mai fericita mamica de fulgusor!
MINUNEA NOASTRA
RARES CRISTIAN
NASTEREA UNUI FULGUSOR GRABIT
floricik spune:
Apropo de supozitoarele cu paracetamol...ma dispera farmacistele astea
. L-am trimis pe sot sa cumpere ceai pt stimularea lactatiei si supozitoare cu glicerina si a venit cu supozitoare cu paracetamol.
Ca sa nu mai zic ca cere ceai pt colici si primeste Baby drink( puteau sa intrebe , nu?? ). Oare nu aveau Baby calm sau asta e prea ieftin ??
De ceva timp tot zic sa va scriu: daca mai aveti probleme cu hemoroizii sa stiti ca infuzia cu marar face minuni. Se face baie de sezut timp de 15 minute. Eu dupa nastere m-am trezit cu un hemoroid cat Casa poporului. Noroc cu mama si leacurile ei. Si mama mea e Zen.![]()

Floricik mami de
Maria Ema-12.12.2009
dymomo77 spune:
Pentru mamicile curioase si care au timp am pus poze imbracat elegant la botez.
mami fericit de
Dan Mihail
Ilinca_M. spune:
Fetelor, ma scuzati ca iar imi bag nasul pe-aici (ma apuca periodic
) dar am vazut multe mamici cu cezariana in dilema: sa faca sau nu gimnastica/ abdomene etc? Vreau sa va zic ca eu (am nascut cu cezariana...inopinata
) la controlul de 6 saptamani i-am zis doctorului ca nu-mi imaginam ca raman cu asa burtoaca dupa ce nasc...la care el:"pai aia numai cu gimnatica se duce." Eu, uluita:"da' am voie?!" Iar el:"lauzia tine 6 saptamani, indiferent cum nasti; putetzi face absolut tot ce doritzi" (bine, a zis apoi cu un zambet shugubatz ca "aproape tot ce doritzi", se gandea poate sa nu-mi trazneasca prin cap sa fac cine stie ce si sa zic ca el mi-a dat voie
). Am intrebat si de abdomene, in mod special, si a zis ca pot, bine-nteles, numai sa nu incep chiar in fortza, ci progresiv.
Eu va zic drept ca m-am apucat de abdomene de cum am ajuns acasa (si nici n-aveam 6 sapt. implinite ca m-am dus ceva mai repede la control) si n-am avut niciun disconfort ci doar (in timp, desigur) o micsorare vizibila a burtii.
Asa ca daca doriti sa faceti gimnatica, succes! Sa stiti ca vorba aia (pe care si eu o crezusem!!!) ca dupa cezariana n-ai voie niciun fel de efort, mai ales gimnastica, timp de 6 luni(!!!), e o legenda!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
8luni
DianaR spune:
Cu riscul de a va dezamagi... nu consider ca administrarea unei jumatati de sup de paracetamol sau un sup de eferalgan de 80 mg e char asa de mare greseala imediat dupa vaccin. Paracetamolul nu e doar antipiretic (scade febra) ci si antalgic. Toate ati mai facut vaccinuri si stiti ca exista o durere locala destul de neplacuta ptr un adult, darmite ptr un bebe care are coapsa cat un sfert din umarul nostru. O singura doza potrivita varstei nu e un capat de tara. Asta spun fata de alte greseli monumentale e parfum.
Corect e da sa astept sa vezi: face febra sau plange/e marait? merge un supozitor.
Lavinia, sper din tot sufletul sa nu te superi, te iubesc, zau!
dar... te rog din suflet nu mai scrie cu majuscule! E greu de citit si echivaleaza in limbaj internaut cu urlatul, sper sa nu te superi
Diana cu
Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&
Timeea (18.05.06) &
Teodora (11.11.09)
Filmulete
vias spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui dymomo77 Fetelor am si eu o intrebare. Copii vostri(cam de vasta lui Danut-2 luni) dorm ziua? Ca al meu adoarme la tatza si doarme maxin 10 minute. Nu doarme decat noaptea de la 12 la 6 legat, apoi de la 7 la 10 si gata cu somnul. Asta desi pe parcursul zilei e obosit si mofluz. Am intrebat pediatra si ea s-a mirat si atat. Apropo si mie mi s-a recomandat sup cu paracetamol "preventiv" dar am zis pas. mai bine m-am trezit de 5 ori pe noapte si l-am pazit. Oricum la vaccin am fost cu sotul(care l-a tinut) si care ca si mine s-a umplut de nervi ca noi veniseram cu lista de intrebari si tanti se mira si scotea tot felul de sunete dar ceva concret ioc. Si cica nu poti schimba medicul de fam ales timp de 6 luni. Aveti habar de asa ceva ca eu tare vreau sa o schimb desi mi-a fost "recomandata cu caldura" de o alta tanti doctor. Parca toate au facut facultatea cu soacra'mea acu 40 de ani cand se dadea la bebelusi zahar si suc de fructe si legume de la 2 luni ![]() ![]() .mami fericit de Dan Mihail |
nici al meu nu doarme ziua

Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
Alex are nevoie de noi! Sa-l Ajutam!!
ingerasul Darius-Andrei
www.Darius-Andrei.piczo.com
http://nshrine.com/shrine/Darius
Poveste
POZE
monis5 spune:
Camy - spor la cumparaturi! Poate ai totusi noroc si gasesti ceva... 
Dymomo - Santiago doarme ziua o tura lunga pe la pranz, uneori se trezeste si papa si mai baga si dupa aia o tura, dar nu mereu. Am observat in schimb ca daca nu doarme bine ziua, seara nu-i mai intri in voie... clar plange de la oboseala. Afara nu iesiti la pranz? Ca afara aparent dorm cel mai bine... sau macar imbracat in casa si cu geamul deschis... zic si eu... ai incercat?
De faza cu 6 luni sa nu poti schimba doctorul nici eu nu am auzit, dar traim in tara 'miracolelor'
. Poate mai intrebi si pe altcineva despre asta
Floricik - sa stii ca si eu am intrebat azi de unguentul ala pt cojitele de par - cel cu acid salicilic - si farmacista mi-a sugerat, usor jenata, sa incerc la o farmacie mica, de cartier (ma atentionase pediatrul ca nu-l mai prepara mai nimeni pt ca e f ieftin). Este lucru stiut ca farmaciile recruteaza personal orientat mai mult spre vanzare decat spre altceva si nu sunt deloc interesati sa vanda produse ieftine ![]()
Apropos de periuta pentru parul copilului, RamonaC - esti belea cu soacra-ta si cu dintii ei care se zgarie
. Trebuia sa-i spui si tu ca astia de plastic sunt rezistenti tare si ii poate spala cu orice ![]()
![]()
Lavi - sa stii ca asta a fost primul lucru pe care l-am intrebat dimineata pe pediatru cand a intrat pe usa: daca ar avea acum un copil de 2 luni, daca i-ar face vaccinul pe care l-am luat noi. A raspuns f ferm ca da.
Cred ca am noroc de un doctor ... zen ![]()
Fetelor, puiul meu a dormit 1 ora dupa vaccinul facut pe la 10.30 si de la 3.30 baga somn. S-a trezit o data, a supt pret de 5 min max si iar somn. Il tot pazesc sa se trezeasca sa apuc si eu sa-l schimb
si sa-i iau temperatura (asta asa, ca sa ma simt eu bine, ca nu pare a avea nimica). Oare e reactie de la vaccin, ca si Lumi zicea ca a dormit fetita mult, sau o fi puseu de crestere? ca si ieri a dormit o gramada
. In plus in greutate n-a mai luat luna asta asa de mult, in schimb s-a lungit destul de tare.
(cum o dai nu-i bine... daca doarme de ce doarme, daca nu doarme de ce nu doarme)
monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)
poze de azi de ieri
vias spune:
se pare ca eu merg pe zicala "toate bubele rele in
babei mele"...ca dupa ce ca-s grasa...cat tot globul asta pamantesc....mai am si hemoroizi...numai DD stie cam ce sunete scot cand merg la wc..siiiiiiiiiiii...am o unghie incarnata 

..asa ca luni..la spital cu mine...ca apoi sa reusesc sa ma incalt si eu ca lumea la botez 

Cami,
de sufletel scump Flavius Cristian pe pamant si a ingerasului Darius-Andrei din ceruri
ingerasul Darius-Andrei
Poveste
POZE
vias spune:
se pare ca eu merg pe zicala "toate bubele rele in
babei mele"...ca dupa ce ca-s grasa...cat tot globul asta pamantesc si nu imi gasesc imbracaminte....mai am si hemoroizi...numai DD stie cam ce sunete scot cand merg la wc..siiiiiiiiiiii...am o unghie incarnata 

..asa ca luni..la spital cu mine, sa ma tai...ca apoi sa reusesc sa ma incalt si eu ca lumea la botez, ca merg schiopatand

Cami,
ingerasul Darius-Andrei
Poveste
POZE