M-am hotarat............adoptie(68)
Raspunsuri - Pagina 19
denisa220972 spune:
Eu raman in pozitia pe care am luat-o din start, nu cred in ziaristi, reporteri si tot felul de emisiune, acesta este punctul meu de vedere, dar mai am un principiu dupa care ma ghidez in viata, niciodata nu lovesc un om care deja este in genunchi si cere ajutorul, daca pot sa-l ajut de bine, daca nu ,nu rasusesc cutitul in rana.
simo_75
andas spune:
Nu vreau sa ranesc sau sa ating pe cineva, insa as vrea sa ne amintim cu toate ca Bogdan Panait de la ORA a fost intr-o emisiune la PROTV, a fost emisiune la B1TV realizata de Liana Stanciu...s-a schimbat ceva de atunci? Absolut nimic!
Un simplu reportaj nu schimba nimic.
Cred ca trebuie gasita o alta modalitate de abordare...poate o petitie semnata de familiile care doresc sa adopte si trimisa Robertei Anastase , primului ministru , presedintelui. Oare cate persoane s-ar strange daca am initia o astfel de cerere?
adenuti spune:
BUNA
AM CITIT SI EU CE MAI SPUNETI PE AICI SI NU MAI INTELEG DE CE ESTE ACEST FORUM ...?
NU SA NE SUSTINEM ,SA NE IMPARTASIM DUREREA BUCURIA ASTEPTARILE ...?
SA PRIMIM INCURAJARI SI SA FIM ALATURI ATUNCI CIND UNA SAU MAI MULTE PLINGEM ..?
EU AM VAZUT UN BAETEL DUPA 10 LUNI, NU STIU DACA ESTE REPEDE SAU NU DAR STIU CA ASTEPTAREA ESTE FOARTE GREA SI SUFERIM FOARTE MULT SI CRED CA TOT ASA SIMTEAM SI DACA VEDEAM UN COPIL DUPA O LUNA DOUA SAU SI MAI RAU DUPA 2 ANI .
N-AM SA UITY NICIODATA DRUMUL FOARTE GREU PE CARE L-AM PARCURS CHIAR DACA N-A FOST ASA LUNG .
DUPA ACESTE 10 LUNI AM VAZUT UN BAETEL DE 2 LUNI JUMATATE DE 3400 KG IN SPITAL PT CA ERA BOLNAV .
ATUNCI AM AFLAT CA A FOST NASCUT PREMATUR LA 7 LUNI DE 1400 SI A AVUT O MULTIME DE PROBLEME .
N-AM STATY NICI-O SECUNDA PE GINDURI SI AM ZIS ASTA ESTE COPILUL MEU ( N-A CONTAT CA NU ARE OCHI ALBASTRI PAR CRET ETC) AM ZIS CA CU ATIT MAI MULT TREBUIE SA-L IAU .
AVEM TERMEN PE 10 MARTIE DE FAPT NATURALA , SI NOI AM PUS BOTEZUL PE 13 MARTIE . NICI NU VREAU SA MA GINDESC CA NU SAR PREZENTA LA TERMEN SAU N-AR MAI FI DEACORD CU ADOPTIA . EU STIU CA EL ESTE BEBELUSUL MEU
SI TOTUS NU VA SPUN CE ESTE IN SUFLETUL MEU PINA PE DATA DE 10 ,DAR MERG MAI DEPARTE .... SI TARE AS VREA SA VAD CA VOI CELE CARE ATI TRECUT PRIN ASA CEVA SUNTETI ALATURI DE MINE PINA LA TERMEN . DESI AM MAI POSTAT DESPRE TERMEN N-AM SIMTIT PE NIMENI ALATURI DE MINE ...SI ASTA ESTE DUREROS .
MAI BINE SPUNEM VB CARE N-AR TREBUI SPUSE ... FIT MAI RECEPTIVE LA LUCRURILE IMPORTANTE ...PRIN CE TRECEM CU TOATE MAI DEVREME SAU MAI TIRZIU .
SUSTIN TOATE FETELE CARE SUNT IN ASTEPTARE SI VA SPUN CA N-AM SA UIT NICIODATA CIT DE GREU ESTE ACEST DRUM AL ADOPTIEI .
HAI SA FIM IARAS O FAMILIE MARE CARE NE SUSTINEMMMMM INTODEAUNA SI LA BINE SI LA GREU .
SI FIECARE REUSITA TREBUIE SA FIE O INCURAJARE PENTRU CELELALTE CARE SUNT IN ASTEPTARE
EU VA PUP PE TOATEEEE SI POATE UNELE FETE NU AU INTELES PREA BINE UNELE LUCRURI ....
nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei
Bellaiza spune:
Adenuti, doamne ajuta, sa mearga totul bine!Stiu ca ai emotii, dar trebuie sa ai incredere si totul va parea mult mai usor. Ma bucur mult de vestea buna pe care ne-o dai, chiar am sentimentul ca in fata imi mai creste un ghiocel.
Personal, am bagat capul la cutiuta neregasindu-ma in incrancenarea creata si nedorind sa o alimentez. Am fost si sunt inca tentata sa abandonez orice demers pe forum si sa raman la stadiul de cititor. Voi vedea. Oricum, faptul ca fetele care activeaza de multa vreme pe forum nu mai sunt aproape deloc vizibile, mie, cel putin, imi spune multe...
Ma bucur mult pentru toti cei ce ne dau vestea minunatei si binecuvantatei impliniri.
O zi frumoasa!
asi spune:
Simo , draga mea , mai lasa incrancenarea deoparte si deschdeti sufletul si mintea.Poate ca daca as si fost ca intotdeauna impotriva ta nu as fi facut ce am facut.Cu rautatea si forta nu obtii apreciere.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.
danaionela spune:
Adenuti- poate a fost o scapare, dar asta nu inseamna ca nu sunt alaturi de tine. O sa vezi ca o sa fie bine si copilul o sa creasca mare si sanatos. Tu ii vei schimba viata si DUMNEZEU stie acest lucu si o sa fie alaturi de tine, mai ales ca imediat o sa devina crestin.
Succes pe 10 martie , sigur o sa ne simti alaturi de tine. Si noi avem termen pentru a adoua fetita tot pe 10 martie. Asa ca o sa fim doua si la comun o sa ne rugam sa reusim.
Belaiza nu sunt de acord cu tine. Nici nu stii cit de mult conteaza pentru noi cele cu mai putina experienta faptul ca voi sunteti alaturi de noi. Am invatat multe de la tine, de la ASI si am vazut pasii pe care voi i-ati urmat. V-am citit postarile din urma si am vazut cum v-ati gasit puiutii.Intradevar nu stiu cit de greu sau usor a fost, dar stiu cu siguranta ca acuma sunteti fericite si ca noi avem nevoie de incurajarea voastra, asa cum si voi la rindul vostru ati fost incurajate de alte fete.
Simo - la noi lucrurile au mers mult mai repede si nu pot spune ca am intimpinat probleme majore. Singura de pina acuma este referitoare la cele doua termene decalate pentru incredintarea fetitelor, dar asta o pun pe seamna neglijentei celor de la tribunal. Nu stiu ce se va intimpla de acum in colo.
Intradevar presa este o putere si multe lucruri daca nu ar fi aparut in presa paote nu se afalau. Dar din pacate stiu pe propria piele si partea negativa a acesteia. Stiu ce inseamna sa-ti denigreze familia si sa spuna decat ceea ce le convine lor, sa nu verifice informatiile si sa scoata in evidenta numai partea negativa.
Sincer nu doresc nimanui sa treaca prin aceste lucruri... si sa se gindeasca si la efectele negative...
Sper sa nu ma intelegeti gresit, nu descurajez pe cele care vor sa intre in dezbatere, chiar le apreciez pentru curaj
Va pupic si va tin pumnii.
ioanaalice spune:
Adenuti, bineinteles ca ne bucuram pentru tine! Ne bucuram pentru orice mamica ce isi gaseste copilul si pentru orice copil care isi gaseste parintii! Sa-ti ajute Dumnezeu ca sentinta sa va fie favorabila, ca naturala sa fie constienta ca-i va fi bine copilului alaturi de voi.
Puiui tau sa fie sanatos, sa creasca mare si vesel si sa fiti fericiti impreuna!
Imi dau seama prin ce furtuna treci acum, sa treaca cu bine ca sa iti cresti puiul in pace si liniste!
...eu cred ca, in afara de sustinere, aici e loc si de polemici, mai ales daca merg catre solutii. Poate ca tonul si expresiile nu sunt cele mai bine alese, dar suntem toate niste luptatoare si asta se vede si din postari. Firea omului e asa facuta incat daca sunt 9 aprecieri si 1 parere contrara avem tendinta de a vedea doar parerea contrara. Nu suntem in tabere opuse, noi cele care am adoptat deja si cele care inca sunt in cautare.
adenuti spune:
VA MULTUMESC PT SUSTINERE ..DEJA MA SIMPT MAI BINE
EU STIU CA AVEM SI ZILE PROASTE ,ESTE NORMAL ,DAR ESTE BINE CIND REVENIM LA SENTIMENTE MAI BUNE .
VA PUP SI VA UREZ SUCCES IN DEMERSURILE VOASTRE
nimic nu este greu ,trebuie doar sa vrei
simo_75 spune:
asi-asta ai inteles tu din toate postarile mele ca sunt rea si incrancenata??m-ai facut sa zambesc si sa imi dau seama cata dreptate am cand reusesc sa citesc omul din prima clipa fara sa am indoieli ulterior.
Da ,sunt rea si incrancenta cand e vorba de acei copii care stau si asteapta sa aiba o familie si sistemul ii tine pe la maternali fara sa le pese de ei!!
Oricum....nu are rost sa mai spun nimic pentru ca oricum unele dintre voi m-au perceput negativ si nu are rost sa le dovedesc ca nu sunt asa.Fiecare cu gandirea lui!
Poate ca am deranjat ca am punctat acolo unde doare si atunci o sa las imaginea creeata cum ca adoptia este un drum lin si fara probleme.
Am intalnit insa si oameni minunati pe acest forum care ma sustin si carora le multumesc ca m-au perceput asa cum sunt eu-sincera si fara fandoseli.
adenuti- draga mea,iti urez o viata frumoasa alaturi de copilas,sa fiti feriti de toate problemele si fericirea sa va urmareasca zi de zi!!
bellaiza-
gabriela42- un om minunat!sincer si cu o minte sanatoasa
Cu asta am incheiat orice comentariu pentru ca nu vreau sa mai creez valva. desi uneori ma distrati cu jignirile care mi le aduceti.
Daca atat se poate nu ai cum sa ceri mai mult
Copilul nu datoreaza parintelui viata, ci cresterea! - Nicolae Iorga
asi spune:
Simo ma bucur ca ceva te-a facut sa zambesti.
Acum chiar serios oare un reportaj care sa sublineze doar partea negativa a adoptiei e ceva bun?Efectul va fii dezastruos zic eu.Adoptia in Romania e plina de prejudecati, obstacole in primul rand din partea mentalitatii oamenilor.Cand aud de adoptie toti zic "e greu" :"daca ti-l ia inapoi" ;"dureaza zeci de ani"si alte chestii care arata nestiinta si necunoastere.Cum vom avea o rata de abandon mai mica, cum incurajam adoptia copiilor mai mari, cum incurajam adoptia copiilor de diferite etnii sau a copiilor bolanvi sau cu handicap cand strigam sus si tare "NU ADOPTATI CA E GREU".
Poate ca ar trebui sa le scriem reporterilor ca ceea ce vor ei sa faca e mai grav decat legea asta schioapa dar care ne-a facut pe toate care am luptat pana la capat MAME.
Ar trebui sa ne preocupe sa promovam adoptia nu sa o descurajam.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.