Ati avut probleme cu alunite naravase?

Ati avut probleme cu alunite naravase? | Autor: mitzura

Link direct la acest mesaj

Eu am o alunita care mi-a aparut acum vreo doi ani pe fata, (nu exista inainte) si de atunci tot creste si se tot modifica. De catva timp au mai aparut niste formatiuni pe langa ea (ca niste bubite). Asa ca m-am hotarat sa merg la doctor maine, dar ma obsedeaza si nu mai am rabdare sa vad ce-mi zice. Voi ati avut astfel de alunite care si-au modificat forma sau aspectul? Si daca da, ce stiti despre scoaterea lor?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Nu te juca cu alunitele. Du-te de urgenta la medic!
Eu am fost la medic ca am o alunita mare care ma cam jeneaza. Si a zis ca nue cu probleme dar ca o pot scoate fara probleme. In schimb am altele care-s cu potential (asa a zis dr.). Pe alea tre sa le monitorizez si sa ma duc la control daca observ vreo modificare in aspect, structura.
Eu mi-am propus ca macar o data pe an sa merg la control.

Ce mi-a spus dr. a fost sa evit soarele! (acum nu mai e cazul ca a venit toamna, dar plaja e contraindicata in astfel de cazuri)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Kiara, dupa ce anume si-a dat seama doctorul ca alte alunite care le ai sunt cu potential?
Te pup,
Diana

Mergi la inceput

Asta am intrebat si eu si a zis ca dupa forma. Cele care sunt mai negre si nu au o forma rotunda ci sunt mai intinse neuniform(asa ca o pata de cerneala stearsa). Ea mi le-a aratat la un aparat care mareste de 30 ori si acolo se vedea foarte clar difereta. Cu ochiul liber mie mi se par toate la fel.
Intamplator am consultat mai multi medici si toti mi le-au indicat pe aceleasi.
Mi-au spus ca nu este grav, inca nu e cazul sa le scot, dar ca aceleau au un potential de a evolua negativ si trebuie controlate mai des si intervenit atunci cand o iau pe aratura (ca sa zic asa)1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Multumesc mult pentru raspuns.
Imi place marea sau strandul, dar ma balacesc in apa dupa care eu stau la umbra , ca oricum nu ma simt bine sa ma bata soarele in cap.
Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

Mersi mult Kiara, si pe mine m-a apucat sperietura, de aia maine ma si duc la medic.

Mergi la inceput

Eu, pentru ca am un numar destul de mare de alunite (chiar daca nu am tenul deschis), am avut grija sa merg la medic, mai ales ca in ultimii ani, efectele soarelui sunt din ce in ce mai nocive.
Si sfatuiesc pe toata lumea sa nu trateze cu indiferenta aspectul asta.

Din pacate, ftita mea ma mosteneste, deja i-au aparut alunite , asa ca va trebui sa am grija de statul la soare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flaviutza spune:

fetele, acum nu stiu ce fel de alunite aveti voi
mama mea avea gatul si o parte din spate plin cu alunite in relief..plin insemnand cred ca vreo 60 in total, unele mai mici, altele mai mari..
si-a comandat un tratament naturist pt fiere (avea pietricele)..nu stiu de la ce firma, dar pot sa o intreb...a costat-o 250 mii tratamentul..
dupa o saptamana a eliminat efectiv pietrele, si culmea, toate alunitele alea s-au uscat si au picat..toate, toate, i-au ramas numai semne pe piele,mai deschise putin la culoare decat restul pielii...

Mergi la inceput