Secretie la ochi, nou nascut - need help

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Si eu am avut ambii copii cu problema asta... Vorbeste cu pediatrul copilului sau mergi la un oftalmolog. Ei iti vor arata cum sa faci masaj la ochisor, si ce tratament trebuie! La fetita a durat cateva luni pana am scapat, adica am facut tratamente cu diverse picaturi si unguente recomandate de medici si pana pe la 2 ani ochisorul respectiv a fost mai sensibil ! La baiat, dupa primul tratament a scapat!
Nu te speria ca nu este nimic grav, dar nu amana vizita la medic!

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erickk spune:

eu iamfacut masaj timpt de 4luni si nu a functionat si oftalmologul mia zis ca sa il duc cat mai repede pt ca desfundarea canalului lacrimar se face pana la varsta de un an...am mari emotii............as vrea sa imi spuneti mai multe despre aceasta interventie daca stiti..va rog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_alex spune:

Sa-ti povestesc patania noastra: la 3 luni a inceput si fetita mea sa aiba astfel de secretie, am sters-o cu ser fiziologic cu comppresa sterila, cate una ptr fiecare ochi si i-am facut masaj de la baza ochiului spre nasuc...cum m-a invatat dr. Dupa cateva zile a inceput secretiile sa fie din ce in ce mai abundente si galbene pana nu mai putea bebetia sa-si deschida ochiul.Atunci dr. ne-a dat picaturi de ochi Tobradex si un gel nu mai retin cum se numea. In cateva zile i-a trecut, dar doctorul e in masura sa aprecieze gravitatea problemei, asa ca asculta doctorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

cu aceeasi prob ne-am confruntat si noi, la 2s de la nastere, am fost la oftamolog s-a dovedit ca are canalele lacrimare infundate-ne-a recomandat masaj, aspirarea zilnica a nasului dimineata si in caz de secretie abundenta NETACIN!

trebuie sa revenim la control la un an!

Din cate vad s-a rezolvat...in 90% din cazuri se rezolva pe cale fiziologica pana la un an!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Picky_toto spune:

De ce e urgent ca pana intr-un an sa i se faca operatia?!!!
Fiica mea nu a avut nimic pana anul trecut in toamana cand in urma unei raceli puternice s-a ales cu lacrimarea ochiulul(copila mea mai are inca 3 luni si face 2 ani). La oftamolog am fost dupa vreo 2 luni si ne-a zis ce am spuns in postarea trecuta. Nu se face operatie la copii asa mici..si el nu supune un copil la anestezic doar ca ii lacrimeaza ochiul..canalul se va desfunda prin masaj adecvat si in timp..

Tu poti sa asculti parerea medicului tau, si sa-ti supui copilul la o astfel de operatie..e decizia ta ..dar sfatul meu e sa mai consulti si un alt oftamolog..ca poate nu toti in Ro sunt gata sa opereze..poate mai sunt si unii care se gandesc la binele copilului.

Secretii galbene a avut si fata mea cand era bebelus, dar cu ser fiziologic in ochisori si curatat cu compresa sterila si ser fiziologic i-a trecut. A avut si ochisorul putin iritat, dar i-am dat cu unguent Teramicine si i-a trecut in 3-4 zile.

Cat despre interventie habar nu am, am citit tot aici pe forum..ca nu-i grea interventie si in 5 min se rezolva ..acum e vb de anestezie care nu-i chiar placuta la un copil asa mic....cel mai bine discuti cu medicul.

Sanantate multa!

Mami de mica si iubita 05.05.2009...si surpriza 36+ o mai mica

AMR: 4 saptamani!!!

Buburuza mea******In asteptare...
Povestea Printesucai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Probabil ca este canal lacrimal infundat dar cel mai bine intreaba dr.
Nu se pune problema de operatie fiindca intr-adevar se face sub anestezie generala.Si baiatul meu a avut canalul infundat si trece pe masura ce creste copilul(la noi a durat pina pe la 2 ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Are canalul infundat. Sterge cu ser fiziologic si mergi la doctor. Nu ii da picaturi aiurea.

Lui Vladut i-a trecut de la sine la 5 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Si al meu a avut un ochi care i-a curs de la nastere. Am folosit in timp diverse picaturi, sters cu ser fiziologic, masaj am facut de m-am plictisit si totusi n-a trecut. In final, cand ne apropiam de 6 luni ne-a trimis pediatra la un oftalmolog. L-a vazut, a zis ca are canalele infundate si ne-a chemat la spital.

Cu o saptamana inainte de a merge i-a curs mai puternic ca niciodata si apoi a trecut brusc, am vrut sa renuntam sa mai mergem dar totusi am mers.

Doctorita noastra nu facea interventia (e mult spus operatie in cazul nostru) sub anestezie. Avea o echipa care il tinea pe bebe. Cand l-am vazut tinut de 5 oameni imi venea sa imi iau copilul si sa o iau la fuga (ma lasase sa stau in sala). Interventia a durat cred ca maxim 2 minute la fiecare ochisor, avea un fel de ac lung (erau de diferite marimi ca si grosime) cu care desfunda canalele.

A trebuit sa mergem de 3 ori la diferenta de o luna si ceva de fiecare data, s-a dovedit ca a avut infundat si ochiul care nu i-a curs. La urmatoarele interventii a folosit acel "ac" de grosime mai mare. Era in functie de cand de infundat e ochiul, sa nu forteze. Copilul a fost prea mic pentru a ramane cu traume, sperieturi.

S-a vazut clar diferenta dupa interventii, lacrimile ii curgeau drept pe obraji, nu a mai facut nici o infectie de atunci (acum are 2 ani si 2 luni).

Nu va recomand, nu va opresc sa alegeti solutia asta. Dar daca ar fi sa o iau de la capat la un nou copil as merge tot pe mana ei. Pe noi nu ne-a ajuta altceva. Daca m-ar fi pus sa aleg atunci interventia sub anestezie mai mult ca sigur as fi renuntat. Dar ea avea alta metoda. Imi statea inima in loc alea 3-4 minute cat dura tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodilux spune:

Fetita noastra, la 2 saptamani de la nastere, a avut canale lacrimale infundate. Am mers la dr Burloiu, care a recomandat masaj si ser. La trei luni nu mai avea nimic.
La un an am mers din nou la dr Burloiu, pentru ca avea la un ochi aspect lacrimos. L-am intrebat daca este posibil sa aiba din nou canale lacrimale infundate si a spus ca este imposibil, ca doar la batranete se mai poate. A spus ca are conjuctivita.
I-am pus o luna picaturi antibiotice si ser, insa ochiul are in continuare aspect lacrimos, chiar daca in unele zile pare ca e mai bine.
Am fost la Oftapro, unde ni s-a spus ca are canale lacrimale infundate si ca trebuie operata.
Nu stiu ce sa mai cred. Voi ce ziceti? E posibila o revenire a infundarii canalelor, la aproape un an distanta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crocodilux spune:

Fetita noastra, la 2 saptamani de la nastere, a avut canale lacrimale infundate. Am mers la dr Burloiu, care a recomandat masaj si ser. La trei luni nu mai avea nimic.
La un an am mers din nou la dr Burloiu, pentru ca avea la un ochi aspect lacrimos. L-am intrebat daca este posibil sa aiba din nou canale lacrimale infundate si a spus ca este imposibil, ca doar la batranete se mai poate. A spus ca are conjuctivita.
I-am pus o luna picaturi antibiotice si ser, insa ochiul are in continuare aspect lacrimos, chiar daca in unele zile pare ca e mai bine.
Am fost la Oftapro, unde ni s-a spus ca are canale lacrimale infundate si ca trebuie operata.
Nu stiu ce sa mai cred. Voi ce ziceti? E posibila o revenire a infundarii canalelor, la aproape un an distanta?

Mergi la inceput