Fulgusori de nov-dec 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

CRLP Cezarei i-a cazut buricutzul destul de tarziu. Se spune ca trebui sa cada intre 10-12 zile. La noi trecusera vreo 14 zile si nimic. Intr-adevar se uscase destul de bine. Problema era, ca avea o clama foarte mare, care cadea in jos si incepea sa traga in afara buricutzul. Drept urmare, intr-o seara, dupa indelungi studii, sora-mea a hotarat ca e mai bine sa il taie de la baza clamei (trecusera aproape 3 saptmani si tot nu cazuse). Apoi, buricelul s-a inchis foarte repede. AM dat in continuare cu alcool sanitar si acum are un buricel inchis si frumos. Ah, am uitat sa spun, de cand am venit de la maternitate, o dadeam la buricel cu alcool si betadine.
Nici noi, nu i-am facut baitza ca lumea, decat dupa ce a scspat de clama aia. Pana atunci, incalzeam apa, o asezam pe un start gros de tifon si o stergeam cu un tifon imbibat in apa calda. Nu foloseam cosmetice decat la sfarsit, cand o bagam in apa cu piciorusele si o spalam la fundulet cu gel special pt bebe.
Eu, ii dau Sab Simplex sau Espumisan, numai daca e musai. Dar, in nici un caz sa nu depasesti 5 doze pe zi. Adica, sa-i dai cam o data la 2 mese. Ii dai cand unul, cand altul, dar nu amandoua o data, ca faci ca o supradoza.
In mod normal colicii incep pe la 3 saptamani, dar, cred ca pot fi exceptii, adica apar mai devreme sau mai tarziu de 3 saptamani.

Mami de amazoana

My Perfect Baby - poze de la cumpana dintre ani (nascuta in 09.12.09)

www.youtube.com/watch?v=o0xZmb1C4-I" target="_blank"> Cezarica face baitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

La multi ani tuturor Ionilor si Ioanelor!!!

------------------------
Proaspata mamica de baietel!

Albume foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
Alexa75
Dragele mele,
As vrea sa-mi spuneti si mie cam cat dureaza masa de noapte la voi ca mie teama sa nu gresesc pe undeva. La noi dureaza cam 1 h 1/2 si se intampla astfel: ne trezim urland de foame, mufam la san terorista; dupa 5 minute de supt viguros si cu inghitituri de aer la greu ca suntem super lacome, adormim frumos sugand din cand in cand. Pt ca sa nu ne doara burtica si sa nu mai doarma nimeni asa adormita o luam sa scoata aerul dar pt. ca doarme pe ea nu scoate nimic. Incepem sa tragem de ea sa se trezeasca reausim cu greu da-i si freaca pe spate ca pe lampa lui Aladin si daca avem noroc scoate o ragaitura.Dupa asta o luam de la inceput. Ce ma sfatuita sa fac?

Incearca sa n-o lasi sa adoarma, gadila-i fata, urechile, manutele, talpicile, trage usor de sfarc ca atunci cand simte ca-i iese din gurita se trezeste si suge iarasi serios. Daca totusi adoarme, tine-o la verticala maxim 5 minute, daca nu eructeaza o pui in patut. Daca intradevar are ceva de eructat se scoala ea si plange. Var2: o opresti din supt imediat inainte sa adoarma, o ridici, ragaie, o pui iar la san si o lasi in pace. A adormit, incerci daca nu iese nimic, o pui in pat si nani.
Citat:

si mai am o nedumerire: am citit ca laptele praf se arunca dupa 3 saptamani sau 30 zile de la deschiderea cutiei dar pe cutie nu scrie nimic de asa ceva. Noi avem foarte rar de 2 ori pe luna un pic de completare 20 ml max 30 ml si nu stiu ce sa fac ca ar insemna sa arunc cutia plina.

Asta nu se cheama completare. La ce ii mai dai? Nu vad rostul... In rest nu te pot sfatui nimic, nu ma pricep la lp. Eu as face batoane dinalea din lp din el, si nu l-as mai folosi ptr completare. Daca lasi copilul mai mult la san sau o fentezi jumatate de ora cu suzeta, leganat, pus pe burtica, foen, cantat, bouncer ce vrei tu apoi gaseste ea in san astia 20-30 de ml care-i dai tu „completare”.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana n. spune:

Citat:
citat din mesajul lui coquelicot

Monis, daa, stiam ca metoclopramidul creste lactatia, dar nu ma intreba care este legatura dintre antivomitiv si laptic. Cred ca poti sa iei Smecta linistita, zic si eu ca Ramo, mie mi l-au precris in sarcina pentru o indigestie cu diaree.
Carla, bine ti-au raspuns fetele, ai rabdare si ai incredere ca vei reusi. Uite acum fac legatura citind cand au cazut buricutele bbilor vostri. Noi am facut baita de cand am venit acasa, zilnic, fara sa ocolesc buricul, dar a cazut abia in a 18-a zi.Poate din cauza asta a cazut atat de greu... Ca ingrijire, eu puneam un tifon steril imbibat in alcool sanitar in jurul clemei la fiecare schimbare de pamper. De la spirt, i s-a descuamat un pic pielea din jur dar a trecut repede.
In legatura cu decalotarea, numai eu ma incumet sa fac o tentativa de decalotare?. Faza e ca am auzit de 2 cazuri de fimoza care au ajuns la oparatie unde chirurgul n-are mila, ca sa citez din vorbele pediatrei, si de asta sunt un pic in dilema. Stiu, imi pare barbar dar eu trag treptat, cate putin, dar fara progrese...

Sunt curioasa, intrebare pentru fetele din afara: nu-i asa ca decalotarea e practica mai de pe la noi, asa cum e si epiziotomia? In alte tari, pariu ca nu se recomanda asa ceva.Monica, prin cate ai trecut, perseverenta de a alapta

mami de bebe MATEI (10.11.2009)

Mie mi-au zis ca pana la un an sa nu ii umblu acolo...
Edit: chiar acum a fost moasa la mine. Mi-a zis ca in jurul varstei de un an, pediatrul va fi cel ce il va verifica .

------------------------
Proaspata mamica de baietel!

Albume foto

Mergi la inceput

Citat:
coquelicot

Krelia, nice treatment da' eu incerc sa tin un regim compatibil cu alaptatul. Sper sa imi iasa, as vrea sa slabesc un kilogram pe saptamana, usurel... ca io inca port pantalonii de gravida, ma apuca depresia

Si eu, si eu! Am inceput de luni si fac si exercitii pe stepper ca nu ma mai suport. N-am mai fost asa grasa decat gravida, nu ma incape nimic, nu stiu cu ce sa ma imbrac la botez. Eu regimuri am mai tinut alaptand (la 4 ani si jumatate de alaptat inainte de teodora, si de fiecare data am avut 15 kg de dat jos, era musai), dinastea mai drastice (vorba vine, monti si Scarsdale, nu-mi plac alea gen daneza, ciorba de varza etc) am tinut numai dupa ce am inceput diversificarea. Acum tin unul light, gen 2 felii de graham/zi, fara dulciuri, fainoase, cartofi orez. In rest, mancare pe saturate. Sper sa se miste cantarul ca altfel ma ia depresia.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Citat:
RamonaC
Acum ,dupa ce am citit postarea DIANEI_R, m-am mai linistit. Si el trece prin criza asta de 2 luni. Asa nazuri face la mancare... de nu mai stiu cum sa fac cu el. I-am schimbat laptele, tetinele, am deja 8 biberoane(6 firme diferite) in cautarea celui perfect... o zi doua e totul bine si papa de rupe, dupa aceea iara isi ia lumea in cap si se joaca cu nervii mei. Incepusem sa-l banui si de afectiuni neurologice, ca asa se arcuieste cand incerc sa-i dau sa pape, se intoarce practic cu capul in jos pe perina si eu cu biberonul dupa gurita lui si dupa ce face o juma de ora scandal, plange de foame si papa tzitzica uitandu-se in ochii mei de imi vine sa imi smulg parul din cap, ca sunt o proasta si m-am enervat pe el.

Pai nu-i mai da cu bibi. Dai doar tzitzi si gata. Daca tot nu papa asa mult in perioada asta poti profita sa-l intorci doar la tzatza. Pupici grasunelului!

Filmulete

Mergi la inceput

Citat:
crlp
sunt disperata, BB nu doarme mai mult de 3 ore si asta f rar. de cele mai multe ori doarme 1 ora-2 si se trezeste si plange, mai ales noaptea;

Asa fac toti bebelusii la inceput, stai linistita. Sugand des el iti stimuleaza tie sanii sa produca lapte, e ceva normal.
Citat:
mie abia mi-a venit laptele si nu stiu daca e suficient sau nu; pediatra mi-a zis sa nu-i dau completare dar mie mi-e teama sa nu slabeasca.

E suficient! Desteapta pediatra ta, imi place de ea! O sa vezi pe el ca uda pampersi, poti verifica fontanela daca nu e adancita sau buzitele uscate. Daca vrei sa scapi de stres, atunci cantareste-l, important e sa ia macar un pic un pic adica sa nu slabeasca primele 2 saptamani, apoi isi dau ei drumul. Vorba neonatoloagei lui Teodora: primele 3 saptamani nu facem performanta. Dupaia mai vedem.

Citat:
e normal sa-l tin 1/2 ora la san si sa doarma doar 1 ora dupa care sa ceara papa? e lihnit, cauta tztz disperat de parca n-ar fi mancat de o zi

E normal. S-ar putea ca de fapt tie sa-ti para ca a supt dar el doar a tocait sanul ca pe suzeta, fiind semiadormit. Cand suge, daca vezi ca incetineste ritmul stimuleaza-l; gadila-l; trage usor de sfarc, o sa inceapa imediat sa suga mai viguros.

Citat:
cu kk iar avem probl, am facut pe 2.01, pe 4 si azi chinuit

Asa-i cu copilasii alaptati. Fac kk cum au chef, de la 10 pe zi la unul la 2-3 zile. La Vlad si Timeea am mai folosit supozitoare, termometru niciodata ca nu-mi place ideea. A mai scris Monis de kk bebelusilor mai demult, practic ei acum „invata” sa faca kk, dureaza un pic pana se prind ca trebuie sa evacueze ce au pe acolo jos...

Citat:
e cam plngacios, mai ales noaptea si nu se linisteste decat la noi in pat, altfel nici chip, nu ma lasa sa inchid ochii, iar pana azi nu am dormit deloc in cursul zilei...nu am putu si pace

Asa-i cu ei cand sunt micuti. Trece ea si perioada asta. Lasa oricce alta activitate, cand doarme puiul dormi si tu.

Citat:
si eu am observat ca scoate un zgomot ciudat cand mananca ( hornaie)

Si a mea fornaie, ca si cum ar avea mucuti. Asa facea si finutul meu.

Citat:
in primele 2 zile de la venirea acasa i-am facut baita, dar pediatra a zis sa facem pauza pana cade buricu? voi cum ati procedat?

Noua neonat ne-a zis ca-i putem face baie si cu buricutul necazut. In definitiv apa si sapunul unt excelente dezinfectanate. Dupa baita pui putina betadina pe compresa sterila si infasori buricutul pana la primul schimbat de pampers.

Citat:
e normal sa-i dau sab simplex si baby drink de la 6 zile, nu e cam devreme?

Eu as mai sta pana la 10 zile. Baby drink oricum eu nu-l recomand, nu agreez nici un fel de ceai la bebelusii mici.

Filmulete

Mergi la inceput

Citat:
lili a
Eu nu ii dau sa manince cu program, ii dau sa suga cind vrea ea (la 2-3 ore) si seara ii dau o masa de LP ante culcare, dar nu ma mulg atunci,ma mulg numai cind plec de acasa sau cind simt ca nu as supt tot,la inceput ma mulgeam mai des. Adica asa faceam, acum ii mai dausi in timpul zilei dupa ce suge la tzitzi 30 de ml. de LP ca pare flaminda. De vomitat inainte vomita dupa fiecare masa multisor, parea ca s-a si deshidratat nitel ca i se adincise putin fontanela ca asa am ajuns si am sunat pediatra. De ieri de cind ii dau si lapte d-asta cauciucat nu mai varsa. Acu eu sper sa nu-i placa laptele nou prea mult si sa pierd lapticul meu, ca pina acum plingea la biberon cu LP iar mai nou maninca foarte cuminte.Of! Ce frumos ca la tine curgea laptele suvoi,la mine nu s-a itimplat decit sa ud tricoul, tare mi-as fi dorit o super-productie... Multumesc mult de sfaturi

Nu-i mai da completare ziua! Mai bine las-o mai mult la san sau da-i mai des, a doua zi sanii stiu ca trebuie mai mult lapte si cresc productia. Si masa aia de seara de lp eu as face astfel: san (amandoi la discretie) si apoi eventual daca urla de foame lp. Daca tot ii dai lp atunci la o ora baga o baie fierbinte si un muls.

Filmulete

Mergi la inceput

Monis, da, metoclopramidul are ca efect advers stimularea lactatiei. Efectul e limitat insa in timp. Nu mai iei, gata stimularea. Paracetamol, smecta, ercefuryl, saprosan, metoclopramid sunt permise in alaptare.

Monica80, of prin ce ai trecut! Sper din tot sufletul sa se rezolve cu bine!

Coquelicot, ai dreptate, e o moda romaneasca decalotarea la bebei, in vest si America nu se practica.

La multi ani Tiusica!

La multi ani tuturor Ionilor si Ioanelor!

Nu mi-a mers netul vreo 4 ore. De asta am raspuns asa cu quote cum am putut ca am scris in word si am asteptat sa se repare netul.

Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Lylyana nici eu nu am primit nici o veste de la celule. Mi-e si frica sa ma gandesc. Placenta mea a fost mica si a recoltat putin sange. Mi-a si spus asta dr. Vad ca la Coquelicot, bebe a avut 3.6kg si a recoltat pt 75kg. La Lili_a, bebe a avut 2.7kg si a recotat pt 50 kg. Repet, mi-e si frica sa ma gandesc cat o sa fie la mine. Poate pt 10kg. A mea a avut 2.3kg la nastere si o placenta mica si amarata. Asa, ca nu cred ca am facut mare branza. DAr nu aveam de unde sa stiu asa va fi.

Simina si Lili_a multumesc de raspunsuri. AM gasit asta pe linkul adaugat pe prima pagina de catre Monis(?)

* Banii se pot primi:

– la oficiul postal, de unde se ridica cu BI al mamei. Ei trebuie ridicati pana la o anumita data, in cateva zile de la primirea avizului, in caz contrar sunt retrasi de la posta si trebuie sa mergi la Directa de Munca pentru a scrie o cerere de alocatie restanta, in baza careia sunt trimisi iarasi la posta;

– sau pot fi virati intr-un cont bancar. Exista doar cateva banci cu care lucreaza Directia de munca (BCR, BRD, Banca Transilvania, CEC, ProCredit Bank, Romexterra, Alpha Bank, Piraeus Bank, Raiffeisen. - lista era valabila la 20.01.2009, dar s-ar putea schimba). Este o metoda foarte comoda (eu am optat la ea tocmai din cauza ca de sarbatori nu am reusit sa ridic banii de la posta si a trebuit sa bat drumuri pentru a-i primi; in plus, nu stai nici pe la cozi la ghisee), dar are ca dezavantaj comisioanele practicate de banci.

Chiar voi nu ati auzit nimic de faptul ca astia vor da alocatia in functie de salariul parintilor? Mi-ar place sa cred ca "am prins posturi straine". Trebuie sa forez un pic pe net sa aflu, dar nu stiu unde.

Mami de amazoana

My Perfect Baby - poze de la cumpana dintre ani (nascuta in 09.12.09)

www.youtube.com/watch?v=o0xZmb1C4-I" target="_blank"> Cezarica face baitza

Mergi la inceput