Fulgusori de nov-dec 2009 (3)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crlp

mie abia mi-a venit laptele si nu stiu daca e suficient sau nu; pediatra mi-a zis sa nu-i dau completare dar mie mi-e teama sa nu slabeasca.
e normal sa-l tin 1/2 ora la san si sa doarma doar 1 ora dupa care sa ceara papa? e lihnit, cauta tztz disperat de parca n-ar fi mancat de o zi
mai rezista un pic, trece perioada asta, iar tie iti va fi mult mai usor doar cu san, sa nu-i dai lapte praf

cu kk iar avem probl, am facut pe 2.01, pe 4 si azi chinuit
e cam plngacios, mai ales noaptea si nu se linisteste decat la noi in pat, altfel nici chip, nu ma lasa sa inchid ochii, iar pana azi nu am dormit deloc in cursul zilei...nu am putu si pace
nou nascutii pana in 28 zile nu au probleme cu kk, nu se constipa. e posibil sa il doara burtica de la gaze

si eu am observat ca scoate un zgomot ciudat cand mananca ( hornaie)

fetelor la voi la cat timp a cazut buricutzu?
la noi a cazut buricul la 8 zile, marja este intre 4 zile si 14 zile

in primele 2 zile de la venirea acasa i-am facut baita, dar pediatra a zis sa facem pauza pana cade buricu? voi cum ati procedat?
eu la fel am spalat-o doar asa cate putin pana i-a cazut buricul si am facut baita calumea.

e normal sa-i dau sab simplex si baby drink de la 6 zile, nu e cam devreme?
vezi cum reactioneaza dupa fiecare. daca ii prieste sab simplex ar trebui sa fie linistit si sa nu-l mai doara burtica. daca nu-i prieste schimba-l. la noi nu si-a facut efectul sab simplex si am incercat altele, pana la urma am ramas la espumisan cu care ne merge super. baby drink o linisteste f bine si ne-a priit de la inceput.

eu iti spun cam cum am procedat eu, ce ne-a priit, dar fiecare copil in parte este altfel. tu vezi cel mai bine ce e bine pt copilul tau si ce nu, alegi din sfaturile pe care ti le dam, selectezi, incerci mai muklte variante si pana la urma va fi bine.
multi tie si lui bebe

poze

de scump Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

citat din mesajul lui crlp

Carla, eu pot sa-ti spun din experienta mea cate ceva, ce am invatat/ facut / experimentat singura

sunt disperata, BB nu doarme mai mult de 3 ore si asta f rar. de cele mai multe ori doarme 1 ora-2 si se trezeste si plange, mai ales noaptea;
asa face la inceput ca are stomacelul mic si papa des. Iulian nici acum nu doarme f des mai mult de 3-4 ore legat, nici ziua, nici noaptea. Ai rabdare ca in 2-3 saptamani va dormi mai des cate 3-4 ore lefat

mie abia mi-a venit laptele si nu stiu daca e suficient sau nu; pediatra mi-a zis sa nu-i dau completare dar mie mi-e teama sa nu slabeasca.
pai bine a zis, nu-i da completare, pune-l la san cat de des cere si o sa vina cat laptic ii trebuie lui. si ca sa fii linistita, la 1 saptamana, te duci si il cantaresti undeva, ca sa fii sigura ca incepe sa ia in greutate, daca ai cumva dubii. Ca fapt divers, la mine lactatia s-a reglat cam pe la 6-8 saptamani, pana atunci ba pocneau sanii, ba mi se parea ca nu am destul lapte.

e normal sa-l tin 1/2 ora la san si sa doarma doar 1 ora dupa care sa ceara papa? e lihnit, cauta tztz disperat de parca n-ar fi mancat de o zi
in jumatatea de ora suge bine? sau doar tine sanul pe post de suzeta?

cu kk iar avem probl, am facut pe 2.01, pe 4 si azi chinuit
e cam plngacios, mai ales noaptea si nu se linisteste decat la noi in pat, altfel nici chip, nu ma lasa sa inchid ochii, iar pana azi nu am dormit deloc in cursul zilei...nu am putu si pace

si eu am observat ca scoate un zgomot ciudat cand mananca ( hornaie)
trebuie sa intrebi doctorul despre ce auzi, dar probabil nu e nimic, toate ne-am intrebat despre asta la inceput cand faceau copilasii ca niste caprite sau gainutze

fetelor la voi la cat timp a cazut buricutzu?
la vreo 10 zile
voi va decalotati baietii?
nu
in primele 2 zile de la venirea acasa i-am facut baita, dar pediatra a zis sa facem pauza pana cade buricu? voi cum ati procedat?
i-am facut abia dupa ce a cazut buricul, pana atunci l-am sters cu prosop ud, dar nu e problema daca ii faci si cu buric cu tot
e normal sa-i dau sab simplex si baby drink de la 6 zile, nu e cam devreme?
aici nu pot sa ma exprim, ca eu nu prea sunt cu baby drink ca are un continut mai ciudatel... singurul medicament contra colicilor a fost infacolul
am o groaza de intrebari, dar nu-mi mai vin in cap
nu am reusit sa citesc din urma, probabil ati raspuns la aceste intrebari, dar va rog ajutati-ma si pe mine

rabdare, ca e f greu la inceput, dar se mai regleaza lucrurile. SI o sa-ti mai raspunda si fetele in curand.
A, spune-ne si noua ce zice sotul tau?

40+ cu ingerasul Matei

poze
[/quote]

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

poze de azi de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_a spune:

Lumi
Aaaaaaaa, si Kreliutza, mmmm ce mincarica ne-ai pregatit tu la zi mare
Si, scuzeeee Simina ca am uitat sa urez si pt micuta si draguta Maya
Multumesc tutorr celor care ne ureaza frumos-frumos, creste inima in mine
DianaR sint din Bucuresti. Eu nu ii dau sa manince cu program, ii dau sa suga cind vrea ea (la 2-3 ore) si seara ii dau o masa de LP ante culcare, dar nu ma mulg atunci,ma mulg numai cind plec de acasa sau cind simt ca nu as supt tot,la inceput ma mulgeam mai des. Adica asa faceam, acum ii mai dausi in timpul zilei dupa ce suge la tzitzi 30 de ml. de LP ca pare flaminda. De vomitat inainte vomita dupa fiecare masa multisor, parea ca s-a si deshidratat nitel ca i se adincise putin fontanela ca asa am ajuns si am sunat pediatra. De ieri de cind ii dau si lapte d-asta cauciucat nu mai varsa. Acu eu sper sa nu-i placa laptele nou prea mult si sa pierd lapticul meu, ca pina acum plingea la biberon cu LP iar mai nou maninca foarte cuminte.Of! Ce frumos ca la tine curgea laptele suvoi,la mine nu s-a itimplat decit sa ud tricoul, tare mi-as fi dorit o super-productie... Multumesc mult de sfaturi
si pt fetele cu copilasi raciti si muciosi
Smaranditza eu te inteleg cu cintaritul,stiu ca nu e bine dar si pe mine ma cam obsedeaza
Laurairina,Monis aveti dreptate cu supra-felicitatul, da'eu ma bucur ca azi am primit si noi primele felicitari
Hai ca mai trimit o placintica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crlp spune:

aaa, si mai am una, nu pot deloc sa-i dau aerul afara...adoarme si nu mai pot face nimic oricat l-as tine pe umarul meu

am pus cateva pozici cu mandretea mea de baiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Smaranditza - ma intrebai de cantatul la chitara... scz, am cam uitat ce am citit daca nu am raspuns atunci... uite cam asa arata tati si bebe cand au jam-session cantecel 1, cantecel 2

fetelor, eu sunt cam suparata, cred ca am mancat ceva f gresit ca ma doare capul rau de la pranz, acum s-a accentuat, ma doare si stomacul putin si mi-e usor greata si am facut diaree - scuzati detaliul mai putin elegant. Am luat un saprosan, alte idei?

monis si piticutzul Santiago (Iulian 02 nov '09)

poze de azi de ieri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crlp spune:

monis5, scumpa mea, iti multumesc din suflet pt. raspunsurile tale, m-am mai linistit putin

cat despre intrebarea ta, situatia nu s-a schimbat, si-a pastrat programul, iese cu baietii ori de cate ori are chef, pt. ca nu intelege de ce trebuie sa stea in fundul nostru tot timpul
se joaca din cand in cand cu BB, i-a facut si baita o data si cam atat...sunt extrem de dezamagita de el, dar asta e
acum nu mai conteaza la fel ca la inceput, am o minune de copil si el e nr. 1 in viata mea

nu-mi doresc decat ca Matei sa fie sanatos si sa nu am probleme prea mari cu el sau ma rog, sa fiu in stare si sa le fac fata

Mergi la inceput

Dankutza n=am primit banii de alocatie inca (astia sint aia care vin lunar, nu?). Eu deocamdata am primit daor trusoul bebelusului si inca 23o lei azi care nu stiu ce reprezinta.
Monis sper sa ramii ZEN, eu simt ca o sa-mi cam sara mustarul pe acolo. Eu sapt viitoare ma duc la serviciu sa-mi iau hirtoagele (alt motiv de pierdere a mood-ului zen) si dupa-aia la primarie.

Fetelor, eu propun sa punem aici ce info aflam despre botezuri pe orase, ca vad ca sintem multe care ne pregatim.
Incep eu cu un site unde se gasesc tot soiul de minunatii pt ocazia asta bebecurier punct ro. Am fost si Carrefour si am vazut mareata colectie de hainute de botez a Andreei Marin,mie mi s-au parut sintetice, mult prea pretentioase si involanate si cam scumpute pt calitatea materialului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RamonaCopot spune:

CRLP e o vorba: "Nu dispera, ia sticla si bea", ceai de lactatie de la fares, cate 2l pe zi, acum la inceput.
E normal sa stea atat de mult acum la tzitzi bebe. Laptele de san se digera ffff bine si poate nu exista reziduuri asa multe ca sa aiba scaun in fiecare zi. Si daca face 10 scaune pe zi si daca face 1 la 5 zile este normal, atata timp cat papa tzitzi. Dominic a stat non stop la san in prima luna, de eram varza cu tzitzi. Eram si eu disperata, dar cand la bilantul de o luna am vazut ca are deja 1600g in plus de la scaderea fiziologica, am crezut ca l-am prins pe D-zeu de picior. Nu ceda la LP. Eu si din ora in ora ii dadeam sa suga si in timpul dintre, puneam garmastan pe sfarcuri si stateam cu ele la aer.
De dormit mai mult de 3 ore??? Nici acum (la 2 luni si 2 sapt) nu doarme. Exceptand prima zi de viata, cadn avea icter si a dormit 7 ore de plangeam langa el, nu am mai pupat de atunci mai mult de 4 ore (si asta ffff rar) dintr-o bucata.
Eu i-am facut baie cu buricul necazut. La noi a cazut in a 10-a zi. Dupa baie ii curatam in jurul buricului cu betisor cu spirt si apoi uscam zona cu feonul si atat.
Nah..ca am uitat ce ai mai intrebat, daca nu am dat reply with quote .

Ramona,
MAMICA DE BROSCOI - PRINTISOR DOMINIC ANDREI

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dankutza
Tu ai optat de la inceput prin banca? Barbati-miu a bifat prin posta. Eu vreau sa-mi bage banii in cont. Accepta orice banca sau doar anumite banci? Tu cum ai procedat?

Eu am bifat ca vreau alocatia prin posta ca n-aveam extras de cont la mine si am fost nevoita . Cica dupa ce iei prima alocatie de la posta trebuie sa te duci undeva pe str. Hambarului (asta la sect. 2) si sa depui acolo extrasul de cont cu IBAN-ul. Vezi ca nu lucreaza cu toate bancile, de ex ING nu accepta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lidia74 spune:

CRLP sa-ti traiasca bebitza.

MONIS bea ceai de musetel. N-o sa te mai doara stomacul. Pt diaree orez fiert, morcovi. Ajuta f mult si otetul de mere dar nush daca ii place lui Santi. Te pupic sa treaca

Mergi la inceput