Ghiocei Martie-Aprilie 2009 *130*

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mababei spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Fetele, spuneti-mi si mie ce e asta: Keutu se trezeste de cateva seri de n-spe ori pana la ora 11 cand mergem noi la culcare. Apoi e liniste pana pe la 1 cand incepe foiala pana dimineata, fara a se trezi. Dar ieri si alaltaieri am leganat la el 2 ore. N-am mai facut asta de cand avea vreo 2-3 luni, cred, ca nu-mi mai amintesc nimic de atunci. Parca a fost tare tare demult. Nu plangea, numai ca maraia a nemultumire si intindea mainile sa-l luam in brate. Il adormeam si cum il puneam jos, deschidea ochii si o luam de la capat. O sa ziceti ca poae nu-i era somn. Am luat si asta in calcul si l-am pus in fundulet printre jucarii. A ramas uitandu-se la mine cu zambetul pe buze, iar eu fercita ca am dezlegat misterul am plecat doi metri mai incolo. Cand ma uit, copilul avea aceeasi figura zambareata si se uita acolo unde fusesem eu inainte Deci era clar adormit. Dar nu pricep care e cauza trezirilor astora.

Legat de scaun, am hotarat sa ducem Kiddy inapoi, nu luam altul la fel de pe internet ca nu are rost, nu sta si pace, impinge si cu minile si cu picioarele. O sa luam unul bun pana la 18Kg, si ala va fi un Römer King Plus (am scris asta pt Dyana si alte fete interesate), asta a iesit bun la teste pe 2007 si 2008, la modelele de pe 2009 a iesit fara isofix numai Kiddy.

Keutu cheliutu

Kea, eu am luat un scaun Romer Evolva 123 Plus, adaptabil pana la 36 kg. Salvasem ce trimisesesi tu despre testele de siguranta dar nu am gasit si modelul acesta acolo. Sper sa fi facut alegerea corecta .

Si da, eu te intrebasem de numele Keutului. Dar si mie imi e drag numele de alint asa ca nu-i bai daca nu-i stiu numele "oficial".

Iar despre treziri... n-am idee care ar fi cauza dar cum si la mine noaptea e o foiala continua, puiul ridicandu-se in fundulet si dand sa plece, fiind pe 3/4 adormit, dau si eu cu presupusul si bineinteles ca vinovatii vor iesi tot dintii La noi chiar ies doi odata si se pare ca in curand si al doilea incisiv central sus, deci trecem la faza iepuras...compostor!

mihaela, mama de nazdravan Calin Cristian. din 14 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Dyana, in link-ulde mai jos sunt testate modelele pe 2009, iar in dreapta sus e tabelul cu testul pe 2007 si 2008. Pe verticala ai intervalul de varsta si kg, cu modelele corespunzatoare, vezi ca e slab marcat cu un roz parca, pe orizontala ai pret (circa), siguranta, manipulare, confort, prelucrare/curatare, sentinta (Ela, novus, cum sa traduc in contextul asta Urteil?). Pe tine te intereseaza ++ (foarte bun), + (bun) 0 (satisfacator).

http://www1.adac.de/Tests/Kindersicherung/Kindersitze/tab.asp?ComponentID=255813&SourcePageID=254587#atcm:8-255773

Aici ai modelele de la Römer http://www.britax-roemer.de/auto-kindersitze , pe noi ne intereseaza grupa 1, de la 9 la 18 kg.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

mababei, acum ma uit daca il gasesc pe undeva.

Edit mababei, eu vad la ei pe pagina ca are ceva teste si a iesit bun in alte tari. Probabil nu a fost testat de Adac, de asta nu e in lista. Vad ca e model nou Evolva, 2010, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mart.apr09 spune:

Capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdyi2001 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

Magdy, eu nu mai retin decat ca la sarcina cu Teodora ti-a fost pusa viata in pericol. Sarcina cu Gabi a decurs normal? Ai facut ceva in plus, un tratament sau ceva de genul asta?

Monique Azi i-am facut branza cu dovleac si dupa prima lingura n-a mai fost chip sa deschida gura. Voi cu ce le mai dati branza? Mi-a mai trecut deja din entuziasmul de ieri.

Provista

Anca, din cate imi amintesc mababei intreba de ce nu am numele Keutului trecut in lista. Eu n-am nici o problema sa va spun cum il cheama pe Keutu, desi spun drept ca tare drag imi e cum suna "Keutu", dar am o problema cu trecutul numelui in lista de pe prima pagina. In plus, sper anul asta sa cunosc o parte dintre voi, si doar n-o sa-l strig pe fiu-meu asa si nici nu-i fac instructajul lui barbatu-meu sa-l strige Keutu.

Gina lui Ian, eu cred ca 75 % din noi au avut senzatia asta cel putin o data. Dar perseveram!

Cocufan parca scrisese nu demult si s-a retras din nou, sper ca nu are si ea aceeasi senzatie ca Gina.

Keutu cheliutu

Buna Kea!
La sarcina cu Gabriel, incepand din luna a treia nu am avut voie sa fac nici un fel de efort, numai la pat,medicamente pt, rinichi si tensiune plus tot felul de vitamine, iar din sapt 30 am fost internata in maternitatea din Liege cu contractii. M-au "lungit" pana in sapt 37 cand doctorul nefrolog a zis STOP sarcinii. Binenteles ca in aceste 7 sapt mi se lua sange la doua zile si examen la urina in fiecare zi. In primele doua sapt mi sa facut injectia pt plamanii bblului si am stat cu perfuzii pt contractii.
Cam astea sunt detaliile tehnice. Din cauza asta imi fac si fel de griji in privinta sarcinii urmatoare. Daca trebuie sa stau din nou la pat, daca ma interneaza din nou atat de devreme, daca, daca, daca... Ce fac eu atunci cu Gabriel? Atunci nu aveam de purtat grija nimanui ca sotul se descurca si singur, dar acum? Este soacra-mea, dar cat pot sa apelez si la ea...
Mersi de intrebare si multi. Sper sa ne vedem si noi anul asta. Si iar vin cu intrebarea: unde as putea vedea si eu poze cu voi?

Magdy, de Gabriel mititel (05.03.2009) si Theodora ingeras dragalas.
Cei trei Palmieri

Povestea ei,povestea lui,povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui m_monique

despre uitatul la deseme animate, calculator, tv....
eu nu o las pe ioana sa se uite la desene animate pe calculator. la noi tv merge continuu, e la nivelul ei, si vad ca deocamdata nu o pasioneaza, mai merge doar si mai da cu palma in tv, sa-i prinda pe cei de pe ecran.
poate par putin de moda veche, sau chiar deplasata, dar cred ca la varsta asta un copil trebuie sa misune, sa exploreze lumea, nu sa stea cu ochii in calculator, tv.
nici pe andrei la aceeasi varsta nu l-am stimulat cu tv sau calculator. singur a descoperit tv inainte de 2 ani si se uita la reclame, sau la telenovela "ingerasii". pe la 2 ani si jumatate a descoperit desenele animate si atunci a devenit dependent de tv / calculator. era in stare sa se uite si cateva ore fara pauza. chiar am intrat in panica. asa ca l-am dat la gradinita si l-am scapat de dependenta.

-------------------------------------------------------------------------
mami de Andrei (16.12.2006) si Ioana (03.04.2009)

Dar nu ma intelege gresit. Nu e vorba de stat in fata calculatorului la desene. Noi nici nu avem televizor pentru ca nu avem la ce sa il folosim programele difuzate fiind neinteresante din punctul nostru de vedere.

Cand vine ora de somn insa, seara, pe la 22.30 (i se face somn mai devreme dar se lupta cu el) si nu are stare, e marait, si nu stau intr-un loc, mergem maxim juma de ora la calculator si ii pun baby einstein (in max juma de ora adoarme, in timpul asta mai si suge ceva lapte).

Nu e vorba de tinut copilul in scaun, sa fie ocupat pentru ca si eu am treaba. Oricum nu ar sta. Dar am niste prieteni al caror copil a implinit acum 2 zile 1 an si nu spune nicio silaba, doar scoate niste sunete ciudate precum robotelul R2 din Razboiul Stelelor.

O sa radeti de mine, dar asa e. e pe bune. Am fost aseara la ei si cel mic tziuia ca un canar, baraia din gura. Ca o paranteza, tatal copilului este fan Star Wars (si-a cumparat sabie, masca etc) si se plang ca copilul nu face aia si ailalta dar el sta in sezlong toata ziua la tom si jerry si macca pacca.

Mergi la inceput