Cand se introduce diversificarea la bebelusi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna luana,

parerea mea este ca medicul tau este cam "invechit", iti recomanda niste chestii care nu prea mai sunt valabile...ce varsta are medicul ?

nu cred ca este bine sa-i dai fetitei tale biscuiti la aceasta varsta, poate este alergica la gluten...
plus ca biscuitii contin si o gramada de alte porcarii...zahar, aditivi, coloranti, conservanti...urme de nuci si arahide...te trezesti ca face alergie si nu stii de la ce...

ori cauti biscuiti pentru copii, ori lasa pentru mai tarziu introducerea lor in alimentatie

o inveti prea devreme cu gustul dulce si iti va fi poate mai greu sa o faci sa accepte gustul mai putin dulce al legumelor, al supelor si piureurilor.

daca nu ma insel, exista subiect separat legat de diversificarea alimentatiei la bebelusi, pe etape de varsta.

daca ai inceput cu lapte humana, poti combina cu cereale din aceeasi gama (daca ai posibilitati financiare, deoarece sunt mai scumpe decat alte marci), vezi ca sunt unele care se prepara cu apa, altele cu lapte. pe cutie scrie de la ce varsta se pot introduce in alimentatia copilului.

sunt bune si cerealele de la milupa, nestle, iar ca variante putin mai ieftine bebelac si hero.

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
Printesa mea este in concursul Pampers, aici
http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1068 si http://concurs.pampers.ro/gallery_details.php?id=1043
Multumim pentru orice vot primit !

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Eu nu stiu zau ce pediatru e asta care recomanda inceperea diversificarii cu biscuiti .
Inlocuieste biscuitii cu cereale pentru bebelusi. Biscuitii au gluten si au o singura cereala (grau). La varsta asta se recomanda evitarea glutenului. Cumpara cereale pt varsta copilului.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

GNOMITA - Alimentatia de baza a copilului pana la 1 an este laptele. Ca vrei tu sa il familiarizezi cu diferite gusturi este altceva. Din cauza asta diversificare ar trebui nefortata cam de pe la 6 luni.
Trebui sa tii cont ca sucurile gastrice, intestinele si digestia sugarului este adaptata laptelui, asa ca, toate alimetele trebuiesc date gradat, putin si fara insistenta pentru ca bebe inca nu este adaptat lor.

Cristina +23 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Introducerea inainte de 6 luni a alimentelor solide creste riscul de alergii alimentare,astm, dermatite, diabet si obezitate cu restul consecintelor lor. De asemenea, continutul de substante nutritive, grasimi, vitamine si minerale din lapte este net superior oricarui aliment solid, la fel si digerabilitatea lui in cazul bebelusilor.
Nu exista nici un motiv sa expui copilul la riscuri de sanatate serioase si sa ii fortezi organismul inutil (oricum nu este pregatit sa digere si sa foloseasca relamente solide) cu consecinte pe termen lung.
Diversificare poate incepe oricand intre 6 luni si un an, pana la un an laptele fiind totusi baza alimentatiei bebelusilor.
Te sfatuiesc sa schimbi pediatrul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinela spune:

Noi am inceput diversificarea la 3 luni si jumatate in conditiile in care fetita mea a fost alimentata mixt san + lapte formula Nan iar dupa 4 luni doar Nan. Doctorita noastra ne-a spus sa incepem cu supa strecurata din 3 radacini: morcov + telina + albitura ( la ora 12 ) pentru ca este mai bine tolerata de organismul bebelusului. Dupa 4 luni i-am dat si suc de mar cu morcov pe la ora 10, legume la pranz si cereale Milupa de la 4 luni la ora 17. Biscuiti am mancat abia pe la 7 luni ... sunt de acord ce au spus mamicile anterior contin gluten si nu trebuie dati prea devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gnomita spune:

Buna din nou. Va multumesc pentru toate mesajele voastre. Eu am inceput sa ii dau mar cu biscuite si nu a avut nimic pana acum si chiar mananca foarte bine(un mar si un biscuite), sincer nici nu stiu ce sa mai cred, i-am luat si cereale tot de la Humana, inca nu i-am dat, o sa incep de saptamana viitoare. Va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gnomita spune:

Am uitat sa va zic, doctorul are cam 50 de ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 21vili spune:

Buna.Am o fetita de 4 luni si locuiesc in Grecia.Doctorul de aici ne-a recomandat diversificarea de la 5 luni cu cereale.Alimentare naturala pana acum.Nu este de acord cu nici un fel de sucuri si nici ceaiuri(decat daca e neaparat necesar si nu mai mult de 40ml.pe zi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudyyya spune:

gnomita daca ii dai copilul mananca dar ii sensibilizezi stomacelul,poate face alergii alimentare si altele.eu la cea mare am inceput diversificarea la 6 luni iar la cea mica la 4

Mergi la inceput