Sondaj: cel mai subestimat autor de limba romana

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Totusi, as nominaliza la scriitori subestimati 2 doamne ale literaturii noastre:

Cella Serghi
Hortensia Papadat-Bengescu

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Ionel Teodoreanu,Mihail Sebastian,Radu Tudoran si Cezar Petrescu si ... Ileana Vulpescu.

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana
Herta Muller, sincer, mi se pare supraestimata.

viviana, de ce crezi ca Herta Müller e supraestimata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

O fi oare Liviu Rebreanu subestimat?
De cand merg eu cu metroul, nu am vazut pe cineva sa citeasca Ion, de pilda (zic de Ion, pentru ca am citit-o de vreo 4 ori si, pe la 19 ani, gaseam ca e un roman grozav).
Am vazut citindu-se autori dintre cei pomeniti aici, dar Rebreanu nu am vazut pe nimeni citind (e drept, nici nu merg de la un capat la altul al trenului cu carnetelul in mana :)).
(Merge lume buna cu metroul, deci, un criteriu de evaluare a autorilor ar putea fi si acela al calatorilor care il citesc :D).

Nu stiu daca se mai studiaza Rebreanu in liceu, nu stiu daca mi-ar mai placea Ion, as vrea doar sa stiu daca Rebreanu e ... iubibil :) sau doar il supraestimam eu.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diadaniela spune:

mie imi place Rebreanu! cam o data pe 1 an recitesc Ion si inca nu m-am plictisit.
recitesc cu placere si Jar in ciuda faptului ca finalui ma face sa plang.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Sigur ca Rebreanu e iubibil, si "un autor mare dupa primele 200 de pagini" .

Citat:
citat din mesajul lui viviana

Totusi, as nominaliza la scriitori subestimati 2 doamne ale literaturii noastre:

Cella Serghi
Hortensia Papadat-Bengescu

Nu stiu daca Papadat-Bengescu e subestimata; Serghi, poate ca da - desi "Panza de paianjen" era un hit in adolescenta mea (in mileniul trecut ...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

E iubibil Rebreanu, asadar :).
O sa-mi pun Ion pe noptiera. Poate ii va veni randul candva ...

Pentru ca fetele de la Organizatorice citesc si aici, am o propunere: nu votati (macar o data) pentru citit impreuna si hit-uri ale adolescentei?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel

O fi oare Liviu Rebreanu subestimat?

a fost suprasaturata generatia noastra cu el la scoala, dar eu tot il consider un autor complet.

subestimati (in sensul ca ar fi meritat sa intre in circuitul international) ii consider pe:

Camil Petrescu
Marin Preda
Lucian Blaga
Mircea Cartarescu
Gellu Naum
-----------

Ileana Vulpescu mi se pare sub mediocra. Petru Popescu e cam pustulent. Nicolae Breban rocks - dar n-am idee daca e subestimat sau nu, nu stiu ce se mai citeste pe-acasa in zilele astea...
ah, da, s-a auzit pe-acasa de George Astalos?

de ce nu votezi tu tema asta la Organizatorice? iti cedez locul, in caz ca nu te-ai inscris. am descoperit ca nu pot citi carti la comanda si am abandonat grupul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Eu l-am gasit pe Rebreanu cu "Ion" in biblioteca prin clasa a 6-a cred, si am citit-o de indata, mi-a placut mult de tot... . Eu zic ca Rebreanu e loveable

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Eu nu l-am putut suferi in veci pe Rebreanu cu exceptia nuvelelor, care-s inghitibile. Ceea ce inseamna ca e ... subestimat (cel putin de catre mine:)).

denizel, nu citeste nimeni 'Ion' in metrou pentru ca se asociaza in mintea tuturor cu afurisitul de canon si cu afurisita de scoala (si bibliografie obligatorie). Bine, io nu citesc 'Ion' in metrou pentru ca nu-l pot suferi pe Rebreanu:); dar chiar daca l-as inghiti, tot nu l-as citi in metrou, din moment ce a trebuit sa-l citesc in scoala si mintea mea e inca plina de locurile comune care mi-au fost varate in cap.
Adica, asa ca sa fie clar, nu-l pot suferi pe Rebreanu in primul rand pentru ca scrie infiorator de prost (dupa gustul meu, ovcorz) si in al doilea rand, pentru ca il asociez cu toate platitudinile, cliseele, locurile comune etc pe care ti le vara-n cap profesorul de literatura amorezat de canon si infiorat de iconoclasti.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput