Sondaj: cel mai subestimat autor de limba romana

Sondaj: cel mai subestimat autor de limba romana | Autor: beren

Link direct la acest mesaj

Va propun o discutie: cine este cel mai subestimat (de catre public, de catre critici) autor/autoare care a scris in limba romana sau a trait o perioada semnificativa in Romania, in secolul XX? Intrebarea ii include, de exemplu, pe Trtistan Tzara, Elie Wiesel si Herta Muller la fel ca si pe Mircea Micu sau Gib Mihaescu.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Max Blecher. Nu l-am vazut in niciun manual (macar de Tzara se mai pomeneste), dar "Intamplari din irealitatea imediata" e o carte care-ti sfredeleste carnea cand o citesti. Nu stiu cum ar fi aratat postmodernismul romanesc, cu ce are el mai bun, fara Blecher.

Monica mami de cu motoras CRISTIAN
(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Si nu te supara ca intreb, ce inseamna scriitor de limba romana? Ca, din cate stiu eu, Herta Muller a scris in germana.

(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui Monnvas

Si nu te supara ca intreb, ce inseamna scriitor de limba romana? Ca, din cate stiu eu, Herta Muller a scris in germana.

Credeam ca am explicat in primul mesaj: care a scris in limba romana, sau a trait o perioada semnificativa de timp in Romania (cazul lui Muller).

_
All we have to decide is what to do with the time that is given us.

Mergi la inceput

Amu cred ca am inteles, te referi la scriitori care sa fie semnificativi pentru cultura romana, nu numai pentru limba. Hmmm, se largeste cercul..

(7.03.2009)

Asa am venit eu pe lume!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si ce are bun postmodernismu romanesc?:D

(eu nu l-am citit pe Blecher, doar ca nu pot sa sufar postmodernismu deloc, in nicio arta. Nu cred in categorisirea asta. Si n-o inteleg/accept, desi o cunosc teoretic destul de bine. Si nu, Cartarescu n-am putut citi, decat o pagina)

Cred ca subestimatii au epoci si epoci, dintr-=odata pica "moda" pe cate cineva si nu mai e subestimat :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Sabina, ce cred io ca are mai bun postmodernismul romanesc (in caz ca exista) e Scoala de la Targoviste. Citeste niste Costache Olareanu, Mircea Horia Simionescu sau Radu Petrescu (in ordinea asta imi plac mie) si-ai sa vezi.

A, si sunt si subestimati cat cuprinde;)

Edit ca am uitat niste subestimati care plac la mine mult: Razvan Petrescu si Stefan Agopian.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

si ce are bun postmodernismu romanesc?:D

(eu nu l-am citit pe Blecher, doar ca nu pot sa sufar postmodernismu deloc, in nicio arta. Nu cred in categorisirea asta. Si n-o inteleg/accept, desi o cunosc teoretic destul de bine. Si nu, Cartarescu n-am putut citi, decat o pagina)

Cred ca subestimatii au epoci si epoci, dintr-=odata pica "moda" pe cate cineva si nu mai e subestimat :)

Atunci prin definitie, Blecher este subestimat, daca nu l-ai citit .

Vorbim despre subestimatii epocii noastre, evident. Chiar daca epoca asta poate dura secole ...

Monnvas, interesanta sugestia. Dar pentru cercul mai larg?

_

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Sabina, ce cred io ca are mai bun postmodernismul romanesc (in caz ca exista) e Scoala de la Targoviste. Citeste niste Costache Olareanu, Mircea Horia Simionescu sau Radu Petrescu (in ordinea asta imi plac mie) si-ai sa vezi.

A, si sunt si subestimati cat cuprinde;)

Edit ca am uitat niste subestimati care plac la mine mult: Razvan Petrescu si Stefan Agopian.

Trouve avant de chercher

Dar cine ar trebui remarcat in particular pentru intregul secol trecut?

Ce sugestie de lectura ai pentru Agopian (in ultimul timp, am citit numai "Mother Goose" pentru fiica-mea :)?

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Nu am mai fost intr-o librarie romaneasca din 2005 si manuale de scoala nu am mai vazut/rasfoit din 88. (nu sa explic de ce) Citesc destul de mult in romana.

Am ramas cu impresia profunda ca Cezar Petrescu e un subestimat. Si ramine foarte actual in tot ceea ce a scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Nu stiu daca este suficient de subestimat, dar eu l-as include aici pe ION MINULESCU. Mie mi-a placut foarte mult poezia lui.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput