Scandinavii au murit! Traiasca Scandinavia!
Raspunsuri - Pagina 11
Sabina spune:
Speed, stiu ca se dau rochiile mega rapid, ca eu urmaresc una pt o nunta in mai, tre sa luam sofiei si verisoarei de 2 ani , ca-s flower girls;0)
Doruletz, valeu maica, cum adica sunt in urma la 4 ani? astia s-au dilit de tot!
Am venit sa va anunt ca sunt mega ofticata, ditai geru si nu pot si eu acolo un vinisor fiert, o tuiculita...:)))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
doruletz spune:
aci nu (mai) e frig da' imi facusi pofta de tuica fiarta...
apropos de fierturi alcoolice, ne rezervaram o saptamana la munte in februarie... ideea e sa o trimitem pe aca la scoala de ski si noi sa stam la un vin fiert la vreo terasa si sa ne uitam cum ninge:))
Numai ca acu daca schimbaram locatia si inchiriaram nu mai are cine sa tina companie la pisici. nu e nimeni tentat de o vacanta de februarie p'acia? Rayu? Sabina? lilutza? alti amatori?
mai viu
Andrada spune:
Sint asa de tandra cu pisicile, (sint alea cu 4 picioare care fac miau, nu?)
Doamne cum ma nimeresc numa cind e de bine.
arboria spune:
Am revenit, dar tot PA, ca de obicei.
Calatorii, concedii... ma bucur sa vad ca poienarii calatoresc.
Eu as vizita Christiania si mi-e ca o sa imi placa atat de mult, ca ma si mut acolo. Cred ca dintr-un loc asa ca ala am venit, dintr-o alta viata.
Doruletzu, daca trimiti pisicile aici, ma ofer sa am grija de ele pe termen nelimitat.
Nani acum, ca e tarziu.
speed spune:
lilanda, si mie mi se pare ca fac matematica foarte subtire aici in scoli -cel putin in clasele primare. fetita mea e in clasa a 2-a si inca tot cu adunari si scaderi o tin. mi-a adus mama niste culegeri de matematica din Ro si ii mai dau sa faca exercitii de acolo din cind in cind dar mi-e greu sa traduc,mai ales problemele, fiinca nu am experienta cu termenii de mate.anul asta au o invatatoare careia nu-i prea place matematica din cite bag de seama si fetita mea a cam sfeclit-o la testul national de evaluare, bine macar ca nu se pun note...
am gasit site-ul asta de fotografii "rare", unele sunt fake dar m-am distrat bine, mai ales poza lui clooney m-a lasat masca...(daca nu e fake si aia )...http://visboo.com/posts/Rare-Photos-of-Famous-People.html
lilanda spune:
Bonsoir, bonsoir.
Ne incalziram si noi oleaca, da' cica-n weekend vine iar gerul. Numa' de n-ar mai ninge!!
doru', daca nu ajungem la Praga, viu io sa am grija de pisici. Numa' sa le depurichezi inainte
Cit despre Christiania, miroase bine pe-acolo a marijuana :)
Deci cum va zisei, matematica pe-aci e laxa! Mai avu' copilu' niste arii de calculat si se uita pe google la formule Pe ce pun ei accent sint limbile straine, logica si argumentarea in speech. Auzisem odata la radio ca, in ceea ce priveste matematica, elevii danezi erau pe undeva pe la coada clasamentului european. In schimb erau pe locul doi, trei pe la eseuri. Oricum, cam toti parintii se pling de ce scoala se face pina la gimnaziu (clasa a IX-a inclusiv) si chiar dupa. La Universitate, in schimb, scoala e serioasa si de aia cei mai multi care urmeaza facultati tehnice au un soc. In primii doi ani maninca matematici pe piine (ca sa recupereze, banuiesc) si nu toti rezista!!! Apoi, la medicina sint admisi doar cei care au note foarte mari in gimnaziu....si uite-asa se explica si de ce e lipsa de doctori :))
speed, misto siteul ala. Clooney-i bestial
arboria spune:
lil', marijeane? bine ca nu coke. Dar se pare ca in toata Danemarca este problema cu drogurile, nu numai in Christiania. Io mi-s drug free, nici fumat tutun n-am incercat. Dar nici nu discriminez. Fiecare cu placerile (viciile) lui.
Oricum, am luat biletele adineauri, ca nu-mi trebuie mult pana ma hotarasc.
Daca aveti drum prin Copenhaga, ne intalnim la un Cico, si imi cantati Happy Birthday.
Sa aveti o noapte!
lilanda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui arboria Daca aveti drum prin Copenhaga, ne intalnim la un Cico, si imi cantati Happy Birthday. |
Cind vii, cind vii? Io la mijlocu' lui martie sint in Norvegia.
anja spune:
Am si eu nevoie de un sfat caci nu stiu cum sa reactionez.
Ieri la prescolara am intrebat frokena ce mai face copchilul, cum se descurca. Eu am un of, cu suedeza si as vrea ca la scoala profesorii sa se ocupe mai mult de copiii bilingvi.
Imi spune ca toate sunt bune si frumoase, dar ca nu vorbeste decat cand este intrebat, si nu il intereseaza sa spuna nimic spontan. Eu mi-l stiu ca nu este din fire genul vorbaret, si nu m-as stresa daca nu ar fi la mijloc suedeza... Mi-e teama ca nevorbind ff mult sa nu piarda exercitiul de limba.
Asa ca i-am propus doamnei sa incerce sa il atraga mai mult in povesti, jocuri. El stie sa citeasca bine pe suedeza, si deci am rugat-o sa incerce 10 min pe zi sau la 2 zile sa citeasca amandoi si sa povesteasca ce au citit.
Si aici ea imi raspunde ca nu are timp de asa ceva.........
M-am enervat, dar nu am zis nimic, doar am insistat ca e o idee buna, si ca o rog sa incerce etc.
Insa de ieri pana azi enervarea mi-a crescut si mai tare.
Cum la ei sunt 3 froken la 25 de copii m-am gandit sa abordez alta froken si sa o rog, poate este mai deschisa la minte. Chiar m-am gandit sa ma duc la rector.
Am inceput sa stresez copilul pisandu-l sa vorbeasca la scoala.
Sotu' imi zice sa ma linistesc, sa las copilul in pace, si sa o las mai moale pana in clasa 1.
Drept e ca eu am si o pb de "chimie" cu cucoana respectiva, caci mi se pare cam rautacioasa, si cum zice copilul "e rea si ii paraste pe toti".
Voi ce ziceti, "let it go" sau "fight"?
Anja