**Zmeurici de iulie-august 2009 (22)**

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

Noce, pooh, mqqm, pogos multumesc pentru sustinere Adevarul este ca nu m-am impacientat foarte tare. Tot facand atat research pe net am dat de diverse cazuri de boli, afectiuni la bebei, de cazuri cu adevarat ingrijoratoare, incat mi-am dat seama ca situatia cu care ma confrunt eu este "par la ceas". As vrea si eu ca strumful meu sa doarma noaptea si sa inceteze accesele de voma, insa atata timp cat este vesel, ia bine in greutate, mananca bine...incerc si eu sa nu fiu o mama prea stresata

Noce ai baietel mare Sta foarte bine in fundulet. Eric sta cateva secunde si apoi pica ca ametit

pogos nu m-am exprimat eu bine Stiu ca Tudor a luat foarte bine in greutate de la inceput. Mi-am inchipuit ca ricinus te-a ajutat sa-ti mentii lactatia la cote optime. In Iasi exista doar doua farmacii care au in nomenclatorul de produse ricinus communis si alea sunt no-name. In seara asta a sunat una dintre farmaciste ca a gasit pe stoc ricinus CH5. Noroc ca dadusem toate detaliile ca cica au si CH30 care este pentru stoparea lactatiei. Ajuta-ma cu administrarea medicamentului. Din putinele informatii pe care le am stiu ca homeopatele au un regim aparte (fara metal, etc). Aaaa...si pe prospect scrie 5 granule dimineata si 5 granule seara. Tu spuneai de doar 2 granule pe zi? Este oare mai eficient daca iau 5 granule? Sunt putin in alerta....de vreo 3 zile scot ziua doar 100 ml la 4-5 ore si noaptea mai reusesc sa acopar decalajul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romanitza spune:

Bine v-am regasit in noul an! Sa aveti parte de un an excelent!

Eu am inceput noul an gripata, si asta inca de la Craciun... Mi-a fost cam rau de sarbatorile astea, am fost pe la doctori, mi s-a spus ca e doar o gripa obisnuita, asa ca am luat doar Tylenol si remedii naturiste... Imi era frica sa n-o imbolnavesc pe mai ales ca si alaptez. De cateva zile se pare ca a racit si ea, am fost la doctor dupa ce mi-a facut febra vreo 2 zile la rand, acum e cu nasucul infundat si stranuta si tuseste... Este atat de greu sa iti vezi puiul bolnav, sper sa isi revina cat mai repede...
Motana, daca esti pe receptie, citisem mai de mult ca si Daria a fost racita... ce i-ati dat si in cat timp i-a trecut? Am inteles de la pediatra noastra ca nu dureaza raceala la bbi mai mult de 3-4 zile.

N-am apucat sa citesc decat cateva pagini din urma, am inteles ca toata lumea a inceput diversificarea... Si noi am inceput sa ii dam una-alta, cel mai tare i-a placut pepenele galben. I-am taiat cateva felii si a fost f incantata de gustul lui. A mai papat banana, morcov, mar, dar nu a fost asa de impresionata de gusturi, mai mult s-a strambat. In schimb, are vreo 2-3 saptamani de cand mananca cereale de orez la masa de seara, ii plac f mult si m-a mirat cand a inceput sa mestece de prima oara cand i le-am dat. Nu mai spun ca a lins farfuriuta ei, ii plac tare mult...

Cam atat deocamdata, o sa incerc sa citesc din urma sa recuperez...
Aaa, pentru Marco de Giova!

P.S. mqqm - despre ce program de aqua gym vorbesti tu acolo? Suntem si noi interesati, poate ne scrii si noua un mail cand poti sa ne pui in tema... Ca daca e vorba de apa neclorinata, ne bagam si noi, Mara e innebunita dupa apa si facut baita... Bine, intai sa ne treaca la amandoua raceala asta, dar dupa chiar ne dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogos spune:

alinutza da, m-a ajutat sa mentin lactatia.
eu cand le iau am grija sa fie nu jumatate de ora inainte sau dupa orice aliment, direct din recipient. (vezi ca este un tub cu un capac. rotesti si dozeaza cate granule vrei sa iei). uite aici http://www.homeopathicmd.ca/Romanian.html#Taking
mie medicul mi-a recomandat 1gr de 2 ori/zi.

giova, Ana nu a fost chiar asa grasuna ca Tudor (ei i-am dat si completare, nu am avut sa o alaptez exclusiv, dar am tras de mine pana pe la 9 luni, cand nu a mai vrut ea san) insa a fost si ea destul de maricica pentru varsta ei. dupa 1 an, cand a inceput sa mearga i s-au dus pernutele de grasime treptat, ca acum sa fie o grisinuta. asa sper sa ajunga si Tudor

romanitza insatosire grabnica!

Laura, mami de Ana Catinca (25.09.2006) si de Tudor Petru (22.07.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ungaras spune:

La multi ani Giova! Sa iti traiasca puiutul si sa fie sanatos.
Fetelor!!!! nu toata lumea a inceput diversificarea, mai sunt si puiti de 4luni pe aici. Citim si noi tot ce scrieti si incercam sa bagam la cap pentru cand o venii timpul. Aici diversificarea se face intre mesele de lapte tocmai pentru a nu scoate lapticul. La inceput cand, spun ei, bb trebuie doar sa se obisnuiasca cu gusturile noi, nu sa umfle burta, sa ii dam noua gustarica undeva intre mese. Asa o sa pape si ce e in lingurita si laptele la timpul lui. Nu stiu sunt zapacita de cap. Dar mai am timp. De maine vreau sa-i dau zmeuricii sa pape la 5 ore si ii fac program la 6 dimineata 11,16,21 ultima masa. Azi a stat 5 ore fara sa ceara asa ca poate si eu o sa incerc. Se trezeste noaptea de 2 ori, nu stiu sa spun la ce ore ca nu am fost curioasa, o iau in brate ii dau suzeta, o legan putin si o pun la loc in patut. Nu vreau sa-i dau laptic. Am vazut ca poate sa doarma o noapte intreaga fara lapte asa caaaa, nu ii mai dau. Dar cred ca se trezeste de dor, daca i-ar fii foame ar plange nu ar adormii asa repede. Papa foarte bine laptic 250ml, ma gandesc chiar ca poate sa fie cam mult dar daca o sa ii dau la 5 ore cred ca e bine.Ha.. poate vrea si mai mult ca my tzitzi sunt cam la limita cu productia.
Fetelor nu uitati sa luati notite si sa ne dati si noua o lista pe cont, sa o putem salva si sa rumegam cat mai avem timp, noi cele de la sf de odisee.

http://picasaweb.google.nl/glasiuli/MariaCatalinaLunaACincea#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza78 spune:

ungaras stai linistita. Suntem mamici de la jumatatea odiseei care nu au inceput diversificarea. Mi se pare logic cum este abordata diversificarea acolo - lent si intr-o prima faza cu scopul obisnuirii zmeuricii cu noile gusturi. Este o abordare pe care am tot regasit-o in schemele de diversificare "de peste hotare". Ti-a dat deja pediatra o schema de diversificare? Poate este cea mai buna pentru zmeurica ta.
phii...mananca si la 5 ore?? Eu am un zmeurel acasa care si-a luat obiceiurile de la inceput: cere papa la 2 ore. Eu am ramas de mult cu productia in urma cererii asa ca trebuie sa suplimentez, chiar daca trebuie sa-i dau si noaptea. Incearca sa nu faci modificari majore in obiceiurile ei alimentare acum inainte de diversificare ca sa nu risti sa-ti refuze laptele tau
Mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

gIOVA, LA MULTI ANI pt Marco, sa va traiasca si sa fie sanatos

eu sunt zombie, Anastasiei ii mai iese un dintisor si m-a capiat azi, a plans a ras, iar a plans a tinut-o asa pana acum
si am fost singura cu amandoi de ieri, groaznic

azi m-am decis sa-i dau si iaurtel la masa de la ora 5-6 seara, i-am pus si o masura de cereale de orez de la nestle si surpriza l-a papat pe tot chiar ii placea, i-am dat iaurt de 150 gr de la campina
i-am dat si o banana in mana mama ce-i mai placea o sugea o musca tremura de bucurie, dar bucatelele care-i ramaneau in gurita le scuipa imediat, asa a facut si cu o felie de mar , oricum ii place sa rontaie

noapte buna la toata lumea am fugit la nani ca-s rupta

_
Adriana mamica de Cezarica Georgian (23 aprilie 2005)
si Anastasia Ioana (7 iulie 2009)

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Doarme Eva..i-am mutat baita la 20:30 si cand ma gandesc ca pe la inceputuri ii faceam la ora 22:00..de fapt vad ca ii e somn mai devreme si de aceea am facut modificarea. Oricum se simte bine diferenta..am si eu timp de un dus calumea macar..

Vad ca ea nu e maraita, nu febra, nu caca moale (desi azi mi-a facut 3 cu consistenta normala)..ma rog, maraita e ea dar asa ca in fiecare zi nu exagerat..sper sa o tinem tot asa.Aaa..ba parca sunt ceva mai multe balute. Al doilea dinte apare repede dupa primul? sau poate dura saptamani pana atunci?..

Parca si sanii mei nu mai produc asa de mult dar nu stiu de ce nu ma atrag diversele solutii homeopate..ma gandesc ca daca atat produce sanul insemana ca atata ii pot da eu si daca incepe diversificarea poate se regleaza altfel. Adica azi i-am dat pt prima oara cereale la masa de 5-6 si atat nu am completat cu lapte asa ca sanii mei erau plini frumos la masa de seara de dupa baita...

Ma duc si eu la un dus su nanic ca Evita mea cere papa noaptea iar eu nu am idee cum sa o fac sa renunte...

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna tuturor.

Bine v-am regasit si noi in noul an! Sa fie asa cum va doriti!

Ii urez si eu LA MULTI ANI lui Marco al Giovei! Sa va bucurati de el, sa fie sanatos si cuminte!

Noi ne chinuim rau cu dinti de sus Daca cei de jos au iesit fara probleme acum e jaaaleeee. Ziua urla de abia reusesc sa o linistesc.
ALINUTZA, si Sara mea inca are probleme cu refluxul. Ea n-as zice ca vomita,dar inca regurgiteaza aproape dupa fiecare masa. Eu sunt un pic ingrijorata pt. ca dupa 6 luni nu mai e normal sa fie asa. Of, trebuie sa vedem neaparat ce zice pediatra. Chiar si dupa o masa solida (ii dau cereale) face aceeasi chestie.

Legat de diversificare, Sara mea nu tolereaza fructele si tot ce e crud. Scaunele nu sunt ok..nu stiu poate pana se obisnuieste...of. Ma mir cand aud ca unii bebei care manca mar si para se constipa
Zilele astea vrem sa incercam piureul de morcov. "Zemuricile" gen suc/supa nici nu vreau sa aud.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

BLANCA,la noi cel de-al doilea dintisor a iesit in maxim o saptamana dupa primul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Seara buna de la noi!

Giova,La multi ani! pt Marco,sa-ti creasca mare si sanatos,sa-ti aduca o nora pe masura .

Ungaras,stai linistita,nici noi nu am inceput diversificarea,abia cu 2 zile inainte de a face 6 luni avem intilnire cu pediatra despre cum o sa facem,eu nu ma grabesc ca nu am de ce .Faza e ca si aici poti sa-i dai ce vrei si cind vrei insa daca face vreo alergie/intoxicatie/diaree,etc si mergi cu el la medic,te cam cearta ca nu se da nimic altceva pina la 6 luni,adica pediatrii is in consens cu virsta de 6 luni,nu zice unul de la 6 sapt si altul de la 6 luni,cum vad ca e prin Ro.
O,e bine daca bebelusa ta poate sa treaca noaptea fara masa,al meu nu,am incercat cu suzeta insa o tocaie atit de tare si in cele din urma se trezeste.Daca ii dau papa(papa 200 ml,atit ii pun),cum termina,cum adoarme linistit asa ca asta e .

Alinuta,poate sa fie alergie la proteina din lapte cu voma?Nu am stiut dar nici nu am citit,ca Stefan numai scoate lapte afara de la 2 luni deloc asa ca am abandonat cititul.L-a ajutat Aptamil 1 HA?
Asta l-a baut si fiica-mea cu mare placere insa,acum ii dau Töpfer Lactana 1,e bio si exista si varianta ha,mi se pare bun la gust.

Noce,Filip sta f bine in fundulet,Stefan numai citeva sc si apoi pica pe cite o parte .

Mamicilor,pina la urma care zmeurica doarme noaptea cap-coada?Majoritatea zic ca se trezesc la papa.Cind avea fiica-mea 5 luni,dormea 22-6 si apoi pina la 11...ce vremuri bune erau .

Seara faina!Mai vin io...

Mergi la inceput