Viata in Germania (58)
Raspunsuri - Pagina 16
cristina30 spune:
Buna dimineata,
am o intrebare la voi, mama mea va veni pentru o luna in aprilie cred si mi-a spus ca nu-i mai trebuie asigurare de sanatate facuta extra, o facea la Allianz Tiriac, ci are acuma o carte internationala de asigurare de la casa de pensii. Stiti si voi de asa ceva, oare ajunge?
Cristina 38+ Ingrid Evelina si Magnus Tiberius (7.04.2006)
cristina30 spune:
Multumesc Kea,
chestia e cand ai nevoie de ea, de asigurare cat de buna e... m-am mai uitat si la ADAC ma costa cam 48 EUR pentru prima luna, pe 2 e 68 EUR, cred o sa o fac si pe asta, cum spune sotul meu, "doppel gemoppelt hält besser"... ; la cea de la ADAC eigene Beteiligung e de 50 EUR si are mai multe add-onuri, Rücktransport si altele.
Cat despre costurile pentru copii, da sunt scumpi dar am facut experientele ca noi nu mai dam bani in alte parti cum dadeam inainte ci ei sunt viitorul nostru si investitia de zi cu zi; ce e important inca de acuma sa stragem bani prin diferite forme pentru mai tarziu pentru ei pentru facultate sau ce o mai veni; haine pentru copii eu cumpar mult second aici din baby bazare sau pe alte cai sau cand sunt ieftinite, dar sa fie de calitate. In rest nu-mi trebuie mie o garderoba in fiecare an, ca si asa totul trebuie sa fie tip sportiv, fara calcat, la mine... Activitati extra gradinita nu avem prea multe, doar turner ceea ce e destul de ieftin dar mergem mai des mai ales iarna in Indoor spielplätze care sunt destul de scumpe, dar zic eu se merita. Pe mine nu ma sperie lipsa banilor ci lipsa familie, a persoanele de incredere care sa mai poata sa aiba grija de copiii mei.
Cristina 38+ Ingrid Evelina si Magnus Tiberius (7.04.2006)
PETRONELA_19 spune:
Se pare ca noi femeile avem un numitor comun sau sa ii numesc subiect comun"Copii"
Cheltuielile parca le uiti, sacrificile parca se pierd cand vezi mogaldeata care creste te intreaba iti raspunde si rade impreuna cu tine.
Eu unain 2luni o sa am un baiat frumos, dar cat de cuminte nu stiu dar stiu ca il voi iubi si ii voi oferi tot ce se poate.
Nu impartasesc in totalitate ideea de a face un copil cand duci o viata sociala buna cand ai suficiente fonduri pentru al intretine si oferii ce este mai bun.
Daca acest copil e sortit sa vina pe lume si ii pot oferi minimul atunci e bine venit caci stau si ma gandesc daca dupa cand o sa vreau mai mult ca orice sa am un bebe nu se va mai putea?
Noi femeile in general suntem mai grijuli si gandim poate mai altfel iar cand devenim mamici si mai si suntem .
Si discutile dezbaterile sunt multe si pot continua mult si bine si nici cand nu ne vom satura
Totusi eu ca viitoare mamica ce inca traiesc in Roamnia va spun ca altfel stau lucrurile pentru noi aici, aici problemele te fac uneori sa uiti ca trebuie sa fii altfel, e tris dar adevarat.
Va pup dragele mele si va spun sa aveti grija de voi si de bebelusi vostri sau copii asa cum vreti si vedeti ca este mai bine pentru ei.
zuzi.simona spune:
La multi ani doamnelor si domnisoarelor! un 8 Martie minunat va doresc!
si fara atacuri , fiecare isi organizeaza viata si familia dupa cum crede, nu vad de ce nu am respecta asta! si eu mi-am programat copilul, adica am preferat o intrerupere atunci cand nu eram pregatiti, chiar daca nu mai eram asa tanara si presupun ca voi fi hulita ca spun asta dar e alegerea mea
kea ai pus problema corect, e normal sa vrei sa stii dinainte ce te asteapta si de asta doar suntem aici, sa ne ajutam cum putem una pe cealalta
cristina, cardul european emis de casa de sanatate acopera doar urgentele aparute in tarile europene si are valabilitate de 6 luni
asigurarea la adac e (cred eu) tot pt. urgente, de calatorie, deci nu-i vad rostul daca are cardul, in fine voi hotarati
acuma daca totusi are nevoie de medic aici nu e o regula, unii vor sa platesti si sa-ti recuperi banii in ro (lucru de altfel anevoios si nesigur 100%) alti medici accepta numai cardul - concluzie din postarile anterioare
mult succes!
pup la toate si
poza cu noi
poze diverse
www.facebook.com/album.php?aid=858&id=1727991987&l=2395a72935" target="_blank">aprilie 2009
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
Alina spune:
Ziua buna,fete dragi!
La multi ani!,sa fim sanatoase,fericite si rasfatate de domnii soti!
Eu cred ca nu e cazul sa ne suparam,e normal ca fiecare sa aiba opinii diferite,le respectam si alegem ce ni se potriveste.
Acum,sincer sa va spun,nici eu nu-s pt ideea ca unde maninca o gura,incape si a doua dar e strict parere poersonala,conteaza si situatia materiala pt fericirea copilului:nu e vorba de haine scumpe si mofturi aiurea ci de ore de educatie(muzica,sport,etc),de vacante,de aniversari de neuitat,etc.
Cristina ,nastere usoara,am vazut ca esti aproape de termen.Si eu stiu ca Simona privind asigurarile de sanatate.
Zi faina sa aveti!
Panseluta spune:
Neata fetelor,
ma bucur si eu sa vad ca s-a animat subiectul! Suntem din nou pe prima pagina in lista de discutii de pe forum...
Multumesc fetelor pt urari si sarcina usoara si tie, Aschiuta!
Ti-am citit mesajul si inteleg prin ce treci. Eu tocmai termin un master aici (am predarea in aprilie) si ma gandesc cu groaza ca nu ma va angaja nimeni daca sunt gravi...Ma gandesc chiar sa ma duc la interviu fara sa zic nimic (asta mai ales cat timp nu e vizibila sarcina) si poate am noroc si nu ma intreaba de planificare familiala. Pe de alta parte insa, consider ca nici nu e fair din partea mea sa nu le spun ca nu ma vor avea pe durata lunga in job. Gandesc ca nimeni nu te angajeaza doar pt cateva luni!Nici nu stiu cum sa procedez...asta daca se ajunge pana acolo, sa fiu chemata la interviuri!
Si iti spun sincer ca m-am saturat, 2 ani de studentie, fara job,imi ajunge! Fac anul asta 35 de ani si ma gandesc...cand voi lucra aici? Ideea de a sta acasa inca 2 ani ma ingrozeste!Pe de alta parte insa, ne-am dorit copilul, "lucram" la treaba asta de vreo 3 ani, copilul a venit cu greutate, asta pt ca am endometrioza. Deci boala nu-mi lasa timp de asteptat. Mi-as fi dorit insa sa ma "prinda" sarcina intr-un job. E mai simplu dupa aceea sa te intorci, gandesc eu.
Ceva tb sa fac aici, pana in octombrie cand nasc, mai am ceva timp. M-as bucura si pt un part-time job, sau chiar mini-job, important e sa fiu activa, sa imi umplu timpul. Daca stau acasa ma urc pe pereti...ma cunosc f. bine. Sau va bombardez pe voi cu mesaje , ce ziceti?
pupici la toate. Fug acum la scris!, n-am chef, dar trebuie!
Kea spune:
Panseluta, eu stiu ca odata implinite parca 3 luni de sarcina esti obligata sa anunti angajatorul. Poate gresesc, dar asa mi s-a spus si mie la un moment dat cand imi faceam griji (degeaba) ca poate raman insarcinata si nu-mi mai prelungesc contractul. Nici n-am ramas atunci si nici nu mi-au mai prelungit contractul (aveau putine comenzi in perioada aia).