rugaminte pentru pasionatii sporturilor de iarna

rugaminte pentru pasionatii sporturilor de iarna | Autor: X-ray

Link direct la acest mesaj

as avea o mare rugaminte la voi,la cei ce va pricepeti cu siguranta mult mai bine decat mine la tot ce tine de ski,ce ar trebui sa am in vedere cand achizitionez schiuri, legaturi ,bete si clapari?unul ar fi firma(rosignol,solomon si mai care?),dar altceva?
eu si sotul meu schiem binisor dar anul asta vrem sa investim in echipament,sa fie al nostru,si asa aruncam o groaza de bani la inchirieri....nu mergem la schi decat de doua ori pe an,nu stam aproape de vreo statiune montana.este un sport pe care-l iubesc si abia astept sa mergem in schiurile noastre!

multumesc anticipat!

alina mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)

povestea noastra...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Eu sunt pro echipament de firma cand e vorba de ski.
Personal am optat pentru fisher.

La clapari :

- ideal este sa mergi intr-un magazin care sa te lase sa "mergi" / "stai" incaltata in ei mai mult timp. Minim 30 de minute.

Am avut multe perechi de clapari de-a lungul timpului si cele mai inconfortabile au fost cele probate 1 minut in magazin.

In Austria , in toate magazinele ce vand echipament de ski este o obisnuita ca persoanele doritoare sa le incerce mai mult timp deoarece materialul trebuie sa se muleze pe forma piciorului.
Sunt unele ghete cu anumite pernute ce se incalzesc, altele cu anumite geluri ce se muleaza pe picior, e important sa te simti bine in clapari.

Skiurile eu le-am ales de la aceiasi firma cu claparii si legaturile deoarece sunt gandite sa "lucreze" unele cu altele .
Depinde si ce forma de skiuri doriti, mie imi plac cele late in varf, karvuri si acestea se aleg mai putin inalte decat inaltimea schiorului. La cele clasice , schiurile sunt mai inalte sau cel putin egale cu inaltimea proprietarului.

Eu am optat cu un minus de -10 cm deoarece optez pentru viteza si partii negre si fiind mai scurte imi ofera mai multa viteza.

Legaturile - trebuie sa "sara" usor la impact dar nu atat de usor incat sa ramai fara ski la primul hop.

Betele sa aiba inaltimea potrivita cu a skiorului, prea lungi incomodeaza, prea scurte te chinuie.

Cam atat imi vine in minte acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

lala mi-ai dat informatii de aur,merci mult!
uite habar nu aveam ca schiurile mai late in varf sunt pt viteza...
noi asteptam reducerile din luna asta si sper sa avem bani destui pt ivestitie.la fisher ma gandisem si eu ca firma ,acum sa vad ce gasesc convenabil si pt noi si pt buzunar.
multumesc frumos pt informatii,daca iti mai vin idei nu ezita sa scri

alina mamica bulinei Elisa(20 iunie 2007)

povestea noastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Schiurile mai late in varf, karvuri, nu sunt musai pentru viteza .
Dar daca le alegi mai mici decat inaltimea ta atunci se manevreaza extrem de usor si da, castigi viteza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

http://www.derdelus.ro/2009/01/02/cum-imi-aleg-o-pereche-de-schiuri/#more-1259

http://www.derdelus.ro/2007/01/03/schiuri-100-pentru-partie/

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput