Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (363)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns greyeras spune:

Piciulika, Yaia.

Mai al meu e Berbec si e mutenia intruchipata in vremuri de restriste.

Prisi am citit ce ati patit si voi, cred ca a fost crunt. Ma bucur ca acum sunteti bine.

Mamica de Ana–Adelina (24.09.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Piciulika

Sabina, am citit cam in diagonala - ca ma oboseste stilul unora. Si ma surprinde cata energie au! Si da, eticheta de "mitocan" tzi se potriveste la fix (sau "ca pumnul pe ochi", cum zice neamntzul). Ceea ce a fost demonstrat, noroc cu fetele alea sufletiste.
Oricum, nu toate suratele de aici stiu ce specimen avem printre noi (mascata intr-o "the rochia" care-i vine asa de bine!!), asa ca:

Inculpata Sabina, recunosti ca:
1) Ai instigat la alaptare femei de altfel de treaba. Ai folosit in acest context cuvinte josnice, ca "san & sfarc", "efort", "devotament"... de le-ai pervertit in ultimu' hal! Un dezmatz!
2) Ai indraznit sa te iei de niste bone minunate de altfel, improscandu-le cu noroi pentru simplu fapt ca pocnesc si injura copii! Ce, a murit vreunu' dintr-o palma aplicata corect?! Ele e fiintze bune, care pregateste copii pentru viatza reala, care le arata ca nimeni nu are nervii de otzel si si-o incaseaza cand enerveaza fiintze plapande si de rangul I. Rasisto! Ele e bine intentzionate si tu le declari inapte sa creasca copii!
3) Te dai rotunda ca ai o boala autoimuna. Maaare scofala! Sunt pline cartzile de medicina de boli si mai si, si mai rare si mai spectaculoase, cu bube, mucegaiuri si norori. De veneai cu un Anthrax luat de la arme chimice, ceva, mai impresionai audientza - dar asa?!? Doar ca te simtzi lesinata acolo... ce, asta-i boala?! Ce ca itzi schimba viatza si prioritatzile? Hai nah!
4) Ai o profesie de toata rusinea! In loc sa produci si tu morcovi, clantze, ceva clar - tu cu armoniile! Oricum, clasa asta a "artistilor" ar trebui clar eliminata, ca sa aiba liniste societatea. Asta e un lux inutil, o pseudo-profesie. (... bine, acuma daca ai scrie si tu o manea de aia, sa mearga la inima obositului cetatzean, sa se distreze si el dupa atat stress (mai ales d-ala canadian!) - asta da, ar mai merge! Dar asa... Nici o scuza!!! )

Deci lista ar putea continua, ca am citit eu printre randuri ca-s muuulte capte de acuzare, dar Michael nu vrea sa kuki de pranz asa ca ma opresc aici. Fetele si-au dat deja seama.

Sabino, sa caligrafiezi 3 pagini cu: "Imi cer iertare ca exist si ma mai si exprim!" si mai vedem ce facem cu tine...

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">
Michael, 2 ani + (8.10.2007) si AMR 1 sapt+

Picio, nu mai poooooooooooooooooooooooooot

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

SAbinutza, tare greu cu mama ta.
E greu pt ei sa inteleaga ca acuma nu se mai cresc asa copiii, ca jignirile si contrazicerile si infrangarea vointei aduc numai si numai lucururi negative in dezvoltarea lor.

Eu cred ca ar trebui sa ai o discutie sincera cu ea si sa ii spui calm si sentimental tot ce ti-a facut rau in felul in care te-a crescut.

Alfel nu va intelege....

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Asa tare m-am amarat, ca nu mai stiu ce si cui voiam sa scriu...

Imi sunteti asa de dragi ca sufar ca pt cel mai drag prieten al meu!
Fetelor, Roxana, Ali, Papansh, Kriss, sa dea Domnul sa treceti cat mai usor cu putinta peste incercarea asta! E nevoie de mare curaj sa poti sa pui punct unei relatii, unei povesti...Cu atat mai mult cu cat sunt la mijloc copii...Dar, pana la urma, fiecare merita sa fie fericit! Va imbratisez tare tare si sunt cu sufletul alaturi de voi!

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Emma Sofia 37 +

De-acum poate sa vina oricand puiul mic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada28 spune:

Acum m-am adunat de pe drumuri.Luca e la cumnata mea, la joaca si a ramas si la somnul de dupa-amiaza.Sotul la apartamentul cel nou.Eu acasa am zis sa dau o tura pe net.
Sincer, am lacrimi in ochi, fara sa fiu melodramatica, probabil si din cauza hormonilor din sarcina,dar vestile pe care le-am citit m-au intristat tare mult.Din pacate in ultimele saptaman am auzit de foarte multe cazuri similare.
Roxana, Papanash,Kriss sunteti curajoase dar deciziile pe care le-ati luat vor fi benefice pentru voi si copii vostri, chiar daca acum dor.Mamele fericite sunt mai disponibile pentru copii lor.Copii simt tensiunea si momentele triste.
Va pup,sunteti puternice iar mica nostra comunitate de pe net va sustine.
E greu dar veti trece peste.
Mada28 mami de Luca Mihai si 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Citat:
citat din mesajul lui cecilia L
e adevarat ca in Elvetia nu sunt facultati particulare?
daca da, oare de ce?

E adevarat.
Exista doar colegii/scoli private, in general pentru copii foarte bogati - astea sunt cunoscute. Dar nu si universitati! 10 sunt cantonale si 2 federale. Astea de stat sunt bune - ETH (Politehnica din Zürich) chiar de top la nivel internatzional.

Sincer, nu stiu de ce!

Stiu ca problemele sunt parca mai acute in tzara si a scazut nivelul... Cred ca e mai greu sa motivezi copiii, din ce aud eu de la cunostintze. Eu am prins ca ultima generatie treapta a doua, admiterea la faculta. Oricum, eram si la liceul "dur" din oras, era normal sa invetzi si o rusine sa nu intri la facultate. Acuma totul e mai greu de argumentat...

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Yaia, daaaaaaa tb sa mentionez Fac particulare din Romania.... nu am vrut sa va jignesc cu "din afara", asa mi-a sunat mie bine in acel moment...orice gradina are uscaturi, asa ca nu spun ca nu exista exceptii in legatura cu afirmatia mea.
Ai dreptatea, prof. au o mare vina in educatia copiilor, dar nu cea mai mare, pana la urma parintii ii invata primii pasi... daca parintii considera ca ii ajuta oferind cadouri in stanga si in dreapta ca sa ne ia copilul coronita sau sa se ocupe d-na mai mult de ei... ne amagim singuri...si spun asta ca om din sistem, sunt scarbita de ceea ce se intampla in invatamant...ar fi multe de spus...si nu pe placul tuturor

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Yaia
PS Picio, cunosca ce spui tu, dar asta cu indienii si chinezii nu o impartasesc, eu nu ii consider asa de ambitiosi si destepti, unii sunt, dar avand in vedere ca ambele populatii sar de miliard, numarul celor ambitiosi si destepti raportati la ceilalti...asta unu. Iar doi, copii cum it-i cresti si motivezi, asa ii ai, right?
Hai, si gandeste-te la gogosari si lasa moroiul si mucegaiul!

Yaia, e clar ca miliardul e un atu pentru "sample" - dar nu e singura justificare!* Bine ar fi sa ai tu dreptate - dar sa stii ca suntem prea suffisanti in Europa, iar ei vad ca pot, vor si baga viteza.
Raman la parerea ca determinanta e mentalitatea.
(* Uite la sloveni sau croatzi, ca-s putzini rau, mama, dar au la sportivi de top de te doare mintea! Cred ca tot al doilea face ceva sport la nivel inalt.)

Si apropos de atitudine si A VREA sa performezi:
- intre secondos (copiii de imigranti, nascutzi aici) sunt mai multzi cu studii superioare decat intre "indigeni" [si nu, nu provin din familii cu studii superioare - ca si asta e un factor ce inclina balantza. Copii de zidari samd.]
- in echipa de fotbal elvetziana Campioana Mondiala, juniori sub 17 ani, erau 13 natiuni reprezantate! Adica secondosii au luat titlul pentru crucea helveta. Muuult s-a scris despre asta - si de dreapta, si democratic. Da, aici au conditzii sa se afirme - dar si VOR sa o faca!

Cu punctul doi sunt total de acord: copiii tzi-i ai cum tzi-i cresti. Dar e ceva mai usor sa le dai valori si 'ambitz' intr-o societate care rezoneaza in sistemul asta.

Anyway, nu facultatea e masura tuturor lucrurilor, desi la noi intr-adevar insemna ceva. Aici esti respectat si ai un venit decent si ca tamplar sau vanzatoare - si esti respectat pentru orice meserie atata vreme cat esti bun/a. Si-s maniaci de perfectzionisti!

Clar si eu imi doresc sa mi-i vad pe ai mei absolventzi de ETH - si nu pusi la 12 ani pe sina: "asta face meserie - ast'lalt are voie spre facultate!". Mi se pare extrem de timpuriu triajul - mai ales ca multzi (majoritatea?!) nu stiu inca ce vor de la viatza. Ulterior nu prea se mai poate indrepta nimic!

Zau o sa ma stradui cat pot eu - la fel cum o face fiecare parinte - sa se aleaga ceva de capul lor si mai ales, SA FIE IMPLINITZI, MULTZUMITZI.
... chiar daca se fac artisti, ca Sabina! [:))]

Mergi la inceput

Citat:
Ai dreptatea, prof. au o mare vina in educatia copiilor, dar nu cea mai mare, pana la urma parintii ii invata primii pasi...

Ar fi prea usor sa dam vina pe profi. O fi uscaturi, dar si profii mei din liceu, pe care ii admir mult, imi spun oftand ca le e frica sa intre la clasa! Ca nu mai exista respect, nu vor carte... si asta la liceul ala de top...!!! Profii cred ca-s mai complexatzi, depresatzi, nemotivatzi, clar - dar nu sunt ei de vina.
Ramane cum am stabilit: parintzii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cecilia L spune:

Citat:
citat din mesajul lui Piciulika

Citat:
e adevarat ca in Elvetia nu sunt facultati particulare?
daca da, oare de ce?

E adevarat.
Exista doar colegii/scoli private, in general pentru copii foarte bogati - astea sunt cunoscute. Dar nu si universitati! 10 sunt cantonale si 2 federale. Astea de stat sunt bune - ETH (Politehnica din Zürich) chiar de top la nivel internatzional.

Sincer, nu stiu de ce!

Stiu ca problemele sunt parca mai acute in tzara si a scazut nivelul... Cred ca e mai greu sa motivezi copiii, din ce aud eu de la cunostintze. Eu am prins ca ultima generatie treapta a doua, admiterea la faculta. Oricum, eram si la liceul "dur" din oras, era normal sa invetzi si o rusine sa nu intri la facultate. Acuma totul e mai greu de argumentat...

raspunsul unui prof. univ de la o Facultate din Elvetia (nu mai stiu care) legat de Fac. particulare, tb sa avem valori si nu diplome.
Jos palaria in fata lui, cata dreptate avea, asta spunea in '90 cand au inceput sa apara la noi facultatile ca si ciupercile, suntem tara cu cele mai multe Fac. particulare...democratia

Cecilia si Cristian Matei
(07.09.2007)

Mergi la inceput