copilul-ca o "umbra" dupa tine
Buna ziua si La multi ani
Fetita mea de 2 ani si 9 luni, de o luna si jumatate se tine dupa noi ca o "umbra". Nu putem face nimic prin casa, nici la baie nu putem merge (ea vrea sa lasam usa deschisa). Si la joaca tot cu mama sau tata, cand sunt musafiri tot la noi in brate, cand mergem in vizita la prieteni care au copii (pe care ea ii cunoaste) trebuie sa venim si noi in camera lor de joaca. Nu stim ce sa facem, cum sa reactionam.
Multumesc anticipat
Raspunsuri
szivarvany spune:
Si ce ti se pare atat de anormal ?
Si fie`mea are momente in care vrea sa fiu cu ea peste tot si vrea sa fie cu mine peste tot. M-as ingrijora sa nu faca asta.
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN
si
DAVID
doxinu spune:
Poate simte nevoia sa petrci mai mult timp cu ea si de aceea te "cara" peste tot cu ea te urmareste sa fie doar in preaja ta.Orice copil se simte mai bine in apropierea mamei si daca aceasta este ocupata de obicei(munca,treburile casei......)atunci cand este acasa copilul vrea ca mama sa-i fie aproape,sa participe la actiunile lui,sa fie cel mai important...... nu vrea sa va piarda din ochi(dupa cum ai spus ca nici la baie nu accepta sa inchizi usa)ii este frica sa nu dispareti iar.
Io as petrece mai mult timp in familie in timpul liber,doar noim 3.
mihaela_s spune:
Haha, a mea cea mica are 6 ani si e exact asa cum o descrii tu pe a ta...nu e nimic anormal, e dorinta de a sta cu voi parintii, de a va simti aproape.
A mea in plus, se trezeste noapte de noapte si vine la noi in dormitor...eu stau cu ea seara de seara pana adoarme...etc. Nu sta singura aici jos in casa unde e deschis totul, nu avem usi...dar daca eu sunt in bucatarie, ea nu ma vede din living. Si sta si ea cu mine in bucatarie. Sa mearga sus sa se joace, la ea in camera, singura...nici nu incape discutie...
Cea de 13 ani insa, abia asteapta sa stea singura in camera ei. Daca se plictiseste de tv si de computer, ia o carte si merge la ea in camera.
Copilul are nevoie de siguranta, sa simta ca e ocrotit, sa va aiba mereu aproape. Faceti-i pe plac, va veni si vremea cand va va lasa singurei...asa dupa 10 ani.....
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
adinna00 spune:
Nu numai cu mine face asa ci cu toti membrii familiei. Eu am stat cu ea acasa pana la 2,5 ani pana cand a mers la gradinita.Cand mergea la gradinita (acum e vacanta) era mai independenta. Sta doar 4 ore acolo. O ia bunica, o culca si cand se trezeste sunt eu acasa (ajung la 3).Acum de sarbatori stam amandoi cu ea si nu mai vrea sa faca nimic singura (nici macar sa-si ridice pantalonii dupa ce merge la baie). Oare asa se manifesta copii in prima vacanta de la gradinita...?
Mindy spune:
cred ca e plictisitita cu vacanta asta, pe afara probabil e cam rece de iesit si voi sunteti singurii partenerii ei de joaca, poate ii lipsesc prietenii ei si activitatile de la gradi.
Nu are ceva prieten cu care sa se joace la voi acasa?
ii aduci un copil de varsta ei la ea pt o ora-doua, sa vezi cum se joaca cu alti copii daca e pe teritoriul ei.
sau daca vreti o pauza pt voi parintii (e normal, ca orice adult vrea sa aiba si pauza lui pt incarcat bateriile), poti sa ii cumperi ceva chestii de jucat noi care sa o tina cate un pic ocupata: de pictat, plastelina, un puzzle nou, un set de facut baita la bebe.
Sabina spune:
E normal ce vrea ea :)
Vor veni vremurile in care se va inchide la ea in cam,era si nu va va lasa sa vedeti ce face(lka noi a inceput la 4 ani, cu desenatu)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
AngeliquedeS spune:
Bucura-te de ea acum, cat isi doreste sa fie cu tine, pretuieste momentele acestea acum, cand vrea si ea sa le impartasiti... nu peste mult timp ea va fi cea care nu va sti cum sa te evite ca sa se bucure de independenta ei si atunci iti vei aduce aminte cu durere de momentele acestea in care nu stiai cum "sa scapi" de ea. Si iti va parea nespus de rau.
iti vorbesc din perspectiva unei mamici al carei pui este la fel de lipicios si savurez cu nesat toate momentele acestea.
Unii copilasi sunt mai lipiciosi, mai afectuosi, simt mai mult nevoia de apropiere. Datoria noastra este sa le dam ceea ce cer. Nici nu o sa ma bag pe sub pielea copilului daca nu vrea, dar nici nu o sa ii refuz apropierea atunci cand mi-o cere. Fiindca daca il refuzi, pana la urma se va resemna si nici nu va mai incerca sa se apropie de tine. Si crede-ma, asta nu e un castig...
La gradi spui ca era mai independenta - era fiindca avea si alte preocupari, acum nu va are decat pe voi.
Qamar spune:
Bia (3.9) e la fel in 90% din timp insa in ultimul an, in 10% din timp vrea sa stea singura:-) pe mine nu m-a deranjat f mult chestia asta desi am avut si eu momente in care imi doream EU sa raman singura sau sa am un moment de respiro...Insa pana la urma, fiind aproape mereu numai noi doua, e normal ca ea sa imi caute prezenta si sa facem totul impreuna..
Dar intr-adevar depinde de firea copilului: cand eram eu mica sau adolescenta, preferam sa stau singura, in schimb sora-mea e mereu dupa "fusta mamei" chiar si acum la 21 de ani...
Your heart is my pińata..