AJUTOOOR! Nu sunt pregatita pentru intarcat! :((((

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Baietelul meu a facut herpes pe la un an si a fost groaznic. Nu a facut pe buze ci in gurita, nu a mincat absolut nimic altceva in afara de lapte (la biberon), a facut febra mare... Sper sa nu aiba si al tau herpes, dar daca cumva are, lasa depresia cu alaptatul ci lasa-l asa cum ii este comfortabil pentru ca e foarte dureros.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Fetele, multumesc de raspunsuri! Bebe a mancat nesperat de bine azi, insa ioc sa suga. A baut laptele meu muls, in schimb...

Sa aiba herpes? Mi-am pus intrebarea, dar nu avea de la cine; eu nu, ta-su nu. Cu altii nu a intrat in contact de circa o saptamana. Din pacate, numai am curajul sa incerc sa il pun la san. Fiecare tentativa se soldeaza cu tipete si plansete din partea lui si eu nu cred ca mai pot sa rezist psihic. Abia mi-am revenit dupa acest soc si sotul, oricat de intelegator ar fi, momentan chiar nu ma intelege.. El se bucura ca fiul lui numai face febra, ca mananca, ca bea totusi laptele meu si din canita cu cioc. Habar nu are ce simte o mama cand alapteaza, ce legatura divina exista atunci si cat de trista si pustiita ma simt acum.

Azi mi-am tinut copilul in brate mai mult ca niciodata, poate caut sa acopar cumva momentele noastre in care il alaptam si eram doar noi doi... Nu stiu cum sa fac sa ma apropii de el din nou, simt ca ma cauta, mai ales cand il vad cum tine in brate tricoul meu ca altadata, insa de data asta numai cauta si sanul meu... Doamne, cat doare, niciodata nu credeam asa de mult sa doara acest lucru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

eu zic sa mai ai un pic rabdare pana ii trece durerea.
va suge in stare de semiadormire.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu zic sa te aduni si sa fii putin obiectiva.
1. Esye foarte probabil sa nu vrea sa suga pt ca il doare; asta inseamna ca in scurt timp isi va reveni. Deci nu o lua in tragic.
2. CEL MAI IMPORTANT este ca, copilul tau se insanatoseste; sotul are dreptate; bucura-te ca nu mai face febra, e vesel, maninca.
3. L-ai alaptat aproape un an. E mare lucru. Da, se poate si mai mult, dar dupa parerea mea (care poate fi desigur contrazisa) perioada cea mai importanta pt el a trecut; a fost alaptat la inceput, cind avea cea mai mare nevoie; acum a devenit cumva "optional" laptele matern.
4. Mobilizeaza-te si nu fa o drama din asta, nici daca se va dovedi ca s-a intarcat definitiv. Este in final decizia lui; provocata, e drept, de boala si de durerea produsa de afte, dar este decizia lui. Cred ca este mult mai dureros pentru o mama care a alaptat cu placere sa refuze sa ii mai dea sinul copilului, din diferite motive, multe dintre ele datorate exclusiv presiunilor sociale (mers la job etc), decit sa vada ca bebelusul ALEGE sa nu mai suga.
5. Lasa depresia. Eu alaptez de 10 luni si am alaptat usor de la inceput, deci pot sa spun ca alaptatul a fost o placere. Bine, exceptind toala dependenta io-Pisilinca, destul de dificila pt mine, ca-s o fire tare plimbareata si independenta. Mi-am propus sa o intarc la 1 an, din motive "sociale" - om vedea daca ma tin de cuvint. Dar ce vroiam sa zic e ca eu nu vad nimic divin in alaptatul asta; da, e mai sanatos decit lp pt bebelusi; dar legatura mama-copil nu depinde de pusul la sin. Este doar impresia ta, teama ta, care te si face sa il tii in brate continuu de cind nu mai suge. Veti ramine oricum mama-copil, la fel de apropiati...sint mame care nu au alaptat exclusiv nici macar o zi si au o legatura superba cu copilasii lor. Deci...curaj tie sa depasesti depresia. sanatate bebitului sa ii treaca odata aftele...si cu alaptatul oti vedea voi ce se mai intimpla intre timp.

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dry_votka spune:

Da, doare, insa...sa nu care cumva sa intrii in depresie!! Vei vedea foarte curand ca vor exista momente extrem de frumoase -tu cu copilasul tau!

http://verze.ro
simtul umorului nu a murit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns medin spune:

Cel mai probabil are sau a avut o stomatita herpetica. A luat virusul herpetic si prima manifestare la copil este stomatita. Este foarte foarte dureroasa, de-aia nu suge micutul. Cand o sa-i treaca de tot o sa suga iar.
Sanatate multa !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Piciulika spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackgirl0
Diagnosticul ar fi "stomatita aftoasa", care ar dura 7 zile. Insa uite ca maine se implinesc cele 7 zile si nu vad nici un rezultat.

Nu stiu cat te 'linisteste', dar aftele pot trece dupa 7-14 zile! Si sunt extrem de dureroase. Eu zic sa nu te panichezi, asteapta sa-i treaca, continua sa-i oferi sistematic sanul si... bafta!
Al meu fara afte sau ceva, de pe o zi pe alta a refuzat sanul, cu 2 saptamani inainte sa implineasca anul. Pur si simplu. Asta e! Vointza si dorintza trebuie sa fie de ambele partzi. E o despartzire dureroasa, si eu am suferit - inclusiv la diversificare: nu mai era cu totul si cu totul din lapte ! - dar nu totul e ca in cartzi...

Imi place mult o vorba: "Alaptatul e ca un dans in doi, in care ambii parteneri trebuie sa-si gaseasca ritmul." Asa e la inceput. Asa-i si la final?
Fruntea sus si sanatate multa!!!

Piciulika, mami dewww.unserbaby.ch/Geomo/content-h3538-n243753-p5.html" target="_blank">
Michael, 2 ani + (8.10.2007) si AMR 1 sapt+

Mergi la inceput