Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (70)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaiacovita spune:

Ioana lista mea e pe contul comun de documente. Cu aceeasi parola de la poze si gmail intri pe http://docs.google.com.

Oana 32+ Eric Nicholas
AMR 7+
Doamne ajuta-ne sa fim sanatosi!

Bebe mic

Daca n-ar fi speranta, inima s-ar frange!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladimirescu spune:

V-am prins ca nu v-ati facut temele!!! pai nu era vorba ca in trimestrul 3 ne punem pe citit despre ingrijirea copilului imediat dupa nastere??? Ia puneti voi minuta pe carte, neintirziat, ca timpul e scurt!

Bebelusii NU TRANSPIRA decit la nivelul capului. Glandele sudoripare incep mai tirziu sa functioneze. Acesta e un lucru foarteIMPORTANT de stiut !! Dupa cum stiti, transpiratia nu doar elimina toxine, ci mai ales ajuta la termoreglare: cind corpul e prea incalzit, transpiratia scoate caldura afara si-l "racoreste". De aceea e f important sa nu supraincalziti vreodata bebelusul, ca el nu transpira si chiar se incinge mult mai mult decit va puteti imagina, lucru care dauneaza rau inimii si altor organe. mai ales, capul trebuie lasat descoperit bebelusului, fiind singura zona unde transpira si pe unde poate elibera surplusul de caldura din corp. Caciulita in casa e o prostie - cel mult o boneta f usoara, daca tineti neaparat. Din luna aprilie pina in octombrie - capul descoperit e cel mai bine.

Eu mor cind vad prin supermarketuri proaste cu bebei cu caciula ba si cu gluga in cap, ii vad pe copilasi aia rosii-stacojii la fatza si-mi vine sa le bat de proaste ! Nu le bat, dar intotdeauna le zic sa descopere copilul si de ce, ca unii copii chiar si mor de supraincalzire (rar, dar se intimpla).

Honeybaby - copilasul se schimba asadar dupa necesitati. Nu va transpira si nu se va murdari, din punctul asta de vedere poti sa-l tii o saptamina ina celasi body, dar sigur o sa mai iasa din pampers cite ceva si o sa se mai murdareasca, sau o sa regurgiteze... asa ca o sa-l schimbi cind o sa consideri tu ca s-a murdarit hainuta, niciodata nu-l schimbam ca s-a facut dimineata sau seara sau mai stiu eu ce... Nu deranjam copilul inutil, sa-l schimbam daca haina e curata, ok?
Pup!!!

28+ cu Tudor

mami de vladimir (4 ani si 7 luni, bun si dragastos)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avionika spune:

irina, te rog sa citesti mai sus si o sa vezi ca s-a hotarit sa se termine cu acest subiect. Nu am inteles chestia cu id, dar o sa las balta si acest subiect.

So, o sa mai incerc odata, poate de data asta o sa am mai mult noroc.

"Buna seara fetele! Iertare ca n-am mai trecut pe aici insa am fost mai tot timpul plecata pe coclauri.
Va dau datele lipsa pentru prima pagina:
DPN: 04.04.2010; UM:23.06.2009
Nasterea la Spitalul Judetean Braila -zice-se ca fetita

Pina acum a fost bine, fara nici o problema, dar acum cind am citit lista cu ce trebuie pentru spital, m-am cam ingrozit. Atoit de multe????
Partea proasta e ca la noi la spital nu se accepta hainute pt bebe, iar mie imi e teama de hainele lor din spital, ca stit si voi cam cum se prezinta "dotarea" din spitalele astea. Nu stiu daca am cum sa-i fortez cumva sa-mi accepte hainele, caci am inteles ca, in afara de hainutele de corp si pampersi, altceva nu se accepta.
"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

vladi ai dreptate, pe noi ne bat la cap cu moartea subita si una din cauze, e supraincalzirea si faptul ca nu elimina caldura ca noi...
foarte periculos sa.l infofolim mai ales pana intr.un an
nici pilota nu se recomanda aici pana la 1 an, din aceeasi cauza

roxana 28 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui vladimirescu
Bebelusii NU TRANSPIRA decit la nivelul capului. Glandele sudoripare incep mai tirziu sa functioneze. Acesta e un lucru foarteIMPORTANT de stiut !! Dupa cum stiti, transpiratia nu doar elimina toxine, ci mai ales ajuta la termoreglare: cind corpul e prea incalzit, transpiratia scoate caldura afara si-l "racoreste". De aceea e f important sa nu supraincalziti vreodata bebelusul, ca el nu transpira si chiar se incinge mult mai mult decit va puteti imagina, lucru care dauneaza rau inimii si altor organe. mai ales, capul trebuie lasat descoperit bebelusului, fiind singura zona unde transpira si pe unde poate elibera surplusul de caldura din corp. Caciulita in casa e o prostie - cel mult o boneta f usoara, daca tineti neaparat. Din luna aprilie pina in octombrie - capul descoperit e cel mai bine.

Eu mor cind vad prin supermarketuri proaste cu bebei cu caciula ba si cu gluga in cap, ii vad pe copilasi aia rosii-stacojii la fatza si-mi vine sa le bat de proaste ! Nu le bat, dar intotdeauna le zic sa descopere copilul si de ce, ca unii copii chiar si mor de supraincalzire (rar, dar se intimpla).

Oare de ce nu citesc si parintii chestiile astea?
La cuvintul ala inrosit...eu iti dau cartonas ...ca pt al meu nu ma supar, sint invatata sa o iau peste gura cind o am mai mare decit pot suporta unele urechi mai fine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Ella- asa arata punga plina si vidata. Are 11 kg . E grea rau.
http://picasaweb.google.ro/deni757/HainutePrimite#5422578754830420818
Vladi- merci pt raspuns. Asa o sa fac, o trec pe bebeluna pe livretul meu.
E adevarat ca trebuie sa te duci la si tu cand declari copilul si sa fi deacord sa fie trecut pe numele sotului?
avionika- in primele sapt cand bebe o sa suga din 2 in 2 ore sau din 3 in 3 ore eu o sa-mi dau seama daca traspira noaptea cand suge si o s-o schimb. Doar nu o s-o las pana dimineata traspirata.
Nu asta era intrebarea dar nu mai conteaza ca mi s-a luat de subiect.

Cred ca e mai mult o chestie psihologica pt ca eu nu suport sa stau in pijamale decat atunci cand ma bag la culcare si de aici as avea tendinta sa schimb copilul in ceva mai ''elegant'' peste zi. Dar avand in vedere ca bebelusi stau in hainute '' de casa'' gen salopeta sau body cu pantalon nu prea vad rostul. Revin obsedant, asta in cazul in care nu e traspirat sau mudar.
Daca stai sa te gandesti sunt o gramada de persoane care stau in casa in pijamale. Ce le faci la acele persoane ?? Le consideri nespalate ca nu se schimba de pijamale cand se trezesc ?

Denisa, 27 + cu bebe roz Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta !

Poze & Filmulete Bebeluna

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui honeybaby

avionika- in primele sapt cand bebe o sa suga din 2 in 2 ore sau din 3 in 3 ore eu o sa-mi dau seama daca traspira noaptea cand suge si o s-o schimb. Doar nu o s-o las pana dimineata traspirata.
Nu asta era intrebarea dar nu mai conteaza ca mi s-a luat de subiect.

Cred ca e mai mult o chestie psihologica pt ca eu nu suport sa stau in pijamale decat atunci cand ma bag la culcare si de aici as avea tendinta sa schimb copilul in ceva mai ''elegant'' peste zi. Dar avand in vedere ca bebelusi stau in hainute '' de casa'' gen salopeta sau body cu pantalon nu prea vad rostul. Revin obsedant, asta in cazul in care nu e traspirat sau mudar.
Daca stai sa te gandesti sunt o gramada de persoane care stau in casa in pijamale. Ce le faci la acele persoane ?? Le consideri nespalate ca nu se schimba de pijamale cand se trezesc ?

Denisa am spus la un moment dat ca sigur ai vrut sa spui ceva, dar s-a inteles altceva (ca nu numai eu am inteles gresit).
Nu sint rea, dar imi place sa fiu vesela si sa distrez lumea. Acum nu mi-a iesit, poate pe viitor, cind ma veti cunoaste mai bine o sa va dati seama ce fel de om sint. Am facut misto de tine (nu m-am putut abtine insa nu credeam ca se va ajunge chiar aici. Poate pentru ca sint noua mi-ati sarit asa in cap, ca sigur daca altcineva cu greutate spunea acelasi lucru nu se intimpla la fel.
O sa-mi fie invatatura de minte si o sa o ascult pe oanaiacovita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

buna seara burticute, am mai aparut si noi pe aici, am revenit acasa si am citit tot si pot spune ca incep sa-mi placa mult discutiile voastre.

eu chiar aveam nevoie sa mai vad listuta unei mamici cu cezariana si pareri despre ingrijirea bebelusului.
chiar daca mai am un copil intre timp au aparut o gramada de produse noi si mai ales cand sunt si pareri despre produsele respective chiar e foarte bine.

eu la STEFAN am folosit pentru baita: produsele SANOSAN, ulei de ingrijire pentru masaj si samponelul 2in 1.
eu am folosit pentru burucut BETADINE si BANEOCIN dar pentru ca a avut un buric foarte gros, care a cazut in vreo 2 sapatamani, dar la un buric normal si mie tot de spirt mi-au spus.

eu mai am o doaga sarita si la capitolul spalat hainute am folosit DERMALIN pana pe la 4 luni, si am zis ca si acum tot asa o sa folosesc.

si sa stiti ca eu chiar daca nu sunt la prima nastere i-mi prind bine discutiile cu voi si le voi citi cu mare interes.

va pup si va doresc o noapte linistita.

ALINA multam frumos pentru parola.

cata mami de STEFAN(9.03.2007) si 33+IOANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

stefi si eu chiar daca sunt la al doilea copil, am o multime de intrebari si dileme, acum o sa merg iar la cursul prenatal si la fel am zis pai de ce sa mai mai duc din nou si moasa mi.a spus ca si ea intre timp a fost la o gramada de cursuri unde a invatat chestii noi

denisa iti spun sincer cand era ivan mic mai ales , aveam zile cand ma trezeam din pat nu stiu daca dimineata sau ce ora era, si nu ma mai schimbam in zapaceala aia :))
ah si sa nu uitam revelionul in camasa de noapte din aia cu hello kitty nu din aia sexy :)))

roxana 28 silvana aroa si ivan leonard(2.12.2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honeybaby spune:

Vladi am inteles. Oricum dupa baie nu concep sa nu primeasca hainute curate.
Eu citesc carti despre copii dar puterea mea de concentrare a scazut mult in sarcina. Plus ca seara cand vine domnul acasa ii citesc si lui, discutam pe tema, subliniez ce e important pe carte cu marker-ul ( ca in facultate) Si uite asa citesc eu de 2 luni o carte pe care nu am terminat-o inca.

Apropo de carti : citeam zilele astea cum ca e recomandat ca patutul copilului sa stea in camera parintilor deoarece nou-nascutul isi regreaza respiratia dupa a parintilor.

Mergi la inceput