Burtici cu iepurasi de Mar-Apr 2010 (70)
Raspunsuri - Pagina 11
asteropipan spune:
YAIA
asa o sa fac.
30+
AMR 9
http://www.flickr.com/photos/asteropipan/?saved=1
http://www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1aeea6bcec93163a416ed
freedelia spune:
Salutari, fete cu burtici. Am revenit si eu, ca vad ca re mi-ati dus dorul
Asteropi -- epidurala nu prea are efecte secundare, locul in care se baga este mult mai putin periculos decat o rahianestezi de exemplu. IN afara de asta, nu doar, pentru ca se face o injectie langa locul respectiv cu ceva anestezic, asa ca atunci cand se baga acul ala urias, esti deja anesteziata.
Vladi -- voi a trebuit sa mergeti amandoi la declararea copilului pentru ca nu sunteti casatoriti legal. Eu l-am nascut pe John tot la Bucur si nu am mers sa il declar, a mers doar sotul (cu tata, ca nu se descurca in romaneste).
Despre spalatul copilului, total de acord cu Vladi -- nici noi nu vom face baie cel putin o saptamana-doua si apoi in primele luni, pana incepe sa mearga in 4 labe, de vreo 2 ori pe saptamana. Si cu foarte putin sapun, asa doar un strop picurat in cada, si fara creme de corp dupa baita.
Tummy tub mi se pare o mare porcarie (scuze Honey) dar copilul nu are loc sa se miste, unde sa isi exerseze muschii??? Exista aici niste butoaie (ca alt cuvant nu gasesc) gonflabile in care copilul se pune cu un colac in jurul gatului, astfel incat tot corpul lui de la gat in jos e in apa. Acolo da, isi exerseaza muschii, inoata, dar nici cu alea nu as exagera, pentru ca sunt de acord cu Vladi ca prea mult timp in apa nu e ok. Aici exista centre specializate (si cumplit de scumpre, vroe 40 de dolari o sedinta) unde duci copilul sa inoate in butoaie din astea, apoi cineva ii face masaj si gimnastica. Eu nu mi-am dus copiii, consider toate aceste inventii capcane intinse parintilor care nu stiu ce sa le ofere mai repede copiilor lor. Parerea mea este ca cel mai bine ii este copilului in brate la mama cat mai mult timp, in sling sau wrap, piele la piele cu mama.
Yaia -- ti-am mai spus ca tu ai avut copilul ideal. Majoritatea copiilor se trezesc la fel de des noaptea ca si ziua in primele luni, au nevoie de prezenta mamei, au colici si trebuiesc carati in brate, etc. Sunt aproape convinsa ca nu o sa ai acelasi noroc la al doilea copil, sa doarma singur, in camera lui, in intuneric, mai mult de 3 ore legat, din prima zi.
Si pentru ca tot va duelati in burti
am masurat-o si eu pe a mea si are 120 cm. Dar eu nu inteleg de ce vreti voi burti mici, am mai scris asta. Inteleg sa va displaca grasimea pusa in alte parti (solduri, picioare, brate), dar burta???? Eu sunt extrem de mandra de burta mea, din pacate m-am umflat si la fatza si am pus grasime pe brate iar asta nu imi place deloc, de aia nici nu imi fac poze, pentru ca arat grasa. Dar am sa imi fac poza doar cu burta, ca este extrem de frumoasa.
Baietii mei se intorc maine, mor de dorul lor, numar orele pana cand ne vedem din nou. Saptamana asta nu il duc pe John la scoala, ca si asa o sa fie cu fusul orar dat peste cap, si abia astept sa petrec o gramada de timp cu el, sa ma uit la pozele lor din America si sa imi povesteasca ce au facut pe acolo, sa ne jucam cu jucariile pe care le-a primit de la rude pe acolo, sa stam in brate si sa ne uitam la desene animate...
Am asa un sentiment ciudat -- fetele la al doilea sau al treilea copil cred ca stiu despre ce vorbesc -- cu cat se apropie venirea lui bebe, cu atat mi-e mai drag de copiii mei, care in curand o vor imparti pe mami cu inca cineva... mi se rupe inima mai ales de Jodie, pentru cel mai mic e intotdeauna cea mai grea schimbarea statutului...
Va pup si va astept sa va treziti!
31+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE
honeybaby spune:
Eu cand nu mananc nimic toata ziua cand ma trezesc si noaptea de foame.
Vladi, Freedelia se poate ca tummy tub sa nu fie cea mai tare inventie. Se pun de la nastere in el chiar daca nu aratau in filmulez, iar apa sustine cea mai mare parte din greutatea copilului iar parintele sustine decat capul.
Pretul e undeva la 100 Ron.
Ce nu-mi place la tummy tub: mi se pare greu sa speli copilul in el, incomod sa ajungi la partea de jos.
Eu ma gandesc la mamicile cu copilasi cu prob. care le invata fizioterapeutii cum sa faca exercitii cu copii in cada plina de la doua saptamani. Dupa spusele lor ajuta foarte mult la recuperare.
Nu insist prea tare cu tummy tub pt ca o sa am oricum cada pe post de piscina doar ca in primele luni vreau ceva doar pt bebeluna sa nu stau mereu sa sterilizez cada.
Mai e si chestie de preferinta personala. Eu am facut inot de performanta si daca as putea as dormi sub apa.
Daca Maya nu ar insemna mare pe fimea nu ar mai chema-o Maya.
Nepotii mei ambii nascuti in spania cu piscina in curte la 3 ani inotau fara probleme, pe cand in RO la 7 ani ii vezi cu colacul.
Asa ca fimea trebuie mai intai sa inoate si dupa aia sa mearga in picioare
.
Dupa cum am zis, tine de preferintele personale. Probabil daca eram innebunita dupa schi si zapada visaM S-O pun pe schiuri la 3 ani si o chema Snow white
.
Ella- sacul se videaza cu aspiratorul pe la capacelul gri. Se scoate capacelul se pune teava la aspirator, de videaza, dupa care se pune capacelul la loc.
Denisa,
27 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
Poze & Filmulete Bebeluna
honeybaby spune:
Am uitat ceva eu vreau sa am burta mare, dar nu vrea burta mea sa fie mare.
Dr imi zice ca o sa ma bucur cand osa ies din spital cu bb in brate si fara burta . Asa sa fie, macar satisfactia asta sa o am ca burta cu care sa merg tantos in fata nu cred ca o sa am in sarcina asta.
Denisa,
27 + cu bebe roz
Maya - Sophie
Doamne ajuta sa fie bine de data asta ! 
Poze & Filmulete Bebeluna
bordeancavio spune:
ioanaa28, imi pare rau ca nu te simti bine. cred ca e groaznic ce zici tu. la mine cu tusea tot asa e. adica a trecut raceala si tusea nu. nu m-am mai dus la dr ca ma enerveaza ingrozitor, ala de familie. el nu da absolut nimic la gravide. de cate ori m-am dus, nimic. poti sa mori si gata. nici macar paracetamol nu da. eu am luat oricum. pt tuse eu am luat singura stodal sirop, e homeopat si e super ok. el probabil habar n-are de el. a fost bunut, mai iau si acum cand tusesc mai rau, mai ma calmeaza. in rest sper sa treaca si tusea. are 2 sapt raceala, si probabil ca asa fara medicam trece greu.
cu durerea intercostala e alta poveste. si eu am scris. e groaznica.... la mine a aparut inainte de raceala, fara nici o legatura. si mi s-a explicat de la prietene care au nascut ca e normal pt ca se largesc coastele pe acolo, nus cum sa ma exprim, pt a face loc lui bebe. eu nici in fund nu puteam sa stau era groaznica si imi venea sa plang de durere. m-a tinut vreo 2-3 zile non-stop si apoi a mai aparut din cand in cand la cateva zile dar mai ok. si acum mai am uneori. si tot rau este. eu n-am luat nimic, oricum sigur nu-mi dadea dr nimic. la ginecolog n-am ajuns inca ca sa intreb. el e mult mai ok, iti da cate ceva nu te lasa sa suferi. dar, am gasit pe net ca exista niste plasturi care se aplica local. unii sunt ok si in sarcina, altii nu sunt recomandati, o sa vezi ca scrie pe ei, sau iti zice la farmacie. eu mi-am pus de vreo 2 ori ca simteam ca innebunesc de durere. si a fost mai bine. gasesti la farmacie, plasturi pt dureri. sau am incercat compresa cu spirt, daca te ajuta, pe mine nu prea.
pupic si multa sanatate.
vio asteptand pe bebe
24+
Tudor Cristian
poze
http://picasaweb.google.com/vasileviorica/Hainute#
babyangel spune:
Buna dimineata fetele![]()
Apucasem si eu sa scriu un mesaj lung, cu raspunsuri la fiecare, si vad ca nu s-a trimis
...Si credeti-ma ca nu mai am nervi sa o iau de la capat
Dar mi-a ramas atentia la subiectul: baita si hainite, asa ca e musai sa-mi zic si eu parerea:
Honey eu consider ca baita 1 data la 2 zile va fi suficienta. In conditiile astea, in zilele in care nu ii fac baie, voi schimba bebelu chiar daca nu s-a murdarit cu chestii din scutec
Dar din experienta iti spun ca se poate intampla de multe ori sa gasesti bebele ud, pt ca nu ai pus bine scutecul
Mai ales la baieti...e foarte posibil
Plus ca , la stilul meu fancy, voi prefera sa il schimb de haine, ca sa apuc sa-l imbrac cu tot ce am cumparat frumos
Si sunt sigura ca si asa vor fi multe haine cu care nu voi apuca sa -l imbrac pe bebe.
Anca

cu
Codrin (Martin sau Fabian) in 31 saptamani
si mami de
Lucas-Sebastian
http://community.webshots.com/user/babyanca
andra_s spune:
neata burticile mele dragi! am intrat sa va spun ca noi ne intoarcem azi la spital, o sa mai tinem legatura prin sms, am si net pe mobil, dar nu am gasit link-ul de logare pe DC de pe telefon, mai cercetam...
va pup pe toate si va tin la curent cu starea nostra.

POZE
31+
- (Iustin???, Iannis???) Stefan
Viitori parinti, cei mai fericiti din lume, asteptandu-l pe micul nazdravan!!!
andira spune:
Neatza si de la mine!
Nu v-am mai scris pt ca pur si simplu n-am fost intr-o stare de scris pe aici.
Dupa ce i-am pus branula lui Nati, intr-una din zilele in care ne duceam la spital pentru injectie, dr mi-a spus ca s-a mai uitat odata pe analizele ei, si erau chiar foarte proaste. CRP (nu ma intrebati exact ce e, ca nu stiu) care trebuia sa fie 0,xxx, la Nati era 30. Plus altele.
Nu vroia sa stea la aparatul de aerosoli pt ca ii era teama de el (pana la urma am tinut-o cu forta, pt ca dr mi-a spus clar si raspicat ca altfel nu-i vor trece secretiile din piept), si dupa prima sedinta de voie de nevoie a stat apoi de bunavoie.
I s-a rupt branula in manuta in a 4-a zi si i-a mutat-o. Nu ca n-am fi avut grija, cred ca pur si simplu n-a fost buna. Eu n-am stat langa ea cand i-au scos / pus branula, am preferat sa-l las pe sot. Care mi-a spus ca n-a plans absolut deloc, de se minunau si asistentele, doar i s-au umezit putin ochisorii cand i-au bagat acul.
La 1 zi dupa ce i-am scos branula lui Nati au venit rezultatele de la exudatele faringian si nazal ale Irinei (va spusesem eu ca a facut 38,2 la 3 zile dupa antibioticul intravenos). Concluzia: in nas avea streptococul pneumoniae (sper ca l-am scris bine), pe care banuiesc eu ca l-a luat de prin spital.
Iar tratament local, 7 zile, pentru amandoua, binenteles.
Si in final, de ceea ce ne-a fost frica nu am scapat. Prin noiembrie dr ne spusese sa avem mare grija la secretiile din piept si din nas, care trebuie curatate f bine, pentru ca altfel se duc spre ureche.
Irina a fost ok, insa cum Nati era plina in piept de raluri, dupa sedintele de aerosoli cand au inceput sa iasa, parte din ele s-au dus spre urechiusa dreapta. In noaptea de 30 spre 31 am facut noapte alba pt ca nu reusea sa doarma, se trezea plangand (a se citi "racnind"), si uite asa la 2.30 noaptea am impachetat copilul si m-am dus cu ea la spital, la Emilia Irza. Ne-am dus doar noi doua, sotul nu putea sa conduca, si a ramas acasa cu Irina care dormea. Nu va spun ce sentiment tampit, sa plec asa in miez de noapte de acasa cu un copil de 3 ani, gravida si cu dureri de burta, dar n-aveam ce face.
Ne-am dus de pomana - sa nu va duceti acolo daca aveti probleme de ORL, ca n-au ce sa faca - ne-au trimis la Gr Alexandrescu. Unde ne-am infiintat a doua zi, 31 dec, si am confirmat ca are otita.
Asa ca acum este iar pe 7 zile de antibiotic, mai avem pana pe 6 ianuarie.
Scuze ca m-am intins, dar na, am avut o perioada cam agitata. ![]()
Sumarizand - abia astept vara, sa treaca naibii racelile astea si sa ia o pauza cu gradinita, ca atatea medicamente cat am bagat in ele 2 luni nu le-am dat in toti anii de cand le am.
Pt mamicile cu copii - aveti mare grija la secretiile din nasuc, trebuie curatate bine, altfel infecteaza urechiusele.
andira spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui vladimirescu V-am prins ca nu v-ati facut temele!!! pai nu era vorba ca in trimestrul 3 ne punem pe citit despre ingrijirea copilului imediat dupa nastere??? Ia puneti voi minuta pe carte, neintirziat, ca timpul e scurt! Bebelusii NU TRANSPIRA decit la nivelul capului. Glandele sudoripare incep mai tirziu sa functioneze. Acesta e un lucru foarteIMPORTANT de stiut !! Dupa cum stiti, transpiratia nu doar elimina toxine, ci mai ales ajuta la termoreglare: cind corpul e prea incalzit, transpiratia scoate caldura afara si-l "racoreste". De aceea e f important sa nu supraincalziti vreodata bebelusul, ca el nu transpira si chiar se incinge mult mai mult decit va puteti imagina, lucru care dauneaza rau inimii si altor organe. mai ales, capul trebuie lasat descoperit bebelusului, fiind singura zona unde transpira si pe unde poate elibera surplusul de caldura din corp. Caciulita in casa e o prostie - cel mult o boneta f usoara, daca tineti neaparat. Din luna aprilie pina in octombrie - capul descoperit e cel mai bine. Eu mor cind vad prin supermarketuri proaste cu bebei cu caciula ba si cu gluga in cap, ii vad pe copilasi aia rosii-stacojii la fatza si-mi vine sa le bat de proaste ! Nu le bat, dar intotdeauna le zic sa descopere copilul si de ce, ca unii copii chiar si mor de supraincalzire (rar, dar se intimpla). Honeybaby - copilasul se schimba asadar dupa necesitati. Nu va transpira si nu se va murdari, din punctul asta de vedere poti sa-l tii o saptamina ina celasi body, dar sigur o sa mai iasa din pampers cite ceva si o sa se mai murdareasca, sau o sa regurgiteze... asa ca o sa-l schimbi cind o sa consideri tu ca s-a murdarit hainuta, niciodata nu-l schimbam ca s-a facut dimineata sau seara sau mai stiu eu ce... Nu deranjam copilul inutil, sa-l schimbam daca haina e curata, ok? Pup!!! |
Vladi -

Perfect de acord cu ce-ai scris tu, eu am vazut mesajul abia azi.
Recunosc ca nu avem aceleasi idei intotdeauna
Aveti mare grija la supraincalzirea copilului, citisem undeva de soc termic, din cauza caruia poate sa si moara.
Imi adcu aminte cum mama, la Irina, pe principiul ca eu habar n-am nimic fiind la primul copil, ma punea sa tin in camera 27 grade, iar copilul nou nascut cu 2 paturi pe ea.
Evident ca m-am redresat repede, si am facut cum am simtit eu ca e mai bine. De-asta va si ziceam eu sa aveti incredere in instinctul vostru de mama, nu intotdeauna ce va spun ceilalti se potriveste copilului vostru.
Honey - depinde ce intelegi tu prin pijamale. Pt un copil asa mic e important sa stea in hainute comode. Adica body si o salopeta de bb. Tu vrei sa-l treci din body-ul de noapte in rochita a doua zi?

Eu nu le schimbam decat daca era nevoie - si asta mai ales dupa ce mancau, daca regurgitau si putin pe hainute, cu toate precautiile mele. Vara o luam pe Irina exact in body-ul in care era in casa (aveam unele foarte frumoase, primite din Irlanda), adaugam o pereche de pantalonasi scurti asortati
Aveam si rochite, dar mi se pareau mai greu de manevrat, asa ca nu i le puneam foarte des. La 27-28 grade, ii lasam la vedere copanelele, ca era tare scumpa.
Cu baia, initial Irinei i-am facut in fiecare seara.
Cand a venit si Nati, imi era prea greu, asa ca le faceam la amandoua o data la 2 zile.
In prima luna pe Nati nici n-am bagat-o in cadita, o spalam tinand-o in brate, sub jetul din chiuveta.
Insa eu sunt pro in a da copilul cu crema, pentru ca pielea lor e mult prea sensibila, si in plus, e mult mai usor asa la masaj.
Eu am folosit si o sa folosesc in continuare Nivea, plus crema de galbenele pentru fundulet.
andira spune:
In rest, scuze, eu v-am citit cam pe diagonala, n-am avut timp, am vazut ca Miria, Dayanara si Rebiana au intrebat de mine 
.
Ma duc sa pun niste aluat de gogosi la facut, si mai intru mai tarziu, va raspund din ce imi mai aduc aminte.