oportunitati de criza
Peste tot scrie si se spune ca sint oportunitati la tot pasul pe timp de criza. Ma dumireste si pe mine care sint alea, ca eu pur si simplu nu vad nici una. Ma refer la oportunitati de investitii, pentru cei care au bani (nu ca as fi printre ei, dar sa stiu si eu la criza viitoare..)
Sa investesti in imobiliare - e o oportunitate intr-o piata matura, la noi eu cred ca e ca la loterie. Habar nu ai daca in continuare preturile au sa scada sau au sa creasca.
Sa cumperi masina - doar masina personala ca ii scade valoarea imediat daca o vinzi la second hand.
Sa cumperi produse - mobila de ex- doar daca esti vinzator de mobila
Are cineva idee mai buna despre oportunitatile mari de investitii in perioada de criza?
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
Raspunsuri
capcaunul spune:
Vanzarea instalatiilor de pom reconditionate.
La fiecare leu investit - cat costa un bec - castigi 10 - cat o costa o instalatie!
danielag spune:
Phillipe Rothschild a spus "The time to buy is when there's blood in the streets." Adica e bine sa cumperi cand toti ceilalti vand. Daca sunt multi care vand aceeasi marfa pretul va scadea. Si ai posibilitatea sa cumperi ieftin si sa vinzi mai scump (situatia pe care si-o doreste oricine care vrea profit). E drept ca o astfel de investitie e pentru cine are fonduri mai mari pe care le poate imobiliza pentru un timp indelungat (nimeni nu zice ca pretul care azi e mic va creste simtitor maine in asa fel incat sa poti vinde). Insa nimeni nu-ti poate garatanta ca daca vei achizitiona activul X peste T zile (saptamani, luni) pretul va creste si vei avea un profit de Z unitati.
La intrebarea ta nu exista un raspuns. Pentru ca nu exista retete sigure. Daca ar exista, cei care ar avea astfel de retete nu le-ar face publice, pentru ca in felul asta ar creste cererea tocmai pentru acele bunuri pe care ei se chinuie sa le cumpere la preturi mici .
Ce e foarte clar e ca oportunitatile care apar in caz de criza se pot specula doar daca:
- ai fonduri pe care le poti investi pe termen mediu spre lung
- cumperi "marfuri" care nu se deterioreaza in timp si pentru care poti gestiona usor costurile de depozitare / conservare
- cumperi "marfuri" la care riscul de perimare tehnologica (daca exista) e cat mai mic
- cumperi "marfuri" pentru care prevezi ca va exista o cerere mare (sustinuta) in perioada de post-criza
- intuiesti corect evolutia ulterioara a pietei (ca nu orice cumperi in perioada de criza iti asigura un profit la o vanzare ulterioara)
Zici de piata imobiliara. Daca ai bani poti investi in terenuri aflate in imediata apropiere a oraselor cu tendinte de dezvoltare. Sigur in cativa ani pretul pentru terenurile respective va creste (nu poti insa sa prevezi cu cat va creste, asta depinde de zona, planurile de dezvoltare ale orasului etc. etc.). Nici o investitie de la care astepti un profit mare nu e scutita de risc. Daca vrei sa nu risti, investesti in bonuri de tezaur ale statului. Ca e bun platitor si iti primesti banii inapoi plus o dobanda micuta. Altfel acolo unde e o posibilitate mai mare de profit e si o volatilitate mai mare, deci un risc mai mare sa pierzi. Ca asa e in... tenis (a se citi in afaceri).
Daniela
Mediajust spune:
Eu nu ma pricep la asta, dar iti spun ce-a facut cineva cu bani: a cumparat foarte ieftin terenuri agricole cu potential eolian (a studiat hartile de vant) si se afla deja in negocieri cu doi parteneri pentru constructia unui parc eolian. Afacerea ar fi profitabila (zice el) in doi ani, in conditiile cresterii pretului la energie.
Voi reveni sa-ti spun daca s-a imbogatit sau nu .
iulia_b spune:
Investitia in imobiliare mi se pare o solutie buna, in fond orice investitie presupune un risc.Eu as cumpara apartamente noi, preturile mi se par destul de scazute, pe care le-as inchiria. Chiria obtinuta ar fi ca o pensie mai tarziu, plus apartamentul in sine.
AngeliquedeS spune:
si eu sunt de parere ca un imobil ramane o investitie in orice perioada tocmai datorita faptului ca il poti inchiria oricand, chiar cu un pret usor mai scazut fata de cum merge piata pt a fi sigur ca ai musterii
nushulica spune:
pe realitatea tv zilele trecute specialistii recomandau pt anul acesta investitii in aur,probabil i se va dubla/tripla pretul pana la sf anului
de David
Guestus spune:
Oportunitate yo stiu ca inseamna ocazie...si aia e rara..ca d"aia e numita ocazie si nu se gaseste asa la fiecare colt de strada.
Si regula no 1 este ca atunci cind tu auzi de o "ocazie" este mult prea tirziu ...ca este unul mai destept care si-a infipt coltii inainte.
lara_c spune:
Citat: |
citat din mesajul lui danielag Phillipe Rothschild a spus "The time to buy is when there's blood in the streets." Adica e bine sa cumperi cand toti ceilalti vand. Daca sunt multi care vand aceeasi marfa pretul va scadea. Si ai posibilitatea sa cumperi ieftin si sa vinzi mai scump (situatia pe care si-o doreste oricine care vrea profit). E drept ca o astfel de investitie e pentru cine are fonduri mai mari pe care le poate imobiliza pentru un timp indelungat (nimeni nu zice ca pretul care azi e mic va creste simtitor maine in asa fel incat sa poti vinde). Insa nimeni nu-ti poate garatanta ca daca vei achizitiona activul X peste T zile (saptamani, luni) pretul va creste si vei avea un profit de Z unitati. La intrebarea ta nu exista un raspuns. Pentru ca nu exista retete sigure. Daca ar exista, cei care ar avea astfel de retete nu le-ar face publice, pentru ca in felul asta ar creste cererea tocmai pentru acele bunuri pe care ei se chinuie sa le cumpere la preturi mici . Ce e foarte clar e ca oportunitatile care apar in caz de criza se pot specula doar daca: - ai fonduri pe care le poti investi pe termen mediu spre lung - cumperi "marfuri" care nu se deterioreaza in timp si pentru care poti gestiona usor costurile de depozitare / conservare - cumperi "marfuri" la care riscul de perimare tehnologica (daca exista) e cat mai mic - cumperi "marfuri" pentru care prevezi ca va exista o cerere mare (sustinuta) in perioada de post-criza - intuiesti corect evolutia ulterioara a pietei (ca nu orice cumperi in perioada de criza iti asigura un profit la o vanzare ulterioara) Zici de piata imobiliara. Daca ai bani poti investi in terenuri aflate in imediata apropiere a oraselor cu tendinte de dezvoltare. Sigur in cativa ani pretul pentru terenurile respective va creste (nu poti insa sa prevezi cu cat va creste, asta depinde de zona, planurile de dezvoltare ale orasului etc. etc.). Nici o investitie de la care astepti un profit mare nu e scutita de risc. Daca vrei sa nu risti, investesti in bonuri de tezaur ale statului. Ca e bun platitor si iti primesti banii inapoi plus o dobanda micuta. Altfel acolo unde e o posibilitate mai mare de profit e si o volatilitate mai mare, deci un risc mai mare sa pierzi. Ca asa e in... tenis (a se citi in afaceri). Daniela |
Daniela, nu exista persoana cu surname-ul de Rothschild (mai putin cei ce si-au schimbat numele prin deed pol)care sa nu fie celebru/eminent/ bogat/. De succes cu alte cuvinte.Explicatia e lunga si nu are sens sa o pun aici.
Asta nu inseamna ca e eronat citatul, doar ca nu prea se potriveste cu realitatea romaneasca de Ionesti/Popesti /Georgesti (unii dintre ei de asemenea de succes, pastrand proportiile)
Ce vreau eu sa spun este ca sfaturile sunt usor de dat si mai greu de aplicat.Totul depinde de situtia in care te afli, mai ales cand e vorba de oportunitati.Ca de aia le spune oportunitati, nu?
On topic- eu consider ca imobiliarele sunt o solutie dar nu in RO.
Daca ai bani Sirimie , cumpara o casa de vacanta intr-o locatie f f turistica.Iti scoti banii pe ea din inchirieri si ii va creste si valoarea.
De exemplu ma uitam chiar ieri pe un site de imobiliare din Franta.Preturi de bun simt la apartamente si case chiar in Sudul Frantei (cu toate ca pe mine ma intereseaza nordul)in complexe nou construite cu piscine/vedere la mare.Chiar se merita o astfel de invetitie si garantat va aduce profit.Si ii va creste si valoarea.
Daca suma de investit este mai mica tari ca Egipt/Cipru/Grecia de exemplu sunt ideale.Sau tari de aici de prin S-E Asiei (Thailanda/Bali/Malaysia, dar ma gandesc ca e cam departe de Romania sa va aventurati.Si pe noi ne batea gandul, dar nu prea e fezabil, avand in vedere ca tb sa ai pe cineva de incredere care sa verifice ca totul e ok, sa plateasca utilitatile, sa faca curat.Mai trebuie sa vezi si tu propietatea din cand in cand, sa te asiguri ca e ok, si e cam departe.Asta pt profit din turism.
E criza nu mai vine tot omu' la 5 stele ci prefera sa inchirieze un apartament/casa, sa se 'gospodareasca' singur si sa plateasca mult mult mai putin.
Daca va intereseaza strict sa ii creasca valoarea, e mai bine sa va orientati spre Europa unde va veni timpul cand piata se va redresa, din pacate nu curand.Acum depinde si care e bugetul si cu ce comparati.
Eu compar cu piata imobiliara din UK care nu a a vut niciodata preturi de bun simt si care acum e la pamant.In Romania mie preturile mi se par totusi mari pt ce ofera piata si nici vreo stabilitate maxima nu cred ca exista.
Ca nu mai vorbim de cei care chiar pun preturile la bataie de joc gen 1 mil EUR un apartament aproape de Victoriei, nu mai stiu zona.Maricel, intr-un fel de complex rezidential mic.Dra la urma urmei tot un apartament de 3 camere era....si un milion de Euro nu as fi dat pe el nici daca ii faceam la xerox..Asta in 2007
Errie's mummy
Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali
danielag spune:
Lara, asta i-am zis si eu Simonei, ca nu exista o reteta. Ceea ce poti face in criza e sa cumperi mai ieftin si sa vinzi / inchiriezi mai scump. Dar nimeni nu-i poate da o reteta 100% sigura. In contextul asta era citatul lui Rothschild. Despre care eu nu vad de ce nu s-ar potrivi si contextului romanesc (partea cu sangele pe strazi nu trebuie sa o iei ad litteram, ia-o ca pe "criza" si atat). Eu nu i-am dat sfaturi. I-am dat o idee vizavi de piata imobiliara. Restul sunt observatii despre ce ar trebui sa aibe in vedere cand cauta o oportunitate pe timp de criza, asa cum ne-a cerut ea in primul post.
Daniela
sirimie spune:
Am inteles
Nu exista oportunitati de criza pentru noi astia fara bani
Si in timp de criza exista oportunitati la fel ca in restul timpului
Banuiesc totusi ca oportunitate de criza este sa investesti in ceva la preturi mai mici, de exemplu o linie de productie sau sa construiesti ceva pentru vinzare sau sa angajezi oameni buni cu salarii mai mici.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog