pangasius

pangasius | Autor: ANITA75

Link direct la acest mesaj

nu stiu daca s-a mai scris de pangasius dar va intreb este bun acest peste ,adica nu pt gust ci sunt multe zvonuri ca ar fi toxic si hranit cu diferiti hormoni,voi ce stiti de el

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SufletDInger spune:

S-a mai discutat despre pangasius.
Eu ii dau copilului meu, dar in forma proaspata.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Nu am prins discutiile despre toxicitatea pangrasiusului. Noi mancam, cam o data pe saptamana, file de pangrasius facut tavalit prin malai. Mi se pare bun si Lori il mananca cu placere spre deosebire de merluciu, de exemplu, sau de alti pesti din care gasesc file. Mi se pare ca e carnea mai frageda si de aia ii place.

Aaaa ... intre timp am cautat subiectul cu toxicitatea pe net ... ce sa zic, sunt ceva date dar asa am auzit de o gramada de alte marci si mancaruri si cum nimic nu pare perfect sigur si din fotosinteza nu reusesc inca sa traiesc, pana nu apar date mai sigure si din surse mai credibile , continui sa mananc

Uite, asta e, deexemplu, un link cu toxicitatea http://www.dietmindspirit.org/2008/01/30/why-you-shouldnt-eat-this-fish-pangas-pangasius-vietnamese-river-cobbler-white-catfish-gray-sole/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

daa ,am vazut si eu link-ul asta si m-i s-a facut o....de atunci nu mai maninc,mai bine maninc un crap, platica ,novac decit altceva ,pangasius e bun ca nu are oase dar nu mai iau in viata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui SufletDInger

S-a mai discutat despre pangasius.
Eu ii dau copilului meu, dar in forma proaspata.

www.Satmarean-Alexiss.piczo.com

http://b1.lilypie.com/3q8rm7.png

Ce nu inteleg eu este diferenta dintre un Pangasius proaspat sau unul congelat?
Daca este crescut in ambele situatii in aceleasi conditii, inseamna ca vom consuma aceleeasi porcarii fie ca este proaspat(?) fie ca este congelat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Eu chiar am vazut o emisiune in postul Craciunului..cu renumitul Gheorghe Mencinicopschi, care afirma ca e total eronat ce a circulat pe internet..si ca ei a institut au facut analize la pangasius si nu s-a gasit nici urma de substantele ce sunt adirmate in mailuri.Spunea de asemenea ca e sigur de cosumat

Vlad si Catalin-17.03.2009
Andrei Luca -15.12.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina costel spune:

Este un peste bun, eu il gatesc foarte des. Daca ar fi toxic nu s-ar putea comercializa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

La noi in familie doar eu mananc pangasius. Si chiar imi place,insa tai partile de pe margine(cele albe de grasime). E un peste cam gras, dar gustul e bun, mai ales daca il dati prin malai si il prajiti bine. Am incercat pe gratar insa s-a "imprastiat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Pe mine ma intereseaza subiectul pt. ca mie mi-a placut f. mult acest peste.
Daca acest guru,Mecinicopschi spune ca nu este toxic este f.interesant.
Oare nu este cineva pe aici care sa ne lamureasca in cunostinta de cauza?
Stiri alarmiste pe net pot sa apara stim noi si din motive de...concurenta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

si mie imi place pangasius, dar de cand au aparut zvonurile alea nu am mai cumparat...m-as bucura daca s-ar dovedi false

Ana & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

IMPLINIRE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/857042/DOCTOR-EVZ-E-sanatos-pestele-din-Vietnam/

Va raspunde prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.

Cornel: Pestele pangasius, care se gaseste la toate supermarketurile, este pescuit din fluviul Mekong, Vietnam, si pare cel mai poluat fluviu din lume. Īn aceste conditii, este sigura; consumarea acestui peste?

Raspuns: Nimic nu mai e sigur pe pamānt odata cu poluarea globala. Din cauza poluarii, s-a ajuns sa fie mai siguri pestii de cultura;, desi nu sunt mai hranitori, decāt pestii salbatici, din ape poluate.

Māncati pangasius dintr-o cultura controlata, din Olanda de exemplu. Sau somon de cultura din Norvegia, care este crescut īn fiorduri curate. Dar este mai scump.

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput