Manipularea copilului

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:
citat din mesajul lui Elle_seb

Eu ii ofer o familie, stabilitate, consecventa, o viata cu perspective mai bune intr-o tara civilizata, el ce-i ofera? Jumatate de pat in camera lui din apartamentul parintilor, unde mai sta si cu fratele lui, divortat si ala?
Mi-e rau.

Elle

_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic

Elle,exact asta trebuie sa-i faci si lui clar!Si sa-i mai aratzi ca orice ar face(dar asta nu sa i-o spui direct intzelegi asa,pe dupa copaci)sansele lui de a tzine copilul linga el,sunt minime si nu-i fac decit rau copilului!

Imi pare tare rau ca trebuie sa trecetzi prin asa ceva!Cind ar trebui sa te pleci in Canada?Pune pe tapet si problema scolarizarii copiluli acolo!Fa un plan cu el(dai senzatzia ca el este foarte important)de vacantza,adica intereseaza-te cita vacantza au copii in Canada si ofera-i posibilitatea de a sta el cu copilul pe perioada asta!

Va fi foarte dificil insa si datorita distantzei mari,dar...sper din suflet sa gasesti rezolvare!

Dana

Dana, exact asa i-am expus si lui lucrurile, asa cum vor fi ele privite din perspectiva unei instante. Ce-i ofer eu si ce-i poate oferi lui. Ce-i mai bine pentru copil, sa traiasca langa mama si intr-o familie normala si sa-si vada tatal periodic, de cateva ori pe an, sau sa stea cu un tata care-i paralel cu educatia si cu binele copilului si sa fie privat de dragostea mamei. L-am convocat acum cateva zile la o discutie, care a durat vreo 2 ore, unde i-am spus clar ca ii dau copilul mai mult decat l-ar fi vazut daca as fi ramas in tara. Sa nu uitam ca il vede o data la 3 luni, vorbesc pe messenger cam la 3 saptamani si la telefon cam o data pe saptamana, in weekend, sau mai rar de atat.

Elle

_
www.immunocalromania.blogspot.com/" target="_blank">Pentru un sistem imunitar puternic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:

Inaioana, adica orice mama divortata, cu un copil din prima casnicie, cu o familie din care face parte si acel copil, daca vrea sa emigreze, nu o poate face ca judecatorul va zice ca-i mai bine pentru copil sa ramana cu tatal in tara? Ce inseamna acel "bine" al copilului? De ce copilului nu i-ar fi bine cu mine si i-ar fi mai bine cu taica-su?

Elle

_

In jurisprudenta de obicei intentia de a muta copilul din tara este un punct negativ, nu pozitiv pentru parintele respectiv. Exista chiar in codul familiei (art. 109) sintagma ca "învătătura sau pregătirea profesională a copilului nu se face în spirit de devotament fată de România" ce apare in contextul decaderii din drepturile parintesti. Exista un caz chiar pe acest forum al unei mame recasatorite, cu doi copii acum din noua casatorie si cu un baiat din fosta casatorie cu care locuia deja intr-o alta tara europeana, copilul era deja la scoala acolo etc. Tatal l-a luat, copilul este in Romania acum si ea de doi ani nu a reusit sa obtina incredintarea, a pierdut toate procesele pentru aceste doua mtive: copilul prefera brusc tatal, iar ea nu locuieste in Romania. (Daca vrei, iti pot da id-ul ei pe privat.)
Stiu ca pare absolut logic ca tu ii oferi o viata mult mai buna in Canada, dar nu asa judeca o instanta din Romania. De aceea, acesta fiind un punct oarecum negativ, trebuie sa fii cu tot restul pe plus. asta inseamna inclusiv ca daca el cere in instanta audierea copilului, aceasta sa iti fie favorabila.De asemenea trebuie ca la audiere copilul sa spuna ca vrea sa mearga cu voi in Canada si sa aiba argumente pentru asta (nu sa para influentat de tine).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Acum am inteles mai bine povestea ta.

Trebuie sa intelegi ca tu degeaba ii oferi stabilitate, liniste, familie, copilul este pra mic pentru a aprecia asta. El vrea jucarii si dulciuri, dragutul de el.

Vorbeste cu copilul tau. Explica-i importanta familiei, spune-i lucruri despre alimente(cioco,cips si alte prostii). Vorbeste-i despre Canada, despre zapada, despre noi prieteni, despre casa in care o sa stati, dar, foarte important, NU incerca sa iti pui fostul sot intr-o lumina proasta, nu il acuza in fata copilului. Spune-i ca il va vedea pe tati regulat, ca va veni cu avionul si tati il va astepta la aeroport...

Spune-i toate avantajele plecarii, va avea camera lui, computerul lui,catelul lui, sau mai stiu eu ce, ceva ce ii place si il face sa se simta in siguranta. II va putea trimite tatalui fotografii cu noii prieteni si colegi, va avea doua case in doua tari diferite....nu stiu, sunt doar niste idei, tu iti cunosti copilul si cam stii ce reactii are.

Un psiholog ar ajuta foarte mult, ai descoperi exact temerile si dorintele copilului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Ioana, imi pare tare tare rau ca nu stii nimci de Serghei, cred ca esti terminata

Elle, si eu cred ca trebuie sa ii spui copilului ca in canada va fo de 1000 de ori mai bine , iar tatal trebuie sa ii dea copilului jucariile.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Elle, da, si un psihpolog e un punct castigat pt tine in instanta.
E imprtant sa se stie ca datorita tatalui copilul devine anxios, etc etc, si ca a trebuit sa apelezi la psiholog.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Elle_seb, imi pare nespus de rau de situatia prin care treci acum.
Imi amintesc de postarile tale cand ai divortat.
Inaiona ti-a dat sfaturi f.bune!

Mergi la inceput

Sabina, si eu sunt din ce in ce mai convinsa ca trebuie sa merg cu el la un psiholog. Pe mine m-a speriat suferinta lui, felul in care a plans... nu un plans de copil rasfatat care vrea la tati, un plans pe care nu l-am mai vazut la el pana acum, venit dintr-o suferinta mai profunda decat niste jucarii pe care nu le are... Nu vreau sa devin melodramatica, nu e felul meu de a fi, dar nici nu vreau sa minimalizez niste aspecte care tin de stabilitatea emotionala si de ce nu, de fericirea copilului meu.
Inca de cand am divortat, am fost extrem de permisiva cand a venit vorba de relatia cu tatal lui. De fiecare data cand copilul a cerut sa-l vada pe tati, l-am sunat, i-am facut bagajul si l-am trimis acolo. De fiecare data cand a cerut sa vb cu tati la telefon, am pus mana pe el si l-am sunat. Am facut mereu tot ceea ce am considerat ca este normal si fair pentru copilul meu, si anume sa fie in preajma lui ori de cate ori este posibil si este nevoie. Nu am respectat decizia tribunalului, care-i dadea tatalui drept de a avea copilul 4 zile de Pasti si 4 zile de Craciun, mereu au fost mult mai mult de atat, toate ca sa nu sufere copilul, sa se dezvolte normal, etc. Acum, tot ceea ce am facut cu buna credinta mi se intoarce si ma doboara.
ladyJ, asta si voi face. O sa-i explic cum va fi viata noastra acolo si ca va putea sa-si vada tatal destul de des (desi tare-mi suna a manipulare, si de data asta din partea mea...)
Multumesc pentru sustinere tuturor!

Elle

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Elle, dar nu este manipulare! manipulare ar fi sa-i spui copilului ´´vino cu mine, iti cumpar aia si aia,stai la mine si iti iau ata ciocolata vrei tu, tatal tau e rau ca nu iti da jucariile acasa,eu ma zbat pentru tine si tu nu apreciezi(santaj emotional) ´´ etc si etc.

Tu doar ii vorbesti copilului despre planurile familiei, despre noua casa, despre visele de acolo,despre posibilitatile pe care le va avea , despre viitoarea relatie cu tatal sau. Toate asta ambalate in asa fel incat sa INTELEAGA si sa nu i se faca frica de schimbare.

Oricum, daca mergi la psiholog acesta te va sfatui mai bine si iti va explica mai clar unghiul din care trebuie abordata problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Elle_seb,

eu as incerca sa-l bat pe tatal copilului cu propriile arme, este mult prea important momentul ca sa il mai menajezi in vreun fel;
as incerca sa-i prezint perspectiva mutarii in Canada ca pe ceva <superior> a tot ce-i ofera tatal lui in acest moment din toate punctele de vedere; basca plimbari cu avionul (a meu e topit dupa zborul cu avionul), tzara renilor, jucarii, parcuri,vacante si plimbari prin lume, Disney, etc- pe care risca se le piarda daca ramine cu tata;
plus ca el raminind cu tata va fi despartit de mama pentru ca tata nu va avea posibilitatea sa trimita copilul in vacante in Canada, in schimb venind cu tine va avea ambii parinti (tata in vacante, mama in timpul scolii)
este aiurea tare, pentru ca daca pierzi nu mai poti pleca cu copilul toata viata voastra se schimba, pina la majorat cind poate decide singur emigrarea (si atunci nu-l mai scoti din influenta tatalui); bafta multa!
si tie Inaioana

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Elle_seb,

eu as incerca sa-l bat pe tatal copilului cu propriile arme, este mult prea important momentul ca sa il mai menajezi in vreun fel;
as incerca sa-i prezint perspectiva mutarii in Canada ca pe ceva <superior> a tot ce-i ofera tatal lui in acest moment din toate punctele de vedere; basca plimbari cu avionul (a meu e topit dupa zborul cu avionul), tzara renilor, jucarii, parcuri,vacante si plimbari prin lume, Disney, etc- pe care risca se le piarda daca ramine cu tata;
plus ca el raminind cu tata va fi despartit de mama pentru ca tata nu va avea posibilitatea sa trimita copilul in vacante in Canada, in schimb venind cu tine va avea ambii parinti (tata in vacante, mama in timpul scolii)
este aiurea tare, pentru ca daca pierzi nu mai poti pleca cu copilul toata viata voastra se schimba, pina la majorat cind poate decide singur emigrarea (si atunci nu-l mai scoti din influenta tatalui); bafta multa!
si tie Inaioana

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Da, asa este, este mult prea important ca sa nu fac totul pentru a-mi putea lua copilul cu mine. Aceleasi lucruri imi spune si sotul, care este trup si suflet pentru noi si pentru familia noastra.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca nu am castiga procesul...

Elle

_

Mergi la inceput