Cheesecake suedez (Ostkaka) - cu ce seamana?!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

mihaela, da' papanasii cum ii faci?
io nu fac decat fierti, da' n-am mai facut de-o vesnicie; da' in seara asta ma apuc, daca-mi dai reteta :)

ecsi: crezi ca merge cu kesella?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Io fac papanasii la ochi , nu am masurat cantitatile niciodata. Din branza care imi iese asa din 2l lapte si 1l kefir(branza pe care o las la scurs de seara pana dimineata, sau o apas bine cu lingura sa fie destul de bine scursa) amestec cu 2 oua, si adaug gris cat sa pot modela in palme gombotii. Am dat o data chix si mi s-au imprastiat, dar am avut noroc ca am vazut asta dupa primii 3-4 si am mai pus gris. Ma cam pacalesc cu bramza asta, ca nu e ca cea din Ro...
Ii fierb cateva minute pana se ridica la suprafata si apoi ii mailasinapa cam 10 minute. Ii scot cu o paleta si ii scurg.
Prajesc apoi pesmet in ulei, pun papanasii fierti si scursi si ii papam cu dulceata.

Nu stiu cu kesella, aia e cu perle de branza si cu smantana...nu stiu, inclin sa cred ca nu merge...eventual daca incerci sa scurgi perlele de branza si sa le maruntesti cu furculita. Apoi incearca cum am scris eu mai sus...

Eu acum nu am timp sa incerc papanasii, maine plecam in concediu. Dar cand venim inapoi, daca cumva ai incercat si nu ti-au iesit, am sa fac eu o data si masor cantitatile ca sa pot scrie o reteta.

Si eu fac numai papanasi fierti, desi in studentie am mancat la cantina papanasi prajiti si sunt deliciosi . N-am avut curaj sa incerc...

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

uite si reteta "mea" de Papanasi am incercat multe retete dar asta iese la fel ca cea pe care o mancam la restaurant...buna raaaau de tot
ps: sunt prajiti

Monica-Elizabet

Retete in imagini

Impresii, pareri, retete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

mihaela, monica, multumesc!

mihaela, concediu placut!
cred ca tu vorbesti de keso, io am sa incerc cu kesella si va tzin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Da mai, eu de keso vorbeam, am incurcat borcanele...aaaa cutiile . Sincer, am crezut ca e una si aceeasi treaba keso cu kesella, acu' am googalit si vad ca nu e...o sa iau si eu kesella sa vad cu ce se mananca . Nu am probat-o inca.

Monica, mersi de reteta de papanasi prajiti! Am sa-i incerc!

In papanasii fierti insa nu merge faina, ies prea "batuciti". Numai grisul e bun, sa iasa afanati.

Adeluci, sa ne spui cum au iesit papanasii tai, poate ma reprofilez si eu pe kesella.

Mersi de urari!

fii alaturi de Mihaita


vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

La multi ani tuturor si de la mine!

Monica, Mihaela, multumesc pentru retete, imi sunt de folos.

Ha, ha, da Mihaela, in cartile cu Emil si Pippi am citit despre tort. Drum bun si concediu placut, vad ca mai mult la timp de concediu ne conversam si fac ce fac ca tot la torturi ajung (am gasit pe atunci si reteta de tort norvegian??!! parca asta era, nu am incercat inca)...

Adela, de ce nu-ti place si pana la urma a ce aduce la gust, ca nu m-am lamurit? Cred ca am sa fac jumatate din cantitate si vedem... copiii nu se ating de branze.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

am facut papanasi! cu kesella! au iesit super! mai mult la gust decat forma :) mihaela la doua cutii de kesella am pus si o cutie kesella cu vanilie . i-am mancat cu smantana si dulceatza de caise

ML, n-as putea spune de ce nu-mi place ostkaka. in mod normal ar trebui sa-mi placa, pentru ca fiecare ingredient in parte imi place. poate am tinut-o io prea mult la cuptor? si aia de la magazin chiar nu-mi place. desi aduce cu prajitura noastra cu branza si stafide fara blat :) si in cazu' asta ar trebui sa-mi placa la nebunie. ii drept ca nu sunt mare amatoare de migdale. io stiu?

ca tot veni vorba imi amintii de o alta reteta specifica zonei, care mie imi place foarte. si nici nu trebe' bagata la cuptor :)
in traducere libera branza de oua
cantitati in proportie 2:1:0,1 in ordine: oua, lapte, smantana (6 oua, 3 litri lapte, 3 dl smantana)
bate ouale cu smantana , toarna peste laptele. incalzeste da’ nu fierbe compozitia pana se coaguleaza. pune la racit – la temperatura camerei -, cam o juma’ de ora, strecoara. compozitia inca ”umeda” se pune apoi intr-un vas , de preferat cu gaurele: ) – n-am nici o sugestie, aici se foloseste o www.bohusgillet.se/images/medlem/Aggostform.jpg" target="_blank"> forma de lemn sau www.bohuslansmuseum.se/upload/bohuslansmuseum/Butiken/_DSC0199-s.jpg" target="_blank"> de plastic prin care sa se mai scurga. a doua zi se rastoarna pe farfuria/platou. se serveste cu dulceatza de mure!
si eventual un pahar de Sauternes
cam asa arata produsu' final


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Adela, multumesc. Azi l-am facut, ne-a placut (mai putin baiatului), dar... parca nu este asa ceva, iesit din comun. L-am mancat cu capsuni si "spread" (nu stiu cum sa-i spun, nu e nici dulceata nici gem) de mure.

Deci "budincuta" ta iti place. Se simte la fel de mult gustul de ou ca la ostkaka (nu imi era pe plac)?

Imi este un pic teama sa nu tin prea mult amestecul pe foc.

L-as pune dupa, in sita de spaghete, in tifon. Stiu ca e o barbarie fata de formele tale frumoase, dar nu-mi vine in cap altceva decat broscuta testoasa de plastic a copiilor pentru torturi din nisip in care sa intep gaurici . Spune, merge si cu smantana ultra pasteurizata (sau pasteurizata, nu imi amintesc exact ce scrie pe cutie)?

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

'neatza!
no, acu' stiu de ce nu-mi place ostkaka ... gustu' de ou (desi imi plac ouale).

ML, ce idee excelenta, cu broasca testoasa :) cred ca ar merge nemaipomenit, are si adancime si vei avea si forme de mici scuturi.

sunt convinsa ca merge cu smantana pasteorizata chiar si super, io o fac cu sour cream. daca vrei cand o pui in testoasa poti sa adaugi si zahar in straturi (adica torni branza, presari zahar, torni branza, samd). budinca asha ca orice budinca cc care se respecta trebuie sa "tremure"

la foc mic, cel mult 100 grade Celsius in ale voastre nu stiu cate. poti amesteca un pic in ea, dar doar pe fund fara sa impingi in jos ce deja s-a coagulat si ridicat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

imi amintii de crema de zahar ars. nici pe asta n-am facut-o de mult. ii vine randu' saptama asta :)

Mergi la inceput