***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(113)***

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

LA MULTI ANIMADI SI ANGELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Arcadia, eu am inceput la Matei sa-l las fara pampers noaptea in jurul varstei de 3 ani. Au fost accidente (mai sunt si acum), mai ales ca la debut el inca isi servea cana de lapte la culcare. Cu B ma astept sa fie mai usor caci el nu mai bea seara si in general gasesc pampersul uscat. Aseara sotul l-a lasat fara si nu a udat saculetul.
Carstea, tinem pumnii sa decurga bine operatia.
Madaiulia, rabdare, fricile copiilor vin si pleaca, noi trebuie sa fim rabdatori cu ei. De ex si M are mom cand ii e frica sa intre intr-o camera neluminata, ma cheama pe mine sa-i aprind lumina desi ajunge si el al intrerupator.
Al_ma, e f buna si strategia ta si a lui Doxinu. Cand am zis reducerea lichidelor, nu m-am referit la renuntarea la lapte, ci pur si simplu la servirea lui cu 1-2 ore inainte de nani ca sa aibe timp sa-l elimine. Clem e bine.
Madaiulia, frumoase pozele! Cum se fac pastele cu creveti? Crevetii in ce forma sunt cumparati?

Apropo de gripa asta, va recomand sa consumati la greu ceapa si usturoi. Sunt antibiotice naturale.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vas spune:

ceau.
Nu va mai stresati cu pampersul ca incet incet o sa renunte fiecare la el.
Madaiulia, nu o las singura cu dero. stau langa ea pana il plimba dintr-o cutie intr-alta si gata ii pun capac din acela care se blocheaza. Singura nu o poate deschide. In general e destul de atenta la produsele de curatat, si nu prea le-a dat atentie. I-am spus ce si cum si nu e curioasa. In schimb samponul si sapunul din baie stau la mari inaltimi....ar manca fara nici o greata din ele. Nu o pot intelege. Sotul tot timpul ma cheama cand face dus sa-i dau cele necesare ca nici el nu le gaseste.
Betty, pai daca Andreea ta e slabuta de Eliza ce sa mai zic l cele 10 kg.
Nu stiu ce sa ma fac cu ea ca doarme foarte mult dimineata. Se trezeste pe la 11.oo, nu vrea sa manance decat lapte cu paine si gem,pe la 1 mananca de pranz iar la 2,30-3,00 se culca din nou si mai doarme 2 ore. Per total doarme cam 13 ore pe zi mie mi se pare cam mult sau nu stiu eu. (ma apuc de cautat sa vad cat ar fi normal).

va pup.
mada, m-am uitat la poze.....ce brunetel ai !!!!!

Andreea , mamica Elizei
poze
13.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

hello mamici de capsunici

la multi ani madi si angela! sa fiti sanatoase si sa va bucurati de viata.

irinusha multumim ca ne citesti. de fapt blogul e varianta prescurtata a unui jurnal pe care il tin pentru mariuca, nu apuc mereu sa postez tot ce scriu. numai cand ma trag prietenele de urechi ca mai vor noutati :).

madaiulia dragut foc piticul. si sa nu te superi pentru ce zic- da' asa imi place sa ma uit la el... ca e mai micut asa, ca mariucu meu. cand vad poze de alti capsunei am impresia ca am nimerit pe alte plantatii de sunt puii asa mari.

pepsi bine ai revenit. speram sa te citim mai des. ce mari si frumosi sunt copiii tai. iar tu ai o fata atat devesela si de senina, parca radiezi de fericire in toate pozele. nu am vazut blogul tau... nu ne dai link?

si noi suntem inca cu pampers noaptea. dar nu ma stresez, la primavara-vara o sa scapam si de el. oricum mariuca doarme 80% din nopti cu noi in pat... se trezeste noaptea si striga "hei, luati-ma si pe mine cu voi in pat. va roog. vreau si eu in patul mare!" cum sa ii rezisti cand zice copilul si te rog?

ma intreba cineva de siropele naturiste. noi am facut cura cu "first defense" (pe baza de argint coloidal) si "Multi-vitamin and mineral", ambele din gama ChildLife.

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

vas, eu stiu ca la varsta asta e bine sa doarma intre 12 si 14 ore... deci eliza se inscrie. asa se trezea si mariuca, foarte tarziu, pana am inceput gradi. acum seara la 9, maxim 9.15 e in pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Al_Ma spune:

Neata! Am trimis pe contul comun niste informatii care poate va intereseaza legat de ce mancam si ce bem.

Alina si Mara (27 iunie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Salutare,
Am citit repede si am vazut ca vorbiti de pampers.Noi am scapat de pampers din luna Mai(de fapt cam atunci am inceput).L-am dus la tara si a fost mai usor.Statea prin curte fara pampers si mama il intreba mereu daca face pipi si-l punea sa faca cam la jumatate de ora pana s-a obisnuit sa ceara.Noaptea ii punea scutece absorbante sub cearceaf si-l trezea si noaptea in general cand incepea sa se foiasca(cam 203 ori pe noapte).Spre sfarsitul lunii iunie cand l-am adus acasa am continuat cu trezitul noaptea(chiar daca se mai scapa pe el, il schimbam, schimbam tot si adormea la loc f repede).Ziua deja cerea singurel cand avea nevoie.Mai incurca uneori kk cu pipi dar important ca facea.Trebuie multa rabdare si perseverenta.Acum se duce singurel la wc, ridica capacul si face si mai nou trage si apa insa are o problema ca tot timpul ia si hartie cica sa se steraga la cuc.Ii tot spun ca baieteii nu fac asa dar banuiesc ca ii trece cu timpul de asta(nu mai spun cate capace de wc am schimbat pt ca mi le tranteste de nu se vad).

Noi ink ne luptam cu nervisorii.....vorbea cineva(scuze ca nu mai stiu cine) de bataie(adik palmute la fund..etc).Nu sunt intru totul de acord cu asta dar uneori cred ca ne mai scapa pt ca te aduce la disperare.Eu recunosc ca-i mai dau la fund cand nu ma mai pot intelege cu el.Nu inseamna ca-l omor acum sau ca numai asa procedez.De ex, acum 2 zile, avea nervi, eram pe undeva pe la Sala Palatului si nu vroia sa stea de mana.Are obiceiul s-o cam zbugheasca de zanatec singur si tot insistam sa ma tina de mana si nu stiu in ce secunda a zburat de langa mine printre masini.Adik masinile veneau de undeva din dreapta si putea tasni instant in fata lor.Nu l-ar fi vazut nimeni.Nu stiu cand am reusit sa-l prind la fix.Va imaginati cum m-am speriat si i-am tras 2 palme ca nu mai puteam.Am incercat apoi sa-i explic, pana acasa in masina un cuvant n-a mai scos si cand am ajuns acasa i-am spus sa stea singur in camera la el pt ca a gresit si trebuie sa-si ceara scuze.Nu stiu cat a inteles, si-a cerut scuze, am fost mai distanta cu el seara si sper ca astfel procedand a inteles ca trebuie mereu sa tina de mana persoana cu care e cand merge pe strada.
Eu ink nu-mi revin dupa acest incident.Nici nu vreau sa-mi imaginez ce s-ar fi putut intampla.
Deci.....inca lucram la incapatanarea lui.

Pupici tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doxinu spune:

Irinuhs sunt deacord cu tine in ceea ce priveste scapatul palmutelor la fund si exemplul pe care il dam cand le facem educatie.
Acum ma gandesc ca asa cum a zis LIVIANA cand ai 2 totul se complica si daca pentru 1 iti trebuiesc nervi de fier......pentru 2 nu reusesti sa ti-i stapanesti mereu.

Poate nu ma credeti, insa STEFAN nu a facut niciodata "crize" si nu imi asum acest comportament ca rezultat al rabdarii mele,ci ma gandesc ca depinde de fiecare copil,de temperamentul/personalitatea pe care si-a dezvoltat-o pana la aceasta varsta.Sunt convinsa in schimb, ca aceste reactii sunt trecatoare si ca daca suntem atenti la ce ii "deranjeaza" ii putem ajuta sa depaseasca mai usor aceste momente,care nici pentru ei nu sunt usoare.
Io am mai spus ,de cele mai multe ori nu copii sunt de vina ci problemele noastre cotidiene,ei doar accentueaza criza de moment in care ne aflam si fara sa gandim,in acel moment, ne descarcam,iar mai tarziu realizam ca ceea ce facuse copilul nu era asa de grav cum reactionasem noi.Oamnei suntem

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dicirstea spune:

Citat:
citat din mesajul lui arcadia

di, nu face nimic ca ai raspuns ca intarziere intre timp mi-am cumparat un wrap de-a gata, e rigid, dar e grosut si ma intreb daca il va accepta pitica la vara. acum merge. daca va plange de cald s-ar putea sa trebuiasca sa fac si unul din material subtire. imi place mult culoarea la al tau m-am uitat pe pozele tale, sunteti niste frumosi, zulufii lui matei sunt super, iar baietii tai arata grozav blonzi cu ochi negri, si mi-a mai placut si "bibeloul de portelan" ce rasa e?

Multu' de aprecieri, la Matei a inceput sa se mai deschida culoarea ochilor, nu credeam ca se poate intampla treaba asta.

La vara cred ca va trebui sa iei unul mai subtire. Si pentru bb dar si pentru tine, vei muri de cald cu bb lipit de tine si cu wrap infasurat, o bustiera iti va parea haina de blana, plus ca il vei infasura mai greu. Transpiri pana sa iesi din casa.

Bibeloul de portelan era British short hair. "Era" pentru ca a placut la mai multa lume si a fost mai ieftin sa fure decat sa cumpere

CAPRA CU 2 IEZI

mamica lui Matei Constantin (21.05.2007) si a lui Theodor Cristian (03.06.2009)

MINUNEA MEA

www.flickr.com/photos/11558563@N06/" target="_blank"> A DOUA MINUNE 2

A DOUA MINUNE

www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bettyR spune:

Alyna, te inteleg cu speriatul si palma, din acelasi motiv i-am dat si eu o data, dupa mai multe avertizari verbale care nu dadeau rezultate, si eu afara ies singura cu ele, trebuie sa ma asculte. Alta data a fost cand dadea in mine si nu termina, iar ultima data recunosc ca i-am dat si puteam proceda altfel, ca nu se culca si era 1 noaptea, iar a doua zi a desenat-o pe sora-sa si s-a apucat sa o bata , asa ca mi-am propus sa nu o mai ating deloc, sa vad daca reusesc cand vor creste amandoua si se vor bate pe jucarii. Deja au inceput, si Andreea o impinge pe Alexandra.

Uneori mi se pare ca se exagereaza cu neatinsul copiilor, altadata sunt in tabara cealalta, nici eu nu stiu cum e mai bine, ca uneori asa si-o iau in cap si parca e copil lasat aiures si nu stie de nimic, degeaba vorbesc ca ma ignora pur si simplu de cele mai multe ori. Dar vad ca incepe sa mai inteleaga cum creste. Ideal ar fi sa nu-i atingem si poate ca unii copii sunt mai intelegatori si asculta, altii mai caposi, si cand e vorba de siguranta lor si tot nu pricep, ce e de facut?

De tipat la ea, nu prea pot ca imi spune singura, 'nu striga mama' si atunci mi se face rusine si ma controlez, imi cer iertare. In ultima vreme a fost destul de bine, adica am fost imuna la crize, chiar daca dorm destul de putin ca ma scoala cealalta noaptea. Cand vad 2 ochisori deschisi care se uita la mine, imi vine sa mor, dar imi trece ca ce pot sa fac, si atunci incerc sa o tratez asa si pe Andreea ca doar nici ea nu e f mare. Asta cred ca m-a ajutat mai mult in ultima vreme sa raman calma, sa nu am prea multe asteptari si pretentii de la ea.

Mergi la inceput