***Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007(113)***
Raspunsuri - Pagina 13
lbelciug spune:
Al_ma, metoda de a scapa de pampers noaptea s-ar descrie asa:
1. reduse lichidele seara
2. mers la olita/wc obligatoriu inainte de nani
3. sculat copila peste noapte pt a face pipi (mai ales daca acum umple pampersul deci inseamna ca are nevoie sa isi descarce vezica)
4. in timp se formeaza reflexul si se va trezi singura sa ceara la olita
5. peste alta perioada de timp se va da singura jos din pat (daca nu are gratii la pat) si se va duce la baie - pe "drum" se recomanda sa existe o lumina de veghe ca sa vada.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Carmen_So spune:
Al-Ma, da, trebuie treziti noaptea, io asa am facut cu nr 1 (si asta dupa 3 ani, scapase de ceva vreme de pampersul de zi si intelegea bine). O vreme am trezit-o si la somnul de dupa-amiaza, mai ales vara, cand bea multa apa. O data imi amintesc ca am uitat s-o duc la baie inainte de somnul de dupa-amiaza, a dormit cu tati, care s-a trezit sub o arteziana. Fata facea pipi in somn "ca baietii", avea o presiune![]()
Trebuie treziti pana-si exerseaza ei bine mecanismele, mai intai cred ca trebuie sa constientizeze ce li se intampla (adica sa nu creada ca viseaza ca fac pipi) si apoi sa se "tina" pana ajung la baie.
chiquitita spune:
Liviana si noi avem pampers noaptea. E drept ca inca bea lapte noaptea aiurea, asa ca asta mi se pare un impediment in plus.
Din vara nu mai are pampers la nimic in rest in afara de noapte. Mi-e groaza de schimbat lenjerii noaptea sau de sculat de n ori si apoi la serv moarta de somn. Vroiam sa mai astept pana la vara, intr-un concediu ceva.
Pepsi, tare frumoase pozele.
Chiar asa bb3 ceva?
madaiulia, unde ai zis ca gasim lenjerie impermeabila in Craiova? Cam cat costa? Cum e rezi?
Chiquitita, mami de Livia (8 iunie 2007)
carstea spune:
EHEEI voi sunteti departe cu scosul pampersilor.Rares inca bea lapte inainte de culcare .Face parte din ritualul nostru.Nici macar nu as vrea sa renunt la el dar cred ca trebuie sa-i reduc lichidele de seara la un moment dat.
Sinteza:
Deci primul pas e sa-l las peste zi fara pampers si dupa 3 ani sa scoatem laptele de seara si sa incercam si noaptea.
Aoleuuu , voi stiti ce bine dorm eu noaptea?Rares nu se mai trezeste deloc.Doarme de la 9-10 pana a doua zi la 8-9.Nu vreau sa o iau de la capat.Mie mi-e groaza!
Vreau sa va spun ca vom avea o interventie la ureche peste o saptamana .Are ceea ce se numeste glue ear(lichid in ureche )si auzul lui e afectat in oarece masura asa ca ni s-a recomandat aceasta operatie care implica o incizie in timpan si plantarea unei chestii mici care sa permita evacuarea lichidului.
Vom face anestezie generala.Maine avem o intalnire preliminara si vom avea toate detaliile.
Bine ai revenit Pepsi!
tamaraspt spune:
Eu ii pun pampers noaptea, dar se trezeste pt a merge la baie de cel putin odata (de cand a inceput sa spuna ziua a inceput sa ceara si noaptea la baie). Dar mai face si in pampers cateodata.
DAR in noaptea de anul nou a "inaugurat" patul - aici vina este a mea, la ora 3 cand l-am adus acasa in patul lui nu i-am pus pampers
. A udat pilota in 2 locuri (nu doarme invelit se arunca peste ea si era in doua) si 2 cearceafuri, asa ca salteaua a scapat cu doar o mica pata.
Spal tot, pun la loc si la nici o saptamana ma bucur ca nu s-a trezit NICIODATA peste noapte si a dormit pana la 5.30 cand cere lapte si la 6.30 vine ca vrea la baie, dar era deja ud tot. Era prima zi cu chilotei Libero nr 7
. Iar spalat lenjerie, husa pat si pilota.
Intre timp am luat masuri: am pus paturele absorbante pe pat.
Poate pentru mamicile cu copii mai mari: problema mea este ca de vreo luna scapa pe el in timpul zilei. Si nu spune. Il gasesc patat si e clar ca e de mai mult de 5 minute. Inteleg sa spuna doar in ultimul moment, caci e copil si nu-si va opri joaca ca sa mearga la baie decat daca e urgent, dar sa scape pe el e altceva. L-am intrebat daca il doare sau il ustura si a zis ca nu. V-ati confruntat cu asa ceva?
Tamara si
Matei Alexandru (20 mai 2007)
ankaa spune:
Salutare mamici de capsunici.A adormit si cretulinul meu si am intrat sa trag cu ochiul pe aici..
Noaptea trecuta a fost urata,cu treziri si cateva tipete..Dar m-am obisnuit,ca e la fel de cateva zile.Dupa ce ca adoarme pe la 23.30-24 si ziua cu greu il conving,se mai trez si noaptea si vrea "in pat la tine,mami"
.Asa ca azi l-am culcat mai devreme,doar doar reusim sa revenim la programul normal de somn.
Legat de lasatul fara pampers,VAS-si eu am tot spalat pe jos dupa el si hainele la fel,ca mai are momente in care face si zice dupa ce a facut,apoi imi zice "mami,ma schimbi,ca am facut pipi".Dar nu pot sa nu-i pun inca,poate pana in vara scapam,ca atunci e si cald si poate sa stea pe afara fara.
CARSTEA-si al meu cere lapte seara,inainte de culcare.Chiar si acum cand era pe punctul sa adoarma mi-a cerut,dar acum i-am spus ca nu am,pentru ca a baut de dimineata.Si el papa si iaurt zilnic,deci cred ca ii ajunge.Deci ca sa renunt la pampersul de noapte ar trebui sa renunt si la laptele de seara si e mai greu deocamdata.Oricum,esti norocoasa ca piticul doarme toata noaptea
.Sper sa revina si al meu la sentimente mai bune
.Si bafta cu interventia care urmeaza
.
DOXINU-felicitari pentru micul inotator.Si eu as vrea sa-l dau la un sport,pentru ca ii place,dar cred ca la el ar fi mai potrivita gimnastica,pt ca ii place sa se rostogoleasca
.Exerseaza in fiecare seara pe pat.
ARCADIA-"cipciuli" sunt chips-uri,ca am uitat sa traduc
.A primit intr-o zi de la bunica-sa si de atunci,cand le vede,le si recunoaste.Am vazut si pozele cu ingerasii si cele cu tine "ciufulita si nearanjata",care mi-au placut foarte mult.Ti se citeste bucuria pe fata,asa ca asta tine loc de orice "machiaj".
ALYNTA27-noi evitam sa iesim la plimbare cand e vreme urata si noroaie,pentru ca am patit-o...am fost in oras si a luat toate baltile la rand,asa ca am ajuns acasa uzi pana la genunchi
.
Ibelciug-cretulin seamana cu amandoi,ca si noi am fost tot asa cand eram de varsta lui,doar ca eu am si acum parul ondulat.In vara am fost internati pt inceput de pneumonie.Au fost cele mai urate zile din viata mea,cu aerosoli,analize,plansete de cate 5 min cat tineau aerosolii
...si multe altele,dar a trecut si sper sa nu se mai repete never.La poze cu bunatati nu indraznesc sa ma uit,ca se duce pe apa sambetei cura mea,inceputa azi
.Si multumim pt descrierea metodei de a scapa de pampers noaptea.Deocamdata o voi pune in aplicare pt somnul de ziua
.
anka,
fericita de Florin Alexandru(23.06.07)
POZE
FILMULETE 4luni
madaiulia spune:
Chiquitita la Metro/Selgros am vazut cearsafuri impermeabile pentru pat de adult. Nu mai stiu sigur la care si nici nu m-am uitat cat costa. Noi dormim inca in patut, iar pentru patut am luat din Careffour.
Tamara si Andrei mai are momente cand face un pic pe el si nu spune. Dar ma noi e din cauza ca nu vreau sa renunte la joc pentru a merge la baie. Probabil la fel e si la voi.
Al_Ma cum zic si fetele trebuie treziti periodic noaptea pana se obisnuiesc sa se trezeasca singuri la pipi. Dar cu reducerea cantitatii de lichide inainte de culcare nu sunt neaparat de acord. Dar eu sunt stresata din cauza asta, Andrei a baut mereu foarte putine lichide.
Carstea eu nu as renunta la laptele de seara. Mai bine il trezesti noaptea sa mearga la baie. Dar din nou eu sunt stresata cu asta, Andrei nici consumator mare de lactate nu este.
Vas eu nu il las pe Andrei cu detergenti si chestii din astea de curatat. Oricat ar stii despre ce e vorba si ca nu trebuie mancat, nu stii cum inghite accidental si apoi e o groaza de tras. Chiar azi am avut un copil care a inghitit solutie de curatat aragazul. Si nu as vrea sa fiu vreodata in pielea parintilor respectivi.
Plec sa-l iau pe Andrei de la gradi.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
arcadia spune:
di, nu face nimic ca ai raspuns ca intarziere
intre timp mi-am cumparat un wrap de-a gata, e rigid, dar e grosut si ma intreb daca il va accepta pitica la vara. acum merge. daca va plange de cald s-ar putea sa trebuiasca sa fac si unul din material subtire. imi place mult culoarea la al tau
m-am uitat pe pozele tale, sunteti niste frumosi, zulufii lui matei sunt super, iar baietii tai arata grozav blonzi cu ochi negri, si mi-a mai placut si "bibeloul de portelan"
ce rasa e?
doxinu ce fain ca mergeti la inot, cred ca din primavara ma mobilizez si eu sa ii duc pe pitici.
vas
eu n-as avea curaj sa il las sa se joace cu detergentul ![]()
carmen, liv, pe la ce varsta scapa si de pampersul de somn, cand se formeaza reflexul de a cere si de a se tine?
chiqui si mie mi-e taaaare lene sa ma trezesc noaptea.
carstea succes la operatie, sa fie totul bine
chiar ca are piciorusul mare rares, dar banuiesc ca e si bine dezvoltat. calin are doar vreo 13 kg jumate, 94 cm si poarta 25.
tamara, si noi folosim chilotei Libero, nr. 6, sunt super, alternat cu scutecul clasic. cand zici ca se scapa inseamna ca face tot pipiul fara sa ceara sau doar un pic?
ankaa, multumesc, esti o scumpa
si cretulinul tau e un frumos
si calin se da peste cap in cap
dar el are si inclinatii de fotbalist ca tare ii place sa faca sut si gol cu mingea
ma intreb daca gimnastica clasica opreste cresterea in inaltime.. eu l-as da la balet ![]()
madaiulia, vad ca deja ai intrat in paine
bravo ca ai renuntat la fostul job si ai mers mai departe pe calea medicinei 
Mami de
Calin Gabriel (8 mai 2007) si
Ioana Carolina (24 noiembrie 2009)
mica0307 spune:
carstea bafta la operatie.
Vad ca vorbiti de pampers. Maya nu mai are din iunie anul trecut. Am renuntat la el ziua cand am fost la mare in Turcia si cand am revenit acasa si la cel de noapte. Au fost cateva accidente, foarte putine...dar asta e. Avea pus sub cearfas un scutec de la Happy (90 x 60) pentru ca nu am gasit atunci absorbant pentru pat mare. Acum nu mai are de ceva timp nimic, nici nu am mai avut accidente de mult. Se trezeste noaptea si cere la pipi, pana acum 1-2 sapt in fiecare noapte de 1 (si rar a doua oara) dar acum vad ca nu se mai trezeste in fiecare noapte. Nu am trezit-o eu niciodata, nu i-am redus cantitatea de lichide, singura diferenta este de ca 1 luna de zile am renunta la bibe si nu mai bea seara 250 ml ci doar 100-150 max 200.
Madi spune:
Multumesc pentru raspunsurile legate de vaccin.
Nici eu nu ma voi vaccina, am cerut pararea si unui medic si am decis ca nu il voi face, voi merge pe imunizare homeopata.