Canadiencele and friends slabesc!
Raspunsuri - Pagina 9
mimitete spune:
philip, pina iti raspunde nelia, iti raspund eu ca stau bine cu teoria, practica ma omoara.
Cereale fara zahar (te uiti la glucide pe cutie si trebuie sa fie cit mai putine), adica alea fara gust + lapte 1% (ca eu ala fara grasime de tot nu pot nici sa-l inghit) + 1 lingurita (optional) de gem fara zahar (e unul frantuzesc extrem de bun care e indulcit cu suc de struguri si Montignac il recomanda) ca sa-i mai dea gust.
Daca iti tine de foame e foarte bine. Ouale dimineata, si in general proteinele tin mult mai bine de foame.
Lorelai, La multi ani ! Sa fii fericita si iubita si sa slabesti atit cit vrei tu. Nu mai cumpara ciocolata, nici eu nu pot minca numai o patratica din aia...si singurul remediu este sa nu o am in casa.
Continui cu ipocrizia, maninc tort dar va citesc si imi iau avint ca de miine....
philip spune:
miha, merci mult, ma gandeam la oatmeal facut cu lapte. oare splenda o fi ok?
US
www.youtube.com/watch?v=2-KuPRYed1Q" target="_blank">Depeche Mode August 25, 2009
nelia spune:
Philip, si eu stau bine la teorie, dar am si perioade cind trec examenul practic.
Eu iau cereale integrale, in pungi mari, daca se poate si organice, ar fi si mai bine. Evit griul si porumbul, prefer ovazul, orzul, orezul, secara si ce mai au pe acolo, unele sint fara nici un pic de zahar, altele au doar foarte putin. Nu mai tin minte ce spune Montignac, parca le lasa sau lasa piinea neagra, dar e musai sa fie cu lapte sau iaurt degresat. Numai ca am zis ca l-am combinat pe Montignac si chiar si cu combinatia am mai calcat un pic le alaturi... Dar alaptam la greu de fiecare data si am oricum probleme cu oasele, cu calciu, nu am vrut sa scot laptele si iaurtul gras... Si apoi, nici nu-mi place laptele degresat, nici macar in cafea.
Da, uitasem de gemul despre care spune Mimitete, eu le iau si copiilor, dar vezi sa nu iei alimente fara zahar, dar indulcite cu indulcitori, ca sari din lac in put... Pe mine m-a ajutat si faptul ca, in general, nu sint iubitoare de dulce, mie imi place acrul si amarul, asa ca am putut sa renunt la dulciuri cu usurinta. La fainoase insa mi-a venit greu la inceput, sint mincatoare de mamaliguta, de piine, chiar daca o prefer mai integrala sau chiar neagra sau mai faceam din sarasin (griu salbatic sau hrisca?? - nu stiu cum sa-i zic in romaneste)...
Nu mai stiu cine spunea pe aici ca nu poate fara piine... doua luni mi-a luat sa ma obisnuiesc si apoi nu am mai putut minca... nici acum nu mai pot minca piine cu orice ca inainte. Supele si ciorbele, salatele, friptura si multe alte mincaruri nu le mai pot inghiti cu piine dupa acele 6 luni in care nu am pus gura pe piine.
Ipocrizia e mare si la mine pentru ca vorbesc de slabit, dar tocmai ce venim de la restaurant. Am fost la sanie si apoi la cursurile de inot, plus piscina la liber, eram lesinati de foame... E drept ca am intrat in unul asiatic, tailandez si am mincat ceva usor...
M-a fascinat supa lor, metoda prin care o gatesc (mult spus gatit).. Poate voi stiti, dar eu acum am aflat: au legume gata taiate, paste de orez, pun totul intr-un castron, cu ceapa uscata si alte citeva condimente si pe deasupra toarna zeama fierbinte tare... A lor era specifica, dar ma gindesc ca la noi merge si doar zeama de carne, cu ceva condimente. Astfel, legumele ramin practic crude, se moaie doar un pic de la zeama aceea fierbinte, se face rapid si e super-gustoasa.
Am multe retete salvate pe undeva din perioadele in care am slabit, dar numai sa ma mobilizez si sa ma axez pe slabit... v-am spus, eu nu sint contabil, din pacate, si nu sint in stare sa tin tabel cu ceea ce maninc si cu caloriile, desi stiu ca metoda e buna.
conchita spune:
wow, numai lume buna aici! vreau si io, ca-s fan canadience, ma primiti? am slabit 20 de kile in juma de an, mai am vreo 10-15, 5 adaugate in cinstea sarbatorilor de iarna.
eu tin dieta MUFA, am facut sport la greu (inot zilnic, tae bo, pilates, belly dance, etc), pauza ultimele luni din cauza de picior schiop, m-am reapucat in curand cu yoga, care yoga rocks - low impact si ajungi lean cum vrea si Olga, asa vreau si eu. nu-mi plac muschii evidenti, ci figura feminina si aerodinamica asa.
deadline la mine e pana la Paste. mai ramane sa aflu cand e Pastele anul asta. :-))
ruxij, ce inaltime ai tu de zici ca 155 lbs ti-ar fi ideal? am fost eu inainte de sarbatori si nu-mi placea de mine. acum am ajuns la 162 lbs dupa inactivitate de cateva luni. la mine e marimea 10-12 asta...am 165 cm aka 5'5''.
columbiana spune:
wow, conchita uelcam!!! ( sa stii ca nu te urmaresc, parol :))
acum ma intimidezi, pe topicul vostru acolo la femina intim e vorba de abdomen extra-plat deja, eu mai am mult pina departe
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
mimitete spune:
conchita, welcome to the club. Cum ai slabit mai 20kg in 6 luni!! Si mai ales cum ai slabit cu yoga?
Cum de aveti timp de atita sport, sincer va invidiez. Daca faci tu sport si pt mine se pune?
nelia, eu imi chinui familia de 10 zile cu retete asiatice, in special supe ca mi se par tare bune si "curate", nu stiu cum sa le spun, legumele sint oparite de fapt ca nu au timp sa se fiarba dar nu sint tari, sint f. bune. Azi le-am facut supa thai (tonkinoise). Fii-miu mi-a spus ca "ca e foarte buna dar sa nu mai faci" si m-a intrebat cind ii fac supa cu galusti.
philip, oatmeal cu lapte e bun dar cum poti sa-l maninci fara nici un fel de zahar ca e ca un terci. Oatmeal din ala de copii, nu e bun ca e plin de calorii si la zahar din greu.
nelia spune:
Conchita, bine ai venit!
Mimitete, da, pai opareala asta m-a mirat si pe mine. La mine au mincat toti astazi, mai ales Tudora! Cred ca, in sfirsit, am nimerit ceva pe gustul ei. Da' eu voiam sa te intreb de unde iei retete si restul de igrediente? In afara de legume, sau chiar si acestea, ca erau in castronul ala vreo doua pe care nu le stiu. Si ce pui in zeama aia? Ca Octav vrea sa se apuce de supe asiatice, deci la noi abia incepe chinul! Si mi-a dat sarcina sa aflu de pe desprecopii-ul meu cum se fac! Le pun si galuste in loc de noodles, numai sa vad eu ca-mi maninca legumele asa, aproape proaspete.
Lorelai spune:
eu nu pot sa maninc oatmeal, am incercat dar ma inec cu el. singurele cereale care le pot minca sint cornflakes, imi plac pt ca nu sint dulci. si pe astea le maninc seara, daca am avut cina foarte devreme mai maninc un bol de cereale pe la 8, inainte sa duc copiii la baie.
intrebare, cum e cu laptele de soia? am cerut la coffeehouse soy latte si sigur au pus un lapte de soia cu vanilie ceva pt ca am simtit ca era indulcit. ei se jura ca e virgin dar a fost prea bun sa nu fi avut zahar. a descoperit cineva un brand gustos fara zahar?
conchita, Pastele pica prost anul asta, in prima duminica din aprilie, mai devreme nu cred ca se poate. asadar, ai 3 luni, fix.
eu propun sa salvam pe prima pagina "tips" incercate si documentate. parca scria cineva sa nu amestecam proteina cu carbs ...voila, am uitat deja.
maru spune:
conchita, welcome!
nelia, eu sunt maaaaaare fan thai cusine, mai ales de cand am descoperit un thai express la un pas de cladirea noastra. Pad sew, chicken, in special, as manca continuu! Dar supa lor nu imi place, a celor de la thai express, normal ea se face cu broth de peste, ori astia nu situ cu ce o fac, ca mie nu imi place!
Acu mancam mult mexican, bombe calorice si mirositoare. Copilul trece printr-o faza spicy si eu ce sa fac?!
pitilache spune:
Hai ca mi-am facut si eu curaj sa vin la voi.
Pana sa am copiii, eu am oscilat cam intre 58-62kg la 1.65m. Numai ca acum am intrecut masura prea mult, cu mult prea mult (mi-este si rusine sa va spun ). Asa ca va rog sa ma primiti si pe mine in clubul vostru.
Targetul este cel de mai sus si imi dau un an de zile sa ajung acolo pentru ca am mult de lucru si vreau sa fie pe termen lung. Eu am resuit sa mai slabesc la un moment dat cu regimul Atkins (cam 18kg). Numai ca o data renuntat la el kg s-au adunat la loc si inca si in plus.
Eu vreau sa ma apuc de sport mai serios pe langa dieta. Am inceput sa merg cu Diana la inot o data pe saptamana dar nu este deloc de ajuns. Mi-am luat niste CD-uri cu exercitii si sper sa ma tin de ele in fiecare dimineata cate o jumatate de ora. Am avut-o in vizita de sarbatori pe o fina de-a mea care este mai sportiva, alearga si la maraton, etc. si imi spunea ca ea se scoala mai devreme in fiecare dimineata sa faca exercitii si apoi alearga 15 minute.
Mi-am propus sa incep si eu de maine, mai putin cu alergatul deocamadata. Iar cu dieta o sa va urmaresc si pe voi. Pentru inceput vreau sa nu mai mananc dupa 6 seara si masa de seara sa fie mai usoara.
Poate dintre cele care sunt mai avansate la dieta, ne pun niste modele de meniuri pe care si le-au facut.
Cam atat pentru inceput. Va felicit pentru initierea subiectului si sper sa ne incurajam una pe alta, sa ajungem la ce ne-am propus fiecare dintre noi.
O saptamana excelenta va doresc!