M-am saturat de niste parinti fara bani!

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Noe, nu poti vorbi cu teacher ?
La noi la grupa este regula sa nu aduci zorzoane sau jucarii ... dar evident exista in fiecare zi exceptii.
De acasa avem regula: duci la gradi, lasi acolo sa se joace toti. Asa ca se`nerfa fi`mea si-si impacheta o sacosa cu jucarii pe care evident nu le mai vroia si le-a carat la gradi sa se joace toti si sa se laude si ea ...

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Noe, nu poti vorbi cu teacher ?
La noi la grupa este regula sa nu aduci zorzoane sau jucarii ... dar evident exista in fiecare zi exceptii.
De acasa avem regula: duci la gradi, lasi acolo sa se joace toti. Asa ca se`nerfa fi`mea si-si impacheta o sacosa cu jucarii pe care evident nu le mai vroia si le-a carat la gradi sa se joace toti si sa se laude si ea ...

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

si la ei e regula asta, nu au voie cu jucarii de acasa in sala de clasa, actiunea insa se petrece in locul in care se schimba cu hainele de interior....
insa fetita respectiva este oricum un pic mai privilegiata, din cauza arborelui genealogic

problema mea de fapt este ce as putea sa ii spun Biei, eu aproape de fiecare data incerc sa ignor privirea dezaprobatoare a bonei si ii spun Biei aceeasi "poezie" si uneori functioneaza, insa alteori o vad ca se intristeaza, ca o deranjeaza expunerea asta pe care si eu o percep ca agresiva..

pana la urma, cred ca asta e problema generala: cum procedezi cu un copil de 3-4 ani in momentul in care cei din jur, din afara familiei/prietenilor, il bombardeaza cu chestii de genul asta....cum il ajuti sa creasca frumos, fara sa faca fixatii pe obiecte si pe chestii materiale...

Your heart is my pińata..

edit:OMG, scuzati incoerenta, dar sunt in mijlocul unei intruniri de familie cu bunici matusi unchi verisori etc:-))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Noe, exact asta am patit si eu cu Sofia, era fimea stupefiata ca toti copiii se laudau cu tot felu de chestii, o irita la culme.

Uite ca am reusit sa ii pastrez inocenta, am tot discutat cu ea....ca alte cale nu exista.

Conchita, exact asta cred si eu!
Sigur ca am experienta de viata mai multa si prin asta imi pot proteja copilul, dar in multe privinte copilul imi este superior, asa ca e aiurea sa-l pedepsesc.

Nu neg ca am mai pedepsit-o pe Sofia, dar a fost cand nu mai puteam eu de nervi, si e n-a invatat nimic din asta. Dar am trimis-o la ea in camera, sau inchis TV, luat jucarie cand nu mai puteam io. Si am obtinut numa resentimente, atat.
Numai din explicatii di discutii la calm a inteles vreodata ceva.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Noe
dar...dar...cum ii explic eu Biei ca nu e ok asa?..

cred ca fetita cealalta vrea sa se imprieteneasca cu Bia si nu stie cum altfel decat defiland cu jucarii noi mereu. sau i se spune acasa ca jucariile astea sunt minunea lumii, foarte importante, si ca alti copii nu le au, deci sa se considere norocoasa. Bia vrea sa fie prietena cu ea?

dupa capul meu, eu as trimite-o pe fie-mea cu o jucarie cadou pentru fetita aceea, ca tot fusera sarbatorile. doi iepuri dintr-odata: fetita ar intelege ca nu e atat de nemaipomenit sa faci in sac altora ca ai jucarii multe; pretul jucariilor ar fi renegociat de Bia in felul asta, ca ea ar fi darnica dintre cele doua. jucariile out of the way, ar putea sa gaseasca noi baze pentru prietenia dintre ele, daca e cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

NOE si daca n-ar fi faza cu adusul jucariilor ar fi altceva de genul asta! Pai eu m-am trezit ca vine Diana acasa si imi cere sa ii cumpar chiloti cu Alba ca zapada ca asa au toate fetitele de la gradinita Dupa ce am descusut-o am aflat ca s-a luat una de ea ca ea n-are asa ceva ... Diana mea nu e pasionata de haine/jucarii sau alte tampenii cu personaje,sau nu imi cere ce vede prin reclame.Deci ce sa fac,am umblat prin buticuri si i-am cuparat chiloti cu chinezesti cu Alba (ba chiar si cu Ariel ) sa fie si ea "la moda" Mie de-aia mi-e ciuda ca a vrut sa ii cumpar ceva numai fiindca au altii asa ceva! Daca ar fi ea pasionata de personajul cu pricina sau de oricare altul - era ok,dar asa ma enerveaza la maxim! Dupa aia am stat si am cugetat ... asa ii place si ei si cred ca tuturor copiilor de varsta ei sa se laude in discutiile lor,cu ce au.Ea se lauda pana si cu fratiorul ei sau cu ce prietene are! Chiar cand am fost la vaccin cu Tudor era o fetita fix de varsta ei cu surioara la vaccin si au inceput mandrele sa se laude care mai de care,spre deliciul asistentei

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

Noe, exact asta am patit si eu cu Sofia, era fimea stupefiata ca toti copiii se laudau cu tot felu de chestii, o irita la culme.

Uite ca am reusit sa ii pastrez inocenta, am tot discutat cu ea....ca alte cale nu exista.

Conchita, exact asta cred si eu!
Sigur ca am experienta de viata mai multa si prin asta imi pot proteja copilul, dar in multe privinte copilul imi este superior, asa ca e aiurea sa-l pedepsesc.

Nu neg ca am mai pedepsit-o pe Sofia, dar a fost cand nu mai puteam eu de nervi, si e n-a invatat nimic din asta. Dar am trimis-o la ea in camera, sau inchis TV, luat jucarie cand nu mai puteam io. Si am obtinut numa resentimente, atat.
Numai din explicatii di discutii la calm a inteles vreodata ceva.

Cum mi-am alaptat copiii

exact asa o simt si eu pe Bia, iritata si nedumerita....si da, probabil ai dreptate, singura cale e sa continui sa vorbesc cu ea si sa ii spun parerea mea despre situatie, ca pana la urma ea singura va alege cum se raporteaza la situatiile de genul asta
noi in familie nu am pus niciodata accent pe "a avea", am preferat sa investim in calatorii, in experiente si nu in lemne (mobila:-)) ) sau alte lucruri care ocupa spatiul...si din cauza asta ma simt eu frustrata cand o vad in situatii care contrazic ce am incercat noi sa construim...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Monica70, faza cu chiloteii e dementiala. dar nu te enerva, ca e de bine, de fapt!! copiii nu se identifica parintilor pana hat, cand devin si ei parinti! ei se privesc in oglinda celor de varsta lor si vor sa le semene. nu vor sa fie diferiti, sa stii, chiar nu vor. noi vrem ca ei sa fie diferiti, dar asta lor le provoaca suferinta si anxietate. nu te uiti si la adolescenti, toti imbracati la fel, tunsi la fel...este sentimentul de apartenenta la un grup. copiii vor sa fie ca alti copii, nu ca parintii lor, nu vor sa creasca.

btw de asta, sonia mai acum cateva zile ma intreaba cum de-am ajuns eu asa mare si de ce copacul ala e mic si cat ii ia sa creasca cat casa noastra, etc. dupa povesti si explicatii, imi declara raspicat ca ea vrea sa stea "little". asta e esenta copilariei, de fapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Noe, io spun ca are si Conchita un pic dreptate, puteti incerca:)

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Conchita,
la inceput fetita ma enerva pur si simplu pentru ca imi supara Bia:-) dar mi-am dat seama ca , intr-adevar, asta e modul prin care stie/a fost invatata sa relationeze...Nu vreau sa imi dau cu presupusul in legatura cu modul in care [] relationeaza parintii ei cu ea, dar probabil ca asta este una din "metodele" lor. La ideea cu imprietenitul nu m-am gandit pana acum, Bia nu imi vorbeste de ea ca de o prietena, ci de alte 2 fetite care par mult mai relaxate din punctul asta de vedere...
Nu e rea ideea cu un cadou, mai ales ca Biei chiar ii place sa ofere din jucariile sau lucrurile ei...Sa vedem ce spune de abordarea asta cand incepe iar scoala....

Monica,
:-))chiloti cu Alba Ca ZApada, deci?:-))
asa pana la o limita ( a mea) inteleg si eu fixatiile astea cu personaje (Bia e in perioada BATMAN + Tinkerbell...) si la fel cum imi luam eu tricouri cu Guns'N'Roses sau cu Flower Power la 19-20 de ani, probabil ca aceeasi chestie e si pentru ele... (Bia tocmai l-a imbracat pe taica-meu in Batman , sa fie 2 Batmeni in casa...:-)) )
Insa trecand de pasiunea pt un anumit personaj +obiecte cu personajul respectiv, ma enerveaza laudatul asta cu orice obiect, cu orice lucru nou de parca ar fi cine stie ce...
Pupici Dianei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Conchita am mai zis eu odata ca Diana mea si Sonia ta se cam aseamana ! A mea se smiorcaia uneori cand observa ii raman hainele sau incaltarile mici ca de ce a crescut,ca ea nu vrea !
Si da cred ca ai dreptate,m-am gandit si eu dupa aia ca trebuie sa ii iau si ei tampenii "la moda" ... de fapt a avut maica-mea grija de curand, ca i-a luat o oribilitate de papusa Hanna Montana - n-as fi dat un leu pe asa ceva ! Doar daca mi-ar fi cerut-o ea insistent,dar nici macar n-a cerut ...

MONI cu www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIANA (01.01.2006) si www.dropshots.com/TUDOR1" target="_blank"> TUDOR (14.08.2009)

www.mihaieminescu.ro/opera/poezia/glossa.htm" target="_blank">

Mergi la inceput