M-am saturat de niste parinti fara bani!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si daca ai avea suficienti bani nu iti recomand sa ii iei tot ce vrea.
Eu il invat de pe acum pe Rayan ca in viata nu obtinem tot ce vrem, ca sunt prioritati, ca trebuie sa si merite, etc.

Incerc insa pe cat pot sa il stimulez, si sa ma tin de cuvant.
Ah, ce vroiam sa spun: ii amintesc mereu ca sunt copii care s-ar bucura pentru o bucatata de paine uscata, copii care nu au nimic, nu au jucarii, nu au parte de nici o vorba buna, daramite de haine, conditii optime de trai, si vad ca functioneaza. Intelege si nu mai insista.
Si chiar daca s-ar supara, ceea ce nu a fost cazul pana acum cand am spus " Nu se poate", tot n-as ceda.

La intrebarea ta voi raspunde simplu: discuti cu ea ca si cu un adult, si ii explici ce ti-a spus e inacceptabil.
Nu intelege din prime, nici o problema, repeti pana pricepe.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

Evident ca oricat de multi bani as avea nu i-as lua tot ce vede.E cea mai mare greseala. N-ar mai aprecia nimic din ce are.
I-am spus ca e foarte urat ce-a zis si i-am mai explicat o data ce inseamna cu adevarat sa n-ai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

noa, si noi am patit la fel. cu fetita de 6 ani. sunt atat de multe tentatii si pentru ei incat isi doresc tot ce vad. este complicat sa-i faci sa inteleaga, sa accepte, chiar daca li se explica ca alti copii au mult mai putin, ca nu au ce manca/jucarii, etc, cred ca le este greu sa constientizeze asta. sper totusi ca odata cu trecerea timpului si cu maturizarea venita odata cu varsta, sa priceapa si sa accepte situatia ca nu poti avea chiar tot ce-ti doresti in orice moment.

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

In primul rand, La multi ani 2010 !!!!

Si gemenii nostri au mai mult decat le trebuie si nu se mai opreau din cerut.
Nu le-am dat prea des argumentul: nu avem bani ca sa nu creasca asa, cu ideea asta. Stiu ca nici parintii mei nu au avut bani pentru mofturile noastre insa cand aveau ne dadeau si astfel nu crescut cu ideea: nu avem bani

Am stabilit o singura zi pe luna in care le cumparam o jucarie, e vorba de data de 15. Si asta cu conditia sa nu mai auzim nici macar o data pana in ziua respectiva "vreau aia". orice discutie despre subiect in alt moment le mai adauga o zi in plus. Primele 2 luni au fost mai grele insa acum suntem ok.
In plus, in "ziua de jucarii" fie mergem in targ unde se vand inclusiv jucarii, au buget fiecare si isi pot lua ce vor. In general isi iau de la cele second pentru ca isi pot lua mai multe.
Sau, daca nu mergem pana acolo, intram fie in magazinele de 1$ fie mergem in alt magazin unde au si jucarii insa tot cu buget prestabilit.

Primesc banuti pentru stransul in camera si pentru rezultatele la scoala (asta la sf de sapt daca au avut doar "buline verzi").
Insa de banii din pusculita lor nu ne atingem, adica nu ii mai intereseaza sa ii cheltuie si acum au in plan sa isi cumpere nu stiu ce Lego mare.

Si parerea mea este ca i-ar prinde bine o surioara/fratior insa voi stiti mai bine.

Ioana,
Philip 6ani, Yann 6ani, Sabina 22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Noa, sacrificiul parintilor nu e niciodata apreciat de copii, doar cand vor deveni parinti la randul lor vor intelege ceva din asta. eu imi amintesc cu mare frustrare ca mama imi lua mie suc, dar nu si ei, ca nu avea bani. si ca-si carpea hainele vechi si mie imi lua noi. mi se sburleste parul numai cand imi amintesc si nicidecum din recunostinta, ci cu revolta pentru nedreptatea pe care si-a facut-o singura si cu exemplul prost pe care mi l-a oferit - eu merit, ea nu merita.

urmarea? ma comport la fel cu sonia, copila mea de 3 ani. si nu reusesc sa ma dezvat, ca modelul e adanc inradacinat. sunt constienta ca nu e bine deloc. asa ca avem casa plina de jucarii, desi, gravida fiind, mi-am jurat in barba ca va creste mai spartan asa. urmarea la asta - sonia nu-mi cere niciodata sa-i cumpar nimic. mergem la magazin si incearca tot felul de jucarii si nu face crize niciodata ca le vrea la ea acasa. macar la faza asta am procedat intelept - de la inceput i-am tot repetat ca astea de la magazin nu-s ale noastre, punct. le putem incerca, dar nu le putem lua acasa.

nush ce va fi mai tarziu, ca voi ma speriati. trebuie sa lucram intai cu noi, ca parinti, sa oferim exemplul ca ne respectam si ne pretuim si ca si noi meritam una-alta.

e incurcata treaba, n-am solutii, ci doar dileme...

legat de treburile casnice, rezonez cu Sabina - nu o voi plati niciodata sa le faca. e si treaba ei sa curete dupa ce murdareste. dar la capitolul asta nu avem probleme, ii place curatenia, o mentine si ma si "ajuta" cand fac curat, sa gatesc, la rufe, in gradina, la cumparaturi, etc. si nu am impiedicat-o niciodata de la "ajutat", ca nu vreau sa creasca asa ca mine, ca la 18 ani abia stiam sa fac un ceai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

citeste-i fetita cu chibrituri.

i-am citit eu lu copila mea si a lovit-o o tristete, m-a luat la intrebari dupa aia de ce nu mergem sa aducem fetita la noi acasa sa se joace cu jucariile ei si sa-i faca sonia de mancare, sa o incalzeasca cu paturica ei... asa ca nush daca a fost o alegere inspirata sa i-o citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

pai Sonia e prea micuta...la 6 ani e altceva, face distictia intre imaginar si real.
nici eu nu i-am citit Sofiei la 3 ani.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Apropo de bani... noi am hotarat ca toti banii marunti (1, 2, 5, 10 eurocenti) care se strang intr-o perioada de timp (4 luni,de data asta) sa ii ia Stefan si sa ii foloseasca asa cum isi doreste. Am facut asta pana acum o singura data. Si-a cumparat jucarii, au fost 20 de euro in total (am mai pus noi 5, fiindca nu se stransesera asa multi, banii i-am dat de ziua lui de nume). Cu ocazia asta vede si el cum se strang banutii, invata sa-i pretuiasca, sa se incadreze in ei cu ceea ce vrea sa isi cumpere... invata sa aiba rabdare... Poate v-am dat o idee buna. Poate nu... (si noi am avut deseori discutii despre ce isi doreste, despre ce putem sau este cazul sa-i oferim... Stefan a inteles, nu a facut caz cand nu am putut sau nu a fost cazul sa ii cumparam ce a vrut... il amanam uneori pana la un eveniment important - ziua lui, poate cand vine Mosul... el ne spune chiar ca mai bine ii cere Mosului, sa nu mai cheltuim noi atatia bani ,alteori ne spune ca s-a razgandit sinu mai vrea una sau alta, ca sa nu mai cheltuim bani).

Poate daca ati discuta cu ea, ar incepe sa inteleaga ca nu tot ce vedem si vrem putem avea. Eforturi facem cu totii, facem alegeri, lasati-o si pe ea sa aleaga intre x sau y, fiindca este logic, nu putem avea totul!

Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Giulia mereu doreste porcarioare de la abc care costa 20 de lei si contin 3 bomboane intepenite si cu un gust oribil dar sunt ambalate in vreun plastic - personaj de desene Acea porcarie nu merita cei 20 de lei si mai negociem, ii promit ca atunci cand iau bonurile cumparam o porcarie mai micuta si cu un pret de bun simt Isi mai aminteste si ma intreaba daca am bonuri, daca nu am atunci spune senina sa-i reamintesc si eu cand am si pare multumita. Mereu ma tin de cuvant si cand luam bonuri, ne spargem in figuri Ea inca nu face diferenta intre ce are ea si ce au restul, cred ca deocamdata e multumita. Nu stiu cat o va tine aceasta multumire.
Acum inainte de Craciun cand se pregatea sa "scrie" pentru MosCraciun a vrut tot, dar tot ce a vazut la tv / magazine si-i reaminteam ca si noi avem o groaza de jucarii care zac in cutii simi dadea dreptate.
Are si o pusculita unde strange banuti de 10 bani La golirea ei si-a cumparat o punga de bombonele si a fost atat de incantata pe moment insa a decis ca prefera sa tina banutii pt cand ne jucam cu casele de marcat ...
Ieri la magazinul de jos - am mers doar sa luam paine proaspata - a apucat-o nebuneala ca vrea o acadea, chiar daca era ful de dulcegarii. I-am spus categoric nu si ca daca are ceva impotriva ziua urmatoare sa nu pape eclere ci sa venim sa luam o bombonica mica A stat ea asa cu mainile in san si botu` pus apoi a spus ca mai bine eclerele mele

Cand mergem la plimbari mereu prind de ocazie si-i explic despre ce oameni vedem, cum suntem noi diferiti si avem fiecare un drum al nostru, cum incercam fiecare sa ne fie bine noua si celor dragi.
Mai am o belea, cand vin "unii" si cersesc imi sare mustarul si mereu comentez ca eu muncesc pt bani, nu-mi pica din cer si atunci Giulia mereu adauga - din cate a inteles ea - ca ajutam mai bine copilasii, nu aruncam bani pe strada puturosilor

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
BOGDAN

si
DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noa spune:

La multi ani si un 2010 cu multa,multa sanatate pentru ca daca o avem,reusim sa facem si restul!
A strans la sorcova vreo 70 de RON si a fost foarte incantata cand i-am spus ca sunt ai ei si-i va putera cheltui asa cum isi doreste.Sa vedem cum o sa se descurce!

Mergi la inceput