M-am saturat de niste parinti fara bani!

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katalyna spune:

pepene sa stii ca si mie imi este teama de asta. nu sunt de acord sa stau acasa pana la adanci batraneti sa cresc copii si cam atat. cunosc cel putin 2 persoane care au facut asta si au ajuns sa le para rau, nu le-a parasit barbatii, dar si-au dat seama cat de bine este sa faci ceva si pentru sufletul tau, sa iesi din casa, sa mai discuti sid espre altceva decat despre ce mancare facem azi, ce scutece mai schimbam. la noi de expl ar fi problema 1 an adica intre varsta de 2 si 3 ani a copilului ca dupaia unu la gradi si unu la scoala la semi internat. iubesc ziua de salariu cand primesc bani munciti de mine

a inceput votarea, daca va place scrisoarea lui David adresata Mosului aici o puteti vedea si vota

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Scrisori pt Mos Craciun&page=1" target="_blank">k1.jpg

multumim si pupacim de zapacim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Lara -- vad ca ti-a raspuns MIhutza mai finut, sper ca ai priceput ca e cam nasol (ca sa te citez) ca fiica ta nu are parte de tot ce merita un copil in relatiile cu parintii. Ai nostri, slava Domnului, au un tata minunat cu care au relatie minunata, dar foarte diferita de cea cu mine. Daca te intereseaza si vrei sa incerci sa i-o oferi si copilului tau, te ajut cu placere.

Cat despre tatii singuri si alte minuni -- este o chestie clar stiuta ca un copil care creste intr-o familie monoparentala este deprivat de multe, oricat de dedicat si minunat ar fi parintele respectiv.

Imi pare rau ca te-am atins in pucntul sensibil, dar poate nu mai sari asa ca arsa, ca nu e vina mea ca ai facut tu o alegere sau alta... TU esti cea care trebuie sa se impace cu alegera facuta.

Pepene -- din fericire, in tari ca America, daca s-ar intampla asa ceva, Doamne fereste, de obicei mama nu are nimic de care sa se ingrijorze cel putin din punct de vedere financiar. Nu stiu ce altceva sa zic -- ma gandesc ca totusi chiar daca s-ar intampla in Romania, daca ai studii si poate si ceva experienta dinainte de copil, ai reusi sa iti gasesti ceva de munca. Nu stiu ce sa zic...

34+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Katalyna -- dar de ce consideri tu (si alte mame) ca stand acasa (adica neavand un job) nu faci nimic pentru sufletul tau?? Eu una ma simt asa de bine acasa, n-am nici o dorinta sa ma mai intorc la serviciu, in afara de faptul ca uneori ma apuca asa nostalgia atmosferei de birou, a deadline-urilor, a importantei pe care o simteam cand intram pe usa la birou. Dar imi trece repede, cand imi amintesc tot stresul, toata frustrarea cand se apropia deadline-ul si trebuia sa intru tare in toata lumea sa muncesca pe branci, oboseala cand erau copiii bolnavi si stateam treaza noaptea iar a doua zi ma duceam la serviciu... ca sa nu mai vorbesc de cate momente importante am pierdut din viata copiilor, cate dragalasenii pe care ei le faceau cat eram eu la serviciu.

Si revenind la "sufletul meu" ma simt foarte multumita -- duc copiii la scoala cam 3 zile pe saptamana, in celelalte stam acasa si mergem la muzee, merg la restaurant cu fetele si copiii lor (sunt multe restaurante care au loc de joaca pentru copii iar ei se joaca in timp ce noi stam de vorba), acasa ne jucam impreuna si se joaca si singuri iar eu stau de vorba pe forum sau pe messenger cu prieteni din toata lumea.

In zilele cat sunt la scoala, plecam de acasa la 8-8:30, ii las la scoala, apoi ma relaxez -- fie o cafea cu o prietena, fie ma duc la coaofr/masaj/manicura/pedicura (aici aceste servicii sunt foarte ieftine), unele prietene se duc la piata de materiale si isi comanda haine (pt mine asta nu e o placee, o fac de nevoie numai cand e musai, dar cred ca pt multe este o activitate foarte relaxanta).

Multe dintre mamele care stau acasa (ma refer la straine, ca nu prea interactionam cu CHinezoaicele, care au o alta filozofie deespre cresterea copiilor si viata in general) se implica in tot felul de activitati caritabile -- voluntariat la orfelinate, la spitale unde sunt dusi copii orfani care au nevoie de operatii, strangeri de fonduri pentru diverse proiecte, oranizari de baluri sau alte evenimente ce caritate, strangeri de donatii (haine, jucarii) si vinderea lor pt a dona bani sau donarea lor directa catre cei in nevoie, etc. Aceste activitati sunt voluntare, in limita timpului si cu program flexibil -- le faci cand ai timp si posibilitate, iti ofera multa satisfactie si totusi nu sunt un job full time care sa te tina departe de copii.

In afara de asta, sunt multe joburi part time sau temporare (depinde in ce domeniu lucrezi -- nu stiu daca asta e o alternativa in Romania insa). Eu una mai ajut elevi inainte de examene (aici majoritatea merg la scoli internationale cu predare in Engleza, ei insa fiind de prin toata lumea, multi au nevoie de ajutor la Engleza inainte de examene), am predat cateva luni in locul unei invatatoare la scoala unde merg copiii mei (ea a fost in concediu de maternitate), mi-am trimis cv-ul la toate scolile intenationale si cand au nevoie de suoplinitori ma suna si daca sunt libera ma duc. Deci, fac si ceva dpdv profesional, ajut si financiar (nu semnificativ, recunosc) si totusi nu sunt la dispozitia angajatorului si pot decide cand sa stau cu copiii si cand sa accept un job.

In fine, voiam doar sa incerc sa ofer o perspectiva a cuiva care nu munceste, insa nu considera asta un sacrificiu, ci mai degraba o binecuvantare.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Lara -- vad ca ti-a raspuns MIhutza mai finut, sper ca ai priceput ca e cam nasol (ca sa te citez) ca fiica ta nu are parte de tot ce merita un copil in relatiile cu parintii. Ai nostri, slava Domnului, au un tata minunat cu care au relatie minunata, dar foarte diferita de cea cu mine. Daca te intereseaza si vrei sa incerci sa i-o oferi si copilului tau, te ajut cu placere.

Cat despre tatii singuri si alte minuni -- este o chestie clar stiuta ca un copil care creste intr-o familie monoparentala este deprivat de multe, oricat de dedicat si minunat ar fi parintele respectiv.

Imi pare rau ca te-am atins in pucntul sensibil, dar poate nu mai sari asa ca arsa, ca nu e vina mea ca ai facut tu o alegere sau alta... TU esti cea care trebuie sa se impace cu alegera facuta.

Pepene -- din fericire, in tari ca America, daca s-ar intampla asa ceva, Doamne fereste, de obicei mama nu are nimic de care sa se ingrijorze cel putin din punct de vedere financiar. Nu stiu ce altceva sa zic -- ma gandesc ca totusi chiar daca s-ar intampla in Romania, daca ai studii si poate si ceva experienta dinainte de copil, ai reusi sa iti gasesti ceva de munca. Nu stiu ce sa zic...

POZE

Mai Freedelia, Mihuta nu mi-a raspuns mie neaparat.
Si-a exprimat punctul de vedere.Asa e in familia ei.Asta functioneaza pt ea(sau asa se intampla lucrurile).Si ii respect punctul de vedere.Asa cum l-am respecat si pe al tau pana sa ai nesimtirea sa imi spui ca iti e mila de copilul meu.

Insa tu esti cea pe care a fost atinsa in punctul sensibil deoarece eu am scris cu majuscule ASTA E SITUATIA IN FAMILIA MEA.
De unde pana unde te intereseaza mai fato pe tine de familia mea de imi deplangi copiii??????De unde pana und stii mai tu Freedelia de ce au parte/ vor avea parte copiii nostri???Stai cu mine in casa cumva???Sau daca iti spun ca fiica mea are o relatie la fel de speciala cu tatal ei in mintea ta asta = proasta?Fiindca proasta e relatia ta (de la tine stiu asta)
Pana una alta tu esti cea cu probleme in realtia cu copiii.TU AI SPUS ASTA.Deci sorry dar sfaturi de la tine despre cum sa fie in familia mea si cu copiii mei nu iau.
Clar esti frustrata ca nu ai cariera.Si alte femei stau acasa.Dar se vede din raspunsuri ca ele sunt ok cu asta.Ca a fost alegerea ideala.
Dupa felul in care faci misto de femeile care lucreaza citez: 'teatru', 'parca nu poti fi utila si altcumva societatii decat la birou' , 'iti urez sa fi utila societatii azi' e clar ca esti frustrata rau.Se vede si dupa cum i-ai raspuns Katalynei.
Si actiuni caritabile fac si eu.Am timp si de serviciu si de actiuni caritabile si de cina cu nevasta primului ministru daca e nevoie.Si imi ramane mult timp pt copil.Timp de calitate nu frecat menta prin restaurante.

Alte mame doar si-au exprimat punctul de vedere nu le-au plans de mila copiilor mei .Ca nu sunt frustrate.Si e normal sa ma aprind daca ai nesimtirea sa te legi de copiii mei.
Tu clar nu ai maturitatea/inteligenta sa accepti ca cineva poate avea un punct de vedere diferit de al tau si ca asta nu inseamna ca al tau e mai bun sau mai prost.Se vede clar asta si din ce ai spus despre mamele chinezoaice.
Si apopos parintii singuri, nu sunt 'MINUNI'.Sunt si ei oameni, da Freedelia , la fel de importanti ca si tine.Groaznic nu?
Si mamele adoptive si alea chinezoaice de care nu te aporpii ca au conceptii diferite.....

Si cel mai tare cred ca te roade ca nu se implica tatal copiilor.
Altfel te-ai multumi sa spui : in familie la mine eu am o relatie mai speciala cu copiii.Punct.Si nu cred ca te-ar contrazice nimeni.Asa cum o faci tu cu mine.Dar tu ai generalizat si tot sugerezi ca vai de copiii aia care au o relatie speciala cu tatal!!!!
Si le deplangi pe cele care sustin ca sotii se implica la fel de mult.Si ca, copii au o relatie la fel de speciala.
Aici se vede frustrarea si limitarea ta.
Atata timp cat un om iti spune ca e ok cum functineaza la tine si la toata lumea pana la urma si tu ii bagi pumnul in gura ca nu, nu tb sa fie ca la tine in familie.......esti limitatata tare.
De ce tb sa fie la toata lumea ca la tine in casa?Esti vreun standard tu si sotul tau cumva si nu stiu eu?Cum iti permiti tu mai Freedelia asa ceva?
IA VEZI-TI TU DE COPIII TAI SI LASA-I PE AI ALTORA!!!!!

Errie's mummy and w6+

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Pepene -- din fericire, in tari ca America, daca s-ar intampla asa ceva, Doamne fereste, de obicei mama nu are nimic de care sa se ingrijorze cel putin din punct de vedere financiar.

Freedelia, 90% din populatia saraca o reprezinta mamele singure. sistemul de welfare e asa de intortochiat, iar ajutorul propriu-zis asa de insuficient, incat mamele singure, daca nu au o calificare de doamne ajuta la baza, traiesc la mila statului si sub pragul de saracie toata viata. e un cerc vicios din care nu au cum sa iasa - muncile pe care le-ar putea primi sunt necalificate, deci platite cu minimum pe economie si nu ar acoperi nicicand cheltuielile de day care si de scoala, etc, la 1-2-3 copii. cat despre pensia alimentara, e calculata ca procent din salariul tatalui copiiilor, iar daca tatal are si el tot un salariu minim, imagineaza-ti "lipsa de griji" pe capul lor. la capitolul asta, Romania sta mult mai bine, cel putin in documentele oficiale. CIC si indemnizatia, etc, le salveaza pe multe. aici, nu-ti da nimeni nimic ca esti tu mama singura - welfare e pentru copii.

Mergi la inceput

Lara -- calmaeza-te, te-am raportat la moderator ca vad ca te aprinzi rau si nu e cazul sa bagam subiectul la ZZ doar pt ca tie ti-e ciuda ca nu intelegi diferenta dintre mama si tata si astfel iti privezi copiii de doua relatii speciale.

Conchita -- recunosc, m-am gandit la cineva in situatia mea, adica daca pe mine (sau cineva din cercul meu de prieteni) m-ar parasi sotul, nu cred ca mi s-ar schimba prea mult nivelul de trai dpdv financiar. Pentru cineva care traia greu cu sotul, cred ca i-ar fi foarte greu fara sot -- dar in general cineva care traia greu cu sotul se ducea la munca, deci nu prea intra in categoria de care intreba pepene. Adica ea zicea ca daca stai acasa si dupa aia te lasa barbatul, ce faci -- asa ca am presupus ca barbatul are un salariu suficient de mare incat sa isi permita mama sa stea acasa. Iar in acest caz, prin divort, mama ar primi suficient cat sa ii fie bine.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Freedelia, suna bine ce spui, ca acolo poti gasi usor job-uri part time.
Se cauta profesori de pian pe acolo? Daca da ma mut :)

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
Adica ea zicea ca daca stai acasa si dupa aia te lasa barbatul, ce faci -- asa ca am presupus ca barbatul are un salariu suficient de mare incat sa isi permita mama sa stea acasa. Iar in acest caz, prin divort, mama ar primi suficient cat sa ii fie bine.

din ce-am vazut, mai degraba sta femeia acasa pentru ca bugetul nu poate sustine ambii parinti la job. suna paradoxal, dar stai sa vezi. daca ai doi copii, sa zicem, si sotul castiga salariu mediu de middle class, au o casa, doua masini, ceva rate, cheltuielile casei, billuri, etc. daca adaugi in varf day care pentru doi copii, care prin zona mea, sa zicem, se ridica la 7-800 de dolari pe caciula, ala ar veni cam un salariu micut de o mie jumate $ pe care l-ar putea castiga o femeie cu o calificare medie. daca nevasta merge la job, salariul ei se duce pe day care. dar in acelasi timp cresc si cheltuielile - benzina, haine, pachete, etc. deci, de foarte multe ori, faptul ca femeia sta acasa in familiile din middle class, care compun majoritatea populatiei americane, nu e neaparat un semn de bogatie. ci e optiunea cea mai ieftina pana merg copiii la scoala, in general preschool, moment in care femeile isi cam cauta un part time ceva sa contribuie la bugetul familiei. in cazurile astea, cuvantul de ordine nu e "ne permitem, deci femeia sta acasa", ci "ne restrangem la cheltuieli, ca n-avem alta solutie".

deci daca femeia din middle class divorteaza, e pierduta, halita de sistem, condamnata la saracie. doar daca nu cumva a avut grija inainte de mariaj sa aiba o calificare mai buna sa poata gasi un job peste medie. moment in care intra in discutie si varsta, pauza de la ultimul job avut, cat e la curent cu noutatile in domeniu...iar ca sa te recalifici la 50 de ani in sus, e cam dificil. varsta aleasa aleator...

deci eu la intrebarea lui pepene raspund ca da, am avut mereu in vedere si varianta asta a vietii, iar viata exact asta mi-a oferit. nu m-as lasa pe mana nimanui niciodata.

Mergi la inceput

Crinuta -- da, se cauta, atat la scolile internationale (profesori de muzica, nu stiu dca doar de pian), cat si in particular. Iar pentru un profesor bun se plateste bine -- 50-60 de dolari ora. Si multe mame cauta profesori straini pentru copiii lor, pentru ca Chinezii (ca si romanii pe vremea mea, poate si acum) sunt foarte stricti cu copiii, nu fac orele interesante, ca o joaca. John a facut pian si plateam aproape 30 de dolari pt juma de ora (el a tot cerut sa faca, i se parea super, dar dupa un an, nu a mai vrut, asa ca am intrerupt si o sa mai incercam acum, dupa ce implineste 6 ani).

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:

Lara -- calmaeza-te, te-am raportat la moderator ca vad ca te aprinzi rau si nu e cazul sa bagam subiectul la ZZ doar pt ca tie ti-e ciuda ca nu intelegi diferenta dintre mama si tata si astfel iti privezi copiii de doua relatii speciale.

POZE

Mai Freedelia tu tot n-ai inteles SA ITI VEZI DE COPIII TAI????
SI SA NU ITI MAI DAI CU PAREREA DESPRE AI ALTORA????

Te-am raportat si eu pentru chestia asta.Poate iti intregesti colectia de advertismente!

Lara w6+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput