Vrem doar note bune!E gresit?

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Lala_D cel mai trist este ca pana la baiatul tau (si al meu) mai sunt alegeri si deci un alt ministru, adica alta metodologie de admitere.

Citat:
Eu in weekend a trebuit sa ii explic lui fii-mio o problema de matematica gen :
a+b+c=32
B+c=15
a+b=18

Iasmin sa-ti dau un pont , pune b+c sub b+c de la a+b+c...ceva de genul:
a+b+c=32
**b+c=15 (fara stelute, dar altfel n-am stiut sa editez )
ca sa vada ca b+c poate fi inlocuit in prima ecuatie.
Metoda grafica (cu segmente) se face in clasa a IV-a si este o metoda in adevaratul sens al cuvantului, cu teorie... am vazut si eu la fiimiu... si stii ce doamna explica mai bine.

Happiness felicitari pentru ca ai reusit sa ajungi la un echilibru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

filofteia, multumesc de pont. Oricum daca zici ca se face in clasa a IVa, si fii-mio e in clasa I, probabil il depaseste cu mult genul acela de problema. Doamna le da tot felul de probleme, unele extrem de complicate, vrea sa isi trieze pe cei mai buni pentru olimpiada. Asa cum a fost si cea cu m+m+m+m+m=25, m=5. Am intrebat-o cum ar trebui sa o rezolve cei de clasa I si dansa mi-a raspuns ca a vrut sa ii testeze, sa vada daca realizeaza cam cat ar fi m. Dar spunea ce e o problema de clasa a IIIa. Nu pune note insa la rezolvare, dar pe fisele lor apar astfel de probleme- cam jumatate din ele. De pilda una era gen: sa se adune la rasturnatul lui 82 suma dintre succesorul lui 14 si predecesorul lui 3. Adica face apel la o multime din cunostiintele lor. Problema e ca in astfel de situatii, cei mici (care marea majoritate inca mai socotesc pe degetele) se cam pierd in detalii si se incurca.
Oricum m-am mai linistit acum.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

Trebuie sa invete sa-si controleze emotiile...daca reuseste va fi fb, daca nu...se poate trai si asa!

Paradoxal cu controlul emotional este ca el devine din ce in ce mai precar pe masura ce "apesi pedala" stresului pus pe copil. Cu cat copilul este mai disperat sa nu greseasca, ii creste emotia si devine si mai neatent. Este foarte greu sa acceptam ca exista copii (altii decat ai nostri) care, in mod natural sunt mai stabili emotional. Si ca acesti copii, datorita acestei calitati native, desi nu stiu mai mult decat copiii nostri, obtin note mai mari. Tocami de aceea, ultimele studii au aratat ca notele copiilor nu inseamna mare lucru. Inseamna ceva dar nu trebuie exagerat cu ele.

Sistemul de ducatie actual vine si zice ca toti copiii la 7 ani terbuie sa inceapa scoala. Dar ei nu sunt toti egali. Unii sunt deja maturi si stabili, altii vor inflori ceva mai tarziu.

Copiii sunt ca florile intr-o gradina. NU INFLORESC TOATE IN ACELASI TIMP. Cand tu, gradinarul, te duci si-ti bagi degetele intr-un boboc de trandafir pentru a-l face sa infloreasca in mai nu reusesti decat sa distrugi floarea sau s-o transformi in ceva ce ea nu este. Copilul visator si aiurit trebuie ghidat usurel, cu multa dragoste si intelegere, pana cand ajunge in mod natural la stabilitate emotionala. Si trebuie avut incredere in natura ca asa se va intampla. Stiu, imi veti spune ca e plin de adulti instabili. Dar aceia sunt fix cei care NU au fost inconjurati de parinti cu dragoste si intelegere.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Lala_D cel mai trist este ca pana la baiatul tau (si al meu) mai sunt alegeri si deci un alt ministru, adica alta metodologie de admitere.

Da... sunt in al 9-lea cer de "fericire" cand ma gandesc ca o sa prinda din plin alegerile viitoare in prag de admitere

Mergi la inceput

Iasmin nu te linisti de tot. Depinde de invatatoare. Iar a voastra pare una cu pretentii, ca a noastra.
Problemele de genul amintit de tine ei fac din clasa a doua astfel:
a+b+c=32
**b+c=15
--------
a+/+/=32-15
adica sitem , dar m-am gandit ca este prea greu pentru clasa I...
La fiimiu a mers chestia cu unele sub altele.
In ce priveste programa... ma depaseste problema, le-am studiat mereu, dar degeaba, ca una este ce fac la scoala, alta ce scrie in programa, asa ca trebuie sa mergem pe ce se face la scoala, ca lor chiar le da test la nivelul celor facute in clasa nu din programa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness
Dar...m-am mai relaxat un pic,am reusit sa trec cu bine de aceasta nota neasteptata si cred ca notele sunt foarte importante,dar nu mai presus de linistea copilului meu.

ooof, slava domnului! stii ca pana acum transmiteai stresul prin ecran? :-)) serios, te-am simtit mereu in tensiune si ingrijorata. hei, uita-te la mine, esti mama buna chiar daca fetita ta se mai invarte din cand in cand de vreo nota proasta, e normal. accepta ca e un copil cu ritmul sau, ca ea priveste lumea de la capatul ei, al inceputului, nu e la mijlocul distantei ca tine. nu, nu va ajunge un loser daca nu are tzaspe facultati si 10 pe linie inca din stadiul de embrion. ma bucur enorm pentru voi amandoua ca ai decis sa-i lasi spatiu sa respire si sa retragi presiunea asupra ei. aminteste-ti ca B-ul ei nu e B-ul tau ca mama! aviz si celorlalte mamici care cred ca daca pruncul esuaza o zi sau o ora sau e atent la frunze in loc sa fie pasionat de ecuatii, inseamna ca au esuat ele sa fie mame bune.

eu ma uit la voi cum stiti manualele de clasa I, II, X pe dinafara. personal, sper sa nu ajung sa stiu nici coperta cum arata, ca nu ma intereseaza. m-ar face cu capul sa am program zilnic de homework. nu e drept nici fata de mame sa se simta atat de datoare sa ia scoala de la inceput odata cu copiii lor. altceva mai distractiv sau folositor nu e la orizont??

abdominabila

Mergi la inceput

Citat:
Da... sunt in al 9-lea cer de "fericire" cand ma gandesc ca o sa prinda din plin alegerile viitoare in prag de admitere

Din pacate chiar este un dezastru una din nepoatele mele este clasa a XII-a si traieste un stres imens datorita incertudinii ce o reprezinta bacalaureatul... nu era suficient stresul examenelor, s-a adaugat cel al incertitudinii...in decembrie nu stia nimeni ce se da, cum se da in conditiile in care pana cum s-au dat deja doua examene.

Mergi la inceput

Citat:
eu ma uit la voi cum stiti manualele de clasa I, II, X pe dinafara. personal, sper sa nu ajung sa stiu nici coperta cum arata, ca nu ma intereseaza. m-ar face cu capul sa am program zilnic de homework. nu e drept nici fata de mame sa se simta atat de datoare sa ia scoala de la inceput odata cu copiii lor. altceva mai distractiv sau folositor nu e la orizont??

Conchita stai linistita, ca esti in alt sistem.

Paradoxal este ca la noi nici nu s-a deschis manualul de matematica nici in clasa a II-a, nici in a III-a, s-a lucrat dupa culegere, care n-are a face prea tare cu manualul ... de aici tot stresul.
In sistemul tau de invatamant stii ca la scoala i se explica daca nu intelege, ca profesorii sunt atenti la ce se intampla cu fiecare copil.
In al nostru stii ca la scoala nimanui nu-i pasa daca a inteles copilul sau nu, se trece mai departe si se lucreaza in general cu cele cateva varfuri... de aceea am spus ca in Romania invatamantul se face doar la nivel superior, ceea ce duce la un esec total, pentru ca din 28 de copii din clasa se lucreaza doar cu 3-4, restul de 25, Dumnezeu cu mila. Daca ai noroc sa fii unul din varfuri, nu trebuie sa faci suplimentar acasa, pentru ca in clasa se lucreaza la nivelul tau, dar daca ai ghinionul sa fii unul din cei 25...datele problemei se schimba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

filofteia, multumesc pentru lamurire. totusi, la cat lucrati voi cu copiii (enoooorm!!), mie imi suna a homeschooling. pana la urma, n-ar putea fi si asta o varianta? ce sa mai piarda vremea la scoala aiurea, mai bine faceti voi scoala cu ei, le-ati face programul mai sanatos si destresant, iar joaca ar ramane joaca. e legal sa faci homeschooling in romania? iar daca nu e, v-ar aranja sa fie? ca daca da, apai organizati-va, strangeti semnaturi pentru initiativa legislativa si la drum cu avant. din ce povestiti voi e bataie de joc. iar cel care sufera e copilul. io om mare mi-as lua lumea in cap cu atata presiune, si la scoala, si acasa, daramite un copilas...

am tot auzit de greva profesorilor ca n-au salarii, etc.
dar o greva organizata a parintilor?? pai de cate ori schimba astia sistemul de invatamant, nenica? ce-s copiii, cobaii lor?!

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita
pai de cate ori schimba astia sistemul de invatamant, nenica? ce-s copiii, cobaii lor?!

abdominabila

nimic

In ultimii 20 de ani ...anual
In urmatorii 10 ani banuiesc ca tot ...anual

Au fost ani in care legea invatamantului s-a modificat si de 2 ori intr-un an...

Cred sincer ca iti parem un pic duse cu pluta, exagerate si perfectioniste.
Si mie mi s-ar parea daca nu as trai realitatea asta zilnic .
Insa din pacate aceasta este realitatea noastra. Daca vrei ca fata/baiatul tau sa aiba posibilitatea de a avea un viitor bun, intr-un mediu acceptabil, performant ( ma refer la liceu, de exemplu) trebuie sa tragi cu dintii si tu ca parinte si copilul pentru o amarata de medie generala ...

Ca deh... trebuie musai ca toti sa exceleze si la desen, muzica, stiinte, romana, mate

Cu o medie de 7-8 la sport sau desen sansele intrarii la un liceu bun sunt minime .
Chiar daca liceul respectiv este de informatica si copilul tau este olimpic la matematica si informatica...

Mergi la inceput