Vrem doar note bune!E gresit?

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Felicitari!

Ne afecteaza in V-VIII cand conteaza media generala la admiterea intr-un liceu bun. Dar daca incepi sa te dai de ceasul mortii de la clasa I-a (noi suntem intr-a doua) este ca si cum ai avea o masina buna si ai insista sa mergi tot timpul cu motorul turat la maximum. Ori dupa mine inteligent este sa turezi cand trebuie iar in restul timpului sa conduci relaxat. Pana la urma urmei viata e frumoasa si e pacat sa n-o traim tot atat de frumos.

P.S. Se pare ca pana la urma o sa se dea examen la admiterea in liceele bune si media generala va conta doar 25%. Ceea ce eu sper ca o sa ne mai ia din stresul cu mediile din in V-VIII.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

gartiela, da eu nu inteleg, de ce a necajit-o? ce sens a avut hartuirea?
mi se pare f aiurea din partea profesoarei si nu as lasa lucrurile asa.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Corap,fiica-mea stie diferenta dintre stanga si dreapta de la 5 ani ,de cand face dans .Nu ar fi avut cum invata vals daca nu pricepea creierasul ei diferenta.Greseala era doar din neatentie.Stanga ei nu era aceeasi cu stanga cabanei din imagine.Scrisul ...nu e urat mereu ,acasa scrie mai frumos(totusi nu minunat),ca nu o grabeste nimeni,iar la scoala scrie in general frumusel.Are pagini cu FB fara greseala(cele mai multe),pagini cu 1-2 greselute de genul puncte lipsa,litere ingrosate(-FB)si 2 pagini cu semnatura-unde a scris oribil.Mai avea un pic si depasea randurile.Daca se concentreaza poate scrie frumos,dar nu o cert daca nu iese super ca si eu am scris si scriu urat,ma intereseaza sa scrie corect.Daca scrie corect si frumusel,chiar daca nu extrem de frumos,primeste FB fara minus,nici doamna nu e absurda ,dar la cele doua pagini depasise orice limita si a fost corecta semnatura in locul notei.Dovada,a doaua zi la dictare a scris foarte frumos!
Grati.ela,felicitari pentru medii!Am realizat astazi ca nu sunt chiar asa de interesata de note,pana la urma,sau ca cel putin nu doar ele ma incanta.Fiica-mea a terminat cu note si medii de FB pe linie.A muncit extrem de mult,a facut eforturi,nu a venit succesul de la sine,a mai si gresit,dar a luat un singur B la mate pe o fisa si in rest FB si -FB,tot semestrul.Sunt extrem de incantata de realizarea ei,dar aceleasi medii de FB le au si copiii care au luat o groaza de Bine,pe langa nortele de FB, si le-a dat doamna FB de incurajare.Si nu ma incanta ca e FB peste tot cand eu vad ca la citit nu exceleaza inca(adica as vrea sa citeasca mai repede) ,la scris mai uita semnul intrebarii si acum,la mate nu merge struna inca la ecuatii...Deci as fi mai incantata sa mearga perfect,sa vad ca nu are goluri.De fapt nu goluri,este mult peste programa de clasa I ceea ce stie si poate ea,dar la nivelul la care ei lucreaza la clasa inca mai avem de muncit pentru a lua note foarte bune mereu.Deci as schimba titlul in "Vrem note bune si vrem sa stim totul!"

Mergi la inceput

Intre timp,a mai trecut o luna din semestrul al II lea.Cu note de FB,-FB si un singur B la un test cu probleme foarte grele gen Mate 2000.Am observat ca nu ma mai incanta atat de tare notele,nici macar atunci cand e FB curat,pentru ca vad ca munceste foarte mult si e constiincioasa si greseste din neatentie,nu din nestiinta.In clasa se grabeste si ori scrie corect si urat,ori daca scrie frumos face 1 greseala cel putin ,de genul uitat o litera sau tras linia prea sus la litera mica.Cred ca inca nu a inteles ca scoala nu e joaca si ca acolo trebuie sa se concentreze.Poate e prea mica,poate e prea mult pentru ea.Nu stiu.Stiu doar ca pentru mine aceste note nu vor mai conta mai mult decat sanatatea ei si mai presus de relatia cu fetita mea.Cand a luat acel B,am incurajat-o,am laudat-o ca a reusit sa lucreze in timp foarte scurt atatea probleme ,ca si-a citit singura enuntul,si am vazut ca s-a linistit si ea,era relaxata,a spus ca va lucra mai mult si asta a si facut.Daca eu reactionam altfel nu reuseam decat sa o stresez si mai tare,plus ca sigur nu ar mai fi vrut sa lucreze ce a gresit.Sunt si eu surprinsa de atitudinea mea diferita de la acest B fata de cea de la Binele de la fisa cu stanga/dreapta,din primele saptamani de scoala.Am vazut elevi de-ai mei mai mari care usu urasc efectiv parintii pentru ca le impun note mari,se ascund de ei,asteapta cu groaza sa mearga acasa cu 8 sau 9 pentru ca mama vrea doar note de 10,si chiar nu vreau sa pierd ce avem noi doua acum pentru o nota.Asta nu inseamna ca nu mai vreau note mari...Raman la ideea ca notele mari reflecta faptul ca invata foarte bine si un copil cu note mari are totusi mai multe sanse decat ceilalti.Ea e constienta de asta si munceste,ii place scoala si e ambitioasa,nu vrea sa mai ia B si a cerut singurica sa ii dau in plus ca sa nu mai greseasca.Dar...m-am mai relaxat un pic,am reusit sa trec cu bine de aceasta nota neasteptata si cred ca notele sunt foarte importante,dar nu mai presus de linistea copilului meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

si chiar nu vreau sa pierd ce avem noi doua acum pentru o nota.

Daca s-ar face un top pe DC cu cele mai frumoase chestii spuse de cineva in ultimele 6 luni afirmatia de mai sus ar fii in topul meu.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Happi, la noi neatentia a devenit obisnuinta...La ultimul Arhimede a rezolvat o problema si jumatate pe ciorna si a trecut doar rezultatele fara rezolvare...asta a costat-o 14 puncte...s-a calificat si e important si asta numai ca din punctul meu de vedere e o greseala permisa la clasa a II-a nu la a V-a. Alta nefacuta: vede ca e persoana a III-a si formuleaza la persoana I...iara punctaj mai mic... Eu i-am zis ca nu exista concurs la care sa nu vina cu o zapacenie... Crezi ca daca eu ii spuneam ca e superok asa era fericita?! Nu cred...Trebuie sa invete sa-si controleze emotiile...daca reuseste va fi fb, daca nu...se poate trai si asa!

Mergi la inceput

Simali,.
Grati.ela,indiferent ce reactie am eu,fie o cert,fie nu,ea tto neatenta este.Azi la B a scris foarte bine textul,litera,dar la unul din cuvinte a uitat o litera,asta la transcriere,ca la dictare nu face asemenea greseli.Asta e,nu stiu ce atitudine sa mai am fata de neatentia ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui happiness

Simali,.
Grati.ela,indiferent ce reactie am eu,fie o cert,fie nu,ea tto neatenta este.Azi la B a scris foarte bine textul,litera,dar la unul din cuvinte a uitat o litera,asta la transcriere,ca la dictare nu face asemenea greseli.Asta e,nu stiu ce atitudine sa mai am fata de neatentia ei.

Happiness, esti o fericita ca e doar neatenta. Eu in weekend a trebuit sa ii explic lui fii-mio o problema de matematica gen :
a+b+c=32
B+c=15
a+b=18
Si indiferent cat i-am aratat cu segmente cum se poate inlocui (a+b) in (a+b+c) cu cifra 18, nu a priceput si pace. Imi venea sa iau toti peretii la rand . Pana la urma am priceput ca e o problema peste varsta lui. Sper sa priceapa mai incolo.
Asa ca, bucura-te, ai o fetita minunata- asa cum toate vedem din cele ce ne relatezi.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Iasmin08,.Eu nu mi-as face griji daca nu ar sti acest tip de problema.Atata vreme cat pricepe cum se aduna/scade,restul vine de la sine.Eu eram suparata ca nu pricepuse cu succesorul/predecesorul,dar apoi m-am gandit ca macar stie perfect sa adune si sa scada,si asta pana la 100,si uneori o testez cu trecerea peste ordin si socoteste,nu foarte repede dar rezolva,deci e de ajuns pentru nici 8 ani.Si cel mai important,ii face placere sa lucreze,nu trag de ea,e constiincioasa.Si intre timp a invatat si ce e predecesorul si succesorul,asa ca suntem pe drumul cel bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Felicitari!

Ne afecteaza in V-VIII cand conteaza media generala la admiterea intr-un liceu bun. Dar daca incepi sa te dai de ceasul mortii de la clasa I-a (noi suntem intr-a doua) este ca si cum ai avea o masina buna si ai insista sa mergi tot timpul cu motorul turat la maximum. Ori dupa mine inteligent este sa turezi cand trebuie iar in restul timpului sa conduci relaxat. Pana la urma urmei viata e frumoasa si e pacat sa n-o traim tot atat de frumos.

P.S. Se pare ca pana la urma o sa se dea examen la admiterea in liceele bune si media generala va conta doar 25%. Ceea ce eu sper ca o sa ne mai ia din stresul cu mediile din in V-VIII.

Alice

Nu vom scapa noi asa usor de media aia generala
Dupa ultimile zvacniri ale mintii ilustrilor intelepti din ministerul Educatiei posibilul examen de admitere in licee va conta cu doar 30% din media de admitere

Invatamant obligatoriu de 10 ani; clasa a IX-a trece la gimnaziu

Liceul ar putea sa inceapa din clasa a X-a, deoarece invatamantul obligatoriu va fi de zece ani, iar clasa a IX-a va trece la gimnaziu, potrivit unui proiect de lege initiat de actualul ministrul al Educatiei, Daniel Funeriu, citat de mediafax.ro.

Ministrul Funeriu crede ca prin acesata masura abandonul scolar va scadea cu 20%, deoarece elevii din mediul rural nu vor ma fi nevoiti sa plece de acasa, pentru studii.

Admiterea la liceu va consta intr-o evaluare din toate materiile

Noua lege a educatiei prevede evaluarea elevilor la doua probe scrise, una de stiinte si alta umanista. Pe langa aceste probe, candidatul va sustine o proba practica privind utilizarea calculatorului. Rezultatul acestei evaluari, inclusiv portofoliul elevului, reprezinta 70% din media de admitere. Liceele care doresc sa organizeze un test de selectie pentru admiterea candidatilor, vor putea face acest lucru. Testul la nivelul liceului reprezinta 30% din nota de admitere, a spus Funeriu.

Edit : sa scot niste diacritice.

Mergi la inceput