sa ne vaccinam sau nu
Raspunsuri - Pagina 2
RosuAlina spune:
Va multumesc tuturor pt raspunsuri si va doresc un nou an fericit si multa ,multa sanatate
ariel_7000 spune:
sirimie, te contrazic. imunitatea sotului meu, de fapt, te contrazice. la un personaj cu sistem imunitar puternic, virusul patrunde in organism, insa e anihilat rapid de catre anticorpi si nu are putere de infectie, moare inainte de a declansa boala.
noi 3, adica eu si copiii, am avut recent VSR (Virusul sincitial respirator), la mine a evoluat urat,in pneumonie, copiii au facut "doar" laringita, iar sotul, mandru ca o floare, nu a avut nimic! nici macar un hapciu, iar eu ziceam ca voi crapa acolo, langa el...culmea, am facut viroza neiesind prea mult din casa, insa am depistat "vinovatii": colegii de gradi ai alexutei!
asa ca, nu ne-a doborat mult pre temuta porcina,de care wooooow, te pot vaccina, ci "banalul" VSR,pe care-l poti preveni doar daca ai un cont in banca (costa 20 mil. o sg fiola de anticorp monoclonal si trebuie vreo 5...o nimica toata!). conform spuselor dr-ei de la babes si a celei de la gr alex., care s-auocupat de noi, VSR e cu mult mai "rau", contagios si "la moda" din noiembrie pana in martie....
dr-a de la babes,ne-a interzis iesitul in comunitate inca min 1 luna, a recomandat intarirea sistemului imunitar cu anumite preparate (culmea!!!! homeopate!!! woooow! si era medic!!! de 2 ori woooow!), consumarea de multe fructe si legume bogate in vitamine, suplimentarea dietei zilnice cu minerale si vitamine pana ne punem pe picioare, evitarea bolnavilor etc, etc, etc....deja bine cunoscutele metode de preventie.
alina, acel vaccin te potejeaza numai de 1 singura tulpina virala. virusi sunt cu sutele, miile, s transforma, adapteaza, sufera mutatii... li se alatura bacteriile si alte goange. dupa cum se stie, acel vaccin este controversat, se stie ca per ansamblu slabeste sistemul imunitar si a dat reactii adverse la unele persoane....pune in balanta, daca tu consideri ca merita.
eu una nu as risca, pt ceva care m-ar proteja de 1 sg tulpina virala, care la ora asta, oricum poate fi suferit mutatii....
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"
sirimie spune:
ariel e foarte posibil ca sotul tau sa fie avut anticorpi si pentru asta nu s-a imbolnavit. Si anticorpii fac parte din ce se numeste sistemul imunitar, dar problema cu gripa porcina este ca nu exista anticorpi pentru ea la om. Pentru asta e si asa agresiva.
Se poate spune ca un sistem imunitar puternic inseamna si sa ai anticorpi la multe boli si sa te imbolnavesti mai rar - pentru motivul ca ai facut anumite boli in trecut.
Oricum, la mine la servici au aparut mai multe cazuri, 2 oficial, alte 2 neoficial printre cei cu care lucrez eu. Cine stie cite altele. Si ne-am vaccinat pentru copii, sa nu aducem boala acasa. Asta e singura masura cea mai buna de protectie.
Va dorim sa cresteti mari si frumosi!
Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)
Am blog
ariel_7000 spune:
sirimie , ma faci sa zambesc. imi cunosc sotul de 10 ani si nu a fost nici macar 1 sg data racit in acest timp. ultima raceala a avut-o la vreo 13 ani si atunci doar sub forma de guturai...mi-e imposibil sa cred ca are anticorpi la absolut toate virozele care au bantuit pana acum. btw, nu stiu cate si ce cunosti tu despre VSR, dar, din pacate, nu da imunitate...si din pacate ramane virusul responsabil de cele mai multe infectari in perioada noiembrie-martie. este mult mai agresiv si mai usor de transmis si mai intalnit, mai periculos decat o gripa...in fine.
am inteles ca ati ales s va vaccinati ca sa nu vehiculati virusul la copiii vostri, insa, stiu ca ai baiat de varsta prescolara.sa inteleg ca il tii izolat in casa? din cate stiu eu, virusii se transmit cel mai usor in colectivitati, mai ales in cele de copii...se ia prin contact cu bolnavi de pe strada,mijloace de transport, magazine, parcuri...etc.
parerea mea e ca tot sistemul imunitar are ceva de spus. cum se face ca in aceeasi casa, unde practic e imposibil sa izolezi un virus, unii se imbolnavesc si altii nu? ti-am raspuns mai sus. cei cu sistem imunitar puternic iau microbul, insa acesta nu reuseste sa se replice suficient de mult cat sa declanseze boala....
cam asa stau lucrurile si cu cei cu sistem imunitar deficitar, de ce sunt ei mai expusi si intra la categoria de risc...
cum explici asta? eu nu am avut rubeola in copilarie. fiica-mea a facut la 5 luni (deci acum 6 ani), eu nu am avut nimic atunci! acum vreo 3 ani, m-am trezit cu rubeola...era recent dupa un episod viral, imunitatea mea era jos si am cules-o de pe undeva...
sirimie spune:
Sistemul imunitar e format din cel genetic si din cel dobindit, al doilea fiind format din anticorpi la bolile avute. Sint factori care slabesc sistemul imunitar (oboseala, stres, convalescenta) si factori care il intaresc (vitamine etc). Eu asa stiu.
Vaccinarea produce anticorpi. Vitaminele nu.
Am blog
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Sistemul imunitar e format din cel genetic si din cel dobindit, al doilea fiind format din anticorpi la bolile avute. Sint factori care slabesc sistemul imunitar (oboseala, stres, convalescenta) si factori care il intaresc (vitamine etc). Eu asa stiu.Vaccinarea produce anticorpi. Vitaminele nu. Va dorim sa cresteti mari si frumosi! Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009) Am blog |
pai despre acesti factori vorbeam si eu...de cei care slabesc/intaresc imunitatea. un organism slabit, lupta mai greu cu un agent patogen. intarirea se face prin diverse metode, incepand de la alimentatie (incluzand si vitaminele, eu le prefer pe cele naturale celor sintetice), somn corect. eu una sustin intarirea organismului.
oricum, tragand linie, vorbim cam despre acelasi lucru. cred ca m-ai inteles gresit ca am afirmat ca anticorpii sunt produsi de vitamine
In fine, sanatate si o imunitate de fier va doresc!
sirimie spune:
Ariel, ma bucur ca sintem de acord. Eu sustin asta:
Citat: |
citat din mesajul lui sirimie Sa stii ca un sistem imunitar puternic nu impiedica imbolnavirea in cazul in care intri in contact cu virusul, ci doar permite organismului sa lupte mai bine cu boala. In afara de vaccinare singurul fel sigur in care te poti proteja de virusi e cel vehiculat zilele astea, sa nu intri in contact cu persoane bolnave.. |
Sistemul imunitar nu e masurabil, sa te uiti in oglinda si spui "eu am sistem imunitar puternic". Noi toti sintem si obositi, si stresati, etc.
Am blog