apendiculi auriculari bilaterali
va rog sa ma ajutati,baietelul meu are 3 saptamani si l-am nascut cu cercelusi cum se spune in popor,sunt crescuti in exterior iar urechea e perfect formata,am inteles ca ar putea fi o problema la rinichi si de aceea s-au format dar dr mea spune ca nu ar avea probleme ca are pipi incolor!tin sa mentionez ca vreau sa rezolvam problema pe cale chirurgicala sau cu laser dar nu stiu unde sa merg si banuiesc ca e cam micut acum!va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri ca am tot cautat pe net si nu am gasit nimic!!!
Raspunsuri
zmotocel spune:
asa este. acest gen de malformatie se poate asocia cu malformatii ale rinichiului sau alte malformatii ale urechii.
ar trebui sa mergi sa-l vada un orl-ist (de preferat pediatru).
pt rinichi ca analize minime ai nevoie de un sumar de urina, dar si de dozarea uree si creatinina in sange, plus o ecografie renala la un medic care se pricepe sa faca asemnea eco la nou-nascuti (este usor diferit fata de adulti asa ca doctorul trebuie sa stie ce vede sau nu vede).
pt operatia plastica poti astepta sau nu. avantajul unei operatii la o varsta atat de mica este ca apropape nu raman cicatrici. dar despre asta si despre risurile pe care le presupune operatia va trebui sa vorbesti cu dr anestezist si chirurg. ca si chirurg, foarte bun pe chirurgie plastica pediatrica este prof dr enescu de la grigore alexandrescu.
si pentru celelalte probleme (orl si rinichi) poti gasi medici buni tot la grigore.
cat despre pediatra piticului.... schimb-o! faptul ca urina este incolora nu este suficient pt un diagnostic!
si nu in ultimul rand..... felicitari!!!!!
elena-ralu spune:
multumesc pt raspuns,dar ce nu inteleg eu este cum de bebe poate avea probleme cu rinchii cand eu am facut o multime de eco in timpul sarcinii si nu a iesit nimic anormal si inca ceva fratele meu are un cercelus si varul meu dar nu sunt asa de mari asa ca eu nu cred ca are ceva la rinichi dar,pt linistea mea si a puiului meu o sa-i fac o eco!eu am mai fost indrumata la fel sa merg in bucuresti la medicover la prof dr Anca Ioana sa-i fac eco!operatia se poate face numai in bucuresti la spitalul grigore alexandrescu sau in orice spital si de la cate luni il pot opera???
zmotocel spune:
nu este obligatoriu sa aiba ceva. vorbim de probabilitati aici. adica statistic s-a demonstrat ca persoanele care au acest tip de malformatie au mai multe sanse sa aiba si malformatii renale, dar asta nu inseamna ca trebuie sa si aiba. de asta ar fi mai bine sa faci catva analize ca sa afli exact ce si cum.
operatia o poti face in oricce spital unde exista o sectie de chirurgie pediatrica. eu ziceam de grigore alexandrescu pt ca aici este o sectie speciala de chirurgie plastica pediatrica, si teoretic sansele unui rezultat foarte bun sunt mai mari. dar asta depinde de inca multi alti factori controlabi sau mai putin controlabili. asa ca poti merge in orice spital vrei.
operatii la copii se fac inca din primele ore de viata, in functie de necesitate, tinand cont de echilibrul intre riscuri si rezultat.
nu stiu sa-ti spun exact care este momentul optim pt operatia de care ai tu nevoie, asta o poti discuta doar cu un chirurg care opereaza asa ceva. pt orice tip de operatie exista un moment optim, asa ca cel mai bine ar fi sa mergi la un consult chirurgical cat mai curand si vezi ce iti recomanda sa faci.