Navolcamin supozitor

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

L-am folosit doar la febra foarte mare(peste 39) si doar cand febra nu ceda la nurofen,panadol.A fost foarte eficient,insa l-am evitat si l-am dat doar in cazuri de febra mare,de frica convulsiilor.

POZE CU NOI
de David Christian
Speranta si incredere pentru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Ralu_ spune:

am folosit si eu o sg data novocalmin (in 3 ani si 4 luni), acum un an jumate...cand i-am facut tot ce era posibil...toate schemele, si nu ii scadea febra deloooc! nici de la asta nu i-a scazut cine stie ce, e adevarat.
am ajuns apoi la pediatrul fie-mii (dr stanciu), care ne-a recomandat in astfel de cazuri diazepam desitin clisma. este un anticonvulsiv de generatie mai noua, din cate am inteles... nu am apucat insa sa-l folosesc pana in ziua de azi (multumesc lui dumnezeu), pt ca dupa ce am plecat de la dr fetita mea nu a mai facut febra. (era vb de exantem viral...cu febra mare-mare de tot care nu scade...si la dr deja ii aparusera bubitele, si febra isi facuse jocul)

raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

va multumesc mult la toate pentru raspuns.
Aici nu se foloseste si doctorii cica nu au auzit de el.
Fetita mea a avut febra mare si numai navolcaminul a oprito 6 ore,dupa motrin a crescut inapoi in doua ore
Mai am o intrebare,poate ati trecut prin situatii asemanatoare si poate imi puteti da un sfat sau macar o incurajare.
Ieri la Sarah(are un anisor) au iesit celulule albe foarte ridicate,deci undeva cica este o infectie.Au inceput testele,raze la plamani-negativ,urina nu au avut suficienta sa trimita la urocultura,a fost doar cateva picaturii si au reusit sa ii faca in cabinet si a iesit negativ,dar zice ca de multe ori iese negativ dar trebuie trimisa la urocultura.au luats ange la laborator sa ii fac o cultura la sange(nu stiu cum ii zice in romaneste)si acum asteptam rezultatul in cateva zile dar intre timp doctorul ia dat o injectie cu antibiotic.Intre timp sarah nu o mai facut temperatura de ieri dimineata .
Eu acum ma tot gandesc si nu am liniste.oare ce a fost?oare mai are ceva ce inca nu sa descoperit?oare o singura injectie este suficienta?nu pot sa zic ca febra ia scazut de la anibiotic,pentruca la luat la 2 pm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

bird , nu ai intalnit-o pe fiica-mea, care la multe viroze face febra 40.5-41...febra d-aia de crese ametitor si nu scade cu nimic! primul "show" de genul asta s-a lasat cu convulsii...am zis ca mor atunci! brrrr. ultima data a debutat cu febra 38, i-am dat ibuprofen si paracetamol alternativ, la 4 ore, sa ii mentin febra scazuta...aiurea! la miezul noptii a facut 40, am inceput impachetarile si sosete cu otet, frectii (era la nici 1 ora e la ultimul nurofen), a crescut la 40.5 (halucinatii si alte d-alea), am bagat-o direct sub dus, i-am dat jumatatea de fiola de algocalmin si dupa 1 ora scazuse la 40, cand am cedat psihic si am fugit din farmacie in farmacie (cate erau deschisela ora aia) sa caut diclogesic. nu am gasit si farmacista mi-a dat bnala aspirina si pt ca are peste 6 ani, i-am dat-o! in juma de ora nu mai avea febra, era bine mersi....

rodica, din cate stiu eu, poti da algocalmin numai in cazuri de urgenta, nu mai repede de 8 ore intre administrari, dr a zis ca fiola e mai eficienta, dar nr de pic se dozeaza in functie de greutate, varsta (la 1 an dadeam 6 pic., la 6 ani 1 ml).
leucocitele ridicate indica infectie, virala sau bacteriana, asta se depisteaza in functie de alti parametrii si analize (nr de monocite de ex.)
antibioticul NU este antitermic!!! in caz ca este bacterian si se ia antibiotic, se da min 5 zile, iar efectul se instaleaza cam in 48 de ore, asa ca o sg injectie este absolut ineficienta.
daca este viral, atunci nu are nicio valoare, poate doar sa previna o eventuala suprainfctie bacteriana. probabil ca dr i-a prescris un antibiotic cu spectru larg, pana va avea un rezultat concret. secretii faringiene nu i-au recoltat? ca sa se asigure ca nu e un streptococ?
tot din experienta mea iti zic ca febra mare, agresiva, care cedeaza greu, timp de 1-2 zile, este data de viroze....(monocitele cum sunt?) din spusele tale, eu tind sa cred ca asta e...

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodicaosoian spune:

In primul rand as vrea sa va urez La Multi Ani ,multa sanatate si multe bucurii sa va aduca 2010.
Am fost miercuri din nou la medic,de data aceasta am asteptata dupa doctorita noastra si ea a descoperit infectia la urechiute,cu o zi inainte cica doctorul a zis ca nu erau infectate.si leucocitele ii scazuse la normal.Ma-m bucurat enorm de mult ca scazuze si ca stim ce este.
Va multumesc din suflet ca ati fost alaturi de mine,mi-a prins foarte bine sa citesc si alte parerii
va pup dulce

Mergi la inceput